شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۱

افزایش۵۳ درصدی واردات نفت چین از ایران

سه شنبه ۲ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۰
کد مطلب: 397735
چین در ماه نوامبر دو میلیون و ۱۳۰ هزار تن از ایران نفت وارد کرده که نسبت به واردات این کشور در ماه اکتبر که روزانه ۳۳۸ هزار و ۶۳۵ بشکه بود، ۵۳ درصد افزایش نشان می‌دهد
به گزارش جهان، نسیم به نقل از رویترز آمار گمرک چین نشان می‌دهد واردات نفت خام چین از ایران در ماه نوامبر نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲. ۶ درصد کاهش یافته است.

چین به عنوان بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران در ۱۱ ماه نخست سال جاری میلادی در مجموع ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تن (به طور متوسط روزانه ۵۴۴ هزار و ۱۰۰ بشکه) نفت از ایران وارد کرده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۹ درصد افزایش یافته است و به بالا‌ترین سطح از سال ۲۰۱۱ رسیده است.

پیش‌بینی‌های تحلیلگران نفتی نشان می‌دهد که واردات نفت چین از ایران در ماه دسامبر مجددا بالای دو میلیون تن خواهد بود.

گفت‌وگوهای بین ایران و شش قدرت جهانی (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) برای حل بن‌بست ۱۲ ساله درباره برنامه هسته‌ای ایران ماه گذشته تا ژوئن ۲۰۱۵ تمدید شد.

چین خرید نفت خود از ایران را پس از کاهش تحریم‌های غرب علیه تهران در پی توافق هسته‌ای موقت افزایش داد.

شرکت نفتی ژوهای ژنرونگ برای سال آینده قرار‌داد خود با شرکت ملی نفت ایران برای خرید نفت به اندازه مشابه سال جاری قرار‌داد خود را تمدید کرده است.

منابع آگاه به خبرگزاری رویترز گفتند که شرکت ملی نفت ایران همچنین انباری را در بندر دالیان واقع در شمال شرقی چین اجاره کرده و دست‌کم دو محموله نفت خام از آنجا به هند و کره جنوبی صادر کرده است که این امر نشان می‌دهد بخشی از نفت ایران بدون ثبت شدن آمارهای گمرکی از طریق چین صادر می‌شود.

آمار‌ها ماه گذشته نشان داد که وارد‌ات نفت ایران توسط مشتریان آسیایی به دلیل نوسان تقاضای فصلی به کمتر از یک میلیون بشکه در روز رسیده اگرچه همین مقدار نیز تقریبا به اندازه یک سوم از آمار اکتبر سال گذشته بیشتر است.

واردات نفت چین از عربستان در ماه نوامبر با ۵. ۹ درصد کاهش به سه میلیون و ۹۹۰ هزار تن (۹۷۰ هزار و ۶۱۰ بشکه در روز) رسید. همچنین واردات نفت چین از روسیه سومین تامین‌کننده بزرگ نفت چین) به سه میلیون و ۳۱۰ هزار تن (۸۰۶ هزار و ۵۲۰ بشکه در روز) رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۶۵ درصد افزایش یافته است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *