جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۵
۳۵
از سیمان تا فتوشاپ؛

رئیس سازمان انرژی اتمی به قسم جلاله‌اش پایبند است؟/ آقای صالحی برخی از دانشمندان هسته‌ای نظر دیگری دارند

شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۵۷
کد مطلب: 668143
صالحی خود را به عنوان یک دانشمند در این حیطه معرفی می کند و تحولات این صنعت را رو به جلو عنوان می کند اما دیگر دانشمندان ایرانی نظر صالحی را ندارند.  
رئیس سازمان انرژی اتمی به قسم جلاله‌اش پایبند است؟/ آقای صالحی برخی از دانشمندان هسته‌ای نظر دیگری دارند
گروه سیاسی جهان نيوز: این روزها هر یک از دولتمردان که درباره برجام صحبت می‌کنند ناخودآگاه افکارعمومی به سخنان گذشته آنان در زمان اجرای برجام رجوع می‌کنند. این بازگشت به عقب بسیار معنی‌دار و نشان دهنده مطالبه خاص مردم نسبت به وعده‌های برجامی مسئولان است. درواقع نوعی تطبیق سازی با صحبت‌های گذشته صورت می گیرد که خود گویای عملکرد مسئولان در این چند سال است. 

در همین رابطه، «علي اكبر صالحي»، رييس سازمان انرژي اتمي در برنامه «رو در رو» شبكه چهار سيما، پيرامون عملكرد و دستاوردهاي فناوري هسته‌اي در آستانه چهل‌سالگي انقلاب اسلامي گفت:« سوخت ۲۰ درصد را در رآكتور تهران شروع كرديم و بر اساس مهندسي معكوس هم آن را انجام داديم كه كار سختي هم بود و اين كار بر اساس تاكيد رهبري بود كه گفتند خودتان انجام دهيد.»

او در ادامه گفت: «خاطرم هست زماني خانم شرمن به من گفت ما از ديدن مهندسان شما و پيشرفت‌هايي كه به دست آورديد حيرت زده شديم. الان خودمان به اين رسيديم كه مي‌توانيم طراحي سوخت ۲۰ درصد را داشته باشيم.»

پس زمینه و سابقه این سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی به دفاع او از برجام در مجلس باز می گردد. آنجایی که صالحی فریاد می زد: «اگر واقعا اهل حق هستید گوش کنید! حرف حق ممکن است برای بعضی‌ها تلخ باشد اما گوش کنید! کسی که چهل سال است در مسائل علمی کار می کند برای یک بار و برای همیشه برای شما می گوید. ما که قرار است سیمان بر روی سرمان ریخته شود، اما گوش کنید.»

صالحی سه بار قسم جلاله را تکرار کرد و گفت: « والله، والله، والله در مسائل هسته‌ای نه با کندی روبرو خواهیم شد و نه با توقف. آب سنگینمان خواهد بود. تحقیقاتمان سر جای خود خواهد بود. غنی سازی‌مان خواهد بود.»

جالب اینجاست که وی در گفتگوی تلویزیونی اخیر خود درباره پر کردن قلب رآکتور هسته‌ای اراک بدون اشاره به آن به مخزن این رآکتور اشاره کرد و گفت:«برخي با فتوشاپ داخل رآكتور سيمان ريختند و عكس آن را منتشر كردند كه اينها سيمان ريختند و صنعت هسته‌اي را به نابودي كشاندند و من متعجبم كه هنوز هم در نماز جمعه اين موضوع را مطرح مي‌كنند كه ما سيمان ريختيم ولي اين واقعيت ندارد.»  

البته در خصوص مخزن شاید سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی درست باشد اما درباره قلب رآکتور اراک باید وی شفاف سازی کند و رسانه‌ها نیز برای اولین بار از همین موضوع سخن گفتند. اواخر دیماه 94 بود که سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اعلام خبر پایان کار رآکتور اراک گفت : « ما دیروز مرحله نهایی خروج قلب راکتور اراک را انجام دادیم و امروز هم تا حدود یک ساعت پیش کار ما کاملا تمام شد. همچنین حفره های کلندریا نه قلب آن، با سیمان پر میشود. این کار تمام شده و عصر امروز توسط بازرسان آژانس راستی آزمایی می‌شود.»

البته رئیس سازمان انرژی اتمی خود را به عنوان یک دانشمند در این حیطه معرفی  و تحولات این صنعت را رو به جلو عنوان می‌کند اما دانشمندان ایرانی دیگری نیز وجود دارند که نظر صالحی را ندارد.  
  
یکی از این مواردی که مطرح می شود برخورد حذفی با دانشمندان هسته‎ای است که در این خصوص «فریدون عباسی» رئیس سابق سازمان انرژی اتمی می‌گوید: « در دولت قبل در صنعت هسته‌ای از همه افراد استفاده کردیم اما متاسفانه دستگاه اجرایی فعلی از همان شروع کار خود به صورت حذفی برخورد کرد. با این وجود نیز فغان بر می‌دارد که همه چیز تقصیر دولت قبل است اما اینگونه نیست.»

وی در جایی دیگر خطاب به رئیس سازمان انرژی اتمی می گوید: « از آقای صالحی اکنون باید سوال شود چرا شرکت شتاب‌دهنده که در زمان ما ایجاد شد را تعطیل کردی؟ شما که می‌خواستید با اتریشی‌ها شتاب‌دهنده پرتون کار کنید، چرا نگذاشتید دانشجویان و متخصصان ایرانی اینجا کار کنند و کارهایی را که در این زمینه انجام داده بودند به نتیجه برسانند، تجربه پیدا کنند و اینها در قالب تیم تخصصی بعدا بروند با اتریشی‌ها مذاکره کنند؟ یعنی ما نمی‌دانستیم در حال انجام چه کاری هستیم؟ خب! چرا تعطیل کردید و بعدا داماد آقای ربیعی را گذاشتید آنجا؟»

عباسی می افزاید: «ما مدیران پیشرفت، رشد و اقتصاد مقاومتی بودیم اما مدیران دولت آقای روحانی در سازمان انرژی اتمی، مدیران واگذاری و تعطیلی هستند.»

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی، درباره اتفاقاتی که در دولت یازدهم افتاد بیان کرد: «دولت یازدهم یک شرکت داخلی که همه اقدامات مربوط به حوزه‌های فنی، پژوهشی و نیروی انسانی را برای شروع کار با روس‌ها انجام داده بود تعطیل کرد و تغییر مسؤولیت دادند. اینها توان نیروگاه‌سازی ما را هم مخدوش کردند که اگر این موضوع متوقف نشده بود ما در این حوزه تا الان پیشرفت قابل توجهی کرده بودیم. حتی همان شروع سال 92 مشارکت بین شرکت‌های دولتی، خصوصی و سازمان انرژی اتمی را هم تعطیل کردند.»

با این تفاسیر مردم از رئیس سازمان انرژی اتمی این انتظار را دارند که به قسم جلاله‌ای که خورده است به طور صحیح عمل کند و هیچ نقصی در روند تولید انرژی هسته‌ای و پرورش دانشمندان این حوزه و بومی سازی و پیشرفت آن ایجاد نشود و ما نه تنها در این حوزه پس رفت بلکه پیشرفت قابل توجهی ببینم . پیشرفتی که ملموس باشد و بتوانیم از آن برای صنعت و موارد خدماتی از جمله پزشکی استفاده قابل توجهی کنیم. انتظار می رفت که صالحی مصداقی جدی این موارد را مطرح و دولت نیز از این دستاوردها خصوصا در آستانه چهل سالگی انقلاب رونمایی کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
...
خسارت محض
Iran, Islamic Republic of
بازگشت پذیری هسته ای ایران به قبل از برجام نیازمند ده ها میلیارد دلار هزینه و چندین سال زمان است و به راحتی میسر نخواهد شد.
United States
اخوی
شهریاری و احمدی روشن و ... هم برگشت پذیرن؟
حمید
Iran, Islamic Republic of
ضربه و خسارتی که دولت روحانی با برجام به صنعت وتکنولوژی هسته ای زد دوجنبه داشت:
یکی جنبه مادی که به ساخت نیروگاه و تجهیزات بر می گردد که از جیب ملت رفت وبا خرج کردن از جیب ملت ممکن است به دست آید به چه قیمتی نمی دانم.
دوم خسارت نیروی انسانی است که قابل جبران نیست چون روحیه، استقلال ، انگیزه ملی واعتماد به دولتمردان را در جوانان ودانشمندان علمی کشور نابود کردند. دیگر جوان ایرانی با چه اعتمادی به دولتمردان خود وارد عرصه علمی وسازندگی کشور شوند ودر بعضی زمینه های علمی خطر کنند ومطمئن باشند که مورد معامله دستگاه های سیاسی قرار نمی گیرند؟ چرا باید دانشمند هسته ای کشور بعد از برجام در شرکت آب و فاضلاب بکارگیری شود؟! آیا بعد از برجام دانشمندان وبه قول برجامیان کارشناسان هسته ای تا کنون جذب کشورهای دیگر نشده اند؟ چه تضمین برای امنیت دانشجویان ایرانی مانده که بخواهند در زمینه هسته ای تحصیل کنند وشبانه تحقیقات آنها بررسی نشود وامنیت جانی آنها به خطر نیافتد؟ اینها دغدغه هایی است که برجام برای مهمترین عامل پیشرفت صنعت هسته ای وهر صنعتی که غرب در کشور با آن مخالف است ایجاد کرده یعنی نیروی انسانی.
Iran, Islamic Republic of
بتن ریختن قلب راکتور اراک و تبدیل سایت فردو از مرکز غنی سازی به آزمایشگاه نهایت تحقیر یک ملت بود.
United States
تحقیر تاریخ بود اخوی
تحقیر تلاش بود
تحقیر علم بود
تحقیر عقلانیت و حزم اندیشی بود!
مثال اینا مثال اون زنیه که تو قرآن یاد شده که میریسید و دوباره با دست خودش پنبه شون میکرد!
salman
Iran, Islamic Republic of
...
🔒➖🔑=دولت تبخیر امید
Iran, Islamic Republic of
صالحی به غیر مانور دادن روی دستاورد سایر دانشمندان وبه آب دادن نتیجه زحمات انها ،خودش به شخصه ،تا حالا در حد یک پیچ ،به صنعت هسته ای چیزی اضافه کرده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!
Iran, Islamic Republic of
"تبخیر امید" قشنگ بود! مرسی!
حامد
Iran, Islamic Republic of
صالحی دانشمند نیست....
United States
...
علی
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
خدا رحمت کنه پدر صنعت هسته ای وپدر موشکی ایران مرحوم ایت الله هاشمی رفسنجانی که با هوشمندی خود نهال این صنایع را در کشور کاشت وموجب تحول شگرف در صنایع استراتژیک کشور گردید.!!!!!
Iran, Islamic Republic of
سایت جهان، این علامتهای تعجب از خودتان است، برای چی علامت تعجب میگذارید؟
United States
...
دروغ بس
Iran, Islamic Republic of
پدر صنعت هسته ای ایران شهیدان علیمحمدی و مجید شهریاری بودند و پدر موشکی ایران شهید تهرانی مقدم بود روح شان شاد.
Iran, Islamic Republic of
این شهدا عزیز صنعت هسته ای را توسعه دادند ولی صنعت هسته ای را بنیانگذاری نکرده اند.
United States
ایشون پدر توقف این صنایع هستند!
سرور
Iran, Islamic Republic of
که حضرت عزرائیل برای آن مرحوم توقف ممنوع نصب کرد.
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
علي بركت الله
United States
...
مسعود دیپلمات
Iran, Islamic Republic of
اشتباه نشود! آقای صالحی تصمیم گیرنده نیست، بلکه فقط مدیر اجرای اوامر است. حالا پیدا کنید پرتقال فروش را!. البته ممکن است توصیه هایی بکند ولی کو گوش شنوا!
Iran, Islamic Republic of
چرا اصرار، چرا قسم جلاله؟
غیاث
Iran, Islamic Republic of
هرکسی باید در زمینه کاری خودش باسواد باشه. مثلا شما که به اصطلاح خبرنگار یا نویسنده‌ای، نباید از عبارت اشتباه «با این تفاسیر» استفاده کنی
عمار
Iran, Islamic Republic of
-چه کسی دانشمند بودن آقای صالحی را تایید کرده؟
- خدمات آقای صالحی به صنعت هسته ای چیست؟
- آژانس همه فعالیتهای هسته ای ما را بادوربین وبازدید حضوری دائما کنتل میکند .بعد اظهار میشودپر کردن سیمان با فوتوشاپ بود!!
- قسم جلاله با این اظهارات همخوانی دارد؟!....
Iran, Islamic Republic of
" البته در خصوص مخزن شاید سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی درست باشد "

همینکه سایت جهان نیوز به فوتوشاپ بودن تصویر سیمان در مخزن راکتور اراک اعتراف کرد خودش پیشرفت قابل توجهی ست
Iran, Islamic Republic of
جهان نیوز خواسته بهتان... آقای صالحی رو نشون بده
Iran, Islamic Republic of
آقای صالحی فقط تشنه میز و قدرتش هست. حداقل پژوهشگاه علوم فنون هسته ای را با خاک یکسان کرده است بقیه جاها رو نمیدونم
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
.... راکتور اراک توشو با بتن پر کردن بعد صالحی میگه 4 روز درست میشه خالی میبنده حب دنیا حب دنیا و حب دنیا و ریاست نمیزاره راست بگن وصادق باشن
Iran, Islamic Republic of
عزیز من شاید شفاف سازی در آن مورد به صلاح نباشد ، چه اصراری داری ؟
Iran, Islamic Republic of
جهان نیوز شمام که بدجور همه چیو به هم بافتی!!!