مدیران خودرو
سه شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۵۲
تعداد نظر۱۴
داغ کنيد+ ۲
با در نظر داشتن این پیش فرض که اعطای مجوز به ارائه‌کنندگان خدمات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی توسط ساترا صورت می گیرد، این پرسش مطرح می شود که چرا در شبکه نمایش خانگی از همان ابتدا به برخی فیلم ها و یا برنامه های با محتوای نامناسب و داری اثرات زیانبار فرهنگی و اجتماعی مجوز داده می شود؟
شبکه نمایش خانگی و انفجار ابتذال/ نظارت قبل از پخش چقدر جدی است؟
گروه فرهنگی جهان نیوز: این روزها شبکه نمایش خانگی، به یکی از معضلات فرهنگی و اجتماعی در کشور ما تبدیل شده است. با وجود اینکه همواره اعتراضات زیادی از سوی کارشناسان و دغدغه مندان نسبت به وضعیت فیلم ها و برنامه های شبکه نمایش خانگی صورت گرفته است، اما همچنان مشاهده می کنیم که ابتذال، شوخی های نامناسب، بی حیایی، رعایت نشدن حریم های اخلاقی، رقص، قبح زدایی و عادی سازی روابط نامناسب زن و مرد نامحرم و به طور کلی، ساختارشکنی های گسترده در شبکه نمایش خانگی پُررنگ می زند. برخی افراد و گروه ها نیز از همین طریق در حال پول پارو کردن و به زعم خودشان در حال ایجاد جذابیت برای مخاطب هستند!
 
ساترا در اعطای مجوز، حساسیت بیشتری نشان دهد
با در نظر داشتن این پیش فرض که اعطای مجوز به ارائه‌کنندگان خدمات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی توسط ساترا صورت می گیرد، این پرسش مطرح می شود که چرا در شبکه نمایش خانگی از همان ابتدا به برخی فیلم ها و یا برنامه های با محتوای نامناسب و داری اثرات زیانبار فرهنگی و اجتماعی مجوز داده می شود؟ این حق کارگردان و تهیه کننده است که فیلم و برنامه بسازد. این حق ارائه دهنده بستر نمایشی است که در این مسیر سود کند، اما نه به هر قیمتی و به هر شکلی! از آن طرف، یک حق عمومی هم وجود دارد. ما نمی توانیم اجازه دهیم که به نام جذب مخاطب یا ایجاد تنوع، فرهنگ و اخلاق جامعه، بمباران شود! نمی توان با این توجیه که مردم به چاه ماهواره نیفتند، از این طرف، آنها را در چاه دیگری انداخت!
 
عدم اقدام به موقع و ضرری که متوجه مردم و جامعه می شود
آبان ماه سال گذشته، سعید مقیسه رئیس وقت ساترا در گفتگو با روزنامه فرهیختگان بیان کرد: «ما فقط تنظیم‌گریم و واحد پخش به حساب نمی‌آییم. واحد پخش «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات» (ICT)  است و بستر پخش را فراهم می‌کند.

... بارگذاری توسط سکوها انجام می‌شود و مسئولیت برخورد با تخلفات نیز بر عهده ضابط قضایی است. وظیفه تنظیم‌گر در ساترا کشف تخلفات، رصد و تطبیق آن‌ها و اعلام آن‌ها به ضابط قضایی است. اگر ضابط قضایی به هر دلیلی امکان برخورد نداشته باشد، این موضوع از حوزه اختیارات ساترا خارج می‌شود. بسیاری از این تخلفات پس از آنکه مردم آثار را دیده و متحمل آسیب‌های اجتماعی شده‌اند، رفع می‌شوند؛ درحالی‌که ساترا قبل از اینکه مردم اعتراض کنند، تلاش کرده است تا جلوی پخش محتوای آسیب‌رسان را بگیرد و اگر مردم در این حوزه کوتاهی احساس می‌کنند، باید بدانند ضابط قضایی به موقع اقدام نکرده است. در شبکه‌های صداوسیما از همان ابتدا اجازه انتشار چنین محتوایی داده نمی‌شود». 
 
ضرورت تغییر ریل در زمینه نظارت و برخورد با تخلفات
با توجه به اینکه تجربه چند سال اخیر نشان می دهد که مدیریت شبکه نمایش خانگی به شیوه فعلی، با شکست روبرو شده است و سکوها و تولید کنندگان نیز بعضاً اصرار بر هنجارشکنی و جلب توجه بیشتر از طریق ساختارشکنی، تبلیغات کثیف و ... دارند، ضروری است که اولاً ،در صدور مجوز فیلم ها و برنامه ها از سوی ساترا حساسیت بیشتری وجود داشته باشد. در هر صورت، همه تولیدکنندگان باید بدانند که شبکه نمایش خانگی، راه فراری برای دور زدن خطوط قرمز فرهنگی و اخلاقی نیست.

ثانیاً، در زمینه پخش محتوا و برخوردهای قانونی با تخلفات احتمالی، هم ساترا و هم قوه قضائیه باید به موقع و به صورت جدی اقدام کنند. اگر در این زمینه نیاز به قانون و سیاستگذاری جدیدی است و احیاناً دست ساترا بسته است، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز باید وارد میدان شوند.
 
https://jahannews.com/vdcfctd1xw6dtya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مگر این شبکه ها فقط در اینترنت فعالیت دارند رسانه های ماهواره ای را چکار میکنید چرا ما به جای فرهنگ سازی مؤثر به دنبال سد سازی فرهنگی هستیم .
میشه جنابعالی بفرمایید این فرهنگ سازی مؤثر چی هست و با کدوم دلیل و منطق میشه این دسته از مردم که غالبا" دلیل و منطق و این حرفا حالیشون نیست را از نشستن پای ماهواره و تماشای برنامه ها و فیلمهای مستهجن و منحرف کننده منصرف نمود ؟!
یعنی اگر از طریق اعمال قانون و مقررات جلوی تهیه و پخش اینگونه فیلمهای لجن گرفته بشه , این میشه سدسازی فرهنگی؟؟!!!
دولت دنبال وفاق است روی هرچی باشد، برای دولت فرقی نمی کند متاسفانه
هم داریم چوب میخوریم هم پیاز

اسمش اینه سر نظر ساترا هستن
از اینور چه مزخرفاتی منتشر میشه
همش بی حیایی و جلف بازی و شوخی و مسائل عشق مثلثی و جلف بازی و اختلاط
م.م
شما بشین برنامه های متنوع کانال های جمهوری رو ببین برادر من.....
تو افتخار میکنی به دیدن هرزگی و بی ناموسی جلوی چشم خونوادت؟ یعنی متوجه شوخی های سخیف جنسی این افراد نیمشی؟ خجالتت نمیگیره جلوی ناموست یه بازیگر مرد داره از سایز آلت جنسی با شوخی حرف میزنه؟؟؟ مثالی بود از یکی از همین نمایش های خانگی!!!! بفهم "برادر من".
اینها اصلا" به موضوعی بنام ناموس و شرف و غیرت و حیا اعتقاد ندارند که حالا بخواهند از تماشای چنین صحنه سازیهای مستهجنی خجالت هم بکشند!!
م.م
.....
برادر بودن با بی غیرتها مایه ننگ مؤمنین است.
بهتر از دیدن کثافت کاریه.
حسین توکلی
احیانا این همون کار فرهنگی نیست که مسئولین مدام ازش صحبت می کنند!!!
رسانه یکی از ابزارهای قوی برای انتقال فرهنگ هر کشوره که متاسفانه داره به هرز و انحراف میره!!!
.........