سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 30 Apr 2024
 
۰

80هزارموشك قلب تل‌آويو رانشانه گرفته است

شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۵:۵۱
کد مطلب: 234875
به گزارش جهان، کیهان نوشت:
«امروز در لبنان نزديك 70 تا 80 هزار موشك مستقر شده كه همه آنها ما را در اسرائيل نشانه رفته اند».

آويو كوخاوي رئيس ركن اطلاعات ارتش اسرائيل كه در نشست كميسيون سياست خارجي و امنيت كنست (پارلمان) سخن مي گفت، از نگراني نسبت به قدرت ايران و حزب الله خبر داد و تصريح كرد: 70 تا 80 هزار موشك حزب الله مي توانند قلب اسرائيل را هدف بگيرند. اين در حالي است كه همكاري هاي ايران و لبنان نيز بسيار گسترده است و اين مساله كار را براي هرگونه برخورد احتمالي با هر كدام از آنها بسيار مشكل مي كند.

كوخاوي همچنين نسبت به نزديكي روابط ايران و مصر ابراز نگراني كرد و گفت: ايران تلاش دارد با نزديك شدن به دولت مصر و تاثير بر اين كشور يك زلزله سياسي منطقه اي ايجاد كند. همان طور كه با رسيدن اخوان المسلمين به قدرت در مصر نزديكي بسياري ميان اخواني ها با حماسي ها ايجاد شده و اين مساله مي تواند در برابر حكومت خودگردان فلسطيني ديوار جديدي بنا كند كه به نفع آن نخواهد بود.

همزمان با اين گزارش، روزنامه آلماني فرانكفورتر آلگماينه سايتونگ خبر داد: ايران طبق ارزيابي ها در سال 2012 بين 40 تا 60 هزار انواع موشك با برد تا حدود 350 كيلومتر، و نيز خمپاره انداز نيمه سنگين و سلاح ضد تانك و موشك هاي ضدهوايي سبك عليه هواپيماهايي كه نزديك سطح زمين پرواز مي كنند به حزب الله داده است.

اين روزنامه خاطر نشان كرد: طبق ارزيابي هاي اسرائيل، حزب الله نيروهاي خود را از حدود 15 هزار در تابستان 2006 به حدود 30 هزار نفر رسانده و دو برابر كرده است.

روزنامه آلماني با تاكيد بر اينكه «موشك هاي حزب الله براي اسرائيل يك عامل ناامني است» نوشت: موشك هاي كوتاه برد متوسط با بردي حدود 350 كيلومتر نه تنها قادرند از لبنان تل آويو را هدف بگيرند بلكه به هدف هايي هم در صحراي نقب از جمله راكتور اتمي اسرائيل ديمونا به همراه برنامه نظامي آن و رادار بزرگ آمريكايي كه به منظور دفاع ضدموشكي استفاده مي شود مي رسند.

اين روزنامه خاطر نشان كرد: قدرت موشكي حزب الله عامل ناامني در محاسبه هاي نظامي و صنعتي اسرائيل است. همچنين امنيت و زيرساخت هاي حساس اسرائيل ممكن است به خطر بيفتد. چنين اتفاقي در ژوئيه 2006 با اصابت روزانه حدود 150 موشك كوتاه برد رخ داد كه باعث شد حدود يك ميليون اسرائيلي به جنوب فرار كردند و جاده ها را بستند؛ به اين ترتيب راه تداركاتي براي نيروهاي اسرائيل در جنگ لبنان با مانع روبرو شد. اين امر به تاخير در عمليات زميني اسرائيل در جنوب لبنان منجر شد، گرچه كمبود آموزش و تجهيزات و رهبري دليل هاي مهم عدم موفقيت در اين عرصه دشوار بودند.

«كميسيون وينوگراد» كه بعد از جنگ لبنان از سوي دولت اسرائيل مامور بررسي نتيجه جنگ شد در گزارش تحقيق خود بر اين كمبودهاي عملياتي و تجهيزاتي تاكيد كرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *