شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۹
۲۴

رهبر انقلاب: دستگاه‌های دولتی مطلقاً نباید پول بیت‌المال را صرف توقف نسل کنند

شنبه ۷ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۰
کد مطلب: 333921
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: مقام معظم رهبری در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی صریحاً تأکید فرمودند دستگاه‌های دولتی مطلقاً به خود اجازه ندهند پول بیت‌المال برای اینکه (رشد) نسل متوقف شود، هزینه شود.
رهبر انقلاب: دستگاه‌های دولتی مطلقاً نباید پول بیت‌المال را صرف توقف نسل کنند
به گزارش جهان، حسینعلی شهریاری گفت: مسئله جمعیت در جهان امروز یکی از شاخصهای مهم قدرت کشورهاست و وضعیت کشورهایی مثل چین و هندوستان گوای بارز این رویکرد است و به روشنی می‌بینیم که جمعیت بالای این کشورها باعث شده است که در دنیا حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشند و خیلی کارهای بزرگی هم انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: در اسلام هیچ وقت توصیه نشده است که جمعیت کاهش پیدا کند، یکی از افتخارات جمهوری اسلامی نیز بعد از انقلاب این بود که جمعیت ایران که حدود ۳۰ میلیون نفر بود طی سالهای پس از انقلاب رشد چشمیگری پیدا کرد و کارهایی بسیار خوبی در این زمینه انجام شد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: البته در برهه هایی در دولت حرفهایی زده شد و طرحهایی را بردند و در مجلس وقت تصویب کردند که مقام معظم رهبری هم در سفری که به خراسان شمالی داشتند، در این مورد صحبت فرمودند. باید از سال ۷۰ در مورد سیاستهای جمعیت کشور تجدید نظر می‌شد تا ما با مشکل امروز تحدید نسل مواجه نشویم اما متأسفانه این اتفاق در زمان مناسب رخ نداد.

شهریاری گفت: با این وضعیت اکنون در خطر تحدید نسل قرار داریم. جمعیت کشور ما در چند دهه آینده اگر با این روند پیش برود با رشد منفی جمعیت مواجه می‌شویم و کشوری خواهیم داشت که درصد قابل توجهی از جمعیت آن سالمند خواهند بود و نیروی جوان و مولد کشور کاهش پیدا می‌کند. همان بلایی که در کشورهای اروپایی رخ داد و امروز مجبورند نیروی کار مهاجر وارد کنند، تا بتوانند چرخ اقتصادشان را بچرخانند، گریبان ما را هم خواهد گرفت.

وی ادامه داد:‌ قطعاً اگر ما از هم اکنون به فکر چاره نیفتیم به همان سرنوشت دچار می‌شویم،‌البته کارهایی که می‌کنیم و تصمیماتی که می‌گیریم چون زمان گذشته است، زمان می‌برد تا نتایج آن آشکار شود و این طور نیست که نتایج تصمیم امروز ما ظرف ۳ یا ۴ سال آینده مشخص شود.

وی اضافه کرد: در این زمینه در دولت احمدی نژاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی، بحثهای زیادی شد و افراد زیادی در این زمینه تحقیق و بررسی کردند که البته مقام معظم رهبری فرمودند بهتر است این طرح در مجلس تصویب شود که قانون بشود.

شهریاری گفت: ما در این زمینه طی دو سال گذشته در مجلس یک طرح مفصل که ۵۰ ماده دارد، تنظیم کردیم و مجدداً یک کار مشترک با کمیسیون فرهنگی مجلس انجام دادیم و مسائلی که نظر می‌رسید اصلاح شد. یکی از دغدغه های جدی همیشه این بود که به بهانه مسائل بهداشتی که متأسفانه گاهی وجود دارد، کاری نکنیم که همان اتفاقاتی که در چند سال گذشته رخ داد، دوباره تکرار شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد:‌ اکنون منتظریم که این طرح به صحن علنی مجلس بیاید، چون یک مجموعه کارهایی باید انجام شود. البته خیلی به صورت دستوری و با قانون و آیین نامه نمی‌توان به این اهداف رسید، نیاز به کار فرهنگی داریم باید به صورت جدی علاوه بر دولت،افراد فرهیخته جامعه، علما، روحانیت، نخبگان و روشنفکران جامعه نیز وارد میدان شوند.

وی گفت: همه باید دست به دست هم بدهیم تا این خطری که نسل ما را تهدید می‌کند از بین برود، ما در جلسه‌ای که با همکاران شورای عالی انقلاب فرهنگی خدمت مقام معظم رهبری بودیم، شاهد مطالب مهمی بودیم که ایشان در این زمینه فرمودند و متأسفانه این فرمایشات مهم مورد توجه قرار نگرفت.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در آن جلسه فرمودند که « از آن طرف هم مسئله عقیم سازی و جلوگیری باید جداً جلویش گرفته شود، دستگاه های دولتی مطلقاً به خود اجازه ندهند که پول بیت المال صرف شود برای اینکه نسل متوقف شود».

شهریاری گفت:‌ این یک دستور بسیار جدی، جامع و ایده آلی است که ایشان فرمودند،دستگاه های دولتی نباید از بیت المال در جهتی هزینه کنند که رشد نسل کاهش پیدا کند یا مشکلاتی به هر دلیلی در این زمینه به وجود بیاید اما گاهی متأسفانه مسائل بهداشتی را در این زمینه بهانه می‌کنند.

وی اضافه کرد: قطعاً همه به فکر سلامت مادر و کودک هستند،‌همه به سلامت خانم ها توجه دارند، بیشتر از همه هم خود مقام معظم رهبری نسبت سلامت زنان و نسل آینده توجه دارند ولی این نباید بهانه شود که اهداف خودمان را در لابه لا و در پوشش این حرفها پیدا کنیم. باید همه حواسمان باشد که موضوع رشد جمعیت مورد غفلت قرار نگیرد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد:‌ طرحی که در مجلس برای رشد جمعیت تهیه شده یک طرح جامع است که ابعاد مختلف این موضوع را پوشش می‌دهد، در زمان حاضر تنها کاری که برای زنان انجام می دهیم،۹ ماه مرخصی پس از زایمان است در حالی که کافی نیست، این طرح که همه ابعاد را پوشش می‌دهد به زودی و بعد از تصویب بودجه سال آینده، با امضای ۵۰ نماینده به صحن علنی می‌آید و به طور جدی دنبال می‌شود تا به تصویب نهایی برسد.

وی افزود:‌ افراد متأهل ، خانواده ها و به خصوص زنان نباید هیچ دغدغه ای برای فرزند آوری و تربیت فرزند داشته باشند. باید شرایطی را فراهم کنیم که زنان با فراغ بال و در آرامش کامل بتوانند فرزند آوری داشته باشند و به خصوص برای تربیت نسل سالم در آینده به تربیت کودکان تا ۶سالگی باید توجه بیشتری شود زیرا هر چه توان و هوش در کودکان هست حاصل تربیت آنها تا ۶ سالگی است و آموزشهای بعدی حداکثر ۱۰ تا ۱۲ درصد در افزایش ضریب هوشی انسان تأثیر دارد.

