شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۳
۱

مرگ‌بارترین حملات به هواپیماهای مسافربری در جهان+جزئیات

شنبه ۲۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۰۵
کد مطلب: 371055
موسسه «فلای گلوبال اسیند» گزارش داد که از سال ۱۹۶۷ تا کنون ۱۹ حادثه سقوط هواپیماهای مسافربری رخ داده که سقوط هواپیمای ایرباس ایران در سال ۱۳۶۷ توسط آمریکا تا قبل از حادثه روز پنجشنبه هواپیمای مالزی مرگبارترین حادثه جهان بود.
مرگ‌بارترین حملات به هواپیماهای مسافربری در جهان+جزئیات
به گزارش جهان به نقل از فارس، یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به خطوط هوایی مالزی روز پنجشنبه گذشته در شرق اوکراین سرنگون شد که در نتیجه آن تمامی ۲۹۵ مسافر و خدمه هواپیما در دم جان باختند.

چنانچه اخبار مربوط به شلیک موشک به این هواپیما از سوی دو طرف درگیر در اوکراین که یکی از سوی غرب و دیگری از سوی روسیه حمایت می شوند، صحت داشته باشد این حادثه یاد‌اور حوادث مشابهی است که از دهه ۶۰ قرن بیستم تاکنون بارها روی داده و جان صدها انسان بی گناه را گرفته است.

بنابر گزارش موسسه مشاوره ای «فلای گلوبال اسیند» از سال ۱۹۶۷ میلادی تا کنون ۱۹ حادثه سقوط هواپیما توسط شلیک موشک اتفاق افتاده که طی آن ۷۰۰ نفر به قتل رسیده اند. موسسه یاد شده جزئیات تمامی این حوادث را آرشیو دارد.

از جمله مهمترین این حوادث ،‌ سقوط هواپیمای مسافربری ایرباس ایران (۱۹۸۸ م) توسط ناو جنگی وینسنس آمریکا در خلیج فارس و سقوط هواپیمای لاکهید هرکولس (۱۹۹۹)متعلق به شرکت هواپیمایی ترانس افریک در بیلوندوی انگولا ( ۹ سرنشین) که در هر دو حادثه تمامی سرنشینان آن جان باختند.

برخی منابع نیز گزارش داده اند که از دهۀ ۱۹۷۰، بیش از ۴۰ هواپیمای غیرنظامی مورد اصابت موشک و یا سلاح های دیگر قرار گرفته است که منجر به ۲۸ سانحۀ هوایی و ۸۰۰ کشته در جهان گردیده است.

فهرست زیر حاوی نمونه های گزارش شده از سوانح هواپیماهای غیر نظامی در دنیا است:

هواپیمای متعلق به خطوط هوایی لیبی ۱۹۷۳

در پی تیراندازی نیروی هوایی رژیم اشغالگر قدس به سوی هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ متعلق به خطوط هوایی لیبی این هواپیما به هنگام فرود اضطراری منهدم شد. رژیم اشغالگر قدس مدعی شده بود که این هواپیما وارد حریم هوایی فلسطین اشغالی شده و لذا اقدام به حمله به سوی این هواپیمای مسافربری کرده است. این هواپیمای لیبیایی در ۱۵۰ کیلومتری شمال شرقی قاهره و در صحرای سینا سقوط کرد و از بین ۱۱۳ مسافر آن ۱۰۶ نفرشان جان باختند.

هواپیمای متعلق به خطوط هوایی ویتنام ۱۲ مارس ۱۹۷۵

هواپیمای مسافری دوگلاس C-۵۴D-۵-DC متعلق به خطوط هوایی ویتنام، بعد از این که توسط یک منپدز (سلاح ضد هوایی قابل حمل)مورد اصابت قرار گرفت، در سرزمین های غیرقابل دسترسی و متخاصم ویتنامی سقوط کرد. هر شش عضو خدمه و ۲۰ مسافر آن در این سانحه جان خود را از دست دادند.

هواپیمای متعلق به خطوط هوایی رودوزیا ۳ سپتامبر ۱۹۷۸

هواپیمای مسافری ویکرز D ۷۸۲ ویسکونت متعلق به خطوط هوایی رودزیا بعد از این که مورد اصابت یک منپدز از سوی شورشیان ارتش انقلابی خلق زیمبابوه قرار گرفت، به سختی به زمین سقوط کرد. ۴تن از خدمه و ۳۴ تن از ۵۶ مسافر این هواپیما در سانحه کشته شدند. ۱۰ تن از افرادی که از این سانحه جان سالم به در برده بودند، بعدا ً با شلیک گلوله کشته شدند.

هواپیمای متعلق به خطوط هوایی کره جنوبی ۱۹۸۳

جنگنده های نیروی هوایی شوروی سابق یک فروند هواپیمای کره ای از نوع بوئینگ ۷۴۷ را هدف قرار داده و این هواپیما را پس از آنکه مسیرش را به سمت حریم هوایی شوروی تغییر دادند سرنگون کردند. این هواپیمای مسافربری از انکوراج در آلاسکا به سمت سئول در کره جنوبی در حرکت بود. در پی این حادثه تمامی ۲۸۹ سرنشین آن جان باختند.

هواپیمای مسافربری سودان ۱۹۸۶

دقایقی پس از برخواستن از باند فرودگاه شهر ملکال در جنوب سودان ،‌این هواپیما توسط جنگجویان ارتش آزادیبخش مردمی سودان که با دولت مرکزی در جنگ بودند،‌ سرنگون شد و تمامی ۶۵ سرنشین آن کشته شدند.

هواپیمای متعلق به خطوط هوایی ایران ایر ۱۹۸۸

پرواز مسافربری شماره ۶۵۵ شرکت هواپیمایی ایران‌ایر با شناسه «IR۶۵۵» از بندر عباس به مقصد دبی در تاریخ ۱۲ تیر ۱۳۶۷ (۳ ژوئیه ۱۹۸۸ میلادی) در حرکت بود که با شلیک موشک هدایت شونده از ناو یواس‌اس وینسنس متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا بر فراز خلیج فارس سرنگون شد و تمامی ۲۹۰ سرنشین آن که شامل ۴۶ مسافر غیر ایرانی و ۶۶ کودک بودند، جان باختند. این جنایت از نظر میزان تلفات انسانی، تا قبل از حادثه روز پنجشنبه هواپیمای مالزیایی نخستین جنایت مرگبار هوایی تاریخ از این دست محسوب می شد. نیروی هوایی آمریکا بعدها اعلام کرد که این هواپیما را با یک فروند جنگنده اف ۱۴ متعلق به نیروی هوایی ایران اشتباه گرفته است.آمریکا هرگز عذرخواهی نکرد و هیچ‌کدام از خدمه ناو وینسنس تحت پیگرد قرار نگرفتند؛ حتی ویلیام راجرز فرمانده ناو جنگی آمریکا در پایان خدمت خود مدال شجاعت گرفت. هواپیمایی ایران ایر تا دی ۱۳۹۰ همچنان از شمارهٔ پرواز ۶۵۵ برای هواپیماهای تهران به دبی استفاده می‌کرد.

هواپیمای خطوط هوایی گرجستان ۱۹۹۳

هواپیمای توپولف تی یو ۱۵۴ متعلق به خطوط هوایی گرجستان به هنگام برخواستن با یک فروند موشک رهگیری از درون اراضی جمهوری آبخازیا که در آن موقع برسر مالکیت آن درگیری وجود داشت منهدم شد. این هواپیما در همان باند فرودگاه سقوط کرد و اتش گرفت. از مجموع ۱۳۲ مسافر ۱۰۸ نفر در دم جان باختند. بعدها ابخازیا مدعی شد که این هواپیما را وزارت دفاع گرجستان برای انتقال نظامیانش جهت کمک به درگیریها در سوخومی پایتخت آبخازیا اجاره کرده بود.

هواپیمای متعلق به خطوط هوایی رواندا ۶ آوریل ۱۹۹۴

یک هواپیمای جت فالکون داسول میستر ۵۰ که حامل رؤسای جمهور روآندا و بوروندی بود، همراه با خدمۀ فرانسوی آن بر فراز کیگالی مورد اصابت قرار گرفت و همۀ سرنشینان آن کشته شدند و باعث درگیری های شدید قومی و خشونت های منطقه ای گردید.

هواپیمای متعلق به سازمان ملل ۲۶ دسامبر ۱۹۹۸

یک فروند هواپیمای باری لاکهید L-۱۰۰-۳۰ هرکولس که در اجارۀ سازمان ملل بود، توسط شورشیان یونیتا در آنگولا مورد اصابت قرار گرفته و ۱۴ تن کشته شدند.

هواپیمای متعلق به خطوط هوایی کنگو ۱۰ اکتبر ۱۹۹۸

یک فروند بوئینگ ۳۰-۷۲۷ خطوط هوایی کنگو، توسط شورشیان توتسی بر فراز جمهوری دموکراتیک کنگو مورد اصابت قرار گرفته و در این سانحه ۴۱ تن جان خود را از دست دادند.

هواپیمای متعلق به سازمان ملل ۲ ژانویه ۱۹۹۹

یک هواپیمای باری لاکهید L-۱۰۰-۳۰ هرکولس که در اجارۀ سازمان ملل بود توسط شورشیان یونیتا در قلمرو تحت کنترل آن ها در آنگولا سقط کرده و ۹ تن جان خود را از دست دادند.

هواپیمای متعلق به خطوط هوایی سومالی ۲۳ مارس ۲۰۰۷

یک هواپیمای باری ایلیوشین ۷۶TD ترانساویا اکسپورت در موگادیشو، سومالی مورد اصابت موشک قرار گرفته و کلیۀ ۱۱ تن خدمۀ آن کشته شدند.

هواپیمای متعلق به خطوط هوایی مالزی ۱۷ ژولای ۲۰۱۴

هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی عصر روز پنجشنبه در حالی که از آمستردام راهی کوالالامپور بود، با ۲۹۸ مسافر و خدمه در شهر تورز در جنوب‌شرق اوکراین سقوط کرد. همه سرنشینان کشته شدند. استقلال‌طلبان اوکراین و مقامات کی یف یکدیگر را به هدف قرار دادن این پرنده غیرنظامی متهم می کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
به نظر من درقضیه ایران همان سال 67 باید جواب را می دادیم وبا جنگنده های مان به سراغ ناو میرفتیم وهر طور شده ناو را غرق می کردیم حتی اگر با هواپیما به ناو میزدیم نه اینکه هر سال مراسم بگیرریم این اشتباه بزرگی بود که به غرور مان لطمه زد.