جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۵
۲۳
«دولت نقطه عطف» از نظر وزیر خارجه انگلیس

انگلیسی‌ها در آستانه انتخابات آمدند/ بازی جدید غیر هسته‌ای!

هاموند دوستان خوبی در ایران دارد/
دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۳:۱۸
کد مطلب: 440205
هاموند گفت در ماه‌های گذشته از دید وی ۲ نقطه عطف در ایران وجود داشته است؛ انتخاب حسن روحانی و توافق هسته‌ای. وی اضافه کرده است با تکیه بر این ۲ نقطه عطف، این ظرفیت وجود دارد که «از این هم جلوتر برویم». هاموند بی‌آنکه احتمالا خود بخواهد روی نکته مهمی انگشت گذاشته است. ترتیب زمانی نقاط عطفی که او ترسیم می‌کند در واقع به این معناست که در ایران تنها از مسیر سیاست داخلی است که می‌توان سیاست خارجی را تغییر داد.
انگلیسی‌ها در آستانه انتخابات آمدند/ بازی جدید غیر هسته‌ای!
به گزارش جهان، مهدی محمدی، کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی با عنوان "نقاط عطف مورد علاقه آقای هاموند" در روزنامه وطن امروز نوشت:
در میان سخنان روز گذشته فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلستان که به ناگهان وارد تهران شد تا در مراسم افتتاح دوباره سفارت تعطیل‌شده این کشور حاضر شود، یک جمله بود که اهمیت آن بسیار بیش از بازگشت دیپلمات‌های انگلیسی به تهران است. هاموند گفت در ماه‌های گذشته از دید وی ۲ نقطه عطف در ایران وجود داشته است؛ انتخاب حسن روحانی و توافق هسته‌ای. وی اضافه کرده است با تکیه بر این ۲ نقطه عطف، این ظرفیت وجود دارد که «از این هم جلوتر برویم». هاموند بی‌آنکه احتمالا خود بخواهد روی نکته مهمی انگشت گذاشته است. ترتیب زمانی نقاط عطفی که او ترسیم می‌کند در واقع به این معناست که در ایران تنها از مسیر سیاست داخلی است که می‌توان سیاست خارجی را تغییر داد. همانطور که حدود یک هفته پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران، وندی شرمن به اعضای کنگره گفت آمریکا – و اکنون می‌توان دید انگلستان
اگر هاموند تصور می‌کند این یک انتخابات بوده که به حل مساله هسته‌ای از دید غرب مدد رسانده، چرا نباید فکر کنیم مداخله در انتخابات‌های دیگر در ایران، اصلی‌ترین هدفی است که وی و دوستانش در ماه‌های آینده تعقیب خواهند کرد؟
نیز- باور دارد[دارند] نحوه برگزاری انتخابات، نوع صف‌بندی‌ها، گفتمان حاکم بر انتخابات و درنهایت فردی که نام وی به عنوان پیروز انتخابات از صندوق بیرون می‌آید، فقط تعیین‌کننده سرنوشت یک نهاد حاکمیتی مانند دولت یا مجلس در ایران نیست بلکه می‌تواند همراه با خود بسیاری معادلات از جمله معادلات در حوزه امنیت ملی را جابه‌جا کند.

درست است که هاموند در این مورد خاص مشخصا اغراق کرده ولی اصل این مساله که غربی‌ها معتقدند راه تغییر در محاسبات امنیت ملی ایران، دستکاری در محیط داخلی آن است را به زحمت می‌توان رد کرد. مشخصا درباره پرونده هسته‌ای، آنچه وزیر خارجه انگلستان به آن اشاره نکرده این است که درمورد خاص این پرونده، دولت حسن روحانی حداکثر به عنوان نوعی تسریع‌کننده یا خنک‌کننده عمل کرده و الا زیرساخت‌های سیاسی و فنی که منجر به شکل‌گیری یک تفاهم نصفه و نیمه هسته‌ای در ماه گذشته شد، در اصل، در دولت‌های نهم و دهم آماده شده بود. با این حال واضح است که او به مساله هسته‌ای صرفا به عنوان یک نمونه اشاره می‌کند و معتقد است می‌توان و باید جلوتر رفت.

امیدی که در سخنان هاموند نهفته است، موضوعی است که باید آن را جدی گرفت. با گشایش سفارت انگلستان در تهران – که می‌توان آن را سفارتخانه نیابتی آمریکا هم نامید - منطقی است فکر کنیم، آمریکا و انگلستان در پی آن هستند باز هم از این نقاط عطف در ایران تولید کنند. هنوز مسائل بسیار مهمی میان ایران و غرب باقی مانده که رویارویی استراتژیک درباره آنها ادامه دارد. حتی درباره مساله هسته‌ای
آیا عجیب است که تصور کنیم یک طراحی پس پرده برای ایجاد یک دوقطبی جدید در انتخابات مجلس و گرفتن ماهی از آب گل آلود و آنگاه آغاز یک بازی جدید در یک مساله غیر هسته‌ای، در جریان است؟
هم نمی‌توان گفت واقعا یک راه‌حل ایجاد شده است. اگر هاموند تصور می‌کند این یک انتخابات بوده که به حل مساله هسته‌ای از دید غرب مدد رسانده، چرا نباید فکر کنیم مداخله در انتخابات‌های دیگر در ایران، اصلی‌ترین هدفی است که وی و دوستانش در ماه‌های آینده تعقیب خواهند کرد؟ اتفاقا این منطقی‌ترین تحلیل ممکن از وضعیت است.

انگلیسی‌ها درست در آستانه انتخابات مجلس در ایران مجددا وارد تهران شده‌اند، تقریبا همه محافل غربی اتفاق نظر دارند انتخابات زمستان امسال تاثیری تعیین‌کننده بر آینده قدرت در ایران برجای خواهد گذاشت، جریانی که سال ۸۸ به دلیل اقدام مشترک با طرف خارجی علیه امنیت کشور از صحنه سیاسی حذف شده بود به لطف «دولت نقطه عطف» دوباره به صحنه بازگشته است، مکانیسم‌های تضمین‌کننده سلامت انتخابات در کشور از سوی عالی‌ترین مقام اجرایی به چالش کشیده می‌شود، شبکه همکار رسانه‌های وابسته به لندن در داخل قوی‌تر و جری‌تر شده و تلاش‌هایی نیرومند برای تسری مدل مذاکرات هسته‌ای به سایر حوزه‌ها از سوی یک جریان خاص در جریان است. از این روند چه نتیجه‌ای باید گرفت؟ آیا عجیب است که تصور کنیم یک طراحی پس پرده برای ایجاد یک دوقطبی جدید در انتخابات مجلس و گرفتن ماهی از آب گل آلود و آنگاه آغاز یک بازی جدید در یک مساله غیر هسته‌ای، در جریان است؟

هاموند را باید جدی گرفت؛ نه به خاطر خودش بلکه به این دلیل که اکنون دوستان خوبی در ایران دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


علي
بفرماييد بازگشت جاسوسان انگليسي نه ديپلمات
ديپلمات تعريف و جايگاه و احترام خاص خودشو داره
مجتبی
کجایی برادر
انتخابات اتی پول هم می خواهد حالا باید منتطر ورود عربستان باشیم تاپازل کامل شود
اگروقایع واخبار حدود شش ماه قبل از انتخابات سال 88 را مرور کنیم نقش کامل انگلیس وسفارت این کشوردر فتنه به وضوح مشخص می شود خصوصا تردد اپوزیسیون داخلی به انگلیس
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
درست است که استعمار به این جریان امید زیادی بسته است ولی صحنه را به لطف خداوند نیروهای اصیل انقلاب در جهت ارمانهای امام مدیریت میکنند.
Iran, Islamic Republic of
فتنه اي در راه است. فتنه اي منافق كش
ولا اونا نیومدن!!!!با التماس اوردینشون!!!
Iran, Islamic Republic of
ترس از یک خانه اجاره ای ؟!!!
چطور میخاید با اونها بجنگید!!...با داد و بیداد که کار درست نمیشه
عزیزم تو برو دشمنت رو بیار تو اتاق نشیمنت وبعد بگو نمیترسم ! بازی درنیار.چرا باید پای موضوعی هزینه کنیم که هیچ بازدهی در طول تاریخ کشورمون جز ضرر برامون نداشته است.
الزایمر داری برو تاریخ جنگ تحمیلی رو بخون هشت سال مقابل همه دنیا ایستادیم.
خندان
Iran, Islamic Republic of
تاریخ جنایات انگلیس
۱_ کودتای ۲۸ مرداد
۲_ جنگ تحمیلی و حمایت از صدام
۳_ بوجود آوردن وهابیت
۴_ حمایت از بهائیت
۵_ بوجود آوردن اسرائیل
۶_ قتل عام عراقیها در حمایت از آمریکا
۷_ تحریمهای ظالمانه
۸_ فرماندهی فتنه ۸۸
۹_ اشغال ایران و دچار قحطی کردن ایران
۱۰ _ حمایت از رضا خان قلدر و تبدیل او به جنایتکاری سلسله پهلوی
۱۱_ حمله به جنوب ایران در تهدید ایران در جنگ هرات
۱۲_ نقش اصلی در جدا نمودن افغانستان از ایران
۱۳_ به شهادت رساندن ایرانیان در قیام رییس علی دلواری
۰۰۰۰
تاریخ انگلیس جز روسیاهی برای آنها چیزی ندارد
مرگ بر انگل ستان
به چه قیمتی!!!!
سیاح
Iran, Islamic Republic of
ترس! ، حزب خدا را ترسی بجز از خدا وجود ندارد
ترس ما همین است که روباه مکار آدمهای تهی از بصیرت را فریب بدهد که فریب داده است که شدند طرفدار جنایتکاران تاریخ
انگلیس هیچ کاری نکرده باشد و فقط در بوجود آوردن اسرائیل بزرگترین جنایت را در حق ملت مسلمان منطقه مرتکب شده است
Norway
”آیا عجیب است که تصور کنیم یک طراحی پس پرده برای ایجاد یک دوقطبی جدید در انتخابات مجلس و گرفتن ماهی از آب گل آلود و آنگاه آغاز یک بازی جدید در یک مساله غیر هسته‌ای، در جریان است؟“

بنده قبل از اینکه این مقاله را بخوانم بطور قطع به این نتیجه رسیده بودم .شواهد غیر قابل انکار و محکمی وجود دارد . این تنه زدن ها و یارگیری ها و بیان عباراتی که تضعیف برخی از ارکان نظام است غیر از این چه معنی دارد ؟خیلی ساده نگری است اگر فکر کنیم برخی از بیان برخی چیزها منظور دیگری دارند .در عین حال اقایی هم که از ناحیه خانواده اش موضع دارد بخاطر مسائل خصلتی اش همه چیر را به هم مصل می کند و برخلاف ادعاهایش تلاش می کند مسئل را به سطح جامعه بکشاند . سیاست با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن .
ییاح
Iran, Islamic Republic of
ما را به کجا می برند !?
Russian Federation
باز هم جاسوس بزرگ توسط ...وارد ایران شد .تاریخ گذشته نشان داده ورود انگلیس به ایران همیشه با خیانت و از بین بردن حقوق مردم همراه بوده . خدا اخر عاقبت ایران رو بخیر کنه با این دوستان ...
عمار
Iran, Islamic Republic of
ورود سفرای تزویر به لطف دولت تدبیر.تدبیرشدتاتزویر بیاید.
دقت بفرماییدکوبیدن شورای نگهبان از سوی مقامات مختلف و پیش داوری از رد صلاحیتها و ورود مجریان به کار غیر تخصصی خودوتلاش برای ورود ...88 به مجلس وورود روباه پیر درآستانه انتخابات .
همه اینها را بگذارید کنار هم قضاوت کنید .آقایان مسئول امنیتی هم چشم وگوش خودرا بیشتر بازکنند تا 88تکرار نشود.
ایرانی
هاموند را باید جدی گرفت؛ نه به خاطر خودش بلکه به این دلیل که اکنون دوستان خوبی در ایران دارد.

لب کلام همینه.افرین.
United Kingdom
خدا لعنت کنه اصلاح طلب ها را پای این استعمار پیر را به کشور باز می کنه و باعث اختشاش در کشور می شوند. من یاد سال 88 می اندازند
تاریخ اسلام را اگر با دقت مطالعه کنیم اسلام بعد از مسلمان شدن ابوسفیان وامثال او دچار یکسر ی مشکلات شد .همیشه دشمن حتی نفس انسان هم وقتی در رویاروی کم می آورد باطرح دوستی به اهداف خود می رسد.به همین علت است که قرآن منافقین را بدتر از کفار می داند.
حسین
باریکلا ! واقعا عالی تحلیل میکنه! خدا حفظش کنه!
یکم شهریور 1394 را بخاطر بسپارید زیرا تاریخ مهمی است در کلید خوردن فتنه ای جدید و در راستای اهداف دشمنان قسم خورده ایران .
واقعا متاسفم براي پايه هاي ضعيفي كه با يك آمدن و يا نيامدن بلرزد و نلرزد