وی ادامه داد: باید دغدغه مادران را برای تربیت فرزند از بین ببریم، این کار نیازمند منابع مالی لازم است که حتماً مجلس در این مورد زمینه لازم را فراهم می‌کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
دغدغه ملت ... گرانی ها فشارها تورم ها بی کاری ها اجاره بها ها و تحریمها و تحقیرها است که به هیچ وجه تا مسئولات رفتار خود را اصلاح نکنند این وضعیت دشوار هم اصلاح نخواهد شد....
Iran, Islamic Republic of
حرف شما درست ومتین اما بعضی استانهای کشور (جنوب شرق) جمعیت از کنترلشون خارجه پس چطور اداره میکنن
Iran, Islamic Republic of
هر چقدرمیتوانی خودت را به خواب بزن
با سلام
Iran, Islamic Republic of
با سلام
....شما بعنوان نماینده مجلس فقط روی 9 ماه مرخصی زوم کردی ؟؟؟؟ ما دو فرزند داریم که یکی سه سال و نیم و دیگری 6 ماه می باشد . ولی توان مالی این را ندارم که پسر بزرگم را به مهد بفرستم با اینکه پیداست فوق العاده با استعداد است. یک حقوق درست و حسابی برای فرزند بیشتر در نظر بگیرید مطمئن باشید خوب جواب می دهد.
پاداش ویژه برای زنان باردار در نظر بگیرید. حقوق برای زنان باردار در نظر بگیرید.بیمه زنان باردار و همچنین همراهی بیمه با زنانی که باید سزارین بشوند . کلاس آموزشی مجانی برای زنان باردار همراه با یک سری پاداش که می تواند بسیار دلگرم کننده باشد. والا با شعار دادن هیچ کاری به پیش نخواهد رفت. من اگر شرمنده همین دو فرزند م نباشم دوست دارم فرزندان بیشتری داشته باشم.
احمدنباتی
سلام بر شما / دوست عزیز یعنی شما تصور کردید فرستادن بچه ی سه سال نیمه به مهد کودک مثل نان شب برای فزندتان واجب است؟ / اصلا کدام تفکر غطلی میان ما ایجاد شده که فکر می کنیم بچه ی سه سال و نیمه رو حتما باید به مهد بفرستیم؟!!! این بچه باید در آغوش مهر و محبت مادرش بزرگ شود نه در مهد کودک؟! بهتره به جای این جور حرف ها مقداری در سبک زنگی خودمان تأمل کنیم. اگر عاقلانه زندگی کنیم، عاقلانه خرید کنیم و عاقلانه هزینه کنیم مطمئن باشید که زندگی بهتر از این چیزی است که می بینید.
ليلى
كاملا موافقم
اين چه تفكريه كه چون بچه باهوشه بفرستيمش مهد؟
من خودم يك بچه ٨ ماهه دارم و از الان دارم برنامه ريزى مى كنم تا سن مدرسه چطور توى خونه ذهنش رو پرورش بدم
امیدوارم هرچه زودتر
محمد
Iran, Islamic Republic of
...در ایران....چطور ميخواد 150 ميليون نفرو مديريت بشه؟
یعنی میفرمایید اگه رشد جمعیت همینطوری پیش بره که تا چند سال دیگه رشد جمعیت منفی بشه و ایران کشور پیر و سالخورده بشه یعنی مدیریت صحیح!!!
...يکي از عوامل توقف نسل....است
سيدحسين پيام
چرا دولت قانون افزايش مرخصي زايمان از 6 ماه به 9 ماه را اجرا نمي كند ؟ و چرا مجلس در مقابل اين عدم اجراي قانون سكوت اختيار كرده است ؟
محمد
من شنیدم انگلیس که از سیستان و بلوچستان ما کوچکتره ، بیشتر از ما جمعیت داره. اگر ممکنه "جهان نیوز" یک مقایسه ای بین کشورهایی که مساحت کمتری از کشور ما دارند و تعداد جمعیتشان ارائه کنید و همینطور کشورهای در حال توسعه و همتراز با ما و کشور های اروپایی و آمریکایی و همچنین دشمنان ما...
محمد
United States
متاسفانه در دو دوره به اصطلاح سازندگی و اصلاحات در این مورد غفلت و تغافل شد.
...
مسئله ی کنترل جمعیت در دولت مثلا سازندگی و اصلاحات عالمانه و عامدانه و به شدت پیگیری شدو نتیجه اش همینی شد که مشاهده میکنید
United Kingdom
اون ها در تبعیت از دستورات ... این غلط ها رو فرمودند.....دولت ... بهتر ازاین نمیشه......
United States
اگر بشود......
United States
یه مقدار باید مشکلات مردم برطرف بشه از جمله مشکلات اقتصادی....
باور كنيد فرزندآورى ربطى به مسايل مالى نداره
طرز فكر غلطه
شاهدش هم اينكه اكثرأ ثروتمندان تك فرزند دارند
کسی دستوری عمل نخواهد کرد...
قریشی
در هیچ آیه و روایتی از تشویق به کاهش فرزند اشاره ای نشده است. ولی متأسفانه تقریباً از بعد از انفلاب این حرکت زشت و خلاف منافع دراز مدت ملی از سوی یک عده شروع شد و تقریباً همه علما و فضلا هم کم و بیش ساکت بودند و تازه یک عده ای بیدار شده اند. بر حکومت لازم است جهت حفظ نسل ایرانیان بخصوص شیعه اقدام جدی بکند. در اینجا چند پیشنهاد دارم که اگر مسئولین اقدام کنند در اینده نه چندان دور اصلاح می شود.
1- با توجه به نرخ رشد تورم برای هر بچه ای که به دنیا می آید هر ماهه مبلغی را به حساب والدین واریز کنند.
2- کلیه هزینه درمانی اطفال تا 15 سالگی به عهده دولت باشد.
3- مانند دولت قبل مبلغی را در حساب کودک و سهامی را برای آینده او در نظر بگیرند تا سودی به آن تعلق گیرد و یا با نرخ تورم مقدار آن زیاد شود.
دولت قبل هم فقط در همان اوائل سهامی برای متولدین در نظر گرفت و سریع متوقف شد
Iran, Islamic Republic of
باسلام بعضی از طوایف جنوب شرق کشور درحال توسعه نسل میباشند ...
مهربان
دوستان عزیز روزی هر فرزند دست خداست نه دست دولت واگرچنین فکرکنیدکفرگفته اید هرکه دندان دهدنان دهد
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه سنگ اندازی ها بسیار زیاده
همین قانون 9 ماه مرخصی خانم ها که تصویب شده ولی بیمه پول نمیده و میگه این قانونا بیخوده!
یعنی این مملکت بی درو پیکره که قانون مجلسو هر کی هر جور دوست داره تفسیر میکنه؟!