جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۰

چراغ سبز اشرف غنی برای به رسمیت شناختن طالبان

چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۱۵
کد مطلب: 595074
رئیس جمهور افغانستان در دومین نشست «روند کابل» اعلام کرد که حکومت وحدت ملی آمادگی دارد تا با ایجاد چارچوب سیاسی برای گفت‌وگو‌های صلح پس از آتش‌بس، طالبان را به عنوان یک جریان سیاسی به رسمیت بشناسد و زمینه برگزاری انتخابات شفاف را فراهم کند.
چراغ سبز اشرف غنی برای به رسمیت شناختن طالبان
به گزارش جهان نيوز، امروز دومین دور از نشست «روند کابل» با حضور مقاماتی از ۲۷ کشور دنیا و نمایندگان نهاد‌های بین‌المللی با محوریت موضوع صلح در کابل برگزار شد.

دولت افغانستان پیش از این اعلام کرده بود که در این نشست مقامات افغان موضع رسمی و طرح دولت افغانستان در زمینه صلح با طالبان را ارائه خواهد کرد.

این نشست با سخنرانی «صلاح‌الدین ربانی» وزیر امور خارجه افغانستان آغاز شد و پس از آن اشرف غنی طرح هفت ماده‌ای دولت افغانستان برای مصالحه با طالبان را ارائه کرد.

اشرف غنی با اشاره به موقعیت افغانستان و اهمیتش در توسعه اقتصادی منطقه از کشور‌های جمهوری اسلامی ایران و هند برای راه اندازی «بندر چابهار» تشکر کرد.

وی در ادامه تصریح کرد افغانستان، کشور‌های منطقه و جهان با تهدید مشترکی ربرو هستند بنابراین درباره چگونگی مبارزه با تروریسم باید تمام کشور‌ها به تفاهم برسند.

رئیس جمهور افغانستان گفت: حکومت وحدت ملی به برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری شفاف و عادلانه متعهد است، زیرا این خواسته مردم افغانستان است.

اشرف غنی اظهار داشت: بیش از همیشه زمینه برای مصالحه با طالبان فراهم شده است، زیرا بیشتر مردم این کشور حالا خواستار صلح هستند و توافق صلح با «حکمتیار» رهبر حزب اسلامی تعهد ما را به صلح ثابت کرده است.

رئیس جمهور افغانستان تصریح کرد که در یک چنین شرایطی که مردم افغانستان، علما، کشور‌های منطقه و جامعه بین‌المللی درباره لزوم برقراری صلح در افغانستان اتفاق نظر دارند ما بار دیگر طالبان را به مذاکرات صلح دعوت می‌کنیم.

وی افزود: طوری با طالبان صلح خواهیم کرد که منافع ملی افغانستان، حقوق زنان و پایان حضور تروریست‌های بین‌المللی در این کشور تضمین شود.

طالبان باید قانون اساسی را بپذیرند و یا هم اگر تعدیلی برای برخی از قوانین در نظر دارند از راه درست و قانونی آن اقدام لازم را انجام دهند.

اشرف غنی گفت: طالبان فعالیت‌های نیرو‌های امنیتی افغان و دولت افغانستان را به رسمیت بشناسد، به قانون احترام بگذارد و دولت افغانستان نیز برای آزادی زندانیان این گروه و حذف اسامی طالبان از فهرست تروریسم اقدام خواهد کرد.

رئیس جمهور افغانستان اظهار داشت برای گفت‌وگو‌های صلح بین دولت افغانستان و طالبان یک چارچوب سیاسی ایجاد شده و پس از برقراری آتش‌بس، طالبان نیز به عنوان یک جریان سیاسی به رسمیت شناخته خواهد شد و در نهایت نیز انتخاباتی شفاف برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: از نظرات طالبان شرکت کننده در گفت‌گو‌های صلح استفاده می‌کنیم و امنیت آن‌ها را تامین خواهیم کرد.

اشرف غنی تصریح کرد برقراری صلح به رهبران طالبان بستگی دارد و آن‌ها می‌توانند با پیوستن به روند صلح به صورت متحد با دولت و مردم افغانستان برای آبادانی این کشور تلاش کنند.

رئیس جمهور افغانستان اظهار داشت حکومت وحدت ملی آماده است تا دفتر سیاسی طالبان را بازگشایی کند، برای اعضای طالبان پاسپورت و روادید صادر کند، دسترسی آن‌ها را به رسانه‌ها تامین و زمینه پیوستن خانواده‌های آن‌ها را در این کشور فراهم کند.

وی در ادامه تصریح کرد اگر چه مذاکرات می‌تواند در یک کشور سوم صورت بگیرد، اما بهترین محل برای مذاکرات صلح کابل است و پیشنهاد ما برای صلح نباید به عنوان ضعف تعبیر شود. نیرو‌های امنیتی کشور روز به روز قدرتمندتر می‌شوند و به آن‌ها اطمینان داریم.

اشرف غنی همچنین گفت: حاضریم تا با دولت پاکستان درباره یک برنامه منظم برای بازگشت تمام پناهجویان افغان از این کشور در عرض ۲۴ ماه توافق کنیم.

وی تاکید کرد می‌خواهیم گذشته را فراموش کنیم و با پاکستان درباره صلح نیز گفت‌وگو کنیم و فصل جدیدی از روابط خود را بر اساس روابط دولت با دولت با اسلام‌آباد آغاز کنیم.

این در حالی است که طالبان همواره تاکید کردند که تنها پس از خروج از نیرو‌های آمریکایی از افغانستان دست از جنگ برداشته و حاضر به مصالحه با دولت افغانستان هستیم.

افغانستان و دلایلی که همواره زمان برگزاری انتخابات این کشور را تغییر می‌دهد

خبر دیگر اینکه کمیسیون انتخابات افغانستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که تغییر در سیستم انتخاباتی تلاش‌های این کمیسیون را تحت تاثیر قرار داده است و احتمال برگزاری انتخابات آینده با تاخیر وجود دارد.

به نوشته «هشت صبح»، کمیسیون انتخابات افغانستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این کمیسیون آمادگی لازم برای برگزاری انتخابات در سال آینده را دارد، اما تلاش‌ها برای تغییر در سیستم انتخاباتی فعالیت این کمیسیون را متاثر خواهد کرد.

کمیسیون انتخابات افغانستان تاکید کرد که شرایط رای‌گیری را برای تمام واجدین شرایط در سراسر افغانستان فراهم خواهد کرد و در این راستا از برگزاری نشست‌های مشترک با احزاب سیاسی این کشور استقبال می‌کند.

این در حالی است که اخیرا بیش از ۲۰ حزب سیاسی بزرگ افغانستان در نشست مشترکی خواستار ایجاد اتاق نظارت مشترک در کمیسیون انتخابات به منظور افزایش شفافیت در روند انتخابات و نظارت احزاب سیاسی شده بودند.

کمیسیون انتخابات افغانستان در این بیانیه خاطرنشان کرده است که از معرفی نمایندگان دائمی احزاب سیاسی افغانستان برای ایفای نقش در روند برگزاری انتخابات و گرفتن مشاوره استقبال می‌کند.

در ادامه تاکید شده است که کمیسیون انتخابات افغانستان آمادگی کامل را برای برگزاری انتخابات پارلمانی در سال آینده دارد، اما برگزاری آن مشروط به تهیه بودجه در زودترین زمان است.

این در حالی است که جریان اپوزسیون، دولت افغانستان را متهم به تلاش برای مهندسی انتخابات پارلمانی می‌کند و روند شناسنامه‌های الکترونیکی که ضامن شفافیت انتخابات محسوب می‌شد نیز با تعلیق مجدد روبرو شده است.

منبع: تسنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *