جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۷
۵۲

به ما می‌گویند زیاد امتیاز داده‌اید/ تاثیر مواضع رهبرانقلاب در مذاکرات

سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۷
کد مطلب: 352435
وزیر امورخارجه ایران گفت: آنچه که رهبر معظم انقلاب به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح کردند به معنی اقتصاد ریاضتی نیست؛ به معنای اقتصاد درونزاست. این دیدگاه به ما کمک می‌کند که با دست قویتر در مذاکره حاضر شویم.
به ما می‌گویند زیاد امتیاز داده‌اید/ تاثیر مواضع رهبرانقلاب در مذاکرات
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با روزنامه اطلاعات گفت: هر مذاکره‌ای اگر بخواهد پایدار باشد، هر دو طرف مذاکره باید احساس کنند دستاوردی داشتند و هنر مذاکره کنندگان این است که دستاوردها به نحوی تعریف شوند که برای طرف مقابل قابل تعریف باشد و بتوانند هر دو طرف به تفاهم برسند؛ به عبارت دیگر، هنر مذاکره رسیدن به «آری» است.

وی بابیان این مطلب افزود: اعلام موضع هنر مذاکره نیست؛ هنر این است که موضوعات به شکلی طراحی و بیان شود که طرف مذاکره، منافع خود را در آن ببیند که این یک اصل کلی است. در بحث هسته‌ای، دوطرف در هشت سال گذشته، بنای تفاهم نداشتند؛ شاید به این دلیل که طرف غربی حس می‌کرد اگر یک مقدار فشار را زیادتر کند، ایران مقاومت را رها می‌کند و بر این اساس کار پیش‌رفت و طرف ایرانی هم هر اقدامی که انجام داد برای مقابله با فشارها بود؛ مثل ادامه غنی‌سازی ۲۰ درصدی.

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم آنچه اتفاق افتاد این بود که طرف مقابل به این نتیجه رسید با فشار نمی‌تواند اراده‌اش را بر مردم ایران تحمیل کند و آخرین سنگرش که شکسته شد، انتخابات ریاست جمهوری امسال ایران بود و به همین دلیل هم مقام معظم رهبری خواستار خلق حماسه سیاسی بودند.

وزیرخارجه ادامه داد: حداکثر نقد به گروه مذاکره کننده ما این است که زیاد امتیاز داده است، اما هیچ کس نمی‌گوید که ما خط قرمزها را شکسته‌ایم. این در حالی است که طرف مقابل رسماً اعلام می‌کند که خط قرمزها را شکسته و غنی‌سازی را در ایران پذیرفته است. این‌که بعضی‌ها دعوای حق غنی‌سازی کرده‌اند، باید گفت که این کار مغلطه است. حق غنی‌سازی ما در ان.‌پی.تی شناخته شده است و در دو اجلاس بازنگری ان.پی.تی، گفته شده است که کشورها، تصمیم‌شان درباره چرخه سوخت باید مورد احترام باشد. اگر برنامه اقدام ژنو را که نگاه کنیم، می‌گوید مرحله نهایی شامل یک برنامه غنی‌سازی است و این‌که از اکنون تا مرحله نهایی هم برنامه غنی‌سازی ادامه دارد و ۵درصد غنی‌سازی توسط ایران را همه دنیا پذیرفته‌اند.

