سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 30 Apr 2024
 
۰

تلاش بانک‌مرکزی علیه مصادره اموال ایران

جمعه ۱۰ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۳:۵۰
کد مطلب: 447725
بانک مرکزی ایران یک لایحه فرجام‌خواهی به دیوان عالی آمریکا ارائه داده تا از مصادره یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار پول ایرانی به نفع خانواده سربازان کشته شده آمریکایی، جلوگیری کند.
به گزارش جهان به نقل از فارس، خانواده ۲۴۱ سرباز آمریکایی که بر اثر عملیات نیروهای مقاومت لبنان کشته شده‌اند، پیگیر دریافت خون‌بهای دو میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلاری خود از محل اموال ایران‌اند و حالا بانک مرکزی برای جلوگیری از این کار، به تحرکات حقوقی روی آورده است.

بر اساس گزارش رویترز، در حالی که دادگاه بدوی در آمریکا سال گذشته، رأی به مصادره پول‌های ایران در سیتی‌بانک نیویورک داده و بنا دارد یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار پول موجود در این حساب را به خانواده سربازان کشته شده بدهد، بانک مرکزی لایحه فرجام‌خواهی تسلیم دیوان عالی آمریکا کرده است.

در صورتی که دادگاه مورد نظر از بررسی درخواست تجدید نظر خودداری کند این مبلغ به قربانیان حادثه مورد نظر پرداخت خواهد شد.

انفجار سال ۱۹۸۳ در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بیروت ۲۴۱ سرباز آمریکایی را به کام مرگ کشاند. این سربازان بخشی از نیروهای بین‌المللی حافظ صلح در لبنان بودند. ایران هرگونه مداخله در این حادثه را رد کرده است.

ایالات متحده آمریکا و فرانسه به رغم این جنبش حزب‌الله و ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرده‌اند و به همین دلیل بازماندگان قربانیان آمریکایی این بمب‌‌گذاری‌ها خواستار پرداخت غرامت از سوی جمهوری اسلامی ایران شدند.

یک دادگاه در نیویورک تیرماه سال گدشته با رد درخواست بانک مرکزی ایران دستور داده بود یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار اموال ایران میان خانواده های آمریکایی که از جمله در بمبگذاری سال ۱۹۸۳ در بیروت کشته شده اند توزیع شود.

پرونده تازه در سال ۲۰۱۰ به جریان افتاد زمانی که خانواده های قربانیان بمبگذاری بیروت متوجه شدند اموال مرتبط با بانک مرکزی ایران در حسابی در «سیتی بانک» نیویورک نگهداری می‌شود.

در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۳ دادگاهی فدرال در نیویورک تحت نظر قاضی «کاترین فارست» به نفع خانواده‌های قربانیان رای داد.

بانک مرکزی ایران همان سال درخواست تجدید نظر و استدلال کرد که این حکم ناقض تعهدات آمریکا براساس معاهده ۱۹۵۵ با ایران است. بانک مرکزی پس از رد این تجدید نظر سپس به دیوان عالی آمریکا رجوع کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *