سه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 14 May 2024
 
۰
۳

کابینه بدون رئیس سازمان محیط زیست

يکشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۴
کد مطلب: 310200
با اینکه نزدیک به یک ماه از معرفی بیشتر اعضای کابینه دولت یازدهم می گذرد اما هنوز یکی از سمت های کلیدی کابینه خالی مانده است. اگرچه طی این مدت رسانه ها بیش از ۱۴ نفر را به عنوان گزینه های احتمالی برای این کرسی خالی مطرح کرده اما هنوز هیچ منبع رسمی گزینه ای جدی برای ریاست سازمان محیط زیست معرفی نکرده است. شاید تعیین معاونان رییس جمهور از جمله اقداماتی است که دکتر روحانی برای آنها فرصت ۱۰۰ روزه خواسته است.
به گزارش جهان به گزارش از مهر، نزدیک به یک ماه است که هر روز در انتظار انتخاب رییس سازمان محیط زیست هستیم و حالا دیگر گمانه زنی در مورد رییس این سازمان گویی به یکی از وظایف روزانه بسیاری از رسانه ها تبدیل شده تا جایی که اگر گزینه ای پیدا نشود از مطرح کردن چهره های کاملاً بی ارتباط به محیط زیست هم غافل نمی شوند.

در این مدت نام افراد جا مانده از کابینه در جلسه رای اعتماد تا متخصصان مکانیک و پزشکی از یک سو تا افرادی که به نوعی در گذشته در این سازمان در سمتی ایفای نقش می کردند حتی شهردار تهران هروز با احتمالات مختلف در رسانه ها برای این کرسی خالی مطرح می شود.

در حالیکه هفته گذشته چهاردهمین گزینه برای ریاست سازمان محیط زیست در رسانه ها مطرح شد که هنوز هیچ واکنش رسمی یا اخبار موثقی از سوی دفتر ریاست جمهوری دیده نشده و در این میان هر روز در سازمان محیط زیست ازیک سو شاهد عزل و نصب تازه و یا ارتقا و نزول سمت افراد در جایگاههای مختلف از مدیرکل دفتر زیستگاهها و مدیرکل استان مازندران گرفته تا قائم مقام این سازمان هستیم که البته برای این عزل و نصبها تفاسیر و تعابیر بسیار زیادی هم نقل می شود که از مخالفت با واگذاری های غیر قانونی مناطقی همچون آشوراده و یا معدن کاوی در بهترین زیستگاه حیات وحش درروز های پایانی کار مسئولان دولت قبل تا سیاه بازی برخی از این افراد برای دست یافتن به سمت های جدید در مدریت اینده این سازمان از جمله این نقل ها در رسانه هاست.

به راستی این همه تعلل و تأخیر در انتخاب و معرفی رییس سازمان حفاظت محیط زیست در کابینه یازدهم را باید نشانه نگرانی رئیس جمهور نسبت به حوزه محیط زیست دانست و به فال نیک گرفت و یا آن که نشانه‌ای از بی‌اهمیت بودن این موضوع برشمرد و نگران شد؟

در حال حاضر تقریباً تکلیف تمام نهادها، وزارتخانه‌ها و سازمان‌هایی که توسط وزیر یا معاون رییس جمهور اداره می‌شوند، در کمترین زمان ممکن روشن شده است. به نحوی که شاید دولت یازدهم در سرعت شکل‌گیری و تکمیل تیم کاری‌اش، در بین ۱۰ دولت پیش از خود، رکوردشکن باشد. اما یک استثناء پرسروصدا در این میان وجود دارد که سبب شده تا رکوردشکنی دولت یازدهم با لکنتی جدی روبرو شود؛ استثنایی به نام سازمان حفاظت محیط زیست که مستقلاً در تشریح مسئولیتش، یکی از اصول قانون اساسی (اصل پنجاهم) به آن اختصاص یافته است. شناسه‌ای که اهمیت این سازمان را آشکارا نشان می‌دهد.

شاید پیش از تشکیل کارگروه برای نجات دریاچه ارومیه و یا گلایه از تشکیل نشدن کارگروه برای دیگر تالابها مانند بختگان و میقان لازم باشد کارگروه انتخاب رییسی شایسته برای این کشتی به گل نشسته تشکیل شود. شاید هم انتخاب رییس سازمان محیط زیست در فهرست اقداماتی قرار گرفته که کابینه یازدهم برای رسیدگی به آنها فرصت ۱۰۰ روزه خواسته اند.

به هر حال تا اینجای کار دولت یازدهم با تدابیر بیش از اندازه ای که برای انتخاب رییس سازمان محیط زیست اندیشیده امید برای رسیدن به این جایگاه را در دل بسیاری از افراد مرتبط و نا مرتبط و هم قطارانشان انگیخته و حتی بسیاری از افرادی که شاید هرگز تصور نمی کردند بر این کرسی بنشینند حالا دیگر بر مواضع گاهی کاملاً متضاد با موازین زیست محیطی پای می فشارند.

