دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۰
۲۶
تهدید عربستان توسط ایران/ دنیا همچنان محتاج نفت ایران است

عقب‌نشینی امریکا از تحریم‌های نفتی ایران

ترکیه درخواست آمریکا را رد کرد/ چین: تحریم‌ها تأثیری بر واردات نفت ایران ندارد
شنبه ۹ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۷
کد مطلب: 623513
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: این اتحادیه با 28 رای مثبت، بسته حمایت از ایران را در راستای برجام تصویب کرده است.
عقب‌نشینی امریکا از تحریم‌های نفتی ایران
به گزارش جهان نيوز، جنگ نفتی امریکا علیه ایران در حالی هر روز ابعاد تازه‌تری به خود می‌گیرد که به نظر می‌رسد بازار‌های جهانی توان از دست دادن نفت ایران را ندارند. شاید همین ناتوانی بازار‌های جهانی باعث شده که امریکا از تهدیدات خود در خصوص صفر کردن صادرات نفت ایران دست بکشد و از احتمال ارائه معافیت واردات به برخی کشور‌ها خبر دهد.
درست پس از آنکه هوتن یزهاری مدیر بخش تحقیقات بازار بانک مریل لینک آمریکا گفت: در نیمه دوم سال آینده میلادی قیمت نفت از ۹۰ دلار در هر بشکه عبور خواهد کرد، مجموعه اخباری در رسانه‌ها منتشر شد تا نگرانی بازار‌های جهانی و مصرف‌کنندگان خرد و عمده نفت از کاهش عرضه نفت در جهان را بکاهد. اتفاقی که می‌تواند زیان فراوانی را به صنایع وابسته به نفت غرب وارد کند.

یکی از مهم‌ترین این خبرها، اظهارات یکی از مقامات وزارت امور خارجه امریکا بود که روز پنج‌شنبه از احتمال ارائه معافیت‌هایی برای مشتریان نفت ایران خبر داده بود. این گفته‌ها در شرایطی بود که پیش از این یکی دیگر از مقامات امریکایی ادعا کرده بود واشنگتن قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند.
بر این اساس، یک مقام وزارت امور خارجه امریکا در اظهاراتی جدید گفته است که این کشور آماده کار با کشور‌ها به صورت مورد به مورد برای کمک به آن‌ها جهت کاهش واردات نفت از ایران است. این اظهارات نشان می‌دهد دولت ترامپ ممکن است معافیت‌هایی برای مشتریان نفت ایران در نظر بگیرد.

علاوه بر این یکی دیگر از اخباری که روز گذشته برای کاستن از التهاب بازار جهانی نفت که در شوک کاهش صادرات نفت ایران قرار دارد، منتشر شد، ادعا‌های ریک پری، وزیر خزانه‌داری امریکا بود که گفته است اطمینان دارد عربستان و روسیه می‌توانند برای باثبات ساختن بازار جهانی نفت و جبران کاهش عرضه نفت ایران پس از آغاز تحریم‌های امریکا، تولید نفت خود را افزایش دهند.

پری در کنفرانسی خبری در کنفرانس جهانی گاز در واشنگتن گفت: «ما این موضوع را به عنوان فرصتی برای اعضای اوپک جهت پر کردن این شکاف می‌بینیم، (البته) در صورتی که شما بخواهید.»
وی همچنین ابراز امیدواری کرده «عربستان قادر خواهد بود تولید خود را به ۱۱ میلیون بشکه در روز برساند و روسیه نیز خواهد توانست تولید خود را افزایش دهد؛ بنابراین بازار جهانی نفت میزانی از ثبات را داراست.»
پری همچنین افزوده است: امریکا همچنان آماده است تا در صورت ضرورت از ذخایر استراتژیک نفتی خود استفاده کند، اما در حال حاضر «من این راهکار را پیشنهاد نمی‌کنم.»

همچنین یکی دیگر از اخباری که می‌کوشید آرامش را به بازار نفت تزریق کند، خبر کشف منابع نفتی جدید از اتیوپی بود. این خبر نشان می‌دهد بنگاه‌های خبری غرب تلاش دارند به هر نحو این‌گونه القا کنند که جای خالی نفت ایران در بازار‌های جهانی، تحت هر شرایطی پر خواهد شد.

بر این اساس، دولت اتیوپی بر اساس یک طرح آزمایشی برای اولین بار تولید اولیه روزانه ۴۵۰ بشکه نفت را آغاز کرد. فیتسوم آرگا، رئیس دفتر نخست‌وزیر اتیوپی گفت: آبی احمد، نخست‌وزیر «به منظور آغاز رسمی تولید آزمایشی نفت در منطقه اوگادن با نمایندگان شرکت پولی جی‌سی‌ال دیدار کرده است. این شرکت مقادیری نفت خام تجاری در این منطقه کشف کرده است.» به گفته نخست‌وزیر اتیوپی، شرکت پولی جی‌سی‌ال تولید روزانه ۴۵۰ بشکه نفت خام را از ۲۸ ژوئن آغاز کرده است.
احمد خاطر نشان کرد درآمد‌های نفتی و گازی در آینده می‌تواند به کاهش بیکاری در اتیوپی کمک کند و کمبود منابع ارزی این کشور را جبران کند.

تهدید عربستان توسط ایران

اما در سوی دیگر این کارزار نفتی، ایران نیز بیکار ننشسته و تمام توان خود را به کار گرفته تا تهدیدات ایالات متحده را خنثی کند. یکی از اتفاقات مهم در این خصوص هشدار شدیداللحن ایران نسبت به عربستان در خصوص تخطی از مصوبات اوپک در خصوص سقف تولید است. تهدیدی که پاسخی محکم به خوش‌رقصی سعودی‌ها برای امریکا در خصوص پر کردن سهم ایران در بازار‌های جهانی نفت است.

بر این اساس، نماینده ایران در اوپک به عربستان هشدار داد به مفاد توافق اخیر اوپک پایبند باشد و از تولید بیشتر از سهمیه تعیین‌شده خودداری کند. حسین کاظم‌پور اردبیلی گفت: «اگر عربستان بالاتر از سهمیه تخصیص داده شده برای این کشور تولید کند، توافق اوپک را نقض کرده است.» اردبیلی همچنین گفت: «اوپک با تصمیم اجماعی اداره می‌شود نه با تصمیم یک کشور.»

کاظم‌پور گفت: اگر کمیته نظارت در نشست ۲۲ و ۲۳ سپتامبر خود در الجزایر به این نتیجه برسد که توافق نقض شده است، محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک ممکن است با درخواست برگزاری نشست فوق العاده سازمان مواجه شود. وی افزود: عربستان «اجازه» افزایش تولید خود به بیش از سهمیه تعیین شده برای این کشور (۰۶/۱۰ میلیون بشکه) را ندارد.

چین: تحریم‌ها تأثیری بر واردات نفت ایران ندارد

در جبهه دوستان ایران نیز یک مدیر ارشد شرکت سینوپک چین گفت: تحریم‌های آینده آمریکا هیچ تأثیری بر میزان خرید نفت چین از ایران نداشته و مطابق با میزان عرضه در جریان است.

وی گفت: «این یک تصمیم سیاسی است که از سوی دولت چین اتخاذ می‌شود، اما اگر تعرفه‌های پیشنهادی اجرایی شود، واردات نفت خام چین از امریکا دوام نخواهد داشت و ممکن است وادار به توقف آن شویم.»
این مدیر شرکت سینوپک همچنین ادامه داد: پالایشگاه‌های چینی از کشتی‌هایی استفاده می‌کنند که هیچ فعالیتی در آمریکا ندارند؛ بنابراین به‌رغم تصمیم امریکا مبنی بر تحریم ایران، تجارت نفتی ما با ایران تأثیری نپذیرفته است.

ترکیه درخواست آمریکا را رد کرد

علاوه بر این ترکیه نیز به جبهه مخالفان کاهش واردات نفت از ایران پیوسته و وزیر اقتصاد این کشور با رد فشار‌های امریکا برای قطع صادرات نفت ایران گفته «تصمیمات آمریکا برای ما تعهدی ایجاد نمی‌کند». نیهات زیبکچی همچنین ادامه داده که ترکیه تلاش می‌کند در حق «کشور دوست و برادر» (ایران) در این موقعیت بی‌عدالتی نشود.
وزیر اقتصاد ترکیه در عین حال افزوده که کشورش تابع تصمیمات سازمان ملل متحد است.

حال با مرور تمامی این اخبار به نظر می‌رسد جبهه تحریم‌های نفتی علیه ایران که فرماندهی آن توسط امریکا صورت می‌گیرد و عربستان نیز به عنوان پیاده نظام آن عمل می‌کند، این روز‌ها با شکستی سخت روبه‌رو شده و با مخالفت‌های گسترده‌ای که در خصوص حذف نفت ایران از بازار‌های جهانی توسط قدرت‌های اقتصادی نظیر ژاپن، چین، اروپا و هند صورت گرفته، به نظر می‌رسد جبهه امریکایی تحریم، با شکستی مفتضحانه روبه‌رو شود.(1)


پی نوشت:
1)http://www.javanonline.ir/fa/news/914949
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


تازه رای دادن ...
United States
پس با این و ضعیتی که شما نوشتی از فردا همه چیز خوب میشه و گل و بلبل . ...
Iran, Islamic Republic of
دقیقاً مثل همون حرف هایی که قبل از امضاء برجام میزدند
علی
Iran, Islamic Republic of
ما هم باید برای اقتصاد امریکا و شرکایش در منطقه هزینه درست کنیم نه اینکه بیکار نشینیم اونها هر کاری دوست دارند انجام دهند
Iran, Islamic Republic of
جیمز ریکاردز مشاور ارزی کاخ سفید:دولت ترامپ با اخراج بانک مرکزی ایران از سیستم مالی دنیا در حال اجرای طرح "ایجاد تورم و گرانی در ایران و کاهش ارزش ریال" است تا نارضایتی ها و ناآرامی ها در ایران افزایش یابد . اگه ریکاردز هم نمیگفت و حتی قبل از اخراج بانک مرکزی ایران وضع تورم و گرانی در ایران وحشتناک بود حالا بدترم میشه اروپا تا کی میتونه مقابل آپریکا بایسته هرچد سریعتر با آمریکا مشکلات رو حل کنید کاسه صبر مردم سر اومده
بی سواد
Iran, Islamic Republic of
مشکل را خوب مطرح کردی ولی راه حل آن را غلط گفتی
آمریکا به کمتر از تبدیل ایران به افغانستان و بهتر بگویم تبدیل ایران به لیبی رضایت نخواهد داد
متاسفم از عدم درک سیاسی بعضیا که ادعای عقل کل بودن دارند
Iran, Islamic Republic of
آقاجان تکذییییییب شد
کانال فارس: اخبار منعکس‌شده در برخی رسانه‌ها درباره تصویب بسته حمایت اتحادیه اروپا از ایران در حاشیه نشست بروکسل صحت ندارد.
Iran, Islamic Republic of
خدا رو شکر ، بالاخره برجام نتیجه داد و رو سیاهی برای زغال ماند. اقتصاد ایران به زودی رشد چشمگیری خواهد داشت . این پیروزی بزرگ در عرصه دیپلماسی کشور را به مقام معظم رهبری ، هیات دولت و مردم بزرگ و فهیم ایران اسلامی تبریک عرض می نمایم . تسلیت به ترامپ
Iran, Islamic Republic of
خدا وکیلی حالت خوبه ؟؟؟؟؟؟؟
بی سواد
Iran, Islamic Republic of
هر کس برجام را تایید کند مردم فهیم است
و الا عقب مانده و بی سواد و عصر حجری 😅😂😃!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
اینها باید بسته تضمینی بدهند نه بسته حمایتی حواستان را جمع کنید
Germany
ایر باس توی این بسته هست؟
United Kingdom
حتما ادامس با طعم دارچین هم داخلش هست!!
Iran, Islamic Republic of
اروپا بایستی تضمین کتبی و محکم بده ؛ بسته حمایتی که وظیفشون بوده و چیز تازه ای نیست
Iran, Islamic Republic of
از تیتر جهان نیوز رو توجه کنید:«تهدید عربستان توسط ایران»
کجای این شرحی که شما دیدین تهدید بود ؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!
هاشمی
Iran, Islamic Republic of
اگر قرار باشد فروش نفت ایران به صفر برسد
نباید اجازه دهیم یک قطره نفت از تنگه هرمز عبور کند همان سیاستی که در اواخر جنگ ایران و عراق در پیش گرفتیم
...
Iran, Islamic Republic of
مهم اینه که بسته حمایتی! (که حتما باعث نخوت و درشتگویی تیم برجام نشان خواهد شد) منوط به چه شرطی از جمله راجع به قضایای دفاعی و موشکی خواهد بود
محسن
Iran, Islamic Republic of
اگر ما نتوانیم نفت صادر کنیم قطعا عربستان هم قادر به صدور نفت نخواهد بود.
Iran, Islamic Republic of
جهان نیوز جان چیه؟ بعد از سخنرانی روحانی جو گیر شدی؟ یا فکر میکنی در راستای انسجام ملی داری گام برمی داری؟
گام برداشتن در راستای انسجام ملی رو قبول دارم اما مسیر و اشتباه انتخاب کردی عزیز دل برادر. مسیر وحدت چشم امید برداشتن از دشمنان دیرین اسلام و انقلاب و نظام هست. نه آمریکا و نه اروپا و نه هیچ کشور دیگه ای با ما هماره نخواهند شد تا وقتی که ما روی ارزش هایمان ثابت قدیم هستیم. تنها زمانی مجبور به همراهی با ما خواهند شد که ابزار قدرتی در دست داشته باشیم و اون چییز نیست جز علم و تکنولوژی. نفت هم برای ما ابزار قدرت مهمی نیست چون خیلی از کشورهای دیگه به راحتی جای خالی ما رو پر می کنن. تا وقتی روی پای خودمون نایستیم و از جوانان مبتکر و فعالمون حمایت نکنیم خبری از حمکایت کشورهای دیگه نخواهد بود
Iran, Islamic Republic of
منافع ملی چیزی است که کشورها در مقابله با درخواست آمریکا مطرح کردند یعنی آمریکا اگه منفعت بیشتر به این کشور ها بده و یا تحریم علیه آنها بکنه ! یعنی منفعت
آنها ایجاب می کنه طرف آمریکا یعهنی منفعتی ملی خود را بگیرند و این کار با وجود ترامپ براحتی صورت می گیرد!
Iran, Islamic Republic of
کاش در کشور مسئولان معنی حمایتی بودن بسته را می فهمیدند(همچنان که معنی تایید تعلیق 4 ماهه تحریمها توسط آمریکا رو در برجام دیر فهمیدند و اقتصاد مملکت رو به فلاکت کشاندند) . حمایتی یعنی چیزی کمتر از تعهدات برجامی و این یعنی چیزی که آمریکا می خواست
Iran, Islamic Republic of
پاسخ ملت غیور ایران به زردک امریکایی :اگر قرار باشد نفت ایران صادر نشود هیچ قطره نفتی هم نباید از تنگه هرمز عبور کند. اگر قرار است جریان حیاتی ما قطع شود لاجرم جریان حیاتی دشمن را نیز قطع خواهیم کرد
بی سواد
Iran, Islamic Republic of
خب توان از دست دادن نفت ایران را ندارند چون قیمت نفت افزایش می یابد به ضرر آنهاست
...
فرزین
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه مقامات وزارت خارجه حرف آخر را اول نمی زند
اگر جرات این حرف داشته باشند کار به اینجا نمی کشید در مقابل تنگه هرمز از امریکا باج می خواستند الان امریکا پررو نشده بود
محمد.قم
Iran, Islamic Republic of
همچین تیتر زدی "تهدید عربستان توسط ایران" گفتم ایران و عربستان باهم دست به یقه شدن
اما این کاظم زاده هم خوب تهدید کرده دمش گرم: عربستان حق تولید بیش از حق تخصیص نداره وگرنه نقض توافق کرده!!!!!!!
بابا توکه کشتیش ولش کن حالا عربستان یه چی گفت دیگه اینقد تهدید نمیخواد
خدا شفاشون بده انشالله.
Iran, Islamic Republic of
در زمان امام بعضی در پیش امام اظهار نگرانی از بمباران اسکله صادرات نفتی خارک کردند امام فرمودند نگران نباشید آنها که نفت ایران را می برند به صدام اجازه بمباران اسکله صادرات نفت را نمی دهند .
همه فشارها و تحریم ها برای بردن نفت ایران به قیمت پایین است و افتخار زنگنه آنست که توانسته 150 هزار بشکه بیشتر نفت خام بفروشد چرا ترامپ باید فروش نفت ارزان را به دوستانش تحریم کند ...