پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 16 May 2024
 
۶
۱۴

واکنش درس‌آموز نمایندگان کنگره آمریکا به مذاکرات هسته‌ای

منتظر نتیجه مذاکرات نمی‌مانیم/ ایران را تحریم می‌کنیم
شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۱
کد مطلب: 320281
گروهی از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا تأکید کردند منتظر نتیجه مذاکرات هسته‌ای با ایران نمی‌مانند و در جهت وضع تحریم‌های جدید علیه این کشور تلاش خواهند کرد.
واکنش درس‌آموز نمایندگان کنگره آمریکا به مذاکرات هسته‌ای
به گزارش جهان به نقل از تسنیم روزنامه آمریکایی یواس‌ای تودی طی گزارشی نوشت: سناتورهای جمهوری‌خواه در نخستین واکنش خود به مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ در ژنو تأکید کردند با خط‌مشی اوباما در قبال ایران مخالف‌اند و به‌رغم مخالفت کاخ سفید برای تصویب طرح تشدید تحریم‌ها علیه ایران در این زمینه تلاش خواهند کرد.

کاخ سفید معتقد است که باید برای تصویب هرگونه طرح جدیدی در مورد ایران، تا پایان دور فعلی مذاکرات هسته‌ای منتظر ماند.

بر اساس این گزارش رویارویی جمهوری‌خواهان با اوباما در مورد موضوع هسته‌ای ایران ممکن است بر پیشرفت مذاکرات هسته‌ای که هفته گذشته مجدداً در ژنو از سر گرفته شد، تأثیر منفی بگذارد.

سناتور مارک کیرک، یکی از اعضای کمیته بانکی سنا که از طراحان تشدید تحریم‌ها علیه ایران است، گفت، پایان مذاکرات ژنو بدون تغییر رفتار حکومت ایران بدین معناست که به‌رغم مخالفت‌های کاخ سفید، سنا باید برای تشدید تحریم‌ها اقدام کند.

سناتور کیرک در بیانیه‌ای رسمی به‌همراه دو سناتور دیگر یعنی لیندزی گراهام و کلی آیوت آورده است: «اکنون زمان تشدید تحریم‌های آمریکا و جامعه بین المللی است، نه تضعیف آنها».

برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که دولت اوباما در حال بررسی کاهش تحریم‌ها علیه ایران از طریق آزادسازی دارایی‌های نقدی بلوکه‌شده ایران در خارج از کشور است.

کاخ سفید این گزارش‌ها را تکذیب نکرده، اما برنادت میهان، سخنگوی شورای امنیت ملی اوباما گفت: «سخن گفتن در مورد نوع خاصی از کاهش تحریم‌ها پیش‌داورانه و بر اساس قضاوت شخصی است».

میهان افزود، در شرایطی که گفت‌وگوها نویدبخش بوده است برای تحریم‌های جدید باید منتظر ماند و کنگره باید اقدامات خود را با استراتژی مذاکراتی کاخ سفید هماهنگ کند.

وی ادامه داد: «ما معتقدیم این مفید است که اجازه بدهیم مذاکرات دیپلماتیک فعلی قبل از اینکه قانون تحریم‌های جدید را بررسی کنیم، به پیش برود... ما به مشورت نزدیک با کنگره همانند گذشته ادامه خواهیم داد، تا همین‌طور که پیش می‌رویم هرگونه اقدام کنگره با استراتژی مذاکراتی ما هماهنگ باشد».

سناتورهای پیشنهاد دهنده افزایش تحریم‌ها علیه ایران استدلال می‌کنند که رویکرد ایران در مذاکرات هفته گذشته اثبات می‌کند که تحریم‌های فعلی کارساز بوده‌اند و تهدید به تحریم بیشتر شانس موفقیت مذاکرات را افزایش خواهد داد.

سناتور مارک روبیو گفت: چنین طرحی ضروری است تا نگذارد دولت اوباما به ایران اجازه دهد به اهداف خود در زمینه لغو تحریم‌ها که اقتصاد این کشور را فلج کرده است، دست یابد.

روبیو افزود: «ایران با یک هدف مشخص وارد این مذاکرات شده و آن برداشته شدن این تحریم‌ها بدون تسلیم کردن هر موضوع اساسی است».

طرح پیشنهادی افزایش تحریم‌ها احتمالاً پس از بازگشت سناتورها از تعطیلات در ۲۸ اکتبر [۶ آبان ماه] در کمیته بانکی به بحث گذاشته خواهد شد. این طرح، درآمدهای ایران، ذخایر ارزی این کشور و پول ملی ایران را هدف قرار می‌دهد و به‌گفته مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، قصد دارد «دارایی‌هایی را که ایران برای غلبه بر وضعیت بغرنج اقتصادی‌اش نیاز دارد، مسدود کند».

همچنین طرح تحریمی دیگری که در ماه جولای در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسیده است احتمالاً پس از برگزاری دور بعدی مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در ۷ نوامبر [۱۶ آبان ماه] برای رأی‌گیری به سنا خواهد رسید.

مقامات وزارت امور خارجه آمریکا مذاکرات روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه با ایران را امیدوارکننده توصیف کردند. مقامات جزئیات پیشنهاد ایران در این نشست را فاش نکرده‌اند.

روبیو گفت، وی و دیگر سناتورها هرگونه توافق با ایران برای تعلیق یا توقف تحریم‌های بیشتر را رد خواهند کرد، «مگر اینکه آنها موافقت کنند، از کل فعالیت‌های غنی‌سازی‌شان دست بردارند».

وی افزود: «قبل از اینکه ما بتوانیم به‌صورت جدی برداشتن گامهایی برای کاهش تحریم‌ها را بررسی کنیم، ایران باید با انجام اقدامات معنادار، شفاف و قابل تأیید موافقت کند».
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


اگر نظرش دستور حمله اوباما به ایران بود باز هم کارش درس آموز بود.
والا اگه قراره این مسائل گفته بشه، مرگ بر امریکا گفتن مردم و صداهای مخالف امریکا و مذاکرات در کشور ما هم باید درس آموز باشه !!
زارع میبدی
مطمئن باش اگر میتونستند تا حالا حمله کرده بودند اینها همه اش سیاسته که ایرانو بترسونن که بعضی ها خیلی ترسیدن
Iran, Islamic Republic of
قابل توجه شریعتمداری و افراطی ها
فقط شریعتمداری فهمید جریان چیه که بعضی ها میخوان دوباره هنر تعلیق 100 درصد رو نمایش بدن
رضا
جهت اطلاع افراد ذوق زده ارتباط با امریکا. در ضمن : ( هر وقت گرگ میش شد آمریکا دوست میشود )
حسن
ولی من میگم اگر شیطان آدم شد امریکا هم آدم می شه
حميد
چقدر اسم اين آقا سناتوره تابلوئه...
ایران هم باید در جهت صنعتی کردن هرچه بیشتر غنی سازی و تکنولوژی هسته ای گام های خوبی بردارد، تا دست بالا را داشته باشد.
Iran, Islamic Republic of
چه تیتر دشمن شاد کنی انتخاب کردید؟
مجید مجد
United States
مرگ بر کشور آمریکا که دست دولتمردانش به خون انسانهای زیادی آلوده است
مرگ بر آمریکا
باید به غیرتمندان مجلس این را فهماند گرچه همه فهیم هستند که نرمش قهرمانانه با چرخش قهرمانانه متفاوت هستند نباید آبرویی که مقام معظم رهبری حضرت آقا سید علی به خاطر طرح نرمش قهرمانانه نزد این ملت به ودیعه گذاشته است را همه قدر بدانند و غفلت نکنند ، نکند که همین اقا سید علی که مدتی پیش فرمودند که من دیپلمات نیستم من انقلابیم صریح حرفم را میزنم ( شاید نقل به مضمون باشد که ایشان منظورشان این بود که از هیچ کسی واهمه ندارند ) اینبار بعضی ها را به مردم معرفی کنند و دستشان را برای مردم رو کنند که آنروز برای این افراد جهنمی خواهد بود که ان ربک لبالمرصاد و هیچ کسی از سید علی خامنه ای عزیز که جانم فدای او باد عاملتر به قران نخواهد بود
اصغر
Mozambique
بنام خدا . آیا دولتمردان ما از بالاترین مقام تا پاینترین آنها ، فرقی نمیکند ، از تمام ظرفیتهای منطقه ای و غیره استفاده کرده اند که الان به این صورت وارد ماجرا شدند ؟ این در مورد دولت پیشین هم صادق است . آیا ما بهره کافی از تنگه هرمز برده ایم ؟ آیا ما استفاده لازم از ریاست بر جنبش عدم تعهد برده ایم ؟ دوره ریاست ما روبه پایان است ، دریغ از یک استفاده بجا . زمانی ریاست اوپک بما رسید . چه کردیم ؟ اینها همگی برگه هائی بود که خدا در اختیار ما گذاشت . ولی ما چگونه برخورد کردیم ؟ مجلس ما آنقدری که در جریان دانشگاه آزاد و یکشنبه های سیاه فعال بود ، در این مبارزه خطیر و در بزنگاهها در تعطیلات بود . البته بعد از تعطیلات هم از این اجاق دودی برنمی خواست .مجلس ما باید از کنگره آمریکا درس بگیرد . چرا بعد از برگزاری ژنو مجلس به فکر افتاده وزیر را به مجلس بخواند ؟ قبل از عزیمت هیئت ایرانی نمی شد جلسه توجیهی گذاشت و خطوط قرمز را به ایشان یادآوری کرد ؟ هیهات از تنبلی ما .