پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - 30 May 2024
 
۱۱
۳۲
به یاد آزاده جانباز جاویدالاثر؛ زاگرس میرانی

مردی که صدام برای سرش ۴۰۰ میلیون دینار جایزه تعیین کرد!

يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۵
کد مطلب: 432750
زاگرس میرانی، این کوه استوار و راست‌قامت لشکر اسلام، در آن زمان، پس از ۴۱ ماه اسارت، توانست از زندان موصل بگریزد و دستگاه امنیتی رژیم بعث را بی‌حیثیت‌تر از گذشته کند. فرار او از آن زندان به قدری برای صدام خسارت بار بود که برای سرش ۴۰۰ میلیون دینار جایزه تعیین کرد.
مردی که صدام برای سرش ۴۰۰ میلیون دینار جایزه تعیین کرد!
به گزارش جهان، زاگرس میرانی، یکی از نام‌های بزرگ به‌جا مانده از دوران دفاع مقدس است. او مردی بود که با فرار از سیاهچاله‌های مخوف و غیرقابل گریز رژیم بعث عراق در موصل، صدام را شکنجه داد. همان زندانی که به عنوان یکی از امن‌ترین اسارتگاه‌های جهان معرفی شده بود.

اما زاگرس میرانی، این کوه استوار و راست‌قامت لشکر اسلام، در آن زمان، پس از ۴۱ ماه اسارت، توانست از زندان موصل بگریزد و دستگاه امنیتی رژیم بعث را بی‌حیثیت‌تر از گذشته کند. فرار او از آن زندان به قدری برای صدام خسارت بار بود که برای سرش ۴۰۰ میلیون دینار جایزه تعیین کرد.

او در مصاحبه‌ای با روزنامه کیهان در سال ۸۰، ماجرای فرار خود از زندان موصل را این گونه شرح داده بود: «برای من اسارت معنی نداشت و از همان روزهای اول به فکر فرار بودم. تا اینکه اره‌ای آهن‌بر، از عراقی‌ها سرقت کردم و به همراه یکی دیگر از دوستانم - محمدرضا عبدی- پس از ۱۸ ماه موفق شدیم میله‌های یکی از حمام-دستشویی‌های اسارتگاه را برش دهیم و از همان محفظه فرار کنیم. شب بیست‌و‌نهم اسفند بود که گریختیم؛ شب تولدم. ۱۲ عدد شکلات هم به عنوان آذوقه داشتیم. یک چوب پنبه و یک سوزن و یک تکه آهن را هم برای یافتن قبله و مسیر جغرافیایی. شب اول از راه نهری که پشت اردوگاه بود به طرف بالای آنجا حرکت کردیم و روز بعد را در لوله سیمانی آب به سر بردیم تا شب شد. عراقی‌ها (بعثی) بالای همان لوله سیمانی هم رسیدند اما چون در باورشان نمی‌گنجید که ما دو نفر داخل آن لوله سیمانی مخفی شده باشیم در امان ماندیم.... ماندیم تا دوباره شب شد و شب دوباره به دویدن ادامه دادیم...»

اما زاگرس میرانی دو سال پس از این مصاحبه و در شرایطی که به خاطر عوارض ناشی از دوران حضور در جبهه، وضعیت جسمی و روانی اش مناسب نبود، از خانه خودش در تهران خارج شد و دیگر هیچ وقت برنگشت و هیچ خبری از او نشد.

سامان میرانی، فرزند ارشد زاگرس میرانی که ۲۸ سال سن دارد، در گفت وگو با کیهان گفت که پدرش جانباز ۴۵ درصد اعصاب و روان و فک و دهان بود. او به خاطر درد و رنج و مشکلات جسمی و عصبی، هیچ کاری نمی‌توانست انجام دهد. در سال ۸۲ از خانه بیرون رفت و دیگر هیچ خبری از او نشد. ما تا یک سال به جست‌وجوی او پرداختیم. ارگان‌های مربوطه و به ویژه بنیاد جانبازان هم مدتی به دنبال او می‌گشتند، اما پیدا نشد.حتی به واسطه یکی از اقوام که از مدیران سازمان پزشکی قانونی است، تلاش زیادی کردیم، اما نتوانستیم هیچ أثری از او بیابیم.

وی درباره آخرین خاطره‌ای که از پدرش در ذهن دارد هم گفت: آخرین بار، شب قبل از رفتن در خانه در کنار هم بودیم. حال خوشی نداشت و می‌توانم بگویم چیزی از او باقی نمانده بود. وضع جسمی اش خیلی ناجور بود و درد شدیدی داشت. فردا از در خانه رفت بیرون و دیگر نیامد.

سامان درباره روزهای نبود پدرش گفت: دوران بسیار سختی بود. برادر کوچکترم که آن موقع چهار سال داشت، خیلی به پدر وابسته بود و به همین دلیل پس از رفتن پدر، حدود یک سال دچار لکنت زبان شد.

وی افزود: کسی که فوت می‌کند و به خاک می‌سپاریش، دیگر برایت تمام می‌شود. اما وقتی عزیزت مفقود می‌شود و هیچ خبری نیست و نمی‌دانی که چه بر سرش آمده و کجاست، همیشه در رنج هستی. مادربزرگم هنوز هم که هنوز است عاشقانه پدرم را دوست دارد. امکان ندارد غم نبودنش نباشد.

از او پرسیدیم که اگر روزی پدر برگردد، اولین چیزی که به او خواهد گفت چیست؟ که سامان این گونه جواب داد: انتظار دارید چه بگویم؟ فقط می‌توانم خودم را در آغوش اش بیندازم و ساعت‌ها گریه کنم.

او همچنین مصاحبه روزنامه کیهان با زاگرس میرانی در سال ۸۰ را یادآوری کرد که پس از آن مصاحبه به پدرش از طرف برخی از ارگان‌ها کمک‌هایی شد، اما از آن پس و به خصوص پس از مفقود شدن پدر، آنها زندگی سختی را می‌گذرانند. می‌گوید: مادرم از بام تا شام کار خیاطی انجام می‌دهد و خود من هم در این سال‌ها، هر کاری از دستم بر می‌آمده انجام دادم. در کنکور هم شرکت کردم و در رشته مهندسی مکانیک قبول شدم. اما چون هزینه‌های تحصیل در دانشگاه آزاد خیلی بالا بود، مجبور به انصراف از تحصیل شدم.

