يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 19 May 2024
 
۰
۱

تولید برق از جزر و مد خلیج فارس

سه شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۱۸
کد مطلب: 344792
پژوهشگران کشور مطالعاتی در زمینه تولید برق از جزر و مد حوزه خلیج فارس انجام دادند که نتایج آن نشان داد بهترین منطقه برای تولید برق تجدیدپذیر از جریان‌های جزر و مد بندر امام خمینی است.
به گزارش جهان به نقل از مهر، نادر پسنده مجری این طرح در حاشیه همایش علوم و فنون دریایی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از منابع انرژی های پایان‌ناپذیر جریان‌های جزر و مدی است، گفت: معمولا استفاده از این انرژی نیاز به سرمایه گذاری اولیه قابل توجه دارد از این رو در بیشتر نقاط دنیا این نوع پروژه به صورت ترکیبی و استفاده های چند منظوره انجام می شود.

وی افزود: در مطالعاتی که در این زمینه انجام شد مشخص شد که می توان از انرژی جزر و مد استفاده واقعی کرد.

پسنده ادامه داد: پس از آن، تحقیقات در عرصه دریایی آغاز و مشخص شد که در تمام پهنه خلیج فارس و دریای عمان تنها جایی که پتانسیل تولید برق از جریان های جزر و مد را دارد، بندر امام خمینی است.

مجری طرح اظهار داشت: نتایج بدست آمده از این مطالعات نشان داد که در منطقه بندر امام خمینی هر ۶ ساعت یکبار جزر و مد رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: این روند یعنی اینکه حجم بسیار بالایی از آب در حال حرکت است که می توان از آن انرژی برق تولید کرد.

این محقق با اشاره به جزئیات اجرای این طرح خاطر نشان کرد: با ایجاد سد ضمن مهار ارتفاع آب و تولید برق سد مذکور را به صورت پل ارتباطی میان جزایر موجود مورد استفاده قرار دادیم.

پسنده در این باره توضیح داد: برای اجرای این پروژه مخزنی در محل ایجاد می شود که از آب مد پر خواهد شد و پس از آن درب مخزن بسته و آب در آن محسور می شود. این در حالی است که در خارج از مخزن، آب در جریان است.

وی اضافه کرد: به محض اینکه میزان آب مخزن به اختلاف پتانسیل لازم میان سد حوضچه آب مد و حوضچه آب جزر رسید، درب مخزن باز می شود تا آب به توربین ها برسد.

مجری طرح اضافه کرد: این توربین آب محصور شده مدی که ذخیره کرده است را در زمان جزر تخلیه می‌کند.

این محقق اظهار داشت: این پروژه از این بابت که انرژی تجدیدپذیر، پاک و یک دانش نوین است از نظر اجرایی در بندر امام خمینی قابل اجرا است و برای اجرای آن نیاز به پرداخت هزینه های جداگانه نیست.

پسنده با تاکید بر اینکه این پروژه می تواند همگام با توسعه بندر امام خمینی انجام شود، ازود: بر این اساس ساختارهای توسعه به گونه ای شکل می گیرد که امکان اجرای پروژه تولید برق از جزر و مد فراهم شود.

به گفته مجری طرح از حوضچه های ذخیره آب می توان به عنوان حوضچه های پرورش ماهی استفاده کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


بازنشسته شرکت نفت
به این محقق عزیز توجه میدهم که پر و خالی شدن خلیج فارس باعث ایجاد جریانهای آب در کل خلیج فارس و جریانهای شدیدتر در اطراف تمام جزایر میشود.
این جریانها آنقدر شدیدند که عملیات غواسی تنها ساعات معدودی در روز امکانپذیر است. این را بر اساس تجارب اجرای پروژه های نفتی در اطراف جزایر عرض میکنم.
تجربیات ساخت پل جزیره قشم نیز معید همین پدیده است
بنابراین به نظر بنده تحقیقات باید معطوف به نصب توربو ژنراتور برای تولید برق و یا توربو پمپ بمنظور شیرین سازی مستقیم آب به روش اسموز معکوس باشد. بهترین مکان نیز اطراف جزایر است.