يکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ - 26 May 2024
 
۰

کریمی چگونه نامزد بهترین بازیکن آسیا شد؟

دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۴۲
کد مطلب: 255700
حضور علی کریمی در میان پنج نامزد برترین‌های سال آسیا آن هم در شرایطی که در دو ماه گذشته تنها یک بازی دوستانه برابر تاجیکستان داشته برای بسیاری تعجب‌برانگیز شده است.
به گزارش جهان، شاهین رحمانی عضو ایرانی تشکیلات فوتبال آسیا در گفت‌وگو با خبرآنلاین به تشریح نحوه امتیازدهی بازی بازیکنان مختلف در سطح قاره می‌پردازد و می‌گوید: « مراسم انتخاب بهترین‌ها در اسمش هم آمده که AFC AWARD است نهASIAN AWARD . آنها کاری به باقی رخدادهای ملی ندارند. تنها بازی‌هایی از بازیکنان مختلف تحت نظر قرار می‌گیرد و ارزشیابی می‌شود که زیر نظر تشکیلات کنفدراسیون برگزار شود. در همین بازی‌ها هم بعضی از بازی‌ها « بازیهای باارزش» هستند.
 
مسابقات انتخابی جام جهانی ، جام ملتهای آسیا و لیگ قهرمانان به ترتیب بیشترین سطح اهمیت را در این انتخاب دارند. حالا چطور علی کریمی در این لیست قرار گرفته ، دقیقا بر همین اساس ارزش‌گذاری است. پرسپولیس سال قبل در بازیهای لیگ قهرمانان حضور داشت و کریمی در شش بازی مرحله گروهی و البته تک بازی مرحله حذفی لیگ قهرمانان تیمش در عربستان بازی کرد که می‌شود هفت مسابقه . به این بازیها ، بازیهای او در دو مرحله انتخابی جام جهانی همراه تیم ملی را هم اضافه کنید که چیزی بیش از 10 بازی می‌شود؛ مسابقاتی که نمایندگان کنفدراسیون برای حضور در آنها به این بازیکن امتیاز داده‌اند و جمع این نمرات برای او عددی را به همراه آورده است.»
 
رحمانی ادامه می‌دهد:« به هر حال بازیکنانی مثل علی کریمی ، نامهایی شناخته شده در فوتبال قاره هستند. همیشه وقتی آنها در زمین باشند ، تمرکز نمایندگان هم روی آنهاست و حرکاتشان بیشتر به چشم می‌آید. به احتمال فراوان او در تعدادی از این بازیها هم توانسته عنوان «ارزشمندترین بازیکن زمین» را از آن خود کند و نمراتش خیلی بالاتر رفته است. بر همین اساس هم است که مجموع امتیازاتش او را به یکی از پنج بازیکن برتر قاره تبدیل کرده است. در شرایطی که مثلا بنگر هم با شش بازی مرحله گروهی و یک برد در برابر استقلال در مرحله حذفی توانسته در این لیست باشد. »
 
رحمانی درباره تغییرات در اهدای جوایز و اضافه‌شدن جایزه بهترین لژیونر سال هم می‌گوید:« نزدیک به یک دهه است که کنفدراسیون آسیا تاکید دارد جایزه بهترین بازیکن قاره باید به بازیکنی اهدا شود که هم در رخداد جشن حضور دارد ، هم در رقابت های تحت نظر کنفدراسیون بازی می‌کند. برای همین هم بود که بازیکنانی این جایزه را می‌بردند که صرفا در قاره حضور داشتند و در لیگهای آسیایی بازی می‌کردند و البته آسیایی هم بودند؛ چون خیلی از این تیم‌ها بازیکنان غیر آسیایی خیلی خوبی داشتند که در این ارزش‌گذاری به حساب نمی‌آمدند. برای همین بود که از امسال جایزه بهترین لژیونر آسیایی و همین طور بهترین لژیونر غیر آسیایی هم به جوایز اضافه شده است تا این نقص هم برطرف شود؛ اما بازیکن سال آسیا همچنان با همان ملاک قبلی انتخاب می‌شود.»
 
حالا علی کریمی این شانس را دارد تا به احتمال فراوان برای به دست آوردن جایزه‌ای تلاش کند که آخرین بار در سال 2004 توسط خود او برای فوتبال ایران بدست آمده است؛ جایزه‌ای که بار قبل خیلی هم جادوگر را احساساتی نکرده بود؛ اما این بار در آخرین سالهای زندگی فوتبالی‌اش برای او برگی برنده خواهد شد؛ جایزه‌ای که شاید بتواند هیجانی دوباره را به فوتبال بی‌انگیزه و تقریبا نیمه‌جان ایران هدیه کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *