جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۴
۱۵

آیا رهبر انقلاب مخالف اشتغال زنان هستند؟

چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۱
کد مطلب: 356512
بی بی سی فارسی و سایت هایی از قبیل روزآنلاین، بالاترین، دیگربان و... که همگی از بودجه های دشمنان جمهوری اسلامی ارتزاق می کنند، با تحریف بیانات رهبر انقلاب، آن را به هراس از زنان، تبعیض، مخالفت با حضور اجتماعی و اشتغال زنان و... تعبیر کردند.
آیا رهبر انقلاب مخالف اشتغال زنان هستند؟
جهان نيوز - گروه سیاسی: پس از بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار زنان برگزیده کشور و به چالش کشیدن نگاه ابزاری غرب به جنس زن، موجی از شانتاژ رسانه ای ضد انقلاب و بیگانگان در برابر این بیانات روشنگر گرفت.

اگر چه مشخص بود که هدف پشت پرده از این شانتاژ رسانه‌ای چیست، اما همه این رسانه ها در پوشش دفاع از زنان اقدام به تحریف بیانات روشن، مستدل، منطقی و مبتنی بر مبانی اعتقادی و دینی کردند تا اینطور وانمود کنند که رهبر انقلاب مخالف اشتغال و رعایت حقوق بانوان هستند.

در این باره بی بی سی فارسی و سایت هایی از قبیل روزآنلاین، بالاترین، دیگربان و... که همگی از بودجه های دشمنان جمهوری اسلامی ارتزاق می کنند، با تحریف بیانات رهبر انقلاب، آن را به هراس از زنان، تبعیض، مخالفت با حضور اجتماعی و اشتغال زنان و... تعبیر کردند.

خط هماهنگ "همه‌ی" این رسانه ها نشان می دهد که این سوژه پردازی از "مرکز واحد"ی فرماندهی شده است.

اگر چه دلایل زیادی در رد منطق جریان شارلاتانیسم رسانه ای که از منابع دشمن ارتزاق می کنند وجود دارد اما در اینجا اشاره به برخی نکات بدیهی لازم است:

اول: دیدار ها و برنامه های اختصاصی رهبر انقلاب با موضوع زن و خانواده نشان از اهمیت این قشر در نگاه ایشان است که نمونه آخر آن همین دیدار با زنان برگزیده و فرهیخته در سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن بود. 

همچنین در 14 دی ماه سال 1390 سومین نشست "اندیشه های راهبردی" با موضوع زن و خانواده با موضوع زن و خانواده در حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد. اکثریت زنان شرکت کننده در این برنامه ها تحصیل کرده و فعال در عرصه های اجتماعی و فرهنگی بوده اند.


سومین نشست اندیشه های راهبردی با موضوع زن و خانواده، دی ماه 1390 در حضور رهبر انقلاب برگزار شد

دوم: بیانات رهبر معظم انقلاب در مناسبت های گوناگون از جمله در دیدار با زنان برگزیده به روشنی مواضع ایشان را در مسئله زن مشخص می کند. حضرت آیت الله خامنه ای اوایل هفته جاری در دیدار زنان برگزیده کشور با انتقاد از نگاه کاسبکارانه غرب به زن فرمودند: «در هنگامى که بنده مواجه می‌شوم با بانوان مسلمان، زنان مؤمن و تحصیل‌کرده، خدا را عمیقاً شکر می کنم؛ واقعاً این یکى از بزرگ‌ترین افتخارات نظام اسلامى است که در سایه‌ى نظام اسلامى این‌همه زن فرزانه و تحصیل‌کرده و خوش‌فکر و ممتاز از لحاظ فکرى و عملى در جامعه‌ى ما وجود دارند؛ خیلى نعمت بزرگى است و مایه‌ى افتخار است... جلسات متعدّدى ما داشتیم که خانمها متعدّد صحبت کردند؛ هر کدام که بیاناتى را ابراز کردند، یک دریچه‌اى از نگاه نو، فکر نو به روى ذهن انسان گشوده می‌شد. تربیت این‌همه انسان والا، برجسته و خوش‌فکر یکى از بزرگ‌ترین افتخارات نظام اسلامى است. امروز وقتى ما نگاه می کنیم، نام زنان ما بر تارک کتابهاى متعدّدى - کتابهاى علمى، کتابهاى پژوهشى، کتابهاى تاریخى، کتابهاى ادبى، کتابهاى سیاسى، کتابهاى هنرى - گذاشته شده؛ جزو برترین نوشته‌ها و آثار مکتوب امروز نظام اسلامى - چه مقالات و چه کتابها - نوشته‌هاى بانوان ما است، که این واقعاً مایه‌ى افتخار است. در تاریخ ما بى‌سابقه است».

ایشان همچنین گفتند: «اگر می خواهیم نگاه ما نسبت به مسئله‌ى زن، نگاه سالم و منطقى و دقیقى باشد، شرط اوّل آن این است که ذهنمان را از این حرفهایى که غربى‌ها در مورد زن می زنند - در مورد اشتغال، در مورد مدیریّت، در مورد برابرى جنسى - باید بکلّى تخلیه کنیم. یکى از بزرگ‌ترین خطاهاى تفکّر غربى در مورد مسئله‌ى زن، همین عنوان «برابرى جنسى» است. عدالت یک حق است؛ برابرى گاهى حق است، گاهى باطل است؛ چرا باید انسانى را که از لحاظ ساخت طبیعى - چه از لحاظ جسمى، چه از لحاظ عاطفى - براى یک منطقه‌ى ویژه‌اى از زندگى بشر ساخته شده، از آن منطقه‌ى ویژه جدا کنیم، به منطقه‌ى ویژه‌ى دیگرى که براى یک ساخت دیگر، براى یک ترکیب دیگرى خداى متعال آماده کرده بکشانیم؟ چرا؟ این چه منطق عقلایى دارد، چه دلسوزى‌اى در این هست؟ چرا باید کارى که مردانه است به زن داده بشود؟ این چه افتخارى است براى زن، که کارى را انجام بدهد که مردانه است؟ »

رهبر انقلاب درباره مسئله اشتغال بانون نیز خاطرنشان کردند: مسئله‌ى اصلى را باید پیدا کرد. به نظر من مسئله‌ى اصلى، یعنى یکى از مسائل اصلى، مسئله‌ى خانه و خانواده است: امنیّت زن در محیط خانواده؛ فرصت زن در محیط خانواده و خانه‌دارى براى بُروز استعدادها؛ [چیزى‌] مانع درس خواندن او، مانع مطالعه کردن او، مانع فهمیدن او، مانع نوشتن او نشود - [براى] کسى که اهل این چیزها است - میدان براى این کارها فراهم باشد؛ این اساس قضیّه است. مسئله‌ی اشتغال بانوان، جزو مسائل اصلى نیست. البتّه ما با اشتغال بانوان مخالف نیستیم؛ بنده خودم نه با اشتغالشان، نه با مدیریّتهاشان مخالفتى ندارم، مادامى‌که با آن مسائل اصلى معارضه و تنافى پیدا نکند؛ اگر معارضه پیدا کرد، آن مقدّم است. یکى از کارهایى که در این زمینه‌ى سوّم که عرض کردیم باید انجام بگیرد، طبعاً این است که نگاه کنند ببینند آن مشاغلى که متناسب با این خصوصیّت زن است چیست. بعضى از مشاغل هست متناسب با ساخت زن نیست، خب اینها را دنبال نکنند. یکى از کارها این است که آن تحصیلاتى را که به آن مشاغل منتهى می شود، بر زن تحمیل نکنند. این بحث دانشگاه و تحصیلات و مانند اینها که باز بعضى‌ها جنجال می کنند که در تحصیلات تبعیض است، این تبعیض همه‌جا بد نیست. تبعیض آنجایى که ضدّ عدالت باشد بد است. والّا فرض کنید وقتى‌که شما در یک تیم فوتبال، یکى را می گذارید مهاجم، یکى را میگذارید مدافع، یکى را می گذارید دروازه‌بان، خب این تبعیض است دیگر. اگر آن کسى که باید در خط دفاع وایستد، گذاشتند مهاجم، خب تیم خواهد باخت. آن کسى که باید مهاجم باشد اگر گذاشتند دروازه‌بان که بلد نیست این کار را، خب تیم می بازد. این تبعیض است، [امّا] این تبعیض، عین عدالت است؛ یکى را اینجا می گذارند، یکى را آنجا می گذارند، یکى را آنجا می گمارند. [پس باید] ببینیم با توجّه به آن اهداف بلند چه درسى براى بانوان مناسب است، آن درس را در اختیارشان قرار بدهیم؛ نه اینکه مجبورش کنیم که شما چون در کنکور این‌جورى شرکت کردى، و این‌جورى نمره آوردى، حتماً باید بروى فلان درس را بخوانى، که این درس نه با طبیعت زنانه‌ى او سازگار است، نه با اهداف عالى او سازگار است، نه شغلى که به دنبال این درس به او داده می شود، متناسب با او است. این چیزها را به نظر من در زمینه‌ى اشتغال زنان باید در نظر گرفت. و خلاصه این را که زن نتواند همه‌ى مشاغلى را که مرد به عهده میگیرد به عهده بگیرد، نباید ننگ دانست یا نقص دانست؛ نخیر، آن چیزى بد است که متناسب با طبیعت الهى [نباشد]».

در کنار همه اینها حضور برخی از تصویربرداران زن در مراسم دیدار رهبر انقلاب با زنان برگزیده نشان می دهد که ایشان مخالف اشتغال و حضور در صحنه های اجتماعی نیستند. ضمن اینکه انتخاب تصویربردار زن برای دیدار بانوان با رهبری نشان از احترام و اهمیت به این قشر است.


حضور تصویربرداران زن در دیدار رهبر انقلاب با زنان برگزیده





   
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
سادگی این مراسم رو بذارید کنار اشرافیت جشن کاخ سعدآباد تا اون موقع تفاوت رهبری با برخی مسئولان را متوجه بشید.
سارا
Iran, Islamic Republic of
برخی مسئولان فردای بیانات رهبری خیلی حرف از حقوق زن زدند اما همان هنگام مهمانی اشرافی ترتیب دادند و فقط زنان لوکس و ازمابهتران را به آن راه دادند و سکه دادند و...
ارمیا
اگر صدا و سیما فقط دو سه تا برنامه ی خوب و با سلیقه از اوضاع مردم و مخصوصا زنان توی غرب بسازه همه توجیه میشن که نسخه غرب پیچیدنی نیست!...
خود غربی هام الان پشیمونن اما هیچ راه برگشتی ندارن...
نمیدونم چرا رسانه های ما نمیتونن واقعیت رو نشون بدن...
شهاب
درسته هر موقع هم میرن یه چیزی بسازن اینتقدر بی سلیقه میسازن که بیشتر توی ذوق میزنه
البته برای امثال من که توی غرب زندگی هم نکرده ایم با کمی دقت توی فیلمهاشون خیلی چیزها رو میشه فهمید
میلاد
حضرت آقا مخالف حضور زنان در شغل های غیر ضروری هستند
من خودم دختری رو می شناسم که پدر و مادرش از هم جدا شدن و مادرش از بچگی به تنهایی و با مشکلات زیادی دخترش رو بزرگ کرد پدرش حتی یک ریال برای بچه اش خرجی نداد و مادر اون دختر چون زمان (بخاطر کارش) و توان مراجعه به دادگاه رو نداشت بی اینکه شکایتی بکنه برای نفقه و چون می ترسید شوهرش مزاحمتهای بیشتری براش ایجاد کنه در صورت شکایت به تنهایی دخترش رو بزرگ کرد با حقوق خودش اون دختر درس خوند دانشگاه رفت خیلی هم با حیا و نجیب بعد چند سال بیکاری مشغول به کار شد تو یه شرکت موقع پرکردن فرم چون نخواست دروغ بگه با اینکه از بچگی سایه پدر بالا سرش نبود ننوشت پدرش فوت کرده شغل پدرش و نوشت مدیرش تو تعدیل نیرو اون و از کار بیکار کرد تو همون واحد یه دختر دیگه بود که پدرش مرده بود ولی نه نجابت اون دختر و داشت و نه کاربلدی و مدرکش و ولی چون پدرش مرده بود تعدیل نشد مدیرش معتقد بود یکی یه دونه است و پدرشم نمرده پدرش خرجش و بکشه خب وقتی نمی کشه این دختر باید چیکار کنه بره پدرش و بکشه تا بگن بی پدر و براش دل بسوزونن یه فیلم ساخته میشه آوای باران که زندگی بچه های خیابونی رو که خودمون بارها دیدیم به نمایش می کشه که خدا خیر بده به نویسنده و کارگردانش ولی چند بار شد مشکلات زنان بدسرپرست و نمایش بدن همیشه همون سوژه نخ نما شده بچه های پدر مرده که بخاطر توصیه زیاد تو فرهنگ و دین ما حتی اگه خانواده هاشون زیر بال و پرشون و نگیرن ( منظورم یاد دادن ماهیگیری بهشون)هستن مردمی که دلسوزی کنن ولی کی دلش به حال بچه های بد سرپرست می سوزه
عجب .....
عجب داره
علي
مرگ بر آمريكا و اسرائيل دروغ گويان هميشگي
احسنت بیشبار
Iran, Islamic Republic of
رهبرا جانها فدایت
ممنونم از نظراتتون
عاشق
...،چرا زنان دوست دارن مرد بودن ولی مردا از زن بودن متنفرن‎ ‎
United States
بخاطر اینکه در جوامع مرد سالار ، زن موجودی پست تر از جنس اول ، یعنی مرد، بحساب می آید
رعنا
من یک نوجوان میرم درس میخونم که در اینده بروم کار بکنم و برای جامعه ام مفید باشم
Iran, Islamic Republic of
بنده به عنوان یک زن که سال هاست کار می کنم واقعا بیات مقام معظم رهبری را با تمام وجود درک می کنم واقعا انگار ایشان به جای ما کار کرده اند که مشکلات مارا می دانند