جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۰
۴

مخالفت صاحب‌نظران و مسئولان ۴ وزارتخانه با انتقال پایتخت/رئیس جمهور خواستار انتقال پایتخت از تهران است

چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۱۲
کد مطلب: 644371
با حضور نمایندگان وزارتخانه‌ها، نمایندگان مجلس و تهیه کنندگان طرح انتقال پایتخت، موضوع ساماندهی و انتقال پایتخت و یا مرکز سیاسی- اداری بررسی و در نهایت مشخص شد، امکان انتقال پایتخت در شرایط کنونی وجود ندارد.
روحانی خواستار انتقال پایتخت از تهران است
به گزارش جهان نيوز، محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جمع‌بندی نشست ساماندهی انتقال پایتخت اعلام کرد: در اجرای قانون امکان سنجی و انتقال پایتخت، شورایی تحت عنوان شورای ساماندهی پایتخت به ریاست معاون اول رئیس جمهوری، تشکیل شده است. ما در دومین جلسه این شورا ماموریت پیدا کردیم تا نتیجه مطالعاتی که تاکنون انجام شده مجدد بررسی کنیم و بتوانیم جمع بندی خود را در وضعیت کنونی به شورا ارایه کنیم.

ایزدی با اشاره به اینکه این نشست مخالفان و موافقانی داشت، گفت: به استناد نقطه نظرات کارشناسی و بررسی ظرفیت‌های موجود به این جمع بندی رسیدیم که امکان انتقال پایتخت به طور اساسی امکان‌پذیر نیست. همان طور که در قانون نیز به صراحت آمده است، ما به دنبال ساماندهی پایتخت هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: البته این جمع بندی در شورای ساماندهی مطرح می شود و در آن شورا تصمیم‌گیری نهایی می شود. اگر اصراری بر بررسی مجدد امکان سنجی باشد، باز هم ما در این جمع در وزارتخانه آمادگی داریم تا اطلاعات خود را به روز کرده و به شورا ارایه دهیم.

وی تصریح کرد: جمع‌بندی‌های سه گانه‌ای که در دوره های مختلف انجام شده نشان می‌دهد که با توجه به وضعیت کنونی، امکان انتقال پایتخت حتی انتقال مرکز سیاسی پایتخت هم وجود ندارد.

*قائم مقام وزیر نیرو:مشکل بی آبی تهران و کشور را حل کنیم
ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو نیز در مخالفت با این طرح گفت: هنوز هیچ نقطه‌ای از ایران وجود ندارد که بتوان برای اسکان ۷۰۰ هزار تا ۳ میلیون نفر جمعیت مهاجر در آن به فوریت منابع آبی تأمین کرد. بنابر هر گزینه‌ای برای انتقال مرکزیت سیاسی و اداری در وهله نخست با مشکل بزرگ بی آبی روبروست.

*معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت :به جای انتقال پایتخت و پاک کردن صورت مساله، به فکر ساماندهی تهران باشیم
صادق نجفی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این نشست با انتقال پایتخت مخالفت کرد و گفت: به جای طرح این قبیل موضوعات و فرافکنی مشکلات تهران به نقطه‌ای دیگر، بهتر است راه‌های ساماندهی پایتخت فعلی را مورد بررسی قرار دهیم.

معاون وزیر صنعت با اشاره به اینکه هیچ تضمینی وجود ندارد که نواقص مدیریتی دستگاه های اجرایی، گزینه های جدید انتقال پایتخت را در آینده نزدیک به مشکلات فعلی شهر تهران مبتلا نکند، تصریح کرد: به جای انتقال این مشکلات و پاک کردن صورت مساله باید به فکر رفع آنها بود.

*کارشناس مرکز همکاری اجتماعی نهاد ریاست جمهوری: روحانی رئیس جمهور خواستار انتقال پایتختی از تهران است
در مقابل این دیدگاه‌ها، نعمتی کارشناس مرکز همکاریهای اجتماعی نهاد ریاست جمهوری اعلام کرد: روحانی رئیس جمهور خواستار انتقال پایتختی از تهران است، زیرا طبق پیش بینی صورت گرفته بخش اعظم ۲۰ میلیون نفر جمعیت اضافی ایران در ۳۰ سال آینده، جذب تهران خواهند شد و مشکلات این شهر را دو چندان خواهند کرد.

وی گفت: ۲۵ سال از تصویب قانون ساماندهی شهر تهران می گذرد و هنوز هیچ اتفاقی در این حوزه رخ نداده است. این مساله نشان می دهد که تهران در شرایط فعلی قابلیت ساماندهی مشکلات خود را ندارد و تا بار مرکزیت اداری و سیاسی از دوش آن برداشته نشود، امکان رفع مشکلات آن به وجود نخواهد آمد.

وی ادامه داد: با انتقال مرکزیت سیاسی و اداری از تهران، حداقل ۶۰ هزار نفر از کارکنان ۴۰ دستگاه عالی دولتی مجبور به ترک این شهر خواهند شد و رانت توزیع ۲ هزار میلیارد تومان حقوق آنها که فقط در اقتصاد شهر تهران به چرخش می‌افتد، به نقاط دیگر توزیع می شود.

وی گفت:ساخت یک شهر با ظرفیت پذیرش ۷۰۰ هزار تا ۲ میلیون نفر در نقطه ای جدید به عنوان مرکز سیاسی و اداری ایران، در شرایط فعلی اقتصاد ملی موجب جذب بخش زیادی از نقدینگی سرگردان جامعه به سمت فعالیت های عمرانی در این شهر خواهد شد و فرصت های شغلی بی شماری ایجاد می کند.

*مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی:تهران بهترین نقطه اقلیمی و ارتباطی کشور است
محمد محیط طباطبایی مدرس دانشگاه و مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز در این نشست با مخالفت نسبت به انتقال پایتخت از تهران گفت: مرکزیت تهران در ۲ قرن گذشته به جهت جانمایی این شهر در بهترین نقطه اقلیمی و ارتباطی کشور بوده و هیچ نقطه ای از ایران آمادگی اقلیمی، ارتباطی و امنیتی پذیرش سربار جمعیت مهاجر آن را ندارد.

*وزیر اسبق رفاه و تأمین اجتماعی: امکان تأمین بودجه انتقال مرکزیت اداری و سیاسی از تهران وجود ندارد
محمدحسین شریف‌زادگان استاد دانشگاه و وزیر اسبق رفاه و تأمین اجتماعی در این جلسه با اشاره به این مطلب که دولت به جای باز طرح موضوع انتقال پایتخت باید به فکر توسعه متعادل در سایر نقاط کشور باشد، گفت: در شرایط فعلی که بسیاری از طرح های عمرانی ملی با کمبود منابع مالی روبرو هستند، حداقل تا ۲۰ سال آینده امکان تأمین بودجه انتقال مرکزیت اداری و سیاسی از تهران وجود ندارد.

وی مسائل و مشکلات تهران را در شرایط فعلی، مساله ترافیک و آلودگی هوا عنوان کرد و با تاکید که این مسائل با برنامه ریزی درست قابل حل است، گفت: ظرف ۲۰ سال گذشته تهران از نظر مقاوم سازی ساختمان ها در برابر زلزله وضعیت بهتری پیدا کرد و این موضوعی است که باید مدنظر قرار گیرد.

شریف زادگان همچنین از دیگر مشکلات تهران را کمبود آب برشمرد و در این مورد پیشنهاد داد تا با اقدامات کارشناسی صحیح این مساله و چالش در طرح های آمایش سرزمین حل و فصل شود.  

از طرف دیگر بررسی‌های کارشناسی نشان می دهد که با انتقال پایتخت، ۴۰ درصد از آمد و شدهای درون شهری تهران و به تبع آن ۴۰ درصد از آلودگی های زیست محیطی این شهر کاهش خواهد یافت.

