شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۳
۷

کاهش بیشتر قیمت دلار منطقی نیست

سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۳
کد مطلب: 315345
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه نرخ ارز (دلار) در بازار به کف رسیده و بعید است بیش از این(۲۹۵۰ تومان) پایین بیاید، اظهار داشت: لیست ممنوع‌الخروجی‌های ارزی بازنگری شد.
به گزارش جهان به نقل از مهر، ولی الله سیف امروز در نشست خبری حاشیه مراسم صبحانه کاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: در جلسه امروز توضیحاتی در خصوص رفع موانع تولید و تسهیل فعالیت‌های تولیدی در نظام بانکی به فعالان بخش خصوصی توسط بانک مرکزی ارائه شد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به بازنگری مقررات و رفع موانع تولید گفت: بخشنامه گشایش اعتبارات اسنادی تجدیدنظر و ابلاغ شد. در گذشته در این زمینه گشایش‌کننده اعتبار لازم بود که صددرصد مبلغ را گشایش اعتبار کند، اما با بخشنامه جدید حداکثر ۳۰ درصد تامین ارز توسط گشایش‌کننده ارزی کافی است، البته بانک مرکزی برای ۷۰ درصد باقیمانده نیز مجوز صادر می‌کند.

وی ادامه داد: همچنین به منظور مصونیت از نوسانات ارزی اگر گشایش‌کننده اعتباری بخواهد بیش از رقم ۳۰ درصد خریداری کند، این امکان وجود دارد.

بخشنامه جدید ممنوع‌الخروجی‌ها

سیف همچنین از تجدیدنظر در مورد لیست افراد ممنوع‌الخروج نظام بانکی خبر داد و با بیان اینکه این بخشنامه جدید طی امروز یا فردا به نظام بانکی ابلاغ خواهد شد، تصریح کرد: براساس این تجدیدنظر یک سوم از مشمولین لیست ممنوع‌الخروجی ها رفع ممنوعیت شدند.

وی افزود: ممنوع‌الخروج بودن به معنای محرومیت از حقوق شهروندی است؛ بنابراین در آینده در مورد بقیه افرادی که اسامی آنها در لیست ممنوع‌الخروجی ها وجود دارد، بررسی‌هایی انجام خواهد شد و اگر بانکها اسناد لازم را مبنی بر ضرورت استمرار ممنوع‌الخروجی‌ها به بانک مرکزی ارائه ندهند، افراد از لیست آنها خارج خواهند شد. لازم است که بانک از طریق اعتبار سنجی و وثایقی که از بدهکاران بانکی برای وصول مطالبات دریافت می‌کنند، استفاده نمایند.

رئیس کل بانک مرکزی از برنامه این بانک برای رفع ابهام دستورالعمل‌های قبلی، بخشنامه‌های پیچیده قبلی و گاها متناقض که باعث شفاف‌سازی دستورالعمل ها می شود، خبر داد و گفت: کارگروهی در معاونت اقتصادی بانک مرکزی برای رفع ابهامات بخشنامه‌های اعتباری و کارگروهی در بخش نظارت بانک مرکزی برای بازنگری بخشنامه‌هایی که ایجاد محدودیت می کند، مانند بخشنامه ذینفع واحد و اشخاص مرتبط تشکیل شده است و ابلاغیه های جدیدی برای بانک ها خواهند داشت.

سیف در بخش دیگری از سخنان خود در مورد برنامه بانک مرکزی مبنی بر تغییر نرخ سود بانکی اظهار داشت: سیاست فعلی دولت، کنترل تورم است؛ در یک بازار متعادل اقتصادی نرخ تورم و انواع نرخ سود بانکی با یکدیگر در تناسب هستند و نرخ سود بانکی به دور از نرخ تورم نخواهد بود و برای منطقی کردن نرخ ها از طریق کنترل و کاهش نرخ تورم وارد عمل خواهیم شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا راه اندازی سوئیفت امکان پذیر شده است یا خیر؟، گفت: این موضوع چندان برای نظام بانکی پیچیده نیست و ما جایگزین های لازم را برای آن پیدا کرده ایم، برای ارتباط با بانک های طرف خود از ابزارهای جایگزین استفاده می کنیم، اما اگر بخواهد راه اندازی سوئیفت انجام شود و این موضوع به حالت قبل بازگردد، امکان پذیر است، اما در حال حاضر راه اندازی مجدد سوئیفت مشکل خاصی را حل نمی کند و این موضوع مشکل اصلی ما نیست.

دلیلی برای کاهش بیشتر نرخ ارز نیست

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص دلایل کاهش نرخ ارز در بازار گفت: کاهش نرخ ارز دلیل خاصی ندارد و خوشبینی افراد باعث کاهش نرخ شده؛ نرخ ارز منطق خاص خود را دارد و کاهش بیشتر آن از سوی دیگر تاثیرات منفی را در بر دارد؛ بنابراین دلیلی برای کاهش بیشتر نرخ ارز در بازار وجود ندارد.

سیف با بیان اینکه نرخ ارز در بازار منطقی است، بیان کرد: شرایط اقتصادی کشور دامنه ای برای تغییر نرخ مجاز را می تواند تعیین کند و نرخ ارز در بازار در حال حاضر نرخ کف است و بعید است بیش از این پایین بیاید.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
خوب کاری ندارد یک کلک بزنید دوباره دلارو بالا ببرید کی به کیه!
Iran, Islamic Republic of
مگه بالا رفتنش منطق داشت؟!!
Iran, Islamic Republic of
بله داداشم بالا رفتنش را همین کسانی تحریک کردند که الان نمی خواهند پایین بیاید تا دولت قبل را تخریب کنند متوجه منطقش شدی؟؟
هردم از این باغ بری میرسد! البته این چندمین بار است که جناب سیف همزمان با روند نزولی ارز چراغ سبز هایی جهت بالا کشیدنش به عوامل دست اندر کار میدهند! البته دیگه کسی انتظار دلار 1000تومانی رو نداره ولی اقای سیف بفرمایند اگه نرخ واقعی دلار به زعم ایشان 3000تومان است چرا مرکز مبادلات دلار را 2470 تومان میفروشد مگر طبق قانون نمی بایست نرخ ارز در مرکز مبادلات 2% زیر قیمت بازار باشد ایشان بفرمایند این شکاف 500تومانی به جیب چه اشخاصی واریز میشود یا این 500تومان سربار را گذاشتند که مشکلات ریالی را توسط این بخش از بازار حل کنند؟! ظاهرا این افزایش قیمت ها بدجوری به کام بعضی ها خوش نشسته که نمیخوان ازش دل بکنند! آقای رییس فرمودید که ما در جهت کاهش قیمت کاری نکردیم ما هم انتظار همچین کاری از شما را نداریم!
در همه دولت ها یرای جبران کمبود بودجه (البته این حالت خوشبینانه ترش هست) دلار را بالا می برند. معلومه که دولت از پایین آمادن دلار نباید خوشحال باشه
مهرداد
نمیدونم تا کی مسئولان بانکی سطح درک و تجزیه و تحلیل اقتصادی مردم رو پایین میشمرند. مردم ایران با این همه تجربیاتی که تو سالهای گذشته کسب کردند از اکثر مسائل جامعه و بازار باخبر هستند. بهتره که مسئولان سود عده اقلیت سرمایه داران و خاص و خلاصه خودشان رو به منفعت مردم نفروشند. و همچنین دلیلهای شخصی وبدون منطق رو بیان نکنند.
علی
بنظر می رسد انتخاب ایشون بعنوان رییس کل بانک مرکزی اشتباه بود.
امیدواریم اقای روحانی با توجه به این نوع تفکر ایش،ن فکری بحال این انتصاب اشتباه کنند