جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۳
۲۴
در حاشیه پویش رای پایین به اینستاگرام؛

حمله‌ای که به راحتی خنثی شد!/ درس عبرت دوباره «اینستاگرام» و «گوگل‌پلی» به ما و مسئولان

سه شنبه ۲۱ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۴۳
کد مطلب: 788146
سیاست ها و راهبردهای کلان یک پلتفرم، موضوعی نیست که مدیران آن به همین سادگی از کنار آن بگذرند؛ علاوه بر اینکه با یک فشار از مقامات آمریکایی و یا تحریم، یک پلتفرم آمریکایی به راحتی همه تعهدات خود را زیر پا می‌گذارد.
حمله‌ای که به راحتی خنثی شد!/ درس عبرت دوباره «اینستاگرام» و «گوگل‌پلی» به ما و مسئولان
گروه سیاسی جهان نيوز، رضا صفری: پس از آنکه اخیراً مقام معظم رهبری به حذف گسترده محتوای مربوط به سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در فضای مجازی و به تبع آن، نوع مدیریت فضای مجازی کشور اعتراض و این اقدام را مایه تنبیه و تنبه ذکر کردند، برخی پیشنهاد دادند که برای ضربه زدن به اینستاگرام، کاربران طی اقدامی هماهنگ به Google Play مراجعه کنند و به شبکه اجتماعی مذکور امتیاز پایین بدهند. هر چند این اقدام در ابتدا با شور و شعف خاصی توسط کاربران دنبال شد و نتایج اجمالی هم به دنبال داشت، اما با گذشت زمان مشخص شد که مسأله بسیار فراتر از این حرف هاست.

چند نکته در این باره قابل بیان است:
 
یک: این نوع اقدامات کاربران را از این منظر که تا اندازه ای موجب به وجود آمدن تنفر عمومی نسبت به یک پلتفرم می شود و یا اینکه در حد خود یک موج رسانه ای - هر چند کوتاه مدت – می تواند به وجود آورد، نمی توان به طور کلی رد کرد؛ همچنین این اقدام به نوعی موجب هم افزایی و حرکت رو به جلوی کاربران ایرانی نسبت به گذشته بود؛ اما در حقیقت، یک نوع مسکّن و واکنش برآمده از خدشه دار شدن احساسات است و درمان مسأله در جای دیگری وجود دارد.

 
دو: واکنش های مثبتی که در شبکه های اجتماعی و پیامرسان ها در مورد کاهش امتیاز اینستاگرام صورت می گرفت، در حقیقت با توجه به حبابی بود که در Google play برای کاربران ایرانی ایجاد شد؛ یعنی اینکه امتیاز آن در ایران به شدت پایین آمده بود، اما هم اکنون می بینیم که امتیاز کلی اینستاگرام همچنان در جای خود باقی مانده است؛ زیرا حمله کاربران به امتیاز اینستاگرام در Google play محدود به ایران بود و گسترش جهانی پیدا نکرد. این را هم اضافه کنیم که برخی رسانه ها نیز گزارش دادند که Google play برای برای کمک به اینستاگرام دست ‌به کار شد و بعضی نظرات کاربران حذف شده است!
 
سه: اگر با این نوع اقدامات، سهام و ارزش یک پلتفرم به طور قابل توجهی سقوط کند و یا آن پلتفرم عذرخواهی کند – که متأسفانه چنین چیزی هم اتفاق نیفتاده است – بازهم هیچ تضمینی وجود ندارد که دوباره چنین اتفاقاتی رخ ندهد.

همچنین باید توجه کرد که قطعاً بمباران تولید و نشر محتوا در مورد شهید حاج قاسم و مکتب او، در ایام سالگردش قابل مقایسه با غیر آن نیست؛ بنابراین حتی به فرض عذرخواهی اینستاگرام هم نمی توان دوباره به آن ایام برگشت و این شبکه اجتماعی در موقع مناسب وارد شده و جلوی ضریب و همه گیری محتوا را گرفته است. ضمن اینکه بسیاری از حساب های کاربری هم که برایشان زحمت کشیده شده بود، قلع و قمع شدند.

چهار: نکته دیگر این است که سیاست ها و راهبردهای کلان یک پلتفرم، موضوعی نیست که مدیران آن به همین سادگی از کنار آن بگذرند؛ علاوه بر اینکه با یک فشار از مقامات آمریکایی و یا تحریم و مانند آن، یک پلتفرم آمریکایی به راحتی همه تعهدات خود را زیر پا می گذارد، چه برسد به پلتفرمی نظیر اینستاگرام که هیچ تعهدی به ما نداده و برخی مسئولان و نمایندگان در گذشته با سخنان و رفتارهای نسنجیده خود، برایش به رایگان و با چک سفید امضاء، فرش قرمز پهن کرده اند!
 
پنج: سخن پایانی اینکه، مهرماه سال 98، مقام معظم رهبری در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام‌حسین(ع)، نکات بسیار راهبردی در مورد استفاده از ابزارها از جمله فضای مجازی فرمودند: «ابزار بایستی پیشرفته باشد؛ بایستی ناوابسته باشد؛ ابزار مال خود شما باید باشد؛ خود شما بایستی ابزار را به وجود آورده باشید، تولید کرده باشید، ابداع کرده باشید؛ به معنای حقیقی کلمه مالک ابزار باید باشید. [ابزار] به‌روز باید باشد ...  مسئله‌ی فضای مجازی، امروز جزو ابزارها است؛ مسئله‌ی بازی جنگ، امروز جزو ابزارها است؛ به اینها بایستی توجّه کنید».
 
 اگر می خواهیم در دنیا اثرگذار باشیم، قطعاً باید رسانه خود را داشته باشیم؛ در غیر اینصورت دیدیم که حتی در داخل کشورمان هم صدایمان به خودمان نمی رسد ! زیرا از هزاران کیلومتر آن طرف تر برای ما تعیین تکلیف می کنند!

البته این سخن به معنای کشیدن حصار به دور خود نیست؛ زیرا منافاتی ندارد که یک پلتفرم ایرانی با کیفیت، هم در داخل کشور و هم در سطح بین المللی مورد استفاده قرار گیرد. همانگونه که «تیک تاک» چینی تا قلب آمریکا نفوذ کرد. از همین رو باید از ظرفیت کشورهای فارسی زبان، جبهه مقاومت و منطقه غرب آسیا، مسلمانان دنیا و حتی کشورهای غیر اسلامی در مقابله با دیکتاتوری رسانه های آمریکایی استفاده کرد و با برنامه ریزی و هم افزایی با سایر کشورها، پلتفرم های پاک را در سراسر جهان گسترش داد. 

در هر صورت امیدواریم که این نوع اقدامات اینستاگرام، درس عبرتی برای برخی مسئولین و نمایندگان مجلس باشد تا از رویه گذشته و انفعال دست بردارند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
بالاخره رسیدیم به اینکه باید پلتفرم خودمان را داشته باشیم و آنقدر قوی باشد که دنیا به آن اقبال نشان دهد.
United States
به نظر شما می توان با گوگل، مایکروسافت و فیسبوک و اپل مقالبه کرد؟ آیا پراید و تیبا قدرت مقابله با بنز و تسلا را دارند؟ سرورها و تشکیلات گوگل و فیسبوک را در یوتیوب ببینید بعد انتظار داشته باشید با آن ها رقابت کنیم... ببخشید یوتیوب فیلتر است. خخخخ
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
پراید و تیبا قدرت مقابله نداره اما مغز جوان ایرانی این توانایی رو داره.
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
این حرفها را در مورد موشک ها و غنی سازی اورانیوم و سلول های بنیادی و پژوهشهای نانو و .... هم میزدند. ولی دیدیم که جزء کشورهای اول دنیا در این صنایع هستیم. صبر کنید به برکت جوانان نخبه و مخلص و متعهد، در آینده نزدیک، فضای مجازی را هم فتح خواهیم کرد. ان شاءالله
United Arab Emirates
....
Iran, Islamic Republic of
خیلی جالبه وقتی می بینیم موشک و پهپاد و زیردریایی و ناو جنگی می سازیم که بسیار پیچیده تر و باندپروازانه تر از خودرو و فضای مجازی اند اما خودرو سازی و فضای مجازیمون مشکل داره!!
دلیل اینهمه پیشرفت در علوم و صنایع پیچیده و درجازدن و پسرفت در خودروسازی و فضای مجازی , تفاوت نوع نگاه و تفکر مدیران و مسئولان این بخشهاست.!!!
امیر
Iran, Islamic Republic of
اشتباه میکنید و این حرف شما به دلیل عدم دانش کافی درباره فضای مجازی است ..
Iran, Islamic Republic of
تولید یه نرم افزار فکر نمیکنم از شکافتن اتم سخت تر باشه!!.
Iran, Islamic Republic of
تسلا چجوری تسلا شد؟ همین که گفت هستم و شد.
حرف نو و عمل نو
Iran, Islamic Republic of
با وجود امثال شما بله نمیشه...
Iran, Islamic Republic of
سالها بود که عده ای از عزیزان ارزشی را با هر استدلالی نمی توانستیم قانع کنیم که کار فرهنگی در زمین دشمن آن هم به این شکل، ضررش بیشتر از سودش است. ولی باور نمی کردند. این بیداری هم به برکت خون حاج قاسم است.
Iran, Islamic Republic of
همانطور که سردار عزیزمان حکومت دهشتناک داعش را منهدم کرد، ما هم باید حکومت پلید استکبار را در فضای مجازی منهدم کنیم. باید بسترهای مجازی قوی بسازیم و سایر ملتهای دنیا را هم پوشش دهیم.
چوبین
Iran, Islamic Republic of
جهان نیوز، یه سوزن به خودت یه جواب دوز به مردم.
اون آیکون اینستاگرام را از پایین صفحاتت بردار!
Iran, Islamic Republic of
آفرین به این کاربران نکته سنج.
خوش به حالت جهان نیوز
Iran, Islamic Republic of
کسی نمیگه اینستاگرام باید بسته بشه بلکه باید مدیریت و هدایت بشه تا ضررش کمتر آسیب بزنه
Iran, Islamic Republic of
ببخشید فکر کردین اینستا به صاحبه که ما بیاییم مدیریتش کنییم؟!
Iran, Islamic Republic of
یعنی اونا میلیونها دلار صرف نرم افزاهاشون می کنند و راهبردهای مدیریتی کلان می نویسند و اجرا میکنند که ما بریم بر اونا مسلط بشیم؟!
ابزار را باید خودمان بسازیم.
Iran, Islamic Republic of
باشه اینستاگرام ورشکست شد. تموم!!!
مهدی
Iran, Islamic Republic of
باید بخشی از بودجه ی دفاعی را اختصاص بدهیم به ساخت پلتفرم چند صد میلیونی شبیه اینستاگرام...
Iran, Islamic Republic of
ربطی به بودجه دفاعی نداره!
یغنا
Iran, Islamic Republic of
اینستاگرام صد در صد خائنه.
جلال
Iran, Islamic Republic of
اینستاگرام باید مسدود شود... فقط همین.