دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
 
۲
۶
در مذمت ترسیم آینده مشابه برای دانش آموزان؛

آموزش و پروش جلوی این رویه غلط را خواهد گرفت؟

پنجشنبه ۱ تير ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۲۴
کد مطلب: 841219
برخی از دانش آموزان نمرات پایینی در دروسی نظیر ریاضی، فیزیک، شیمی و مانند اینها دارند و علاقه ای هم به آنها ندارند، اما وقتی علاقه و ذوق آنها را در امور فنی و مهارتی دنبال می کنیم، در می یابیم که برای خود، نخبه ای هستند.
آموزش و پروش جلوی این رویه غلط را خواهد گرفت؟
گروه جامعه جهان نيوز: یکی از مسائلی که از سال های گذشته در آموزش و پرورش تبدیل به یک بحران شده، موضوع برجسته شدن و توجه به برخی رشته ها و علوم است. به گونه ای که آموزش رشته های فنی و مهارتی با وجود اهمیت بسیار زیاد آن در جامعه، به اندازه کافی مورد توجه قرار نمی گیرد.
 
رهبر انقلاب در دیدار اردیبهشت ماه با معلمان فرمودند: «الان نسبت این آموزش های عمومی که در دبیرستان‌های ما رایج است، با آموزش فنی ‌وحرفه‌ای آیا نسبت متعادلی است؟ بنده چقدر در دوران های گذشته راجع به آموزش های فنی‌وحرفه‌ای سفارش کردم! خب حالا ایشان گفتند که یک مقداری افزایش پیدا کرده اما باید نسبت، یک نسبت متعادلی باشد. یا مثلاً آیا نیروی کارِ ماهر در نظام آموزشی ما پرورش پیدا می کند؟ مهارت در کار، به انواع خدمات لازم، در تولید و در امثال اینها. خب آموزش‌وپرورش باید فکر اینها را بکند».
 
در این زمینه، به چند نکته باید توجه کرد:
 
یک: یک جامعه برای پیشرفت خود، به رشته ها و همچنین مهارت های گوناگون نیاز دارد. از طرفی انسان ها هر کدام دارای ظرفیت و استعداد هستند که می توانند برای بخشی از نیازهای جامعه، مثمر ثمر باشند.

دو: به طور کلی، مسیر فعلی دبیرستان های ما یک مسیری است به سمت دانشگاه. یعنی یک دانش آموز از همان دبستان و دبیرستان برای دانشگاهی شدن تربیت می شود. این در حالی است که اساساً ما این همه نیاز به افراد دانشگاهی نداریم.

یکی از نشانه ها این است که بسیاری از جوانان با انتخاب اشتباه و پس از رفتن به دانشگاه و مأیوس شدن از آینده رشته هایی که در آن تحصیل کرده اند، به دلیل نبود بازار کار، نبود علاقه و استعداد یا هر دلیل دیگر، اساساً مسیرهای دیگری را برای آینده شغلی خود بر می گزینند.
 
سه:
اگر همه دانش آموزان مسیر دانشگاهی شدن و دوری کردن از آموزش های فنی و حرفه ای را دنبال کنند، هم هزینه زیادی به دولت و خانواده ها تحمیل می شود و هم اینکه عمر برخی از آنها تباه خواهد شد. آن هزینه ها نیز به سرانجام نمی رسد.
 
چهار: بسیاری از دانش آموزان در زمینه های مهارتی و فنی، استعداد فوق العاده ای دارند؛ اما نبود امکانات کافی در مدارس، افکار غلط والدین و تحمیل آن بر دانش آموزان، اطلاعات غلط دادن از سوی برخی معلمان، چشم و هم چشمی و ... موجب می شود  که استعداد دانش آموزان هدر رفته و نبوغ و خلاقیت آنها نادیده گرفته شود.
 
پنج: بسیاری از دانش آموزان استعداد و علاقه خاصی به برخی گرایش ها و آموزش های فنی و حرفه ای دارند و اگر از همان کودکی این استعداد آنها به درستی دنبال شود و آنها را در گیر و دار فرمول ها و حفظ کردنی ها غیر نافع معطل نکنند، در جوانی و بزرگسالی می توانند آینده شغلی خود را تضمین کنند و دیگر اینگونه نمی شود که منتظر دولت بمانند تا برایشان شغل ایجاد کند. اینگونه نمی شود که این همه افراد کارشناسی و کارشناسی ارشد بیکار، معترض و ناامید در کشور داشته باشیم!
 