در این میان اخبار جسته و گریخته ای مبنی بر سهم خواهی جناحهای سیاسی برای این پست که یکی از آخرین سمت های خالی مانده در دولت یازدهم است به گوش می رسد که بسیار مأیوس کننده است چرا که حال و روز محیط زیست کشورمان در حال حاضر انقدر بد است که جایی برای سیاسی کاری در آن وجود ندارد و چنانچه پس از این همه تأخیر و تعلل مدیری برای این سازمان انتخاب شود که بدون توجه به چالش های زیست محیطی و بدون هیچ گونه آشنایی با حیات وحش، گونه های گیاهی، مشکلات محیط بانان، ذرات معلق، حقابه ارومیه و هامون و بختگان و زدو بند خودرو سازان تنها در صدد به روی کار آوردن دوستان سفارشی خود باشد همان بهتر که برای انتخابش هیچ توافقی حاصل نشود.

آنچه مسلم است حالا دیگر کسانی که به نحوی دغدغه زیست محیطی دارند از شنیدن این همه نام آشنا و نا آشنا با این حوزه کلافه و خسته وشده اند و اگر چه بازهم با نامیدی هر روز صفحات مرتبط با محیط زیست را در سایتها و روزنامه ها مرور می کنند اما گویی دیگر به گمانه زنی ها ی رسانه ها هم اعتماد ندارند و آنرا با جدیت پیگیری نمی کنند و بدتر از همه اینکه گمانه زنی ها برای رییس سازمان محیط زیست گاهی به حدی از این حوزه پرت و نا مرتبط است که حتی برخی از کارشناسان و متخصصان برجسته به جای معرفی افراد توانمند و بیان نقاط قوت آنها برای چنین سمتی راهکارهای غیر متعارفی همچون قرعه کشی از میان افراد مناسب برای انتخاب رییس سازمان محیط زیست را پیشنهاد می دهند !
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


شاهین
Iran, Islamic Republic of
سلام

من فکر میکنم اساساً قصد دیگری برای این سازمان دارند و احتمالاً ادغام یا انحلال آن مورد توجه است.
وزرای اقتصادی بدنبال رفع موانع بهبود وضع اقتصاد و تولید و صنعت هستند و برای آنها محیط زیست یعنی محدودیت و هزینه و ممنوعیت و جریمه و پلمب. لذا تمایلی به سامان یافتن این سازمان ندارند. بنظر می رسد تیم انتصاب دولت منتظرند جمع بندی تیم اقتصادی دولت نهایی شود و بر اساس آن فردی را که با اهداف آن جمع بندی در چالش نباشد برای سازمان انتخاب کنند.

اما باید به این چند نکته در انتخاب رئیس جدید توجه کنیم :

1- قطعاً رئیس سازمان نمی تواند فردی با رویکرد رئیس محیط زیست دولتهای هفتم و هشتم باشد زیرا در همه جای دنیا حتی آمریکا و کانادا نیز با سخت شدن شرایط اقتصادی موضوع محیط زیست از دیدگاه توجه و حمایت دولت تنزل رتبه می یابد.

2- قطعاً رئیس سازمان نمی تواند فردی با رویکرد و ادبیات رئیس محیط زیست دولت نهم باشد که فقدان حداقل تجربه مدیریت و عدم ارتباط تخصصی و مشکلات ویژه فرهنگ کلامی اش و رفتارهای متضاد و افراطی اش سازمان را تا مرز انحلال پیش برد و این موضوع اساساً در سطح مذاکرات و ادبیات دولت یازدهم جایی ندارد و حتی در دولت نهم نیز ایشان عدم انطباقی عجیب و ناهمگون بود.

3- قطعاً رئیس سازمان نمی تواند فردی با رویکرد رئیس محیط زیست دولت دهم باشد که اگرچه مودب و متخصص و بسیار محترم بود اما حرف شنوی بیش از حد وی از وزرای اقتصادی مشکلات را کاهش نداد و بحرانهایی را نیز پدید آورد. مشکل حرف شنوی در انتصابات ایشان نیز خود مشکلی دیگر بود که مصیبت اغلب دولتها شده است.

4- قطعاً رئیس سازمان نمی تواند فردی با رویکرد رئیس محیط زیست دولت پنجم و ششم باشد که هم مشکلات محیط زیستی انبوه شده اند و هم تحمل مردم در خصوص پدیده های محیط زیستی بشدت کاهش یافته است و نمی توان فرد محترم اما خنثایی را برای این سازمان انتخاب نمود.

همانگونه که مشاهده می شود مشکلات محیط زیستی آرام آرام دارد پیچیدگی خود را به دولتمردان نشان می دهد و شاید این چند وجهی بودن موضوع و مشکلات مبتلابه آن موجب تاخیر در انتصاب رئیس سازمان شده است.

خدا کند فرد بدون حاشیه و مناسبی برای این سازمان انتخاب شود.
سید حسن میرمرعشی
Iran, Islamic Republic of
خانم دکتر معصومه ابتکار بهترین گزینه است.
البته به نظر می رسد دولت منتظره اگه محسن خان رای نیاوره تو شهرداری ، بهش محیط زیست رو پیکش کنه!
اما آرزوی ما محیط بانان اینکه خانم ابتکار برگرده ، فارغ از اصولگرا و اصلاح طلب ، واقعاً ایشون دغدغه محیط زیست داره
رضازاده
مگر چیزی از محیط زیست مانده ؟ تو خود سازمان دغدغه مالی زیاده ، چند استان دو برابر حقوق می گیرند بعضی استانها حتی 2 ساله اضافه کار یا ماموریتی نگرفتند؟ کی دیگه به فکر زیستگاه هاست؟