دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۷
۱۲

نماز جمعه «سبُک» و نماز مختلط هاشمی

يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲۰
کد مطلب: 353170
اکبر هاشمی رفسنجانی در فراموشی تاریخی از وقایع تاسف بار نمازجمعه ۲۶ تیر ماه، در مصاحبه‌ای با «روزنامه آرمان» از سبک شدن نمازجمعه ها از وقتی که وی دیگر در نماز جمعه حاضر نمی شود سخن گفته است.
نماز جمعه «سبُک» و نماز مختلط هاشمی
به گزارش جهان به نقل از رجا، هاشمی ضمن بیان مایوس شدن از حضور در نماز جمعه گفته است: «نمازجمعه هم جایی است که باید خیلی کار بکنیم که حرف‌های درست و پخته‌ای بزنیم. مستقيم پخش می‌شود و همه دنیا نگاه می‌کنند. زیبنده نیست آدم اینطوری حرف‌هایی بزند نماز و جماعت و اسلام و همه اینها را سبك كند.»

در بخشی از این مصاحبه آمده است:

* قضیه حضورتان در تریبون نمازجمعه چه شد؟ آیا برای بازگشت به تریبون خودتان انگیزه‌ای دارید یا نه؟

- انگیزه ندارم که بیایم. اصولا انگیزه سخنرانی و گفتن را ندارم. نمازجمعه هم جایی است که باید خیلی کار بکنیم که حرف‌های درست و پخته‌ای بزنیم. مستقيم پخش می‌شود و همه دنیا نگاه می‌کنند. زیبنده نیست آدم اینطوری حرف‌هایی بزند نماز و جماعت و اسلام و همه اینها را سبك كند.

* از سوی ستاد نمازجمعه اقدامی نشده و دعوت نمی‌کنند؟

- مدتی دعوت کردند اما دیگر مایوس شدند.

* شما اجابت نکردید.

- البته شرایط هم به‌گونه‌ای است که در این موقعیت حرف زدن در جمعی که هرکس بخواهد، بیاید، می‌آید و هرکار هم بخواهند، بکنند، می‌کنند. آثار منفي هم مي تواند داشته باشد لذا باید این مساله را هم دید.

خطبه نماز جمعه‌ای با طعم حمایت از فتنه‌گران

۲۶ تیر ۱۳۸۸ را باید یکی از تاریک‌ترین نقاط در تاریخ ۳۰ ساله برگزاری نماز جمعه تهران دانست؛ روزی که نمازگزاران تهرانی شاهد برگزاری نماز به صورت مختلط و همراه با سوت و کف و حرمت‌شکنی بودند. اما آنچه تلخی این روز را مضاعف کرد، سخنان خطیب جمعه بود که در راستای همراهی با اغتشاشگران ارزیابی شد.

هاشمی رفسنجانی در شرایطی بعد از ۸ هفته برای خواندن خطبه و اقامه نمازجمعه وارد دانشگاه تهران شد که فضای سیاسی کشور پس از آشوب‌های خیابانی هفته‌های بعد از اعلام نتایج انتخابات، شاهد آرامش و شفافیتی نسبی بود. ایجاد این آرامش که حاصل تلاش گسترده مجریان و ناظران انتخاباتی و نیروهای امنیتی بود، پس از آن انجام شد که ناظران انتخابات با ارائه اسناد و دلایل متعدد و حتی تمدید پنج روزه مهلت رسیدگی به شکایات، در جهت رفع ابهامات کوشیدند و حتی در آخرین اقدام، به بازشماری تصادفی ۱۰ درصد از کلیه آراء در حضور دوربین‌های رسانه ملی پرداختند.

این رویه بی‌سابقه درباره انتخابات با رفتار حرفه‌ای رسانه ملی که حمایت آشکار دشمنان ملت ایران از این دودستگی‌ها را به مردم می‌نمایاند، باعث شد تا حتی آن دسته از حامیان میرحسین موسوی که با رفتارهای عجیب وی به وجود تقلب در انتخابات ظنین شده بودند و بعضا با حضور در خیابان‌ها آن را ابراز می‌داشتند، از تقویت این رفتارهای سیاسی مشکوک پا پس بکشند.

اما عجیب‌ترین و تاسف‌برانگیز‌ترین مساله‌ای که در نماز جمعه ۲۶ تیر روی داد، حضور افرادی بود که حتی ابتدایی‌ترین آداب نماز را هم بلد نبودند و با اقدامات خارج از شأن و عرف خود، موجب ناراحتی خاطر نمازگزاران را فراهم کردند.

این افراد با حضور مختلط در نماز و همچنین عدم رعایت پوشش مناسب، صحنه‌هایی را رقم زدند که انتشار عکس‌های آن هم با واکنش شدید مردم متدین و انقلابی ایران روبرو شد. برخی مردم و فعالان سیاسی هم این نماز جمعه را با نمازهای نمایشی گروهک‌های چپ و مارکسیست در ابتدای انقلاب اسلامی مقایسه کردند.

هاشمی در خطبه‌ها چه گفت؟

اگرچه با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب در نمازجمعه تاریخی ۲۹ خرداد، دیدگاه منفی و اعتراضی مردم نسبت به هاشمی رفسنجانی فروکش کرده بود و انتظار می‌رفت تا او هم با سخنان آرامش‌بخش خود، مهر پایانی بر آشوب‌های خیابانی بزند اما خطبه‌های هاشمی رفسنجانی نه تنها آرامش موجود را حفظ و فضای سیاسی را شفاف نکرد، بلکه وی با «بحرانی» خواندن وضع کشور و تکرار ادعاهایی که با توضیحات شورای نگهبان و تبیین هیات ویژه، حتی دیگر از سوی میرحسین موسوی هم دنبال نمی‌شد، آن‌ها را از تریبون مقدس نمازجمعه احیا کرد.

در این راستا هاشمی حتی در خطبه‌هایش دست به کار حمایت از کسانی شد که پرونده آنان مطابق قانون در اختیار دستگاه قضا بود و خواستار آزادی بدون قید و شرط این دسته از زندانیان شد؛ رویکردی که با انتقادات جدی مردم و فعالان سیاسی روبرو شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محسن
Iran, Islamic Republic of
منظورتون از مردم فقط همون ده درصده دیگه؟ وگرنه که از جانب آحاد ملت جز حمایت ، عکس العملی نسبت به آیت الله مشاده نمیشود. نشانه آن هم در انتخابات 92 قابل مشاهده بود.
محسن
Iran, Islamic Republic of
آیت الله از داخل و خارج دادن حمایت میشن!
یه تذکر هم نداد در اون روز آقای هاشمی
خیلی ساده لوحانه است اگه فکر کنی مردم در انتخابات از ایشون حمایت کردند ..
ایرانی همچو ارش
Iran, Islamic Republic of
دعا میکنم این احاد ملتی که شما فرمودی محسن جان تا حالا ناامید نشده باشن چون 100روز که هیچی تا الانم یدونه از شعارهای ایشون عملی نشده، ماها عادت کردیم، در ضمن فتنه88 ،فتنه اکبر بود.
کی گفته انتخابات 92 و حضور مردم به خاطر رفسنجانی بوده؟؟؟
اگه دهه 60 یا دهه70 این نماز جمعه با این وضع برگزار می شد حکم ارتداد این جوونا رو همین آقای امام جماعت صادر می کرد!!!
عابد اسماعيل زاده
United States
بابا اون يكيشم پسره باور كن خوب دقت كني متوجه ميشي
آره دیگه، مثلا هاشمی باید میگفت در مورد کهریزک خوب کردید، دمتون گرم. اونجوری میشد بابصرت؟
Iran, Islamic Republic of
نصف مردم ایران به روحانی رای ندادند
آن نصفه هم دادند نصفشان پشیمانند
محسن
مرگ بر فتنه گر.
....
حسين
Iran, Islamic Republic of
خداوند ايشان را از اين نفاقي كه دچارش شده است نجات بخشد.