شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۰

صدمه شدیدنمک به تونل‌های توحید و نیایش

سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۵
کد مطلب: 451070
مشاور مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران گفت: امسال حدود 4000 تن سی ام آ برای استفاده در سطح معابر در صورت بارش برف، جایگزین نمک خواهد شد.
به گزارش جهان، مشاور مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران در امور محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با تشریح برنامه شهرداری برای جایگزینی ماده یخ زدا (سی ام آ) به جای شن و نمک برای برف روبی در پایتخت، گفت: امسال حدود ۴۰۰۰ تن سی ام آ برای استفاده در سطح معابر در صورت بارش برف، جایگزین نمک خواهد شد.

فرزاد کلانتری با تاکید بر ضرورت استفاده از مواد جایگزین نمک برای یخ زدایی در فصل بارش، گفت: هر سال ۱۰ ها تن نمک برای یخ زدایی هنگام بارش برف مورد استفاده قرار می گرفت که آسیب های زیست محیطی زیادی به دنبال داشت و موجب خوردگی ابنیه فنی می شد.

وی با بیان اینکه استفاده از نمک در سطح معابر، موجب شوری و غیر قابل مصرف شدن منابع آب زیرزمینی می شود، اظهار کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد چاه های زیرزمینی شهر تهران به دلیل آلودگی های میکروبی ناشی از فاضلاب و نیز نفوذ نمک غیرقابل استفاده است و در صورتی که استفاده از نمک به عنوان یخ زدا ادامه داشته باشد، رفته رفته منابع زیرزمینی باقی مانده نیز غیرقابل مصرف خواهد شد.

کلانتری به مضرات استفاده از نمک برای پوشش گیاهی پایتخت نیز اشاره کرد و گفت: نمک با تاثیر منفی بر ساختار خاک می تواند سبب خشکی درختان در رفوژ میانی و حاشیه معابر شود. چراکه معمولا کارگران خدمات شهری برای باز کردن معابر، مخلوط برف و نمک را روانه باغچه های حاشیه و رفوژ میانی می کنند.

مشاور مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران با اشاره به تاثیر استفاده از نمک در خوردگی بتن و کوتاه شدن عمر آسفالت، خاطرنشان کرد: استفاده از این ماده در نقطه شروع هزینه زیادی در بر نخواهد داشت اما با آثار سوئی که بر ابنیه فنی، پل ها، معابر سواره رو و ابرسازه های شهری نظیر تونل ها خواهد داشت، قطعا صرفه اقتصادی ندارد.

به گفته وی، اگرچه داخل تونل ها نیازی به برف روبی ندارد اما استفاده از نمک به عنوان یخ زدا در بخش ورودی و خروجی این ابنیه فنی نظیر تونل های توحید، نیایش و امیرکبیر می تواند به مرور صدمات سنگینی به این سازه های بتنی وارد کند.

کلانتری همچنین به تصادفات ناشی از شن پاشی در کف معابر اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت حذف شن و نمک برای برف روبی، شورای اسلامی شهر تهران مصوبه ای گذرانده که طی آن شهرداری مکلف شده است سالانه ۱۵ تا ۲۰ درصد شن و نمک مصرفی در معابر را کاهش دهد. بر این اساس از سال گذشته موضوع جایگزینی ماده یخ زدا موسوم به سی ام آ را در دستور کار قرار داد.
وی با بیان اینکه سی اما آ مخفف «کلسیم منیزیم استات» بوده و سالهاست در اروپا و امریکا به عنوان یخ زدا استفاده می شود، یادآور شد: این ماده نه تنها برای محیط زیست هیچ زیانی ندارد بلکه برای گونه های گیاهی مفید هم هست و می توان بدون محدودیت از آن استفاده کرد.

کلانتری با بیان اینکه سی ام آ آثار مخرب نمک برای آسفالت و بتن را ندارد، تصریح کرد: این ماده به صورت محلول مورد استفاده قرار می گیرد و با افزایش درجه حرارت زمین، از یخ بندان جلوگیری می کند.

مشاور محیط زیست مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران با اشاره به اینکه سی ام آ با درجه خلوص پایین تر می تواند بین دمای منهای ۱۰ تا ۱۵ درجه سلسیوس و با خلوص ۹۹ درصد تا دمای منهای ۳۰ درجه قابل استفاده باشد، افزود: به این ترتیب از این ماده می توان حتی در جاده های کوهستانی بین شهری نیز استفاده کرد.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۰۰۰ تن سی ام آ برای استفاده حوزه خدمات شهری خریداری شد و در اختیار شهرداری قرار گرفت، گفت: در سال گذشته به جز چند منطقه شمالی شاهد بارش برف نبودیم و به همین خاطر استفاده زیادی از این ماده صورت نگرفت.

به گفته کلانتری، ۲۰۰۰ تن سی ام آ نیز برای مصرف سال جاری شهرداری تهران در فصل زمستان در حال آماده سازی است و در صورت بارش برف به عنوان جایگزین شن و نمک مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *