يکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ - 26 May 2024
 
۲
۱۴
از انقلاب فراموش شده تا آشوب‌های خیابانی اوکراین؛

فرق جواب اعتراض مسالمت‌آمیز علیه دیکتاتوری تابع غرب باشورش‌مسلحانه‌علیه‌دولت‌منتخب مخالف‌غرب

چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۳۴
کد مطلب: 346459
«انقلاب فراموش شده»، نامی پرمعنا برای طغیانی است که با شکل‌گیری موج بیداری اسلامی در غرب آسیا و شمال آفریقا در بحرین و علیه ظلم خاندان حاکم آل‌خلیفه شکل گرفت.
فرق جواب اعتراض مسالمت‌آمیز علیه دیکتاتوری تابع غرب باشورش‌مسلحانه‌علیه‌دولت‌منتخب مخالف‌غرب
گروه بین‌الملل جهان نيوز: قیام مردم بحرین نه مثل قیام مردم لیبی با استقبال چندانی از سوی کشورهای غربی مواجه شد و نه کسی از بلاد غرب جز صدور بیانیه‌های بی‌خاصیت کاری برای آن کرد.

در همین شرایط، این روزها در شرق اروپا و در حیاط خلوت روسیه، آشوب‌های اجتماعی مورد استقبال شدید دولت‌های غربی و بالاخص کشورهای اتحادیه اروپا قرار گرفته است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و دیگر سران اتحادیه اروپا آن‌چنان از آنچه این روزها در اوکراین گذشت استقبال می‌کنند که گویا یک دیکتاتوری بزرگ در اروپا در هم شکسته است.

این در حالی اتفاق می‌افتد که به‌عکس دولت آل‌خلیفه در بحرین، دولت یانوکویچ در اوکراین یک دولت برگزیده مردم بود که در ساختاری کاملا دموکراتیک به قدرت رسیده بود. این که رئیس‌جمهور مخلوع اوکراین آشوب‌های مزبور را یک کودتا خوانده، آن‌قدرها هم خالی از صحت نیست. اگرچه در این آشوب‌ها از قدرت نظامی برای کودتا استفاده نشد اما دولتی قانونی پیش از فرارسیدن زمان اتمام کارش، با نیرویی خارج از عرف سیاسی مخلوع گردید.

در این میان، قطعا این سوال به مخیله مخاطب کنجکاو راه می‌یابد که چه فرقی بین بحرین و اوکراین بود که این‌همه تفاوت در برخورد با آنها از سوی بلوک غرب مشاهده شد؟ آیا مثلا رژیم آل‌خلیفه خیلی دموکراتیک‌تر از دولت یانوکویچ در اوکراین است که این یکی با ارزش‌های دموکراتیک غربی سازگار از آب درآمده است اما یانوکویچ طرفدار روسیه قابل تحمل نبود؟

جواب این سوال را تنها باید در یک کلمه جست: «منافع»! منافع بلوک غرب در اوکراین اقتضا می‌کرد که وارد عمل شود و از آشوب گروهی از مردم حمایت کند اما در بحرین، طغیان اکثریت جامعه علیه یک طایفه حاکم هیچ تناسبی با منافع غربی‌ها نداشت و از آن حمایتی هم صورت نگرفت؛ نه‌تنها حمایتی صورت نگرفت، بلکه به‌گفته «په‌په اسکوبار»، نویسنده «روزنامه آسیاتایمز»، بر سر آن معامله هم شد.

په‌په‌ اسکوبار می‌گوید که ایالات متحده آمریکا در برابر موافقت اتحادیه عرب با دخالت نظامی در لیبی، با اعزام نیروهای مسلح عربستان سعودی به بحرین موافقت کرد. این بدان معناست که غرب قبول کرد تا در برابر نفت لیبی، از ارزش‌های به‌اصطلاح دموکراتیک خود در بحرین بگذرد و به ریاض اجازه دهد تا حیاط خلوت خود را حفظ کند.

بر این اساس، دموکراسی به‌عنوان یک ارزش به‌راحتی با نفت به‌عنوان یک منفعت اقتصادی بزرگ معامله شد و در واقع به‌هیچ گرفته شد. اما در اوکراین ارزشی به‌نام دموکراسی به کمک غرب آمد تا دولتی را که تمایلی به حضور آن در راس قدرت نداشت، نابود کند. قطعا اطلاعاتی که بعدها از سوی سازمان‌های جاسوسی روسی ارائه خواهد شد، نشان می‌دهد که غربی‌ها تا چه‌اندازه در سرنگونی دولت یانوکویچ نقش داشتند.