شش: برخی از دانش آموزان نمرات پایینی در دروسی نظیر ریاضی، فیزیک، شیمی و مانند اینها دارند و علاقه ای هم به آنها ندارند، اما وقتی علاقه و ذوق آنها را در امور فنی و مهارتی دنبال می کنیم، در می یابیم که برای خود، نخبه ای هستند. اگر این افراد در بستری مناسب پرورش یابند، حتی می توانند به مخترعانی بزرگ تبدیل شوند.
 
هفت: هنر آموزش و پرورش باید این باشد که کاری کند که در جامعه، منابع انسانی به طور صحیح توزیع شود. مقدمه این کار، توزیع مناسب آموزشی در مدارس و استعداد سنجی مناسب است. هر چند که این کار نیاز به مقدمات و مراحل خاصی دارد و باید همراه با کار کارشناسی همه جانبه صورت گیرد.
 
هشت: نکته پایانی اینکه خداوند استعدادهای متراکمی را در وجود انسان ها قرار داده است. پیغمبر اکرم می فرمایند: «اَلنَّاسُ مَعَادِنُ كَمَعَادِنِ اَلذَّهَبِ وَ اَلْفِضَّةِ»، مردم، معادنی همچون معادن طلا و نقره‌اند. (من لا يحضره الفقيه، جلد۴، صفحه۳۸۰)
 
بنابراین، سعی کنیم تا جایی که می توانیم قدر این معادن و آنچه که در درون آنهاست را بدانیم.

در پرونده «آموزش و پرورش» بخوانید:
پنج نکته در مورد اردوی «راهیان پیشرفت»
حقوق کدام یک از معلمان باید افزایش پیدا کند؟!
برنامه آموزش و پرورش برای این تاکید مهم رهبرانقلاب چیست؟
ارزش‌گذاری اشتباه و صف کشی برای پولدار شدن
کاسبی و تاجری برخی پزشکان از اینجا آب می‌خورد +جزئیات
معضلی در راه گزینش دانش‌آموزان/ کنکور باید حذف شود یا نه؟
هدررفت ۱۲ سال فرصت استعدادیابی برای ورزش قهرمانی!
جای خالی یک درس مهم برای دانش آموزان
«مدارس غیرانتفاعی» یا «مدارس انتفاعی»؟!
چرا رواج «مدارس اسلامی» در کشور نگران کننده است؟!
https://jahannews.com/vdccssq4o2bq0i8.ala2.html
jahannews.com/vdccssq4o2bq0i8.ala2.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
الان بزرگ ترین مشکل جمعیت بالای کلاس هاست ، چه در ابتدایی و چه در هنرستان های فنی و حرفه ای ..وقتی کلاس ها بالای 25 نفر تا حدود 40 نفر هست عملا آموزشی وجود نداره و معلم تبدیل به مبصر می شود .....
Iran, Islamic Republic of
آموزش و پرورش استان ...... مدت دو سال است با سرپرست های مختلف اداره می گردد چگونه برنامه ریزی و ساماندهی خواهد گردید خدا داند به دادش برسید
آدم شده چه مشکل
Netherlands
توجه کرده اید که همیشه تمرکز بر آموزش بوده و بعد پرورش مغفول مانده.
گناه بی لذت
Netherlands
از علی (ع) آموز اخلاص عمل
باغستانی
Iran, Islamic Republic of
هنرستانهای با حداقل امکانات و دریافت کمکهای مردمی اجباری و نبود اساتید با دانش فنی روز و نبود بازار کار با توجه به سرمایه علمی پایین هنر آموزان جامعه را به سوی گروهی دیگر از دیپلم های بیکارپیش می برد،فقط عنوانش دیپلم فنی بیکار می شود که اگر بخواهد ادامه تحصیل هم بدهد باید هزینه بیشتر در دانشگاه بپردازد چون واحدهای او عملی است و باز دوباره گردونه نبود علم عملی در دانشگاه و......
Iran, Islamic Republic of
لطفا فکری بحال بی انگیزه ای کارمندان اداری و نیروهای خدماتی که از رتبه بندی محروم مانده اند بکنید