جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۴
۲۸
همت افراطی قوه مجریه برای تصاحب کرسی های قوه مقننه؛

چرا فکر و ذکر رئیس جمهور به جای حل مشکلات، فتح مجلس است؟

شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۹
کد مطلب: 456765
تکرار پیاپی صحبت پیرامون انتخابات در بازه یکسال مانده به انتخابات مجلس نشان می دهد تمامی برنامه های دولت یازدهم در راستای کسب اکثریت کرسی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری توسط حامیان دولت و انجام تبلیغات جناحی از سوی دولت برای انتخابات های مذکور است.
چرا فکر و ذکر رئیس جمهور به جای حل مشکلات، فتح مجلس است؟
گروه سیاست "جهان نيوز" ـ  زمانی که روحانی در پیام نوروزی خود به انتخابات مجلس در پایان سال ۹۴ اشاره نمود، گرچه عده ای این اشاره را عجیب دانستند، اما خوشبینی سیاسی اجازه نمی داد که آن اشاره را هدفدار و با انگیزه خاص سیاسی تلقی کرد. اما تکرار پیاپی صحبت پیرامون انتخابات در بازه یکسال مانده به انتخابات مجلس نشان می دهد تمامی برنامه های دولت یازدهم در راستای کسب اکثریت کرسی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری توسط حامیان دولت و انجام تبلیغات جناحی از سوی دولت برای انتخابات های مذکور است.

 این در حالیست که ورود زودهنگام به انتخابات جز ایجاد حاشیه و ضربه به کشور چه در زمان انتخابات و چه قبل و بعد از آن نخواهد داشت. ضربه این امر وقتی که دولت خود هم وارد چنین میدانی شده باشد، دو صد چندان خواهد بود. هنگامی که بازی انتخابات شروع شود و یکسر این بازی هم دولت باشد، به طور حتم بسیاری از انرژی ها که باید صرف کار و خدمت و تلاش برای پیشرفت کشور بشود، صرف انتخابات و بازی های سیاسی و سوء استفاده دولت از جایگاه قانونی خود خواهد شد؛ در حالیکه دولت در جایگاه مجری انتخابات می بایست بی طرف باشد.

لذا در این راستا، اهم صحبت هایی که رئیس جمهور در شش ماهه گذشته در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان در اذهان عمومی داشته اند مورد بررسی قرار می گیرد.

رييس جمهوري در پيام نوروزي (شنبه ۱ فروردین ۱۳۹۴)
سال جديد، سال انتخابات است بايد فضاي بهتري را براي فعاليت احزاب بوجود آوريم، آستانه تحمل را بالاتر ببريم، سربلندي اين ملت را به رخ بدخواهان بکشيم. به همه نشان دهيم که افکار مختلف را ما تحمل مي‌کنيم. دست به دست هم دهيم، مجلسي را بسازيم که شايسته اين ملت بزرگ ايران است و مجلس خبرگاني را بوجود آوريم که ثبات بيشتر براي کشور و آرامش بيشتر براي افکار عمومي جامعه ما بوجود آورد و اين کار با همکاري يکديگر امکان‌پذير است.


رييس جمهوري در نامه‌اي به رهبر معظم انقلاب اسلامي (يکشنبه ۲ فروردين ۱۳۹۴)
از سوي خود و دولت تدبير و اميد در رابطه با اعلام سال جديد به عنوان "دولت، ملت، همزباني و همدلي" و عنايت ويژه‌اي که نسبت به دولت و دعوت مردم به حمايت از خدمتگزاران ملت فرموديد، تقدير و تشکر مي‌نمايم و همه مردم و مسئولان را به توجه کافي و رعايت کامل رهنمودهاي رهبري بزرگوار دعوت مي‌کنم. ملتي که در حماسه سياسي ۲۴ خرداد ۹۲، با حضور پرشکوه خود، سازوکار انتخابات را براي بيان خواست خويش مورد اعتماد قرار داد و با رأيي معنادار، گفتمان اعتدال را برگزيد، توفيق روزافزون دولت خود را با ادامه حضور خويش در همه صحنه‌ها تضمين خواهد نمود.

رييس جمهوري در نخستين جلسه هيات دولت ۱۳۹۴ (چهارشنبه ۵ فروردين ۱۳۹۴)
دکتر روحاني همچنين در عرصه سياسي به موضوع انتخابات مجلس و خبرگان رهبري در سال جاري اشاره کرد و تصريح نمود: هم بايد با همدلي و همزباني، شاهد برگزاري انتخابات بسيار خوبي براي مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري باشيم انتخاباتي با حضور و مشارکت گسترده مردم و همه جناح هاي سياسي که قانون اساسي را قبول دارند؛ انتخاباتي که موجب مباهات و فخر ما در سراسر دنيا شود.

رييس جمهوري در گفت‌وگوي تلويزيوني با مردم (جمعه ۱۴ فروردين ۱۳۹۴)
امروز پيام من به ملت ايران پيام تشکر است و پيام درخواست براي همدلي و همکاري بيشتر براي رونق اقتصادي، براي روابط نزديک‌تر اجتماعي و براي همدلي در رقابت‌هاي سالم سياسي که امسال سال انتخابات خواهد بود. اميدوارم همه ما بتوانيم در شرايط امروز و امسالي که بهتر از سال گذشته خوهد بود، براي پيشرفت و سربلندي ملت و کشورمان بيش از پيش تلاش کنيم.

رييس جمهوري در ديدار نوروزي با جمعي از وزرا، معاونين و مديران دستگاه‌هاي اجرايي (شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۴)
رييس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود به برگزاري انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان در سال ۹۴ اشاره کرد و ادامه داد: اميدوارم که با همدلي و فراهم آوردن زمينه حضور همه کساني که نظام جمهوري اسلامي ايران و قانون اساسي را قبول دارند، اين انتخابات را به افتخاري ديگر براي ايران اسلامي تبديل کنيم.

در جلسه هيأت دولت (یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴)
دکتر روحاني با بيان اينکه نظام ما براساس قانون اساسي و معيارهاي شرعي و مردم سالاري يک نظام انتخاباتي و مبتني بر آراي مردم است، دست اندرکاران انتخابات را به کسب آمادگي هاي ضروري براي اجراي مطلوب انتخابات توصيه نمود.

رييس جمهوري در همايش استانداران و فرمانداران سراسر کشور (شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴)
حجت الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني با اشاره به اينکه دولت فراي جناح و حزب است و در انتخابات مجري قانون است، اظهارداشت: راي مردم بسيار مهم است و در اسلام نيز بر آن تاکيد شده است و استانداران و فرمانداران در برابر هيچ حزب و فشاري نبايد مرعوب شوند.

رييس جمهوري با تاکيد بر اينکه بايد انتخاباتي برگزار کنيم که مايه آبروي نظام شود، افزود: هيچ تفکر سياسي و جناحي در کشور به دليل داشتن ريشه‌هاي ديني، فکري، اعتقادي و علمي قابل حذف نيست و البته انتخابات نيز بدون رقابت امکان پذير نيست. در جامعه ما افکار متفاوت وجود دارد و همه در بيان نظر و افکار خود آزادند، بنابراين در اين جامعه جناح‌ها و به نوعي احزاب حضور دارند.

دکتر روحاني تصريح کرد: انتخابات بدون رقابت امکان‌پذير نيست و بايد همه شرايط رقابت را فراهم کنيم تا الگوي جمهوري اسلامي ايران را آنگونه که شايسته است به دنياي اسلام، منطقه و جهان معرفي کنيم.

رييس جمهوري با ابراز تأسف از اتهامات، شايعات و برچسب‌هايي که به افراد مختلف زده مي‌شود، گفت: همه ما در درون جامعه اسلام، قانون اساسي، انقلاب، امام(ره) و رهبري را قبول داريم، بنابراين هر گروه جناح و حزبي که قانوني است، بايد بتواند فعاليت قانوني کند. معيار صلاحيت و عدم صلاحيت افراد در چارچوب قانون، بر مبناي نظرمراجع قانوني است و نه چيز ديگر. به هيچ وجه در انتخابات به اتهامات و شايعات نمي توانيم توجه کنيم.

دکتر روحاني افزود: دولت به هيچ‌وجه به عنوان حامي اين جناح يا آن جناح وارد انتخابات و درگير جريان‌هاي سياسي نخواهد شد، زيرا دولت، فراي جناح‌ها ، احزاب و تجمعات سياسي است و تنها به عنوان مجري قانوني وارد عمل مي‌شود. درست است که دولت بايد پايش را از رقابت‌هاي سياسي بيرون بکشد، اما نبايد اينگونه باشد که قواي ديگر و شبه دولتي‌ها و ساير جمع‌هاي قدرتمند حق داشته باشند، به عنوان حامي جريان‌هاي سياسي وارد انتخابات شوند.

رييس شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينکه رييس‌ جمهوري داراي دو حيثيت رييس دستگاه اجرايي و پاسدار قانون اساسي است، تصريح کرد: نبايد بخاطر انتخابات کاري کنيم که دينمان را براي دنياي ديگران بفروشيم. بدون ترديد مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري جايگاه رفيعي دارند، مهم اين است که مردم چه کسي را از بين افراد صاحب صلاحيت به عنوان اصلح برمي‌گزينند.

رييس جمهوري ادامه داد: مبادا در هيچ‌کجا به سمع و گوش کسي اين حرف بخورد که دولت، سپاه، ارتش، صدا و سيما، استاندار و فرماندار و يا دفتر امام جمعه، طرفدار نامزد خاصي است زيرا اين حرف براي انتخابات سم است. همه مقامات و صاحبان قدرت و مديران رده بالاي کشور که مسئوليتشان فراتر از احزاب و جناح‌ها است بايد به شيوه اي عمل کنند که اين تهمت به آنها زده نشود.

دکتر روحاني با تأکيد بر اينکه بايد گذاشت انتخابات شفاف و رقابتي برگزار شود و مردم مطمئن باشند که رأي آنها به عنوان حق‌الناس بر کرسي خواهد نشست، خطاب به فرمانداران و مديران انتخابات وزارت کشور، گفت: به همه شما به صراحت مي‌گويم در ماجراي انتخابات در برابر هيچ حزب، جريان و گروهي مرعوب واقع نشويد و در عين حال در برابر هيچ جرياني نيز مفتون نباشيد و به آنچه حق و اصل است پايبند باشيد، زيرا انتخابات يعني عدالت و عدالت يعني فرصت برابر براي همه مردم.

رييس شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به تفاوت انتخابات در رژيم پهلوي و نظام جمهوري اسلامي گفت: در نظام اسلامي انتخابات تشريفاتي و تزييني نيست و مشروعيت سياسي و حتي بخشي از مشروعيت ديني از آراي مردم بدست مي آيد.

دکتر روحاني با بيان اينکه در روند برگزاري انتخابات نبايد هيچ‌سوء ظني ايجاد شود، گفت: جريان رأي‌گيري و شمارش آرا بايد به گونه اي باشد که شفافيت و سلامت انتخابات پيش‌روي همه مردم آشکار شود. ان‌شاء‌الله انتخابات خوب، شفاف و رقابتي که مايه آبروي نظام است، برگزار خواهد شد و دست‌اندرکاران وزارت کشور، همانطور که رهبر معظم انقلاب گفتند صندوق‌ راي را حق‌الناس و امانت در نظر خواهند گرفت.

دکتر روحاني در ضيافت افطار با جمعي از فعالان اصلاح‌طلب و اصولگرا (چهارشنبه ۳ تير ۱۳۹۴)
رييس جمهوري با اشاره به برگزاري انتخابات مجلس شوراي اسلامي در سال جاري خاطر نشان کرد: بايد يک انتخابات رقابتي بسيار خوب با کمک همه برگزار کنيم تا مايه غرور و افتخار ملي ما باشد. بايد همه دولت و شوراي نگهبان را در برگزاري چنين انتخاباتي ياري کنيم تا آنچه خواست مردم است محقق شود.

دکتر روحانی در نشست مشترک هیات دولت و استانداران سراسر کشور (چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۴)
دکتر روحانی با بیان این که «اینجا جمهوری اسلامی ایران است و قانون اساسی در آن حاکم است»، اظهار داشت: ما جایی را در کشور نداریم که بخواهد افراد صالح و دلسوز را که می‌خواهند با استفاده از تجربیاتشان به کشور خدمت کنند حالا از هر جناحی که باشند رد صلاحیت کند. تمام گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی قانونی مورد احترام هستند. همه از نظر دولت برابرند و آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه هیأت‌های اجرایی هستند و ما هیأت اجرایی نداریم که یک جناح را تأیید صلاحیت کند و یک جناح دیگر را تأیید صلاحیت نکند.

رییس جمهوری تأکید کرد: شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیش‌بینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمی‌تواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم.

دکتر روحانی تصریح کرد: پیروزی هسته‌ای برای این نبود که ما در عرصه هسته‌ای پیروز شویم و در بقیه عرصه‌ها پیروزی بدست نیاوریم. پیروزی هسته‌ای آغازی برای پیروزی‌های همه جانبه و پی در پی بود و انتخابات مجلس شورای اسلامی باید انتخاباتی با شور و شکوه باشد که همه مردم در آن شرکت کنند.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه همزمان با انتخابات مجلس انتخابات خبرگان نیز برگزار می‌شود که برای ما بسیار مهم است، اضافه کرد: اگر همه به این باور مهم برسیم که تصمیم‌گیر برای این کشور ملت ایران هستند مشکل حل خواهد شد و اگر کسی غیر از این، تفکر دیگری داشته باشد تیشه بر ریشه جمهوری اسلامی زده است.

دکتر روحانی با اشاره به این که امام راحل معتقد بود میزان رأی ملت است، اظهار داشت: ما فقط باید زمینه را برای برگزاری یک انتخابات سالم و باشکوه آماده کنیم. مگر مجلس اول پس از انقلاب اسلامی که در آن زمان حتی شورای نگهبان نیز وجود نداشت و همه حتی گروهک‌های مخرب در آن حضور داشتند بهترین مجلس تاریخ این کشور نبود؟ ملت ایران ملتی بالغ، باتجربه و بزرگ است که به خوبی برای آینده خود تصمیم می‌گیرد.
رییس جمهوری خطاب به حاضرین گفت: در دوران پساتحریم شما علاوه بر تأمین امنیت به عنوان یک اصل مهم که بیش از همه مسئولیت آن بر عهده وزارت کشور و استان‌های مرزی است، دو وظیفه مهم و سنگین دیگر نیز بر عهده دارید. اول یک حرکت بزرگ اقتصادی و جذب سرمایه و تکنولوژی و دوم برگزاری باشکوه، دقیق و سالم انتخاباتی که همه در آن مشارکت کرده و به آن افتخار کنیم.

دکتر روحانی اظهار داشت: همانگونه که دنیا پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای با دیده احترام به ایران نگاه می‌کند باید انتخاباتی برگزار کنیم که دنیا با افتخار و احترام به آن نگاه کند.

رییس جمهوری در حرم مطهر حضرت امام خمینی ره (دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴)
رییس جمهوری به برگزاری انتخابات در سال جاری از سوی دولت اشاره کرد و گفت:باید زمینه را برای حضور مردم در یک انتخابات سالم، قانونی و شکوهمند تحت هدایت های رهبر معظم انقلاب فراهم کنیم.

دکتر روحانی در اجتماع بزرگ مردم همدان (سه شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۴)
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز نیازمند وحدت و اتحاد هستیم و هیچ کس نباید از این توصیه که همه به قانون عمل کنیم، دلخور شود، اظهار داشت:هیچ فرد و نهادی در کشور بالاتر از قانون نیست. افتخار ماست که به قانون متعهد باشیم و طبق آن خودمان را برای انتخابات پایان سال آماده کنیم.

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: افتخار همه ما این است که به قانون متعهد باشیم و همه نهادهای کشور از جمله دولت، شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و نیروهای مسلح باید دست به دست هم داده تا شاهد انتخابات پرشکوه در کشورمان باشیم.

دکتر روحانی در نشست خبری در همدان (سه شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۴)

دکتر روحانی با اشاره به برگزاری انتخابات در سال جاری گفت: امیدواریم مردم با شور و نشاط در این انتخابات شرکت کنند تا همانند سال ۹۲ در سال ۹۴ نیز حماسه ای دیگر آفریده شود.

رییس جمهوری در دیدار اعضای هیات دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامی (چهارشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۴)


آخرین نکته این است که امسال سال مهمی برای دولت برای اجرای یک انتخابات بسیار خوب در کشور است و دولت خود را متعهد به اجرای قانون می داند و هیچ معیاری را بالاتر از قانون نمی داند. دولت به همه نهادهایی که باید در انتخابات حضور داشته باشند احترام می گذارد و با آنها همکاری خواهد کرد. دولت به خوبی متوجه است در شرایط فعلی کشور و منطقه ، اختلاف نظر سیاسی بین گروه ها و جناح های سیاسی قابل قبول و حتی گاهی لازم و مفید است اما در اداره کشور، حکومت و مدیریت معنایی ندارد که ما شاهد اختلاف باشیم و همه تلاش دولت تعامل با سایر قوا، نیروهای مسلح و سایر نهادها است. ما تابع هدایت ها، نصیحت ها ، خط مشی ها و رهنمودهای حضرت مستطاب عالی برای کل کشو و اداره کشور خواهیم بود.

رییس جمهوری در نشستی با خبرنگاران داخلی و بین المللی (شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴)

در همه این زمینه‌ها کاری که در این دو سال کردیم، این بود که مقدمات لازم را آماده کردیم. این مقدمات را در سیاست خارجی و داخلی و در زمینه فرهنگی و اجتماعی آماده کردیم. ان‌شاءالله امسال شاهد یک انتخابات بسیار خوب خواهیم بود و آن رشد و رونق مدنظر در زمینه سیاسی در اسفند ظاهر می‌شود و مردم در انتخابات با مشارکت بسیار خوب، انتخاباتی شکوهمند و رقابتی‌تر از گذشته و با احساس سلامت بیشتر رقم خواهند زد. سالم بودن انتخابات یک مساله است که ان‌شاالله همیشه سالم بوده است، اما احساس سلامت مساله دیگری است که ما ان‌شاالله این احساس سلامت را هم در این انتخابات بالا خواهیم برد.

البته همه نهادها باید دست به دست هم دهند. ما قصد دعوا با هیچ نهاد و فردی را نداریم. اما همانطور که قبلا گفتم در انتخابات به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی به وظایفم عمل خواهم کرد. حالا ممکن است بعضی خوشحال شوند یا نه ما باید مجری قانون باشیم، کاری به باقی ماجرا نداریم، چرا که اجرای قانون وظیفه همه ماست. ان شاء الله همه مردم و نهادها و دولت مجری قانون خواهند بود و آثار آن را نیز همه خواهیم دید. وقتی همه همدل و همز‌بان باشیم که سال همدلی و همزبانی باشیم، آثار آن را هم مشاهده خواهیم کرد.

اساس دولت بر این است که رقابت‌های سالم را تشویق بکنیم. مخصوصاً که ما در آستانه یک انتخابات مهم هستیم. امسال دو انتخابات با هم انجام می‌گیرد. هم انتخابات خبرگان رهبری و هم انتخابات مجلس شورای اسلامی و این بسیار مهم است که مردم ما حضور داشته باشند و مشارکت داشته باشند و کاری بکنیم که رقابت‌ها بیشتر شود. حس کنند همه هستند.

یک مثال بزنم که ممکن است با واقعیت فاصله داشته باشد، ما هر موقع مثال می‌زنیم آن مثال اصل می‌شود! مثال برای تقریب ذهن است.

شما اگر می خواهید بروید یک تلویزیون و یخچال بخرید وارد مغازه شوید اگر یک نوع یخچال باشد، چقدر برای شما خسته‌کننده و دلگیر می‌شود. اگر دو نوع باشد راحت تر می توانید انتخاب کنید و اگر ده نوع یخچال و رنگ‌های متنوع باشد، خیلی فرق می کند. در این شرایط شما ممکن است همان را انتخاب بکنید که اگر همان یک نوع بود هم همان را انتخاب می کردید ولی حالا دارید انتخاب می کنید. انتخاباتی که ما می‌گوییم یعنی مردم بیایند در یک فضایی که چهره‌ها و افکار و نظرات مختلف همه را ببینند و انتخاب کنند و برگزینند. هر چه شما فضا را فراهم بکنید برای حضور بیشتر احزاب و گروه‌ها، انتخاب قشنگ‌تر می‌شود و مردم با یک نشاط بیشتری در انتخابات شرکت می‌کنند و در نهایت بهانه‌هایی که دیگران علیه انتخابات ما گاهی دست می‌گیرند به غلط آن بهانه‌ها هم از آنها گرفته می‌شود.

رییس جمهوری در جلسه هیأت دولت (چهارشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۴)

استانداران باید فضای استان‌ها را برای برگزاری انتخاباتی بزرگ و پرشور در اسفند ماه آماده کنند تا موجب دلگرمی و افتخار ملت ایران و دوستان ما در داخل و خارج کشور شود.

رییس جمهوری در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی (سه شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۴)

با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در پایان سال ۹۴، باید برای ایجاد فضایی شاداب و مشارکت‌افزا تلاش کنیم و توجه داشته باشیم موضوعات سیاسی و جناحی بر اهداف اصلی در دانشگاه‌ها و فرآیند علمی و تحقیقاتی غلبه پیدا نکند.

رییس جمهوری در همایش ملی روز روستا (دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴)

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه روستاییان به هیچ وجه در هیچ عرصه‌ای از شهرنشینان عقب نیستند، گفت: روستاییان در انتخابات سال ۹۲ نشان دادند که مسایل را خیلی خوب تحلیل می‌کنند و ان‌شاء الله در انتخابات پیش رو نیز سطح بالای تحلیل و بینش عمیق خود را به رخ خواهند کشید و به کسانی رأی خواهند داد که لایق‌ترین افراد برای خدمت به این مردم و این کشور هستند.

دکتر روحانی افزود: مطلوب آن است که حماسه و افتخاری دیگر در اسفند امسال خلق شود که در آن روستاییان همانطور که سهم بسزایی در رشد و پیشرفت و اقتصاد کشور دارند در عرصه انتخابات نیز نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند.

رییس جمهوری حضور و مشارکت مردم در انتخابات را مهم‌ترین خواسته دولت عنوان و تصریح کرد: از نظر دولت این یا آن حزب هیچ فرقی با هم ندارند و مطلوب برای ما آن است که صالح‌ترین و قوی‌ترین افراد و کسانی که ملی می‌اندیشند و تمامیت جامعه و کشور را می‌بینند، وارد صحنه شده و رأی بیاورند.

رییس جمهوری در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها (يکشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۴)

اسفند ماه انتخابات داریم باید همه را امیدوار کنیم. همه پای صندوق رای بیایند و همه بتوانند افراد مورد نظرشان را در لیست انتخاب شونده‌ها ببینند و همه بتوانند با روحیه در صف انتخاب کنندگان حضور پیدا کنند. هر مقدار بتوانیم فضای امید را در زمینه اقتصاد و سیاست و فرهنگ بیشتر کنیم می‌توانیم توسعه بیشتری را شامل حال این جامعه کنیم.

رییس جمهوری در گفت وگو با شبکه تلویزیونی ایتالیا (جمعه ۲۲ آبان ۱۳۹۴)

مساله انتخابات جدا از مسایل هسته ای است. مردم ایران در انتخابات شرکت می کنند، جناح ها و احزاب با کاندیداهای خود در میدان رقابت حاضر می شوند اما مساله هسته ای مساله ای کاملا ملی است و همه مردم ایران در فکر آن روزی هستند که آثار شوم تحریم که از نظر ما غیرقانونی است برداشته شود. بنابراین اصل انتخابات ملی است مثل خود ماجرای هسته ای که ملی است. اما رقابت های انتخاباتی خیلی ارتباطی به مساله هسته ای ندارد.

رییس جمهوری در جلسه هیات دولت (چهارشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۴)

دکتر روحانی با اشاره به قرار داشتن در آستانه برگزاری انتخابات، استانداران را به آماده کردن شرایط و زمینه‌های برگزاری شکوهمند و همراه با آرامش انتخابات سفارش نموده و اظهار امیدواری کرد در پرتو یک انتخابات باشکوه، افراد تأثیرگذار با تجربه، با تدبیر و توانمند برای خدمت هر چه بیشتر به کشور به مجلس راه یابند.

رییس‌ جمهوری دولت را یک دولت فراحزبی دانست و تاکید کرد: دولت یازدهم در پی پیروزی جناح خاصی نیست و تلاش می‌کند که شرایط برای مشارکت همه جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها فراهم شود.

این صحبت های پیاپی روحانی در خصوص انتخابات در پایان امسال در حالیست که رهبر معظم انقلاب در هشتم آبان ۸۷ و در حالي كه چندين ماه به برگزاري دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري باقي مانده بود، نسبت به برخي فعاليت‌هاي زودهنگام تبليغاتي انتقاد كرده و فرمودند: "بعضى از افراد از حالا مسائل انتخابات را شروع كردند - با اينكه هنوز خيلى هم مانده، عجله كردند - اين مسائل انتخاباتى خيلى مهم است و اهميتش در نزديك انتخابات، از جهت حضور در عرصه‏ى انتخابات است؛ اما اهميت امروزش از جهت مشغول كردن افراد به يكديگر، گلاويز شدن با هم، بدگوئى كردن از همديگر و منصرف كردن ذهن‏ها از مسائل اصلى است. مراقب باشيد."

به طور قطع اين فرمايش رهبري عظيم‌الشان انقلاب محدود و معطوف به يك برهه‌اي خاص نيست و در تمامي ادوار انتخابات بايد آن را مد نظر قرار داد.
منبع: رجانیوز
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


پارمیدا سادات
Iran, Islamic Republic of
وقتی ظریف تو آمریکا برمیگرده میگه اگه توافق نشه ما تو انتخابات به دردسر میوفتیم شما فکر میکردی فکر و ذکر دیگه ای باشه؟؟؟
تا دیروز برای حل مشکلات تحریم ها بهانه بود الان مجلس بهانه است
Romania
حل مشکل کیلو چنده

اینا دنبال اهداف شوم خود ودوستان غربی شان هستند
عمار
Iran, Islamic Republic of
"چرا فکر و ذکر رئیس جمهور به جای حل مشکلات، فتح مجلس است؟"
برای اینکه ایشان عاشق کارهای حماسه ای هستند.مثل فتح الفتوح برجام!
مثل فتح الفتوح عبور از رکود!
مثل فتح الفتوح بسته اقتصادی ووام 25میلیونی!
مثل سخنرانی های ایشان که انگار در فضای انتخاباتی هستند وهمش شعارهای حماسی می سرایند وبه منتقدین خود تشر میزنند!
اینبار نیز در صدد فتح الفتوحی دیگر است تا عرصه را از منتقدین ومخالفین خود خالی کند ودر اتوبان بدون مانع حرکت کنند.!
آخه میخاهن کارهای نیمه تمام مجلس ششم رو تکمیل کنند. البته زرشک
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
دو سال و نیم به فکر توافق هسته ای بود الان به فکر انتخابات مجلس. اوضاع اقتصادی که هم 100 روزه حل شد!
Iran, Islamic Republic of
اینکه مجلس به دست افراد معتدل و عاقل و روشنفکر و میانه رو بیفتد، بسی بهترازان است که به دست تندروها ...
لابد روشنفکر و عاقل و معتدل مد نظر شما؟
سرور
Romania
یعنی مثلا حسن روحانی با این همه توهین بنفش به دیگران معتدل است؟
Iran, Islamic Republic of
میانه روی و اعتدال کلید حل مشکلات کشوراست و خدا نکند روزی که مجلس و دولت به دست تندروهای متحجربیفتد که نمی گذارند آب خوش ازگلوی مردم پایین برود .
مهدی ا
به نام خدای حکیم
کاش اهل شعارها وتعبیرات اعتدال ومیاته روی وعقل و اظهارمخالفت باتند روی وتحجربه جای این کلی گوییها که چند پهلواست معنای که ازاین کلمات میفهمندواراده می کنندراتوضیح میدادندتا معلوم شودبرهمه که یک من ماستشان چقدرکره دارد؟
جعفر
Iran, Islamic Republic of
اینا همونایی هستند که میگفتند "زنده باد مخالف من"
انصافا کی اقتدارگراست
برای پیشبرداهداف دولت،تغییر کلی مجلس از نون شب واجبتره که ما ملت این کارو خواهیم کرد و چندعدد مخاطب جهان نیوز که باحذف نظرات مخالف حتی به 100 نفر هم نمیرسه کاری از پیش نخواهندبرد...
بنده خدا نظر های مخالف که نسبت به سایر سایت ها بیشتر منتشر میشه اینجا مگر در متن توهینی باشه که اونم هیچ آدم عاقلی تاییدش نمیکنه
Iran, Islamic Republic of
باید مواظب باشیم که مجلس ششم راه نیوفته
Iran, Islamic Republic of
منتظر اسفند ماه باشید
سرور
چیه قراره سبد کالا بدن؟
Iran, Islamic Republic of
این بارو لامچکریم!
منظور تویی... بهانه است
حالا کجاشو دیدید هر چه به انتخابات نزدیکتر می شویم...
بقا به قيمت غفلت از محنت مردم !!!!اين يعني استراتژي چوب پنبه اي ،ماندن و سوار موج بودن در هر حالت!!!!!!!!!!
..
آقای روحانی والله ازتو وتیمت ودروغگویان کنارت راضی نیستیم آیا میدانی چه سختی ها میکشیم وچه اختلافاتی که درخانواده هابخاطر این تورمت نیافتاده بجای این کارها به کرمعیت واقتصاد وفرهنگ باشید فقط یاد گرفته ای که اجناس وبنزین وحاملهای انرژی را گران کنی..خداتو وتیمت رارسوا وبعد ..خدارا شکرآقا هست والا ..
چون با فتح مجلس میتونه بی دردسر و بی سرخر،‌به حل مشکلات مردم برسه
چون شما احمدی نژادها دنیال فتح مجلس و دولت هستید
جعفر
Iran, Islamic Republic of
من نه طرفدار اون دولت بودم نه اینا ولی جالب اینه که روحانی .. به اقتصاد مملکت وقبولم نمکنن وادعا هم دارن وحالا میخوان دوتا صدای مخالفم راهم خفه کنن
Iran, Islamic Republic of
آقاي ريس جمهور واقعا فكرميكنه مردم تمام قد به حرفها وفرمايشات متعدد گوش فراميدن وهرچيزي كه بذهنش ميرسه ميگه و مردم باجان ودل قبول ميكنند دولت خودش رو ناجي ميدونه درصورتيكه برعكسه اين دولت ركودروبه ارمغان آورد.خم شدن مقابل كدخداروبه ما هديه داد.د..
.حالا بفكرفتح مجلسه .ديگه چيكارميخواست بكنه نتونست و نكرد؟
نگار
برای اینکه فتح کردن باعث افزایش اعتماد بنفس و بهبود عملکرد میشه.خب حالا چی بهتر از فتح مجلس؟!
ali
چون یکی از مشکلات همین مجلس است پس طبیعی است که رئیس جمهور به فکر حل این مشکل باشد