سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
 
۰
۱

سدهایی که آب را با خاک برای خوزستان آورد

شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۳
کد مطلب: 444002
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی گفت: سدسازی‌های گسترده ذخایر آبی رودخانه و سد کرخه را کاهش داده و تالاب‌ها را خشک کرده و خشکسالی از جمله دلیل‌های مهم ایجاد ریزگرد‌ها در خوزستان است.
به گزارش جهان، صیدعیسی دارایی در گفت‌و‌گو با تسنیم، اظهار داشت: پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی طرح توسعه درخت‌کاری مناطق جنوب و جنوب غرب استان با هدف توسعه فعالیت‌های زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته بود.

وی گفت: در صورت اجرای این طرح مناطق و کانون‌های تولید گرد و خاک در هندیجان، ماهشهر، هفتگل تحت پوشش فضا و بسترگیاهی و جنگلی مناسب قرار می‌‌گرفتند.

نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اجرای این طرح در کاهش حجم ورود آلاینده‌های کنونی به آسمان خوزستان موثر و اثربخش است.

وی افزود: عدم اجرا این طرح، به علت عدم طراحی و اجرای مناسب یک برنامه هدفمند در رفع مشکلات مربوط به زیرساخت‌ها و کمبود منابع مالی، تاکنون متوقف مانده است.

دارایی عنوان کرد: با توجه به حجم تولید گسترده آلاینده‌های موجود در آب و هوای استان، کانون‌های تولید گرد و خاک در جنوب و غرب خوزستان برطرف، تا زمینه گسترش رضایتمندی عمومی فراهم شود.

وی گفت: سدسازی‌های گسترده، ذخایر آبی رودخانه و سد کرخه و همچنین تالاب شادگان را کاهش داده و خشک کرده و همین خشکسالی از جمله علت‌های مهم پرواز ریزگرد‌ها در آسمان استان بوده و‌‌ رهاساری آب در این منابع یک راهکار مهم در کاهش ورود آلاینده‌های مذکور به آسمان خوزستان هستند.

نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی دیگر از کانون‌ها تولید گرد و خاک کنونی، پوشش بستر گردوخاک در حدفاصل فکه تا چزابه با مساحت ۵۰ کیلومتر و در محور شهر اهواز است.

وی افزود: برطرف شدن مشکل ریزگرد‌ها با روند کنونی امکان‌پذیر نیست و نیازمند تصمیم انقلابی است که با انجام رهاسازی آب، توسعه کاشت درخت و مالچ‌پاشی در مراکز بحران در مناطق بحران‌زا، می‌توان بسیاری از مشکلات کنونی در زمینه مقابله با کانون‌های داخلی تولید کننده گرد و خاک در استان را برطرف کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
بهترین راه بسیج مردمی برای نهالکاری
در تمام نقاط خشک کشور است:

. نوع نهالها مهم است که حتمآ از جنس درختان مقاوم به خشکی باشد.
. نوع کاشت و آبیاری مهم است: پیش از کاشت یک ردیف خاکبرداری لازمست بعد غشای مخصوص نگهداری خاک در حفره جاسازی میشود. بعد خاک مرغوب در آن قرار می گیرد تا رطوبت خاک حفظ شود. برای آبیاری بطریهای بزرگ که قبلا ته آن بریده شده برعکس در خاک قرار می گیرد / یا کوزه که از آب /یا باران پر میشود.

درختکاری در مناطق گرم و خشک و کویر تنها با استفاده از چنین غشای نگهدارنده رطوبت خاک میتواند مثمر ثمر باشد. نوع گیاه هم مهم است که حتمآ از نوع - مقاوم در برابر خشکی - باشد.

جهاد سازندگی میتواند لیستی از چنین درختان و گیاهان ارایه نماید.
در فضای مجازی هم میتوان براحتی آنها را یافت. برخی درختان هم دربرابر خشکی مقاومند هم رشد سریع دارند هم فواید اقتصادی.