پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - 30 May 2024
 
۴
۲۵

کثیرالشک‌هابه‌شکشان‌درموردبسته شدن پرونده پی‌ام‌دی‌اعتمادنکنند

شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۳
کد مطلب: 460827
وزیر امور خارجه کشورمان می‌گوید با توجه به آنچه در گزارش آژانس و پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام آمده بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی حتمی است و شک درباره این موضوع دیگر "شک بین رکعت سوم نماز اول و رکعت ششم نماز دوم است."
کثیرالشک‌هابه‌شکشان‌درموردبسته شدن پرونده پی‌ام‌دی‌اعتمادنکنند
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، در سفر بازگشت از نشست "قلب آسیا - روند استانبول" که در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، برگزار شد فرصتی دست داد تا در هواپیما پای صحبت‌های آقای وزیر درباره مسائل سیاست خارجی ایران و نیز بحران‌های منطقه بنشینیم. از وی درباره دو موضوعی که این روزها جامعه سیاست خارجی کشورمان را درگیر خود ساخته پرسیدیم: پی‌ام‌دی و بحران سوریه.

کثیرالشک‌ها به شک‌شان درباره بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی اعتماد نکنند

وزیر امور خارجه کشورمان در مورد برخی دغدغه‌های مطرح مبنی بر اینکه علیرغم بسته شدن قریب الوقوع پرونده پی‌ام‌دی، ممکن است «نوع» بسته شدن این پرونده در شورای حکام به گونه‌ای انجام شود که با وجود پاسخ های مستدل ایران، نهایتا اتهامی نیز متوجه ایران شود و به نام آن ثبت شود، گفت: "خیلی صریح در گزارش آژانس و مهمترین نکته آن، آمده که ایران هیچ موادی را به سمت فعالیت‌های هسته‌ای تسلیحاتی منحرف نکرده است. (پیش‌نویس) قطعنامه هم موضوع را می‌بندد."

"حالا برخی از دوستانی که به قول آنهایی که رساله توضیح المسائل می‌خوانند تبدیل شده‌اند به کثیرالشک، به شکشان دیگر نباید اعتماد کنند. من نمی‌دانم که این دوستان دنبال چه چیزی می‌گردند. اعلام شده که شورای حکام موضوع را می‌بندد و قطعنامه‌های قبلی هم پایان بخشیده می‌شوند (Terminate). اینجا این نوع تحلیل به مثابه شک بین رکعت سوم نماز اول و رکعت ششم نماز دوم است."

ظریف در ادامه و در پاسخ به این سؤال که پس از بسته شدن پرونده موضوعات گذشته و حال ایران در آژانس آیا این احتمال وجود دارد که از برخی نکات مندرج در گزارش‌های آژانس برای مطرح کردن مسائل دیگر سوءاستفاده شود، گفت: "در پاراگراف ۹ پیش نویس بر بسته شدن موضوع پی‌ام‌دی تأکید شده است. در قطعنامه آمده که هر چیزی که در گزارش آژانس آمده است را به آن توجه کرده‌ایم و موضوع را بسته‌ایم. اینکه بعدا چه می‌شود، بعدا هر اتفاقی ممکن است بیفتند. مگر زمانی که این اتهامات علیه ایران مطرح شد، سابقه‌ای وجود داشت. سابقه‌ای وجود نداشت و اتهامات مطرح شد. گزارش آژانس صریح است و عنوان می‌کند که ما هیچ نشانه‌ای - دلیلی - مبنی بر اینکه مواد در ایران به سمت فعالیت‌های نظامی منحرف شده باشد را پیدا نکردیم. این مطلب پس از ۱۲ سال جستجو در ایران خیلی موضوع مهمی است."

وزیر امور خارجه کشورمان می‌گوید ایران نیز به مانند سایر کشورها باید چندین سال پروتکل الحاقی را اجراء کند تا در نهایت آژانس اعلام کند "ایران هیچ فعالیت‌ اعلام نشده‌ای ندارد."

"لذا ما از نظر آژانس باید پروتکل الحاقی را برای چندین سال اجرا کنیم تا آژانس بگوید که هیچ فعالیت اعلام شده‌ای در ایران وجود ندارد. این مرحله برای آینده است و تا برسیم به آن مرحله همه می‌توانند ادعا کنند که هنوز آژانس اعلام نکرده فعالیت‌های اعلام نشده‌ای در ایران وجود ندارد. علی‌القاعده چنین کاری خواهند کرد. علی‌القاعده خود آژانس هم در گزارش‌های آتی خود خواهد گفت که ما هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم که بگوییم هیچ فعالیت اعلام نشده‌ای در ایران وجود ندارد. الان آژانس چنین سخنی را فقط در مورد تعداد محدودی از کشورها می‌تواند بزند که فعالیت‌های اعلام نشده در آن‌ها وجود ندارد. لذا این موضوع نباید موجب نگرانی شود."

رئیس‌ دستگاه دیپلماسی کشورمان اطمینان می‌دهد از آنجایی که "[ما] برنامه هسته‌ای تسلیحاتی نداریم، اطمینان داریم که بالاخره روند اجرای پروتکل الحاقی به این قضیه می‌انجامد که ایران تمامی برنامه‌های (هسته‌ای) آن اعلام شده است."

"ولی ما از یک روند غیرطبیعی خارج شدیم. حال دیگر یک روند طبیعی داریم که بقیه کشورهای دنیا نیز در آن روند هستند. در این روند به یکدیگر هم اتهام می‌زنند. در قضیه [تسلیحات] شیمیایی هم همینگونه بود. ما مدت‌ها از دهه ۷۰ شمسی تاکنون عضو کنواسیون منع تولید، انباشت و کاربرد تسلیحات شیمیایی هستیم. همه کشورها در مورد یکدیگر حرف‌هایی می‌زنند، این طبیعت موضوعات خلع سلاح در روابط بین‌الملل است. و اگر روند قانون‌مدار خودش را طی کند باعث نگرانی هم نمی‌شود."

معتقدیم با پایان جنگ و تشکیل حکومت فراگیر ملی بحران سوریه حل می‌شود

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد رویکرد متفاوت ترک‌ها در قضیه سوریه و تندترشدن نسبی مواضع این کشور نسبت به همسایگانش و بحران سوریه، خاصه با توجه به برخی تعدیل‌های صورت گرفته در مواضع کشورهای اروپایی و آمریکا در مورد لزوم کناره‌گیری بشار اسد، گفت: "ما اعتقاد داریم که شرایط منطقه و گسترش گروه‌های تکفیری برای هیچ کشوری در منطقه منفعتی ندارد. معتقدیم که همه کشورهای منطقه باید به سمت پیدا کردن یک راه‌حل سیاسی که توسط خود مردم سوریه باید اداره شود، پیش رفته و همکاری کنند، نه اینکه کشورهای دیگر بخواهند برای آن‌ها تصمیم بگیرند."

وزیر امور خارجه معتقد است علی‌رغم وجود اختلافات جدی بین آنکارا و تهران "در حوزه‌های مختلفی ما روابط بسیار خوبی با ترکیه داریم. در برخی حوزه‌های منطقه‌ای اختلاف نظر داریم." وی تأکید می‌کند که این اختلاف‌نظرها "باید با گفتگو حل شده و نباید از طریق حرف‌های نامناسب یا اتهامات دنبال شوند."

"لذا امیداواریم که همه کشورهای منطقه واقعیت‌های منطقه را بهتر درک کنند و به سمت راه‌حل بروند. چاره‌ای نیست در سوریه و به خاطر مردم سوریه باید راه‌حل سیاسی را بپذیریم. ما نمی‌توانیم برای مردم سوریه تصمیمی بگیریم که آن‌ها چه کاری کنند. مردم سوریه خودشان بالغ و توانا هستند و می‌توانند تصمیم بگیرند."

ظریف با تأکید بر اینکه "یکی از دلایلی که بحران اینقدر ادامه پیدا کرده این است که برخی از کشورها چند سال است پیش‌شرطی را تعیین می‌کنند برای حل بحران سوریه" گفت: "ولی خوب الان به آرامی تمام دنیا متوجه شده است که این پیش‌شرط باعث شده که بحران ادامه پیدا کند."

وزیر امور خارجه می‌گوید آنچه در عالم واقعیت رخ می‌دهد این است که بحران سوریه ادامه پیدا کرده و با وجود اینکه برخی کشورهای غربی مواضع خود را تعدیل کرده‌اند، اما ما معتقدیم که اصلا این موضوع به تعدیل و غیرتعدیل [مواضع کشورها] ارتباطی ندارد. این موضوع کلا به مردم سوریه بستگی دارد و ما باید اولا پایان جنگ در سوریه را تسهیل کنیم، کسانی هم با یکدیگر گفتگو کنند و با یک حکومت فراگیر وحدت ملی در سوریه مشکل را حل کنند. ما معتقدیم که نهایتا نیز با این راه حل موضوع سوریه انشاءالله تمام شود."
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


عیسی
نه آق ظریف!این شک،شک بین رکعت یک دو است نه سه و چهار...
از محبوبیت شما کاسته شده! باور کنید هر فردی جای شما بود میتونست بهتر از این توافق و با بستن در غنی سازی هسته ای انجام بده
Iran, Islamic Republic of
یه نفر دیگه ۸ سال حای ایشون بود . اگه می خواست کاری بکنه تو اون ۸ سال می کرد.
دیگه این حرفها قدیمی شده
شک بین رکعت سوم نماز اول و رکعت ششم نماز دوم است."

رکعت ششم نماز دوم
مگه داریم مگه میشه
نکنه نماز خوندنشون هم مثل دیپلماسیشونه باشه
واسواس بد و حرام است اما بی تفاوتی هم جایز نیست.
اقای ظریف ما یقین داریم بعضی ها نجس اند و هنوز شک داریم پاک شدن یا نه؟ به نظر شما نجس اند یا پاک؟ اگر نجس اند شما باهاشون دست میدی دستتو میشوری یا نه؟
کثیرالکشک ها چی؟تدبیرتون کشک!امیدمون شد کشک!اقتصاد کشک! انرژی هسته فوق کشک! بسه دیگه
اي ول به ظريف عزيز
اولا ما از خدایمان هست که PMD بسته بشه.

اما آژانس ملت ما و دولت ما و خود شما را متهم به دروغگویی به جامعه جهانی در ابعاد نظامی هسته ای کرد! و چطور شما اعتراضی به این خلف وعده اژانس نکردید!؟؟؟

این بحث که تمام بشود اگر فرضا مذاکره دیگری انجام بشود این شما هستید که دیگر غیر قابل اعتماد هستید نه آنها!!!!!

پی اام دی بسته بشه بحث موشک بالستیک و ... را خواهند اورد و چون قبلا تایید شده که شما دروغ گفتید(در مسئه اتمی که ابعاد نظامی نداشتیم) در نتیجه اینجا هم دوباره منکوب و تحریم میشویم!!!!

از طرفی جناب وزیر همین فردا تحریم ها هم لغو میشه دیگه؟

یا اینکه قراره 10 سال دیگه تایید بشه که میتوان تحریم ها رو برداشت یا خیر؟

اخه این قرار دادی که شما بستید حواله به چراغ نفتی 10 سال دیگه هست.
خوش باوران واداده بدانند جوجه را آخر پاییز خواهند شمرد
Romania
کثیرالشک را هم به مجموعه فحشهای دولت به منتقدین باید اضافه کنیم.
جوجه رو آخر پاییز میشمارند جناب ظریف! یقین زیادی به آمریکا و غرب کاردستتون میده آخرش
امید
آقای ظریف این شما نبودید که در مجلس با اعتماد بالا گفتی "در هیچ جای برجام کلمه تعلیق استفاده نشده"
بعد معلوم شد 4 بار کلمه تعلیق بکار رفته، حالا به کثیرالشک ها گیر دادی!!!! باید هم به شما شک زیاد داشت.
Romania
ادب مرد به ز دولت اوست.
یادشون رفت چه شعارهایی میدادن که خودشون ذره ای بهش پایبند نیستن و دائم به ملت توهین میکنن.
سرور
حضرت آیت الله جدید بفرمایند حکم خواندن نماز با لباس غصبی چیست.آیا می توان به کثیر الشک بودن ارجاع داد؟!
هر هر هر کر کر کر!
ما به حکم عقل، دشمن را موجودی می دانیم که به فکر منافع خود و ضربه زدن به حریف است. ممکن است در کوتاه مدت نفع هم برساند، اما در بلند مدت به دنبال ضربه زدن به حریف خود است. ما به حکم عقل، چشممان به عمل و نتیجه است، نه وعده دشمن. این حرف عقل است، نه شک. مردمی که در امور دین و دنیای خود تدبیر می کنند و از عقل استفاده می کنند، کثیر الشک نیستند، کثیر العقل هستند. این شما هستید که کثیر الخیال هستید. جواب دهید آیا حیله دشمن، جمله شک دار است؟! آیا بستن پرونده هسته ای ایران با اعلام مقصر بودن ایران، شک است که کثیر الشک باشیم؟! اینکه در عالم، با یک مقصر طوری برخورد می کنند که با بی گناه آن طور برخورد نمی کنند، کسی تردیدی دارد؟!
چرا خشم شما نسبت به مردم است، اما لبخند و مهربانی تان با دشمن؟! این خلاف توصیه خدای متعال است که فرمود:
محمّد (ص) فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند.(سوره مبارکه فتح، آیه 29)

چرا مردم اهل آینده نگری را مسخره می کنید؟ چرا توهین می کنید؟ مگر خدای یکتا در قرآن مجید، عمل طعنه زدن را زشت ندانست؟!
چرا می خواهید مردم را در جهل و نادانی حفظ کنید؟ چرا مردم را از عقل منع می کنید؟
آیا شیشه عمر سیاسیون بدون تقوای الهی، در جهل جماعت است؟
وقتی امام جماعت کدخدا باشد این شک صحیح است؟!
اسفندیار
اگر کینه ها و جهالت ها مانع نمی شد
وهمه با حقیقت انسانی خودشان با مسائل روبرو می شدند
و پشتیبان دکتر احمدی نژاد عزیز بودند
الان به جای 19000سانتریفیوژ 190000سانتریفیوژ داشتیم
و مشکلات الان اقتصاد هم وجود نداشت
جواد
جناب دکتر ما شک نداریم یقین داریم
Iran, Islamic Republic of
باید از ایشان پرسید که آیا منتقدین کثیرالشک هستند یا طرفهای مذاکره شما؟ آیا 1+5 و آژانس انرژی اتمی بعد این همه مذاکره و بازرسی، کثیرالشک هستند یا منتقدینی که مدارک مستدل ارائه می کنند؟؟!!
Iran, Islamic Republic of
دمت گرم از عبارت جالبی استفاده کردی چون دلواپسان بعدازبسته شدن pmdیا به چیز دیگه ای گیرمیدن و یا بسته شدن آن را حاصل پیگیریهای خود اعلام خواهندکرد.
ما شک نداریم یقین داریم

فرضا شک هم داشته باشیم

کثیرالشک بودن بهتر از تارک الصلات بودنه
Iran, Islamic Republic of
فعلا که شک در اینست که اصلا وضو گرفته بودیم یا نه و اصلا قبله کدام طرف است
امیرسعیدابوزهرا
مجید دلبندم .....
این یقین است شک نیست.....