منبع: فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


قاسمی
Iran, Islamic Republic of
موضوع مهمیه که فی الحال کاربرد حواس پرت کردن هم داره ...
Iran, Islamic Republic of
طرحی شبیه به بی آر تی حدود 20 سال پیش ارائه کردم که شاید مستقلا چندین سال بعدش اجرا شد. البته در طرح من در محل هایی که فضای کافی وجود نداشت محل تجمع مسافران بالای سطح خیابان پیشبینی شده بود و با پله های برقی مسافر به درب اتوبوس هدایت میشد. این ایستگاه های اتوبوس میتوانست همزمان بعنوان پل عابر پیاده استفاده شود.
و اما در مورد تهران شاید 8 سال پیش طرحی را بصورت حضوری به یکی از اعضای شورای شهر سابق پیشنهاد دادم که اعتنایی نکرد.
بطور خلاصه طرح شامل اتصال تدریجی چندین نقطه از شبکه مترو در شهر تهران و شهر هایی مانند اصفهان، قزوین، قم و .... توسط خطوط ریلی سریع به شهری جدید در بیابانی ظاهرا بی ارزش با فاصله حدود 100 کیلومتری از این شهر هاست. به این ترتیب فاصله زمانی بین نقاط مختلف تهران و یا دیگر شهرها به شهر جدید با لحاظ سرعت 200 تا 300 کیلومتر در ساعت بین 20 تا 30 دقیقه محاسبه میشود
. ساخت خطوط ریلی و خود شهر بصورت مرحله ای و توسط بخش خصوصی قابل انجام است. البته هدایت کار و تهیه نقشه های جامع و تفضیلی تحت نظر دولت خواهد بود. آب غیر خوراکی چنین شهری از طریق تصفیه فاضلاب تهران و دیگر شهر ها قابل تامین است و آب اشامیدنی آب بطری خواهد بود.
چنین شهری عمدتا مسکونی نخواهد بود و صنوف و مشاغل مختلف و نیز تشکیلات دولتی میتوانند بتدریج به آن نقل مکان کنند. ارزش افزوده زمین بی هیچ شکی پاسخگوی کل هزینه های این نقل مکان است.
بیمارستان های بزرگ با قابلیت ارائه خدمات توریسم درمانی، نمایشگاه و فروشگاه های مختلف، مراکز و دفاتر تجاری، انبارهای بزرگ، صنایع مختلف، هتل ها و ....میتوانند در شهر جدید جانمایی و بتدریج ساخته شوند ضمن اینکه فرودگاه امام خمینی هم موجود است.
شهر تهران و دیگر شهر ها بتدریج شهرهایی مسکونی، فرهنگی خواهند شد.
این مدل با اختلافاتی در کشورهایی مانند فرانسه اجرا شده. شنیده هایم از سرمایه گذاری در صنعت ریلی و بازگشت سرمایه از طریق ارزش افزوده اراضی تحت تاثیر طرح در کشورهایی مانند تایوان حکایت دارند. البته متاسفانه تا کنون دولت و مجلس توجهی به دریافت سهم ملت از منافع و ارزش افزوده سرمایه گذاری های انجام شده در احداث خطوط ریلی و جاده ها نداشته اند و امیدوارم در اجرای این طرح این نقیصه نیز برطرف شود.
البته نیک میدانم که اجرای چنین طرحی با کارشکنی و ممانعت صاحبان املاک و سرقفلی در شهر های بزرگ مواجه خواهد شد. چرا که متعاقب اجرای طرح ارزش املاک در شهر های بزرگ به نفع مردم بشدت افت خواهد کرد.
پیشنهاد میکنم هدایت نقدینگی عظیم و غیر قابل کنترل به سوی این طرح به جد در دستور کار قرار گیرد.
احسان
Iran, Islamic Republic of
پیرو نظر نسبتا طولانی قبلی نظر زیر را نیز در مورد نحوه تامین بودجه احداث شهری میان تهران، اصفهان، قم، قزوین و .... ملاحطه فرمایید.
ارزش افزوده زمین های اطراف هر پروژه عمرانی از قبیل راه، راه آهن و....قابلیت پرداخت چند برابری هزینه های پروژه را دارد. حال چه بهتر که این پروژه ساخت یک شهر با مشخصات پیش گفته باشد.
آیا پروژه ای را سراغ دارید که دولتها توانسته باشند این ارزش افزوده یا حداقل بخشی از آن را به نفع ملت یعنی کسانی که هزینه پروژه را پرداخت کرده اند نقد کنند؟ یا اینکه همواره پای شانس و اقبال یا رانت و رشوه در میان بوده؟
آقایون مجلس کی میخواهند از خواب بیدار شوند؟ چطور ادعا میکنند همه قوانین مورد نیاز وجود دارد؟ واقعیت این است که آنجا که کار پیچیده میشود، مانند همین مورد، دستتان خالیست. یا شاید مصلحتی در کار است!
ثروت یا فقر یکشبه در ایران غوغا میکند و دلیل ریشه ایش جز ضعف قانون و قانون گذاری نیست. تا کی حسرت دیگر کشورها را بخوریم؟
Iran, Islamic Republic of
رئیس جمهور به جای انتقال پایتخت اقتصادو پیگیری کنه هرکاری در وقت خودش