يکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - 2 Jun 2024
 
۰

صاحبان‌"نسخ‌ خطی "حتما‌ بخوانند

دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۰
کد مطلب: 571607
یک پژوهشگر نسخ خطی از جمله منابع بالقوه برای تولید آفت کش‌های جدید را استفاده از عصاره‌های گیاهی اعلام کرد که اثرات سو کمتری بر محیط زیست دارند.
صاحبان‌"نسخ‌ خطی "حتما‌ بخوانند
به گزارش جهان نيوز به نقل از افکار نیوز، نرگس پدرام - پژوهشگر نسخ خطی در نشست "کاربرد فناوری نانو در حفاظت و مرمت آثار کاغذی"، درباره "آفت زدایی آثار کاغذی با گیاهان" توضیحاتی ارائه کرد.
 
به گفته وی، آنچه تاکنون برای ضدعفونی مراکز نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی انجام شده برگرفته از  تحقیقاتی است که روی عوامل بیماری زا در انسان و محیط زندگی انسان انجام شده است.

وی افزود: استفاده از گیاهان برای دور کردن عوامل بیماری زا و از بین بردن آن عامل و در نهایت
درمان در پزشکی و صنایع کشاورزی و غذایی بسیار مورد توجه بوده و تحقیقات انجام شده در این زمینه‌ها می‌تواند راهنمایی برای ضدعفونی آثار تاریخی و فرهنگی باشد.

پدرام استفاده از پرتوها، استفاده از گیاهان و عصاره‌های گیاهی، منجمد کردن، گازها و بخوردهی با مواد ضدعفونی کننده را از جمله روش‌های ضدعفونی معرفی کرد و به توضیح هرکدام از این روش‌ها پرداخت.

وی درباره مزایای استفاده از پلاسما گفت: نه تنها در این روش به کارگیری فرایند ساده است بلکه روشی خشک و بدون استفاده از
مواد شیمیایی سمی و آلوده کننده بوده و از استاندارد زیست محیطی بالایی دارد.

این پژوهشگر نسخ خطی، از بین بردن قارچ بدون تخریب مورفولوژی و سطح و همچنین میزان اثرگذاری بالا و طولانی مدت را از دیگر مزایای استفاده از پلاسما دانست.

وی در ادامه از جمله منابع بالقوه برای تولید آفت کش‌های جدید را استفاده از عصاره‌های گیاهی اعلام کرد که اثرات سو کمتری بر
محیط زیست دارند.

وی تاکید کرد: اگر چه تحقیقات آزمایشگاهی می‌تواند شاخص‌های مفیدی در مورد اثربخشی عصاره‌ها در از بین بردن میکروارگانیسم‌ها داشته باشد ولی باید آزمایش‌ها در شرایط
موزه ای و انبارداری آثار نیز انجام و بررسی شود چون مطالعات آزمایشگاهی نمی‌توانند تمام متغیرها را مانند نوسان شرایط آب و هوایی محیط، تنوع جنس آثار را در برگیرند.

  •  
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *