شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۱
۵

پیش دبستانی اجباری می شود

شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۵۴
کد مطلب: 372351
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش از توسعه کمی و کیفی مراکز پیش دبستانی خبر داد و گفت: اکنون به دلیل شرایط موجود این دوره اجباری نیست اما با گستردگی امکانات آموزش و پرورش دوره پیش دبستانی را تا چند سال آینده اجباری می کنیم.
به گزارش جهان به نقل از ایرنا، محمد دیمه ور اظهارکرد: توسعه پیش دبستانی به صورت کمی و کیفی با همکاری مراکز غیر دولتی در مناطق مختلف کشور برای سال تحصیلی آینده مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: پوشش پیش دبستانی در سال گذشته ۳۶ درصد برای نوآموزان چهارساله و بالاتر بود اما ما درصدد هستیم که این پوشش را برای سال تحصیلی آینده بویژه در مناطق محروم و عشایری، افزایش دهیم.

دیمه ور، تصریح کرد: دولت از طریق خرید خدمات آموزشی خدمات نیروهای رسمی آموزش و پرورش درصدد توسعه مراکز پیش دبستانی در مناطق محروم، عشایر و چندزبانه است.

وی درباره رایگان بودن مراکز پیش دبستانی در مناطق محروم عنوان کرد: هزینه ها با توجه به درصد محرومیت مناطق کاهش یافته و در روستاهایی که محرومیت بالایی دارند این دوره به صورت رایگان برگزار خواهد شد.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت افزایش کیفی و نظارت بیشتر در مراکز پیش دبستانی خاطر نشان کرد: از نگاه آموزش و پرورش پیش دبستانی یک دوره تربیتی است و باید فضاهای یادگیری برای کودکان به صورت مناسب ایجاد شود، همچنین نظارت ها نیز باید جدی تر صورت گیرد تا دیگر شاهد وقوع مسایل و آسیب های اجتماعی نباشیم.

دیمه ور گفت: شیوه های آموزشی و رفتارهای مدیران و مربیان پیش دبستانی باید در ابعاد کیفی مورد بازنگری و نظارت بیشتر قرار گیرد.

وی در خصوص برنامه آموزش و پرورش برای اجرایی شدن این دوره در سال تحصیلی آینده تصریح کرد: براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش دوره پیش دبستانی یک دوره رسمی است اما در تعلیم و تربیت اجباری نیست و به تدریج با گستردگی امکانات آموزش و پرورش و فراهم آوردن زیرساخت های لازم، تا چند سال آینده تعلیم و تربیت پیش دبستانی را اجباری می کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش درخصوص کمبود مربیان پیش دبستانی و وضعیت شرایط استخدامی آنها خاطرنشان کرد: با توجه به آنکه این دوره با تکیه بر مراکز غیر دولتی راه اندازی شده است اکنون با کمبود مربی مواجه نیستیم.

وی افزود: وضعیت استخدامی مربیان نیز با صدور مجوز از سوی دولت و برگزاری آزمون مشخص می شود، قطعا با توجه به کمبود معلم در مقطع ابتدایی، مربیان استخدام شده در مقطع ابتدایی به کار برده می شوند.

دیمه ور درباره مراکز پیش دبستانی که هنوز مجوزهای خود را از آموزش و پرورش نگرفته اند گفت: این مراکز تا پایان تابستان برای دریافت مجوز مهلت دارند، قطعا از شروع سال تحصیلی جدید با مراکزی که فاقد مجوز از این وزارتخانه باشند براساس قانون عمل خواهیم کرد و اجازه فعالیت به آنها داده نمی شود.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش همچنین از تصویب آیین نامه کلاس های چند پایه در شورای عالی آموزش و پرورش خبر داد و گفت: اقدامات کیفی بخشی برای کلاس های چند پایه انجام می شود که در زمان حاضر مشغول تدوین شیوه نامه اجرایی آن هستیم.

وی اظهارکرد: در مناطق روستایی برگزاری کلاس های چند پایه رایج است که ما درصدد هستیم این کلاس ها حداقل در سه پایه و ۱۵ دانش آموز برگزار شود و شیوه نامه اجرایی آن تا دو هفته آینده نهایی و به استان ها ابلاغ می شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


م
کجای قانون آموزش و پرورش را مسئول آموزش افراد زیر 6 سال(تمام) نموده است؟
با وجود كمبود شديد نيرو در مقطع ابتدايي براي پايه هاي موجود در اين مقطع معلم وجود ندارد وهمچنين كلاس براي حضور دانش اموز !سوال اين است كه پايه پيش. دبستاني در كجا وبا كدام مربي قرار است اجباري تشكيل دهد؟؟
نسل اول
یه زمانی قراربود بچه ها هفت سالشون تمام بشه و بعد ازآن به مدرسه بروند چون دستور اسلام است بچه ها تا هفت سال آزاد باشند
من این تجربه را درمورد بچه های خودم دارم که با این روش پیشرفت بهتری داشتند و دوران تحصیلات را با استرس کمتری طی کردند و به دانشگاه دولتی و رشته دلخواه وارد شدند و مهمتر ازآن اینکه کمبودی بلحاظ عاطفی نداشتند و ازبسیاری ناهنجاری های رایج هم برکنار بودند چون هفت سال تمام بچگی کردند و تحت مراقبت و نظارت والدین خصوصا مادر بودند
چرا ما ازدستور اسلام عقب نشینی می کنیم؟
چرا بچه ها باید از همان طفولیت استرس انواع و اقسام آزمون ها را برای ورود به مدرسه و یا تحصیل داشته باشند؟
استرس های مزبور و فشارهایی که از اوان طفولیت بر کودکان تحمیل می گردد اثرات مخرب بسیاری دربزرگی خواهد داشت که فقط یکی از آنها بیزاری ازتحصیل و بداخلاقی است
امیدوارم این تجارب مورد بررسی و رویت کارشناسان امور تربیت قرار گیرد هرچند وقتی قرار است یک سیاست عجبب و غریب بکار گرفته شود این تجربیات ارزشی نخواهد داشت!!!
ر
من موندم با وجود اینکه فقط دانشگاه علامه طباطبایی در مقطع ارشد رشته آوزش و پرورش پیش دبستانی داره؟! و همه ما به لطف سیاستهای روزانه آموزشی در کشور بیکاریم!!!
قراره کی آموزش معلمهای پیش دبستانی رو به عهد بگیره؟!
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
بخدا هر روز نفرین میکنیم آموزش پروش را . مردم را سردرگم کرده و انچنیان تنشی ایجاد کره اند که حدندارد . تورا دست از این خودخواهی ها و خراب کردن ها و عذاب دادن مردم بردارید . واقعا در اموزش و پرورش فاجعه انسانی ایجاد کردید . یک روز اینجوری و یک روز آنجوری ......