وزیر خارجه بااشاره به این مطلب که از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران این
ما با آمریکا مشکلات دیگری داریم و آنان هم مشکلات دیگری با ما دارند. آنان ممکن است راجع به مشکلاتشان بخواهند با ما صحبت کنند؛ ما اما هنوز چنین تصمیمی نگرفته‌ایم. اگر روزی تصمیم بگیریم که با آمریکا مذاکره کنیم درباره موضوعات مورد تمایل خودمان است نه موضوعاتی که آنان صرفاً روی میز بگذارند.
است که ما تصمیم می‌گیریم راجع به چه موردی با چه کسی صحبت کنیم ادامه داد: اگر روزی نظام، یعنی در راس آن رهبری تصمیم بگیرد و بعد در چارچوب بدنه اجرایی کشور عملیاتی شود و حتماً‌ با مجوز رهبری گفتگو می‌شود، اما فعلاً مجوز کلی رهبری، گفتگو درباره موضوع هسته‌ای است ولاغیر و ما هم به این متعهد هستیم؛ وگرنه ما با آمریکا مشکلات دیگری داریم و آنان هم مشکلات دیگری با ما دارند. آنان ممکن است راجع به مشکلاتشان بخواهند با ما صحبت کنند؛ ما اما هنوز چنین تصمیمی نگرفته‌ایم. اگر روزی تصمیم بگیریم که با آمریکا مذاکره کنیم درباره موضوعات مورد تمایل خودمان است نه موضوعاتی که آنان صرفاً روی میز بگذارند. این تصمیمی امروزی نیست؛ تصمیمی مربوط به آینده است. فعلاً ما به طور قطع تصمیم داریم راجع به هیچ چیز به جز موضوعات هسته‌ای با آمریکا صحبت نکنیم.

ظریف درباره برخورد متضادامریکا با توافقنامه ژنو گفت: اگر ایراد من این است که من با مردم خودمان صادق هستم آن را با جان و دل می‌خرم. من روز اول که برای رأی اعتماد به مجلس رفتم قول دادم که دروغ نگویم و روی این قولم هستم. دروغ نخواهم گفت. ما متن واقعی را بیرون دادیم وآمریکایی‌ها متن غیرواقعی را منتشر کردند. دوستان ما در داخل بر اساس متن غیرواقعی آمریکا به ما اتهام زدند. حتی دوستان ما در داخل در مصاحبه با مطبوعات آمریکایی که گفته بودند آقای اوباما دروغ می‌گوید ادعاکردند ظریف دروغ می‌گوید که خیلی برایم تعجب آور بود که شکایت دوست را نزد دشمن می‌برند. روزنامه واشنگتن پست می‌نویسد: آقای اوباما چرا به مردم راستش را نگفتید؟ دو هفته بعد یکی از برادران در ایران با همان روزنامه مصاحبه می‌کند که ظریف دروغ گفته و اوباما راست گفته است!

وزیرخارجه باتاکیدبراین که ما باید نگاه کلان به این مسائل داشته باشیم گفت:نگاه کلان این است که بازی رقبای ما در منطقه و در جهان به هم خورده است. آنها یک بازی طراحی کرده بودند. من موضوع برنامه هسته‌ای ایران را بهانه‌ای برای پیگیری اهداف دیگری می‌دیدم به هر حال بازی‌یی را تعریف کرده بودند و در این بازی راحت بودند؛ چون برایشان تعریف شده بود و معلوم بود که ایران هم مخالفت می کند در آن صورت آنها می‌توانند ایران را به عنوان تهدید امنیتی جلوه دهند؛ پروژه‌ای که در روابط بین‌الملل امنیتی سازی می‌گویند. این پروژه در طول چند سال اجرا شده بود، البته گفتمان دولت گذشته هم به این پروژه کمک کرده بود نمی‌خواهم دولت گذشته را نقد کنم. ممکن است گفتمان دولت گذشته منافع زیادی داشته اما به این پروژه امنیتی‌سازی به صورت ویژه کمک کرده بود.گفتمان دولت جدید و این که هیچ کس باور نمی‌کرد که ما درطول سه ماه بتوانیم به نتیجه برسیم و یک توافق داشته باشیم به آن در خارج به یک زلزله سیاسی تعبیر شد یعنی اگر از دیدگاه کلان نگاه کنیم طبیعی است که
یک زمانی دنیا، دنیای متصلب دو قطبی بود و خیلی جای خالی نداشت و زمین بازی‌اش خیلی محدود بود. اما اکنون واقعاً شرایطی ایجاد شده است دولت‌ها بسیار فراتر از قد و قواره‌شان می‌توانند بازیگری داشته باشند؛ حتی فراتر از دولت‌ها، گروه‌ها، موسسات و شبکه‌ها می‌توانند بازیگر باشند.
باید رقبا، مخالفان و بدخواهان ما دستپاچه شوندکما این که شدند.آقای نتانیاهو حرف‌هایی که زد، شنیدید او گفت: توافق قرن برای ایران و خطای قرن برای غرب اتفاق افتاده است.بعضی از کشورهای خلیج فارس که بی د‌لیل و به خاطر تصوراتی که داشتند مبنا را بر دشمن انگاری ایران در دنیا گذاشتند.

اینها هم بسیار نگران شدند و گفتند که آمریکا برنامه هسته‌ای ایران را با اقتدار منطقه‌ای تهران معاوضه کرده است.آمریکا برنامه هسته‌ای را محدود کرد و اقتدار منطقه‌ای ایران را پذیرفت. این یعنی زلزله‌ای در بیرون اتفاق افتاده است. نگرانی، عصبانیت، دستپاچگی و حتی برخی اقدامات تروریستی علیه ما در لبنان، پیشاور و یمن‌ همه برخورد کورکورانه و بچه‌گانه با آن التهاب استراتژیکی است که در آن‌ها ایجاد شد. اگر آنها ناراحت می‌شوند طبیعت‌اش این است که مردم ما خوشحال بشوند. در مردم ما امید ایجاد شد.

اما یک طرف دیگر قضیه که مهم است این که ما در جمهوری اسلامی به دلیل سابقه تاریخی، بیشتر مشکلات را از بیرون دیده‌ایم و راه حل را هم در بیرون جستجو کرده‌ایم و این خطر استراتژیک برای ماست. از این رو است که مقام معظم رهبری بارها تکرار کرده‌اند که نگاهتان باید به درون باشد. راه حل را باید در درون نگاه کنید؛ یعنی ما با همه مشکلات بیرونی باید باز هم فقط نگاهمان به این نباشد که اگر مشکل بیرونی حل شد، مشکلات ما حل می‌شود.

وی ادامه داد:اگر مردم می‌خواهند به من، تیم مذاکره کننده و به سیاست خارجی کمک کنند، باید حتماً تمرکز‌شان به حل موضوع از درون باشد و آنچه که مقام معظم رهبری و مجموعه مسئولان نظام به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح کردند به معنی اقتصاد ریاضتی نیست؛ به معنای اقتصاد درونزاست. این دیدگاه به ما کمک می‌کند که با دست قویتر در مذاکره حاضر شویم، لذا همیشه باید یک نگاه متوازن داشته باشیم.

وزیرخارجه در تشریح شرایط سیاسی کشوردرآینده اظهارداشت: به نظر من آنچه که در آینده ضرورت دارد بیش از آن که بخواهیم نقد گذشته کنیم، این است که دیپلماسی‌ای ‌موفق است که مبتنی بر شناخت صحیح باشد. ما باید بفهمیم دنیا به کدام سمت می‌رود، باید بفهمیم که چگونه دنیا در حال تحول است نه برای این که خودمان را با آن تطبیق بدهیم، بلکه برای این که بتوانیم از نقاط خالی این دنیای در حال تحول استفاده بکنیم. در حوزه‌هایی که مزیت نسبی داریم، خودمان را مستقر کنیم؛ نهادینه کنیم. یک زمانی دنیا، دنیای متصلب دو قطبی بود و خیلی جای خالی نداشت و زمین بازی‌اش خیلی محدود بود. اما اکنون واقعاً شرایطی ایجاد شده است دولت‌ها بسیار فراتر از قد و قواره‌شان می‌توانند بازیگری داشته باشند؛ حتی فراتر از دولت‌ها، گروه‌ها، موسسات و شبکه‌ها می‌توانند بازیگر باشند. حتی شبکه‌های فراملی، گروه‌های مختلف یک اقلیت قومی در
با اجرای توافقنامه ژنو، بخشی از تحریم‌ها تعلیق شد، اما در دور نهایی، همه تحریم‌ها باید لغو شود. پرونده ایران هم از شورای امنیت خارج و در آژانس هم عادی‌سازی شود. این اقدامات دراز مدتی است که تأثیرات دراز مدت دارد و می‌تواند همه این اقدامات در فاصله کوتاهی انجام شود
کشورهای مختلف وقتی جمع می‌شوند به عنوان یک بازیگر جهانی عمل می‌کنند و می‌توانند تاثیرگذار باشند، افراد می‌توانند تاثیرگذار باشند. لذا آنچه که اکنون برای دیپلماسی نیازمندیم، فهم صحیح شرایط بین‌المللی است. فهم صحیح به معنای پذیرش یک چارچوب نیست، بلکه به معنای آگاهی برای تاثیرگذاری و تعیین چارچوب خودتان است. بعضی‌ها وقتی من می‌گویم فهم صحیح، می‌گویند طرف می‌خواهد و این یک مقدمه وادادگی است؛ در حالی که اصلاً این گونه نیست. مقدمه حضور فعال، مبتکرانه، تاثیرگذار و داشتن ابتکار عمل در بازی و این که شما بدانید بازی چیست؟ بدانید اینجا چه کار قرار است بکنید. بدانید در این بازی چه قدرتی به شما توان بازیگری می‌دهد. در شرایط کنونی بین‌المللی خود قدرت‌های بزرگ اقتصادی و نظامی هم به دنبال قدرت تأثیرگذاری معنایی هستند. البته توان تأثیرگذاری معنایی‌مان خیلی بالاست و باید از همین که داریم بیشترین میزان بهره را ببریم. نمی‌گویم دنبال بقیه موارد نرویم، اما بدانیم که اکنون ما مزیت نسبی‌مان در این حوزه است. ما در دیپلماسی ارزشی می‌توانیم بسیار موفق باشیم.در دیپلماسی فناوری می‌توانیم موفقیت‌ بالایی کسب کنیم.
در دیپلماسی عمومی حتی می‌توانیم موفق باشیم به شرطی که بفهمیم لازمه بازی در دیپلماسی عمومی چیست.

وی افزود:شایسته است کاری کنیم که همزمان اهداف ملی و آرمانی هم افزایی کنیم، چون این‌ها در یک مسیرند کما این‌که بسیاری از دولت‌هایی که در گذشته توانسته‌اند موفق شوند هیچ وقت نگفته‌اند اهداف آرمانی ما از اهداف ملی جداست. گرفتار بعضی چارچوب‌های فکری یا چارچوب‌های نظری که ساخته و پرداخته خارج و کسانی است که از آن طریق می‌توانند منافعشان را پیش ببرند، نشویم.

اگر در چارچوب فکری آن‌ها فکر کنید در چارچوب نظری آن‌ها برنامه‌ریزی کنید به نهادینه کردن قدرت آنها بیشتر کمک کرده‌اید. تا نهادینه کردن قدرت خودتان. ممکن است بسیار ادعای انقلابیگری بکنید، اما دارید در زمین آنها بازی می‌کنید. بسیاری اوقات ما با حرف‌های خیلی تند و تیز خود در زمین طرف مقابل بازی می‌کنیم. زمینی که او چیده و طراحی کرده است.لذا نیاز است بیاییم زمین بازی را هم تعریف کنیم. ما نباید آن را به دست خودمان نابود کنیم.

ظریف درباره چشم‌انداز نهایی مذاکرات هسته ای گفت:با اجرای توافقنامه ژنو، بخشی از تحریم‌ها تعلیق شد، اما در دور نهایی، همه تحریم‌ها باید لغو شود. پرونده ایران هم از شورای امنیت خارج و در آژانس هم عادی‌سازی شود. این اقدامات دراز مدتی است که تأثیرات دراز مدت دارد و می‌تواند همه این اقدامات در فاصله کوتاهی انجام شود، لذا انجام توافق روی آن کمی سخت‌تر است، چون هر کلمه وزن خودش را خواهد داشت و باید با دقت بسیار بحث شود تا ببینیم به کجا می‌رسد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


شما ثابت کن که امتیاز نداده ای ؟
اگر اینگونه نبود قطعا مفاد مذاکرات را مخفی نمی کردی.
مگه جلیلی زمان خودش منتظر کرد متن مذاکراتو؟ ما که تو مناظره فهمیدیم که چه کار کرده!
شما گوش ندادی به اخبار ولی ما لحظه به لحظه پیگیر همه مسائل بودیم.
اميد
ظريف: "هنر این است که موضوعات به شکلی طراحی و بیان شود که طرف مذاکره، منافع خود را در آن ببیند که این یک اصل کلی است."

نمي دونم چرا اونها اين اصل را رعايت نمي كنن تا حد اقل خيال كنيم مذاكرات به نفع ماست
رضا
" اعلام موضع هنر مذاکره نیست".....!!
اقای ظریف ! خدا جای حق نشسته و شاهد تهمتهایی که به جلیلی میزنین هست....فکر نکنین حرفهای شما تاابد خریدار داره....حداکثر تازمانی که مردم ماهیت توافق زنو رو مطلع بشن میتونین اینطوری جولان بدین و به بقیه تهمت بزنین...
جهان نیوز لطفا منتشر کن
شکوفه
امتیازدادن؟اختیار دارید شما هدیه های هنگفت از جیب ملت داده اید .ودر مقابلش چند وعده کوچک برای اینده که انهم تحقق کامل نمییابدمثل قطعات هواپیما که داده نشد.یا پول خودمون که چند ماهه از این بانک به اون بانک خارجی چرخ میخوره ونحوه خرج کردنش هم دست اونهاست.نمیدونم مردم رو چی فرض میکنید ولی............
نفست از جای گرم بلند میشه؟تورم 50 درصدی رو نمیبینی واسه چی بود؟
واسه این بود که آقازاده ها و اون خانم شیرین عبادی لیست های تحریم رو از کانال های خاص به آمریکایی ها می دادند و به اون ها یاد دادند که باید از طریق تحریم و بحث حقوق بشر روی ایران فشار وارد کنید.
این یه فتنه داخلی بود نه قدرت پوشالی آمریکا
Iran, Islamic Republic of
ایران تا به حال به تمام تعهداتش عمل کرده.. اما غرب فقط بی اهمیت ترین و غیر عملیاتی ترین تعهداتش را آنهم نیم بند انجام داده...
این یعنی اینکه سرتان را کلاه گذاشته اند و شما به آن افتخار میکنید
درود بر وزير أمور خارجه،جناب دكتر ظريف.
خداراشكر كه كار از دست نا اهل خارج و به اهلش سبرده شده است. دست علي به همراهت دكتر.
الان که علاوه بر 20%، اراک و فردو و تقریبا همه جای دیگه تعطیل شد.
قطعات هوا پیما که هنوز نرسید.
پول خودمون هم که هنوز نرسید.
آمریکا و اروپا که هر روز بر خلاف روح توافق تحریم میکنند.
حتی زبان اشتون و بان کی مون که تا دیروز هیچ حرفی نمی زدند دراز شد.
حتی دوستی با کشورهای آمریکای جنوبی و دوستان قدیمی دیگر هم از بین رفت و آمرکا هم که به ما نارو زد.
فقط اسراییل خوشحال است که دیروز رییسش از آمدن روحانی ابراز امیدواری کرد.
واقعا جای اینقدر شکرگزاری برای اینهمه خرابکاری هست
پس بشین و اهلیتت رفیقت رو نظاره کن !
رامین
خنده دارترین جمله ای بود که در سال جدید خوندم.
اهلش!!!!
کاملا موافقم با نظرت البته:اهل باج
جون داداش
درود بر وزیرخارجه ای که دروغ نمی گوید؟؟! و راست هم نم گوید؛اصلا نمی گوید جز در فیس بوک!
"اگر آنها ناراحت می‌شوند طبیعت‌اش این است که مردم ما خوشحال بشوند. در مردم ما امید ایجاد شد." حالا که از توافق اینقد خوشحالند آیا نباید ما ناراحت باشیم؟!
جون داداش
آقای ظریف! اظهارات جدید نتاناهو را هم بشنوید؛
او بی صبرانه منتظر توافق نهایی است،اول هم که ناراحت شد به خاطر این بود که می خواست لقمه گنده تر از دهانش بردارد و تاسیسات هسته ای را یکجا ریشه کن کند که موفق نشد.
این را من بی سواد هم می فهمم؛شما واقعا نمی فهمید یا خود را به ....زده اید؟؟؟؟؟؟
جون داداش
"آنچه که اکنون برای دیپلماسی نیازمندیم، فهم صحیح شرایط بین‌المللی است."
جون داداش شما که ماشالا در فهم صحیح شرایط بین الملل استادی؛(بخاطر چندین سال زندگی در بین آنهایی که برای شما جامعه بین الملل هستند و حتی خدمت زیر پرچم را آن ور پرچم انجام دادن) اما توصیه می کنم برای فهم بهتر شرایط ایران کمی بیشتر در کشور بمانید و اوقات در ایران بودنتان را با فیس بوک بازی و مظلوم نمایی پر نکنید و به جای آن فرمایشات رهبری -نه- لااقل عکسهای پلاکاردهای دست نوشته مردم در 22 بهمن را ببینید!
Iran, Islamic Republic of
باز هم کلی گویی و آسمان و ریسمان
یکی
اقای ظریف فعلا دنبال پولهای باش که گفتن میدن هنوز بدستتون نرسیده...........
از ترکمانچای بدتر
غدیری
Iran, Islamic Republic of
البته آقای ظریف توضیح ندادند که اتفاقاتی به صورت پیاپی در حال وقوع است که واقعیت را جور دیگری نشان می دهد، مثل دیدارهای اروپایی ها با افراد خاص در داخل کشور، و قطعنامه حقوق بشری به ضد ایران. این چیزها با بعضی از حرفهای آقای ظریف تناسب ندارد.
مهدیآقائی
Australia
باسلا
درادامه صحبتهای هم وطن عزیزمان این را اضافه
میکنم که از معاون وزیر خارجه آمریکا وندی شرمن در پاسخ به سوالی راجع به هیات مذاکره کننده ایرانی گفت: آنها خیلی حرفه‌ای و صریح هستند. ما الان همدیگر را با اسم‌های کوچک صدا می‌زنیم و به انگلیسی صحبت می‌کنیم و اینکه دیگر مثل گذشته با ترجمه صحبت نمی‌کنیم گفت‌وگو را خیلی راحت‌تر کرده است. ما حتی درباره خانواده‌های هم می‌دانیم. زمانی که موضوعاتی وجود دارند برای همدیگر ایمیل می‌فرستیم یا تماس تلفنی برقرار می‌کنیم.
Serbia
اوه مای گاد!
قضاوت با شما
روحانی در نامه خود به رهبر انقلاب بعد از توافقنامه :
"خدای بزرگ را سپاس می‌گویم که در نخستین ماه‌های شروع کار دولت تدبیر و امید، فرزندان انقلابی شما توانستند در مذاکراتی دشوار و پیچیده، حقانیت ملت ایران در فعالیت‌های هسته‌ای را در صحنه بین‌المللی اثبات کنند و گام نخست را به گونه‌ای پیش برند که حقوق هسته‌ای و حق غنی‌سازی ملت ایران مورد اذعان قدرتهای جهانی -که سالها سعی بر انکار آن داشتند- قرار گیرد"

جناب ظریف شما به رییس جمهور دارید نسبت دروغ می دهید ! چرا که رییس جمهور صراحتا نوشته اند که حق ما به رسمیت شناخته شده اما شما می گویید نیازی به این کار نیست.

ما البته نه به رییس جمهور و نه به شما دروغگو نمی گوییم چون این جور اتهام زنی ها را خلاف اخلاق و خواست رهبر انقلاب می دانیم اما از همان ابتدا که رییس جمهور نامه داد و آن جو سنگین را به راه انداختید که انگار آپولو هوا کرده اید ، ما هرچه گشتیم در توافقنامه عبارتی که حق ما را به رسمیت بشناسد ندیدیم ! و انتقاد کردیم ! همین!
حالا شما خودتان به رییس جمهور نسبت دروغ داده اید !
ای کاش یکی از رسانه ها این جملات ظریف را در کنار جمله روحانی در نامه مذکور قرار دهد تا مردم بهتر قضاوت کنند.
حضرت آقا هم با همان زیرکی همیشگی مثال زدنی ایشان پاسخ دادند:
آنچه شما مرقوم فرمودید قابل تقدیر است.

این جمله شرطی است یعنی در صورت صحت آنچه شما مرقوم فرمودید قابل تقدیر است اما الان همه حتی خود ظریف و رییس مهور هم میدانند کلاه گشادی سر شان رفته. پش چیز قابل تقذیری هم وجود نداشته جز به باد دادن چندین سال از زحمات ایرانیان.
علی
United States
خدا حفظتون کنه انشا الله موفق باشید
بشین تا بشه
توی سایت جهان آرزوی موفقیت کردن برای یه بنده خدا منفی نتیجه میده. آخر بصیرت هستید شما
بله و این نشون میده که اظهار نظر نوجوان هایی که اینجا نظر میدن نه از حب علی که از بغض معاویه ست.
Serbia
....شماهایی که شیکمتون رو به رضایت خدا و ولی خدا و ولی امر مسلمین ترجیح دادین....؟
امیر
Australia
سلام
ببینید آقای ظریف در همین گفتگو بار روزنامه اطلاعات
چه گفته است ( ( ظریف درباره برخورد متضادامریکا با توافقنامه ژنو گفت: اگر ایراد من این است که من با مردم خودمان صادق هستم آن را با جان و دل می‌خرم. من روز اول که برای رأی اعتماد به مجلس رفتم قول دادم که دروغ نگویم و روی این قولم هستم. دروغ نخواهم گفت. ) ) قول دادم که دروغ نگویم یعنی چه . دورغگو میگفتم ولی قول میدهم دورغ نگویم . بعد از قول هم دورغ . مرگ برآمریکا
Canada
عجب وزارت خارجه و وزیر پرکاری داریم
این از مرزبانها
اون از دیپلمات ما در یمن
وضعیت مصر و...
اهان؛کودتا در مصر هم مقصرش مشخص شد؛جواد ظریف
رامین
ویزا ندادن به نماینده ایران در سازمان ملل یادت رفت.
روسیه چندیم ساله داره بر سر ایران با غرب معامله میکند اما شما تو 6ماه همه چی رو برای معامله اشکار کردین خوبه این امتیاز هایی که داشتین در 8سال گذشته بدست اومده اما چه فایده
محسن
چقدر اینها با این توافقنامه تاسف بارشان نعل وارونه می زنند!
موفق باشید.
فقط به شما میگویند؟
یعنی شما نمیفهمین که همه چیز و به باد دادین و مملکت رو به دوران قاجار تبدیل کردین و مایه تمسخر ایران در جهان شدین؟

واقعا که!!!
رضا
بابا مگه چیکار کردند. باور کنید برا قرارداد ترکمان چای اول مردم اینقدر ایراد نگرفتند که شما برا نسخه شماره 2 ترکمانچای ایراد میگیرید...
پیر مرد
United Kingdom
۱-جهان نیوز ؛ اصلا چرا نظر خواهی‌ میکنی‌. من هنوز بازتابی از این نظر خواهی‌ها ندیده‌ام .

۲-این مصاحبه کاملا نگاه آقای ظریف را نسبت به غرب و خصوصاً آمریکا نشان میدهد . اینکه حاکی‌ از اطمینان نسبی‌ به آنهاست و اینکه با تغییر روش‌ها می‌توان نظر آنها را نسبت به ما تغییر داد. دقیقا با فرمایشات حضرت امام "ر‌ه" و و مقام عظمای ولایت کاملا متفاوت است.اول آمریکا شیطان است ثانیا آنها و غربی‌ها نظام ما را بر نمی تابند ،نه اینکه فقط به برنامه هسته ی‌‌ گیر بدهند .تا انهدام نظام ما از پا نمی نشینند. متاسفانه اینها باور ایشان نیست.
Iran, Islamic Republic of
آقای ظریف عزیز- اگر حق ما را که بقول شما در ان پی - تی است ، غربیها میپذیرفتند و قبول داشتند ، اصلا این دعواها نبود و این تحریم ها پیش نمی آمد
ن
منتشر کنید به حساب من.
روزی ....مثل مهاجرانی وامثال آن مقیم آمریکا خواهد شد؟؟؟
ن
این حرفهارا برای داخل می گویید وخارج از ایران مراد باب دل دوستان خارج نشینتان صحبت می کنید .ای کاش همین حرفها را در خارج هم می زدید .
Serbia
نشکنه النگو هات ......
110
دکتر ظریف خدا نگهدارت باشد.
مگر قرار نبود اورانیوم بیست درصد در زمان احمدی نژاد به کشور ثالث ترکیه یا برزیل فرستاده شود؟چرا آقایان منتقد فریاد واغیرتا سر ندادند؟به قول آقای صالحی محل مصرف بیست درصد را معرفی کنید تا آن را تولید کنند.
علی
Iran, Islamic Republic of
از نظر آقایان هنر این نیست که اعلام موضع کنید، بلکه هنر اینست که موضع طرف مقابل را بی کم و کاست اجرا کنید!
خوب آقای ظریف اگه ما هم نگیم که امتیاز زیاد دادی فرقی نمی کنه! چون واقعا زیادی امتیاز دادی!
مشکل شما اینه که به شدت غرب باوری دارید بعد می خواهید حرف های رهبری را هم مثلا اجرا کنید تا دهان مردم بسته بشه!
این نمیشه برادر، باید یه پا تو برداری، یا این راه یا اون راه!
ببین انقلاب هم برای همین واقع شد. چون این دو راه با هم همخونی نداشت.
مردم به این نتیجه رسیدن که یا باید بنده خدا باشند و در سایه دستورات الهی عزت داشته باشند یا باید برده استکبار جهانی بمانند و حق توحش بپردازند. نمی شود هم بنده خدا بود و هم برده استکبار!
شما هم تکلیفت رو با خودت روشن کن!
آقایان منتقد توافق!
قبول دارید پرونده هسته ای باید حل شود و کشور ما هرروز از این تحریمها ضرر میلیاردی میکند؟
حتما قبول دارید که راه حل پرونده مذاکره است.
الان که عملکرد برخیها دراین مذاکرات حاصلی جز تحریمهای فلج کننده نداشته ، پس به تیم جدید مذاکره کننده فرصت بدهید.
اینها دیپلماتهایی کارکشته هستند.پس به فرزندان متخصص و متعهد انقلاب اعتماد کنیم.
نوح
شاید دروغ نگویید اما آیا همه ی راست را هم کفته اید؟
اگر اوباما دروغ گوست پس چرا با دروغ گو ها مذاکره می کنید ایا این عاقلانه است؟
ما خواستار اقتدار کشور هستیم هستیم. نمیخواهیم در برابر کسانی که خود را ابرقدرت میدانند کرنش کنیم.
مذاکرات در شرایط برابر قابل قبول است.
منافع ملی را با هیچ چیزی عوض نکنید.شما می توانید تاریخ ساز شوید