وی گفت که طرح راه اندازی یک کارگاه تولیدی را در دست دارد، اما هیچ بودجه‌ای برای آن ندارد و هیچ کس حمایت مالی نمی‌کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حمید
Iran, Islamic Republic of
وای بر ما که فقط بیان می کنیم ولی نمی گوییم این قهرمان چرا و کجا رفت و بر نگشت؟!!!! کم جانباز قهرمان نداریم که اینگونه مهجور شده اند.
ahmad
با مراجعه به یکی از نمایندگان حزب اللهی مجلس میتواند نامه ای برای بانکها و یا صندوق های ویژه اشتغالزایی دریافت کند تا برای راه اندازی کارگاه تولیدی وام بهشان بدهند
نتوانستم لحن پیامتان را بفهمم. مشورت بود یا چیزی دیگر. در هر حال اگر مشورت بود، عرض میکنم که وام گرفتن همان و سالها عقبتر افتادن همان. هیچ خیر و برکتی در وامهای بانکهای ما نیست. امروز برای بازپرداخت 50 تومن وام، 120 تومن بدهکارم.
United States
البته بنیاد هزینه های تحصیلی فرزندان جانبازان عزیز و خانواده مکرم شهدا پرداخت می کند
به جای عکس صدام، عکس بنده خدا را میذاشتید شاید یه نفر دیده بودش.
راست میگه الان هم دیر نشده از خانواده این جانباز عزیز بگیرید و بذارید شاید یوسف این بنده های خدا هم پیدا شد
... گزارش نویس نمی توانست خبری از حال و روز محمدرضا عبدی بدهد؟او کجاست و چه می کند؟
ای بابا...
خیلی حیف شد این بنده خدا...
اگر این بنده خدا در کشور دیگه ای بود الان روی زیر پیراهنیش هم پر از مدال بود....
دعا میکنم که این بنده خدا صحیح و سالم پیداش بشه...
Iran, Islamic Republic of
واقعا اين قهرمانان كي و كجا بايد به مردم معرفي شوند
Iran, Islamic Republic of
وقتی که حضرات از نبودشان مطمئن باشند
Iran, Islamic Republic of
اقا زاده های پورشه سوار اقازاده هایی که حرص و طمع شما تمامی ندارد اقازاده هایی که سالیانه 30 40 میلیارد به تیم های فوتبال می دهید تا مطرح شوید . اقازاده هایی که برای خرید جوراب به اروپا و امریکای سفر می کنید . خجالت بکشید . حیا کنید . به خاطر چنین شیرمردانی الان اتومبیل 1 میلیاردی سوار می شوید و به بچه های چنین شیرانی پز می دهید . یــــــــــــــــــــــــــا علی برس به داد ما
Romania
انها خجالت بکشندیامسیولینی که شرایطاختلاف طبقاتی را فراهم کردند
به کارگزارانی ها وافساد طلب ها باید گله کرد که این همه اختلاف طبقاتی ثمره ی بذر جاه طلبی آنهاست....
Iran, Islamic Republic of
بهت بود می نوشتید "به خاطر خیانت به چنین شیرمردانی"
علی
Iran, Islamic Republic of
لااقل یک عکسی از این بزرگ مرد برای شناسایی می گذاشتید!
لااقل همان موقع که مفقود شد در رسانه ها فراخوان می گذاشتند
لااقل به پاس همدردی با خانواده اش، زندگی آنان را تأمین می کردند
لااقل به اکیپ ویژه ای مأموریت جستجو برای پیداکردن این ابرمرد داده می شد
لااقل زودتر می گفتید
لااقل مروت داشته باشید تأمین خانواده اش را دریابید
لااقل....
می دونم این نظر را ثبت نمی کنید لااقل پشت صحنه پیگیری و اقدام کنید
خیلی داستان تلخی بود کاش مطرح نمی کردید
Iran, Islamic Republic of
به نظر من انتقاد تنها درست نیست و باید راه حل ارایه داد. به نظر من یک درصد از اختلاس هر کدام از مسئولین محترم و فرزندان محترم مسئولین محترم و فامیل های سببی نسبی محترم مسئولین محترم که اختلاس کرده اند را به ایشان بدهید مشکل برای همیشه حل می شود.
علي
انا لله و انا اليه راجعون
محمد
Iran, Islamic Republic of
خب شد بعد از 12 سال یه مقاله در موردش نوشتین
تقي زاده
Russian Federation
خوشحال مي شوم پس از اطمينان اگر بتوانم كمكي كنم
09121544797
رامين
Iran, Islamic Republic of
تو كشورهاي اروپايي كساني كه در جنگ جهاني دوم شركت كرده اند و كشته شدند به نوه ها و نتيجه هاش هم ارزش قائل هستند ولي تو كشور ما كه ادعاي اين رو داريم كه جهاد در راه خدا بسيار ارزشمند بوده و شهيد هميشه زنده هست برخورد و رفتارمون با خانواده معظم شهدا و ايثارگران برخورد طلبكارانه بوده و احساس ميكنيم امنيت كشورمون رو مديون آنها نيستيم.
شهدا وجانبازان و رزمنده گان برا ایران عزیز زحمت کشیدند و عده ای مسیولین از خدا بی خبر که اهی در بساط نداشتند در زمین های 200متری کاخ نشین شدند
یک جانباز
Iran, Islamic Republic of
سلام
اولا بنیاد جانبازان هزینه های جانبازان 50 درصد بالا را می پردزد

دوم مسولین بنیاد شهید رسیدگی به ایثارگران برایشان تکرار شده باید تغیراتی ایجاد شود

سوم در بنیاد شهید وایثارگران بی عدالتی زیاد است
چهارم در سازمان اقتصادی کوثر بنیاد شهید بررسی شود که هیت مدیره ها و مدیرانشان چقدر حقوق می گیرند یارانه و کارانه و وام های مختاف تا 100 میلون قرض الحسنه و بدون تشریفات اداری
و....
اون وقت این وضع خانواده جانباز و آزاده و فرزندانش باشد
عبداله
Iran, Islamic Republic of
خاک بر سر من که بعد از ۲۵ سال گذشتن از جنگ هنوز باید از این موردها و بدتر رو ببینم و بشنوم.خاک بر سر من.
چقدر تلخه که یک قهرمان انقدر غریب باشه..
ناشناس
کاش یه عکس از این بنده خدا می گذاشتین شاید شناسایی میشد۰
وای بر ما . آیا قهرمانهای ملی را اینگونه پاس می دارند!
ما در 8 سال دفاع مقدس در برابر جنگ نیابتی رژیم بعث عراق رزمندگانی از کشورهای دیگر هم داشتیم پس قضیه فراتر از ملیت بود این عزیزان فراتر از قهرمان ملی یعنی قهرمانان مذهبی هستند
United States
لعنت خدا بر کسانیکه چوب لای چرخ این عزیزان می گذارند وخداپدرشان را بیامرزد
سامان میرانی
United Kingdom
سلام به این دوستان عزیز که حداقل کلاما همدردی کردند . ولی با یکدنیا عذر خواهی و درو از جون سما یک مرد هم بین این مسوولان وجود ندارد که حتی بپرسد حالتان چطور است.