جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
 
۰

چالش آمریکا با معارضان میانه‌روی سوری

دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۶
کد مطلب: 487124
معارضان مسلح میانه‌رو سوری اصطلاحی است که آمریکایی‌‌ها آن را طی بحران سوریه ابداع کردند، اما هیچگاه نتوانستند، مصداقی عینی برای آن در سوریه بیابند.
به گزارش جهان به نقل از فارس، تلاش‌ آمریکا برای یافتن گروه‌های مسلح سوری که آنها را معارضان «میانه‌رو» می‌نامد، همانند گشتن به دنبال سوزن در انباری از کاه است.

واشنگتن پیش‌تر اقداماتی را برای تشکیل چنین گروه‌هایی انجام داده بود و در این راستا از آنها حمایت نظامی و مالی و لجستیکی گسترده‌ای به عمل می‌آورد، اما اغلب این گروه‌ها به گروه‌های تندرو تکفیری و اغلب عناصر آن به داعش ملحق شدند.

آخرین شکست و ناکامی آمریکا برای تشکیل گروه‌های معارض مسلح به اصطلاح میانه‌رو، برنامه آموزش 5 هزار عنصر مسلح میانه‌رو بود که این رقم به 64 نفر کاهش یافت تا آنها نیز به استثنای 5 نفر، پس از دیدن دوره‌های آموزشی لازم به داعش یا جبهه النصره ملحق شوند.

به این ترتیب حاصل تلاش‌های آمریکا برای تشکیل ارتشی از معارضان مسلح میانه‌رو سوری 5 نفر بود تا در مقابل واشنگتن شاهد گسترش نفوذ گروه‌های تکفیری مانند جبهه النصره در سوریه باشد که موفق شده بود، شمار زیادی از گروه‌های تحت آموزش آمریکا در قالب گروه‌های میانه‌رو را جذب خود کند.

با وجود مشارکت گروه تروریستی «جیش الاسلام» در هیئت معارضان ریاض در ژنو، با این حال مسکو در این اواخر اعلام کرد که این گروه را به همراه گروه موسوم به جنبش «احرار شام» در فهرست گروه‌های تروریستی تکفیری قرار داده و همانند داعش و جبهه النصره تلقی می‌کند.

به موازات این اعلام مسکو، واشنگتن نیز اعلام کرد که قصد دارد، نیروهای ویژه‌اش را برای حمایت و پشتیبانی از گروه‌های مسلح در حال مبارزه با داعش به سوریه اعزام کند.

این بدین معناست که آمریکا به این باور رسیده که باید از گروه‌هایی که آماده مبارزه با داعش هستند، حمایت کند، حتی اگر دارای اختلافات موضعی و دیدگاهی با آنها باشد، به عبارت دیگر، برای آمریکا مهم نیست که ارتشی از معارضان مسلح میانه‌رو تشکیل نداده، آنچه برای واشنگتن در این برهه زمانی اهمیت دارد، مبارزه با داعش است تا در شرایطی قرار نگیرد که مجبور شود، ضمن اذعان به موفقیت ارتش سوریه در مبارزه با داعش، این نیروی نظامی را به عنوان تنها قدرت نظامی توانمند در مبارزه با داعش به رسمیت بشناسد.

در خصوص دیگر گروه‌های مسلح هم ردیف داعش مانند جبهه النصره، نشریه فرانسوی «فیگارو» گزارشی منتشر کرد که در آن به این نکته اشاره شده بود که جبهه النصره درصدد تاسیس امارتی اسلامی در ادلب همانند امارت اسلامی مورد ادعای داعش در رقه است.

به نوشته فیگارو این موضوع واشنگتن را در برابر چالش دیگری قرار می‌دهد، اینکه چه تعاملی با النصره در این امر داشته باشد، آیا می‌تواند، آن را هم ردیف داعش شمرده و به مبارزه با آنها برخیزد، در حالی‌که النصره از جمله گروه‌هایی بود که از معارضان سوری همانند معاذ الخطیب و میشیل کیلو حمایت کرد.

حتی ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا تاکنون از هدف گرفتن جبهه النصره در قالب مبارزه‌اش با تروریسم در سوریه و عراق با وجود اطلاع از اماکن استقرار و مواضع این گروه در سوریه از هدف گرفتن آنها امتناع کرده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *