شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۹
۴
نگرانی رژیم صهیونیستی از عملیات «مثلث جنوب»

انتقال پیام اسرائیل به ایران از طریق وزیر خارجه اردن

شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۹
کد مطلب: 412597
وزیر خارجه اردن در سفر هفته گذشته خود به ایران، حامل پیام هراس اسرائیل از واکنش و اقدامات محور مقاومت در جنوب سوریه بود؛ سفری که در بردارنده پیام اطمینان بخش تل‌آویو به تهران بوده است.
انتقال پیام اسرائیل به ایران از طریق وزیر خارجه اردن
به گزارش جهان، سفر ناگهانی «ناصر جوده» وزیر خارجه اردن، به تهران، چندین پیام مهم در وضعیت فعلی منطقه خاورمیانه داشت، پیام هایی که برخی از آن‌ها از سوی اسرائیل و عربستان برای مقامات ایرانی بود.

به نوشته پایگاه خبری «النشره» لبنان، اوضاع تغییر یافته و خاورمیانه در آستانه تغییراتی ریشه‌ای است؛ این تغییرات از ورای سفر «ناصر جوده» وزیرخارجه اردن به ایران مشخص می‌شود، ایرانی که برخی کشورهای عربی، روز و شب علیه آن مشغول به فعالیت و ایران‌هراسی هستند.

النشره نوشت که وزیر خارجه اردن در روز ۱۵ اسفند وارد تهران شد. سفری که پس از ۸ سال انجام شده بود و نکته قابل توجه اینکه این سفر در آستانه توافق هسته‌ای بین ایران و غرب انجام شده است. توافقی که طرفین در مورد مسائل فنی به توافق رسیده‌اند و هر آن است که به نتیجه نهایی برسد.

در مورد این سفر و زمان انجام آن تحلیل‌های مختلفی در رسانه‌های عربی و ایرانی انجام شده است.

به نوشته النشره، «نوع رابطه نزدیک اردن و اسرائیل بر کسی پوشیده نیست، مخصوصا اینکه هماهنگی امنیتی بین تل آویو و عمان برای یک لحظه نیز قطع نشده است»؛ این را یک منبع آگاه ایرانی می‌گوید و می‌افزاید که وزیر خارجه اردن حامل پیام اطمینان‌بخش به ایران بوده و این از اصلی‌ترین پیام‌های وی برای مقامات ایرانی بوده است.

این منبع اضافه می‌کند، عملیات «مثلث جنوب» در سوریا که در آن ایران، سوریه و حز‌ب‌الله نقش دارند، طرف اسرائیلی را نگران کرده و آرزوهای اسرائیل را برای ایجاد خط امن در مرز با سوریه را به باد داده است. اسرائیل سعی دارد تا به وسیله تروریست‌های جبهة النصره یک خط مرزی امن بین خود و سوریه ایجاد کند، اما عملیات‌های پیروزمندانه قنیطره، درعا و ریف دمشق این خواسته اسرائیل را با شکست مواجه کرده است؛ عملیات‌هایی که کماکان ادامه دارد.

بنا بر گفته این منبع، همچنین سفر «ناصر جوده» حاوی یک پیام دیگر نیز بوده و آن هم اینکه اردن از سرازیر شدن گروه‌های مسلح تروریست از جنوب سوریه اندکی پس از شکست‌ در جنوب سوریه، به مرزهای اردن نگران است و ناصر جوده سعی داشته این نگرانی را به مقامات ایرانی منتقل کند. موضوع دیگر سفر وی به تهران، ایجاد پیشاپیشِ یک تفاهم و توافق با ایران قبل از توافق تهران با غرب بر سر برنامه هسته‌ای است، در این‌جا اردن پیک عربستان و کشورهای همسو با ریاض برای تهران محسوب می‌شود.

بنا بر این گزارش، وزیر خارجه اردن پیام دیگری نیز برای تهران از سوی اسرائیل داشت، با این توصیف که اسرائیل نمی‌خواهد حزب‌الله را در مرز با جولان و در قنیطره ببیند و در مقابل ضمانت‌هایی نیز به نمانیدگی از کشورهای مخالف مقاومت به سوریه و حزب‌الله و ایران در این مورد بدهد.

همان‌طور که اسرائیل در جریان ترور فرمانده ایرانی در قنیطره، فورا در پی عذرخواهی برآمد و یک منبع امنیتی صهیونیستی در گفت‌و‌گو با رویترز گفت که ما از حضور فرمانده ایرانی در این منطقه مطلع نبودیم.

این منبع آگاه ایرانی می‌افزاید: اردن یک کشور دلال است که نقش طبیعی خود را بازی می‌کند و سفر جوده به تهران نیز در این راستا می‌گنجد؛ چرا که منطقه در آستانه تحول ریشه‌ای است و نقش دلالی اردن در این فضا خود را ضروری نشان می‌دهد.

طبق این گزارش، بخش اصلی این تحول مربوط به افزایش نفوذ ایران در منطقه است که در عراق روز به روز افزایش می‌یابد و در ورای عملیات ارتش عراق و نیروهای مردمی علیه داعش در استان صلاح الدین، خود را نشان داده است؛ همچنین در سوریه و در جریان عملیات «مثلث جنوب» که نفوذ ایران را تا شمال و شرق اردن رسانده است. در یمن و در صنعا، در فلسطین و در غزه این نفوذ مشاهده می‌شود. در کنار تمام این‌ها، توافق هسته‌ای ایران با گروه ۵+۱ نیز وجود دارد که در مراحل سرانجامی خود قرار دارد.

این منبع آگاه ایرانی در آخر می‌افزاید: راز دعوت وزیر خارجه اردن از تهران برای ایجاد گفت‌و‌گوهای عربی – ایرانی در این جا مشخص می‌شود. منابع ایرانی در مورد اینکه این پیشنهاد ناصر جوده از سوی کشورهای همسو با عربستان بوده است یا نه تردید دارند. شاید موضوع این باشد که اردن در این موقعیت زمانی سعی دارد نقش دلالی خود را به خوبی بازی کند، چرا که اوضاع را برای این کار بسیار مناسب دیده است.

النشره به نقل از این منبع افزود که اردن این موضوع را درک کرده است که تلاش کند تا هم پیمانان خود در خلیج فارس خود را برای یک تفاهم با ایران راضی کند، تفاهمی که این درک را در بین این کشورها ایجاد کند که ایران دشمنی نیست که باید با آن مقابله کرد بلکه دشمنی است که باید به نفوذ و تأثیر آن اعتراف و با تهران تعامل کرد. سیاستی که آمریکا پس از دهه‌ها تحریم و فشار بر ایران به آن رسیده و حال سعی دارد به جای فشار با ایران با تعامل با این کشور بپردازد.
منبع:فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


يوسف
اين هم خدعه ونيرنگ دشمنان اسلام ونظام اسلامي ايران است !!!!!!!!!!!!!!!! بيدار باش به همه مسئولين كشور
....

روز گذشته سخنگوی وزارت خارج آمریکا جن ساکی گفت که اگر توافق نهایی با ایران تا مهلت تعیین شده حاصل شود، آن وقت برای تصویب به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع داده خواهد شد.

آقای ظریف هم گفته بود که توافق احتمالی کشورهای گروه ۱+۵ با ایران در قطعنامه‌ای بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد مورد تایید قرار خواهد گرفت و در نتیجه به توافقی بین‌المللی و الزام‌آور برای همه دولت‌ها تبدیل می‌شود، به‌طوری که دولت‌های فعلی و آتی ایران و آمریکا نیز ملزم به رعایت مفاد آن خواهند بود.


عزیزان دقت کنید قطعا توافق با ایران تا وقتی که مورد تایید مجلس و از آن مهمتر رهبری ما قرار نگیرد از کوچکترین درجه اعتبار ساقط است. نباید به احدی اجازه داده شود بدون این قید، توافق را به عنوان یک توافق الزام آور معرفی کنند.

لطفا به آقای ظریف یادآوری کنید که به آمریکاییها بگوید این مطلب حتما حتما باید در توافق ذکر شود، یعنی تا وقتی توافق به تایید مجلس و رهبر ما نرسیده هیچ ارزشی ندارد و یک کاغذ پاره بیشتر نیست...
پس شما خیلی عقبی و یا دنبال چیز دیگه ای هستی ...
توجه داشته باشید بازی کنگره امریکا با نامه برای حذف مجلس و شورای نگهبان ایران ازجریان توافق نامه هستش به این شکل که جوری توافق حاصل شود همانطور که بعد تصویب توافق نامه کنگره امریکا نتونه کاری بکنه مجلس ایران هم نتواند کاری بکند!!
ودر این بازی کنگره و رییس جمهور امریکا باهم همکاری شدیدی دارند خلاف انچه که در ظاهر نشون میدن یکی توافق و پیش میبره دیگری عوامل و موانع سر راه توافق و برطرف میکنه!
این همون فریب کاری هستش که اقا فرمودند امیدواریم تو این بازی طرف ایرانی خواسته یا نخواسته وارد نشود