شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۱۰
۲۳

بجای‌ صحبت درباره‌ مسئولیت‌ اجرای اسلام، به وظایف خود عمل کنند

سه شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۳
کد مطلب: 421058
رئیس دیوان عدالت اداری گفت: اینکه گاهی گفته می‌شود فلان دستگاه یا بخش مسئول اجرای اسلام نیست، سخن پسندیده و قابل قبولی از سوی مسئولانی که خود وظیفه اجرای قوانین اسلام و احکام قرآن را دارند، نیست.
بجای‌ صحبت درباره‌ مسئولیت‌ اجرای اسلام، به وظایف خود عمل کنند
به گزارش جهان به نقل از روابط عمومی دیوان عدالت اداری، حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری در جلسه هیأت عمومی دیوان با بیان اینکه انتظار ما این است که در نظام جمهوری اسلامی، همه دست‌اندرکاران و مسئولان در جهت حفظ آرمان‌های اسلام و انقلاب و به اجرا در آوردن احکام نورانی قرآن و اسلام تلاش کنند، اظهار داشت: اجرای اسلام و احکام آن و تحقق آن در نظام جمهوری اسلامی حداقل خواسته از همگان بویژه از مسئولان در نظام اسلامی است.

وی افزود: مسئولان در جمهوری اسلامی ایران به جای اینکه به دستگاهی بگویند شما مسئول اجرای اسلام نیستید باید از زیرمجموعه‌های خود بخواهند که چرا قوانین اسلامی اجرا نمی‌شود؟

رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به اینکه در کشور ما، قانون اساسی تنفیذ شده از سوی ولی فقیه برای همگان حجت شرعی است و با وجود آن هیچ بهانه‌ای در پیشگاه خداوند نمی‌توانیم داشته باشیم، ادامه داد: در این قانون اساسی آمده است که در نظام اسلامی، اجرای احکام اسلام در قالب قوانین پیاده می‌شود.

وی ادامه داد: در چنین نظامی معلوم است که هیچ احدی نمی‌تواند اجتهاد شخصی خود را به کار بگیرد اما اجرای اسلام و احکام الهی و قوانینی که مبتنی بر آن است، بر عهده همگان است و ما از مسئولان انتظار داریم که درباره عدم اجرای قوانینی که در جمهوری اسلامی تصویب و ابلاغ شده و لازم اجراست، زیرمجموعه‌های خود را مورد پرسش قرار دهند و آنها را موظف به اجرای آن کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری اضافه کرد: امروز ما قوانین فراوانی داریم که متأسفانه از سوی دستگاه‌های اجرایی به اجرا در نمی‌آید و تنها در لابه‌لای کتاب قوانین می‌توان آن را مشاهده کرد.

رئیس دیوان عدالت اداری در ادامه به فهرستی از این قوانین اشاره کرد و اظهار داشت: قانون ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد مصوب هفتم آبان ماه ۱۳۹۰ که یک دوره سه ساله آن به اتمام رسیده و برای سه سال دیگر تمدید شده است، قانون گسترش راهکارهای اجرایی عفاف و حجاب مصوب ۱۳ دی ماه ۱۳۸۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی که مصوبات این شورا به امر امام و رهبری در حکم قانون و لازم الاجراست.

منتظری ادامه داد: قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب ۲۶ بهمن‌ماه ۱۳۸۳، قانون ساماندهی مد و لباس مصوب ۲۰ دی ماه ۱۳۸۵ که شاید کمتر نام آن را شنیده باشید، قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه مصوب ۱۴ آذرماه ۱۳۷۵ که تنها در تبصره ۹ آن آمده است که نیروی انتظامی موظف است از نصب و استفاده از علائم به زبان و خط بیگانه توسط مراکز تولید، توزیع و صنوف جلوگیری کند، به عنوان نمونه‌هایی از قوانینی است که به رغم تصویب در مجلس شورای اسلامی یا نهادهایی که مصوبات آنها در حکم قانون است، از اجرای آن خبری نیست.

وی در ادامه خطاب به مسئولان گفت: چرا این قوانین اجرا نمی‌شود؟ آیا اینها قانون یا مصوب مجلس شورای اسلامی و لازم‌الاجرا نیست؟ آیا نیروی انتظامی مسئولیت تعریف شده‌ای در بخشی از این قوانین ندارد؟ این قوانین در کجای جامعه اجرا می‌شود؟ آیا این قانون‌ها، متن آن و تکالیفی را که در آن متوجه دستگاه‌ها شده است، ملاحظه می‌‌کنید؟

حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: به جهت اختصار تنها به بیان عنوان ۵ قانون اکتفا کرده‌ام، این در حالی است که اگر متن این قوانین و احکامی را که مسئولیت آن متوجه مجموعه دستگاه‌های اجرایی اعم از دولتی، قضائی و نیروی انتظامی است، اجرا شود قطعا و مسلما بسیاری از مفاسدی که ما امروز در جامعه، محیط ادارات و ارتباطات ادرای شاهد آن هستیم، از بین خواهد رفت.

وی گفت: مسئولان باید به جای اینکه بگویند نیروی انتظامی یا فلان دستگاه مسئول اجرای اسلام نیست، از آنها بخواهند که چرا ادارات و نیروی انتظامی به وظایف قانونی خود عمل نمی‌کنند.

رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به اینکه اینها قانون است و باید به اجرای آن کمر بندیم، تأکید کرد: درست است اینکه هیچ کس نباید بر اساس اجتهاد شخصی عمل کند، اما باید دنبال اجرای قانون رفت و ما گله‌مندیم که چرا در اجرای قانون، آن وظیفه‌ای را که در محیط ادارات، جامعه، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی برعهده داریم، عمل نمی‌کنیم.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که خداوند همه ما را متوجه وظایف و مسئولیت‌های سنگینمان بکند و ما بتوانیم اسلامی را که با این هزینه سنگین به دست ما رسیده در این برهه حساس که دشمن کمر به نابودی آن بسته است، صیانت کنیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


مصطفی
جناب ، شما هم به جای گیر دادن به رییس جمهور کار خودتو بکن ، اونقدر نظرت مهم نیست که خودت فکر می کنی
سلمان
جناب آقای مصطفی
منطق شما این گونه است
«اگر کسی نظر مخالف داشت نظرش مهم نیست» و این در حالی است که ادعای شما بر انتقادپذیری و .... گوش فلک رو کر کرده
حران
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبی یعنی همین
.... 88 چه کردند
الان به نظر خودت نظر خودت چه اهمیتی داره که داری نظر میدی؟ نظر جنابعالی مهمه؟؟
امین
نظردادن خوبست امابی احترامی مال آدمای چاله میدونه؟
نهی از منکر وظیفه همگانیست
مگر مسلمان نباشی اون موقع هم گرچه. وظیفه شرعی نداری ولی اگر عقل داشته باشی نهی از منکر میکنی
Iran, Islamic Republic of
چرا احمدی نژاد را نهی از منکر نکردید تا حالا خاوری در کارائیب و رحیمی در اوین نباشند؟
حرف حق زده سوختی. جوش نیار
... اگه احمدی نژاد بود...
اسلام آمريكايي اسلام فتنه گران
جناب ! در منطق شماها تنها نظري مهم و قابل قبوله كه تمام قد در خدمت اهداف مشكوكتون باشه!!
حمید
اگر نظر ایشان که جزو ناظرین اجرای حقوق جامعه هست مهم نیست نظر شما مهمه؟ یا توهین به اجرای قانون از طرف امسال شما؟
محض اطلاع: امثال
Iran, Islamic Republic of
حرف آقای روحانی مصداق بارز جدایی دین از سیاست است
اتفاقا یکی از مبناها و اساس تشکیل حکومت اسلامی اجرای احکام اسلام است چه در زمینه ی دیات جرایم امر به معروف و نهی از منکر خمس زکات و... در غیر این صورت آن حکومت دیگر اسلامی نیست بلکه طاغوتی سلطنتی پادشاهی و... خواهد بود و ملت مسلمان و شهید پرور ایران فقط حکومت اسلامی و اجرای احکام آن رامی خواهد نه افراد و احزاب را.
Iran, Islamic Republic of
دولت استاد ایجاد حاشیه و جنگ روانی است تا افکار عمومی را از واقعیتها منحرف نماید.
سلمان
علاوه بر این باید به این رفتار ها و گفتارها به عنوان ابزاری برای جمع آوری رای در انتخابات پایان سال نظر داشت.
فیروزی
United Kingdom
از رسالتهای نیرویهای نظامی و انتظامی، حفظ امنیته، و حفظ امنیت، از شرعی ترین مسائلی است اگر آقای روحانی، حقوق اسلامی می خواند، چنین چیزی نمی گفت. حرف روحانی کاملاً با سکولاریسم همخوان است.
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
آیا هر کسی می تواند با برداشت خود از اسلام در جامعه عمل کند؟ مخصوصاً اگر دارای قوه ی نظامی و قهریه هم باشد؟ کشور ما کشوری متکی بر ولایت فقیه است که بر روی قوانین و اداره ی کشور نظارت دارد پس از تصویب قوانین و اجرایی شدن آنها این وظیفه ی قوای کشور است که آنها را اجرا کنند نه اینکه هر کس به میل و سلیقه ی خود چیزی را که اسلام می داند اجرا کند. حتی یک بچه ی کوچک هم می داند که منظور آقای روحانی از این صحبت چه بوده ولی کسانی که نفع خود را در به هم ریختن کشور می بینند می خواهند برداشتهای غلط را در جامعه رواج دهند و از آب گل آلود ماهی خود را بگیرند.
علی
با توجه به موضع گیری های جنجالی اخیر به نظر می رسد همان فامیلی فریدون مناسب تر است!
سعید
آقای دکتر روحانی خود دانش آموخته حوزه است امسال سال همدلی وهمزبانی است
خیلی ها به ظاهر حوزوی بودند و سقوط کردند تاریخ انقلاب را نگاه کنید اسلام بیشتر از این دسته افراد متظاهر آسیب خورده و می خورد.
بورسیه
کاش همینطور که ایشون فرمودند مسولان به وظایف خود عمل کنند و در این خصوص دیوان به اصطلاح عدالت به پرونده دانشجویلن بورسیه رسیدگی می کرد که انقدر حقوق شان پایمال نمی شد گویی قوه قضاییه را خواب برده است و گوش شنوایی برای شنیدن الام دانشجویان بورسیه وجود ندارد مگر خداوند سمیع آقایان از ظلم بترسید