وینستون چرچیل، نخست‌وزیری که هرگز از یاد بریتانیایی‌تبارها نخواهد رفت، معتقد بود که کشورها نه دوست همیشگی دارند و نه دشمن همیشگی، بلکه منافع همیشگی دارند. در لیبی منفعت آن بود که اروپا به نفت تسلط یابد. در اوکراین منفعت این بود که دست مسکو از حیاط خلوتش کوتاه شود و اما در بحرین، منفعت آن بود که ارتجاع عربی باقی بماند تا ضامن جریان همیشگی نفت به‌سوی بازارهای غربی باشند. تفاوت در برداشت از منافع در رویدادهای مختلف است که تفاوت در تاکتیک‌ها و رفتارها را توضیح می‌دهد.

آنچه از همه رذیلانه‌تر به‌نظر می‌رسد، نقش اروپایی‌هاست. اروپا که در اوکراین تمام قدرت خود را خرج سرنگونی یانوکویچ کرد، همان اروپایی است که دموکراسی در بحرین را با نفت لیبی معامله کرد.

آنچه در انتخابات ۴ خرداد به تصویب مردم اوکراین برسد، قطعا مورد احترام ایرانیان است اما کاش در بحرین نیز انتخاباتی برگزار می‌شد تا همه جهان به‌نتایج آن احترام بگذارند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
احسنت
ارشد
متاسفانه برخی از مدعیان حقوق بشر در ایران ، دهانشان رو مهر و موم کرده اند ، اما با سرنگونی دولت اکراین رنگ روزنامه خودشون رو هم نارنجی کردن و با شعف فراوان پوشش دادن ...!!!
از همین برخورد دوگانه آنها ماهیت این افراد منافق بیش از پیش روشن می شود ...
این دورغگویان رو سیاه ............البته طبیعی است که همسو با اربابان آمریکایی و اسرائیلی خود باشند ...
امید بذر هویت ماست
...
من موندم چرا یکی از کشور هایی که ما طرفدارش دولتش هستیم مردم اون کشور اگه انقلاب کنن میشن شورشی میشن عامل دست بیگانه
اما اگه کشوری که ما طرفدار دولتش نیستیم مردمش انقلابی هستن و شهید محسوب میشن
لطفا دخالت تو امور بقیه کشور هارو کنار بزارین
حالا شما چرا جوش میزنی خون خودت را کثیف میکنی؟؟ اوکراینی هستی یا طرفدار روسیه؟؟
طرفدار بحرین هستیم ... و نه چون شما مزدور آمریکا ...
Iran, Islamic Republic of
خشک مغز که نیست
پس با شما دهن به دهن نمیشه
حالا زمان برده داری مستقیم نیست که باعث تحریک احساسات شود. یک طایفه و خاندان مثل آل سعود و آل خلیفه کارشان را راحت راه می اندازد.
آمریکا و انگلیس مگر سرشان میخارد که بیایند انقلاب مردم بحرین را پخش کنند و رسانه ای کنند. مثل اینکه جای پای خودشان را آب ببندند!
در بحرین 80 درصد سواحل جزیره ها و 100 درصد چاه های نفت مال یک خانواده بنام آل خلیفه شده است. حتی به اهل سنت هم چیزی نرسیده. شیعیان که85 درصد جمعیت هستند حق نفس کشیدن ندارند.
Iran, Islamic Republic of
لازم نیست به خاطر مردم بحرین به آب و آتیش بزنی اونا میدونن چطور از حق خودشون دفاع کنند...
دانشجو
ما به خاطر مردم بحرین به آب و آتیش خواهیم زد تا چشم شما کور بشه ...
Iran, Islamic Republic of
ما چرا واسه انقلاب اوکراین ناراحتیم؟؟؟ به جای اینکه نگران منافع روسیه باشیم نگران منافع خودمون باشیم..
نتها در بحرین انتخابات برگزار نمی شود بلکه در هیچ کشور عربی انتخابات واقعی برگزار نمی شود. نمونه بزگ آن عربستان و امارات و لیبی و ...
اگر نسبت به جمعیت کشور مقایسه شود مردمی که به خیابان آمده و تظاهرات کردند در بحرین(یک میلیون نفری) 200برابر اکراین(40 میلیون نفری) است.
معلم
الحمدالله ، مردم ما بصیرت دارند و می بینند که دشمن چگونه دست خودش را رو می کند
رضا
به این میگن دموکراسی مصلحتی!!!