جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۲
۱۱
زاکانی:

سهم بالایی از نیاز انباشته مسکن به تهران بر می‌گردد/ تعداد پروانه‌های صادر شده در تهران از سال ۹۰ به یک هفتم رسیده/ قدرت خرید مسکن به ۷۰ سال رسیده/ در گذشته، شهرداری گره گشایی از زندگی مردم را نمی‌دید

دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۰۲
کد مطلب: 794076
شهردار تهران اظهار داشت: اگر امروز بحران جمعیت داریم، یکی از گلوگاه‌های افزایش جمعیت، حل مسکن است؛ همچنین در بحث معیشت و اقتصاد خانوار نیز بحث مسکن نقطه مشترک است.
سهم بالایی از نیاز انباشته مسکن به تهران بر می‌گردد/ تعداد پروانه‌های صادر شده در تهران از سال ۹۰ به یک هفتم رسیده/ قدرت خرید مسکن به ۷۰ سال رسیده/ در گذشته، شهرداری گره گشایی از زندگی مردم را نمی‌دید
به گزارش جهان نيوز، علیرضا زاکانی روز دوشنبه در همایش الزامات، راهکار‌های تولید، مانع زدایی و پشتیبانی مسکن و ساختمان شهر تهران که در سالن همایش‌های باغ موزه دفاع مقدس در حال برگزاری است با بیان اینکه تهرانی که در کنار هم در آن زندگی می‌کنیم، نیازمند یک بازنگری است و به بازنگری ایمنی بخشی به شرایط تهران نیاز است، گفت: این شهر سه گسل مشا، شمال غرب و شهرری و ۱۲ هزار بافت ناپایدار دارد و بازنگری اشاره شده از این منظر مهم است.  

وی تاکید کرد: از سوی دیگر باید نیاز شهروندان را با یک پاسخ معتبر جبران کنیم، نیاز انباشته شده مسکن در کشور بیش از ۱۰ میلیون است که سهم بالایی از آن به تهران بر می‌گردد، تعداد پروانه‌های صادر شده در تهران از سال ۹۰ به یک هفتم رسیده و باعث سختی در ساخت و ساز و بالا رفتن اجاره بهای مسکن شده است.

به گفته زاکانی، مسکن بخش زیادی از حقوق افراد را در بر می‌گیرد و قدرت خرید مسکن به ۶۶ تا ۷۰ سال رسیده بنابراین باید وارد ماجرا شویم و به این نیاز پاسخ دهیم.  

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بعد سوم، بعد هویت شهری ما است؛ چهره شهر بی هویت است و همزمان با ایمنی بخشی و استحکام بخشی و حل نیاز‌های مردم،  چهره شهر و زیبایی آن، معماری ایرانی اسلامی و هویت بخشی آن نیز برای ما مهم است؛ از این منظر نیازمند یک بازنگری و اقدام جهادگونه در تهران هستیم.  

شهردار تهران ادامه داد: علاوه بر این نوع نگاه ما به مردم و بخش خصوصی نیز باید تغییر کند، رکن این تغییر و تحول باید مردم و بخش خصوصی قرار گیرد و در کنار آن همه اجزا و عناصر و نهاد‌ها باید تسهیل گری کنند به همین منظور در این نشست شرکت کردیم تا اراده این تغییر را اعلام کنیم و نزدیکترین راه را برای این تغییر در دستور کار قرار دهیم.  

وی با بیان اینکه در شهرداری قرارگاهی برای بحث مسکن ایجاد شد که هدف اولیه آن را بافت‌های ناپایدار قرار دادیم و باید در کنار آن از زمین‌ها و امکانات شهر استفاده کنیم، افزود: در گذشته، شهرداری گره گشایی از زندگی مردم را نمی‌دید و نظرش این بود که با گذشت زمان و برای حل مشکلاتی مانند آلودگی هوا و ترافیک بهترین راه این است که به جای حل مشکلات، تهران را گران کند تا مردم مهاجرت معکوس کنند و پشیمان از تهران برگردند، اما این پیام مورد قبول مدیریت شهری فعلی نیست.

زاکانی با بیان اینکه در این دوره تلاش داریم شهر را زیست پذیر و انسان مدار کنیم، گفت: اگر سه گانه‌ای بین شهر و شهروند و مدیریت شهری را در نظر بگیریم، باید برای شهروند هزینه کنیم و سایر اجزا باید در خدمت شهروند قرار بگیرد و برای تسهیل در زندگی مردم گام برداشته شود.

وی اظهار داشت: اگر امروز بحران جمعیت داریم، یکی از گلوگاه‌های افزایش جمعیت، حل مسکن است؛ ناایمنی که در بحث مسکن‌ها وجود دارد، ناشی از مشکل در ساخت و ساز است؛  همچنین در بحث معیشت و اقتصاد خانوار نیز بحث مسکن نقطه مشترک است.   

شهردار تهران با بیان اینکه اراده جدی در شهر و کشور در بحث مسکن شکل گرفته افزود: شهرداری نیز آهنگی در جهت پاسخ به این نیاز در تهران دنبال می‌کند که با آهنگ دولت هم راستا است،  در این مسیر توجه ما این است که از همه ظرفیت‌ها در دستگاه‌ها استفاده کنیم؛ آنچه مربوط به شهرداری است، حرکت در مسیر اخذ مجوز‌ها و رفع معایب صدور پروانه و پیگیری ایجاد تسهیلات و امکانی است که شرایط ساخت و ساز فعال شود.  

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه اخیر خود با بنیاد مسکن نیز گفت: در تفاهم نامه‌ای که با بنیاد مسکن امضا کردیم جای حضور بخش خصوصی به عنوان پیشتاز این حرکت خالی است و باید باهم همکاری کنیم و دبیرخانه‌ای در معاونت معماری شهرداری داشته باشیم تا دائما در جهت انسجام و تحقق این اهداف عالی حرکت کنیم و باید با یک حرکت جدی و بر مدار نوسازی بافت فرسوده لکه گذاری‌هایی در نقاط مختلف شهر انجام دهیم.

به گفته وی، این تحول و مسکن سازی، چون در سراسر کشور اتفاق می‌افتد ما را از مهاجرت‌هایی که ممکن است به تهران اتفاق بیفتد مصون می‌دارد و ساخت مسکن در سایر شهر‌ها باعث می‌شود که مهاجرت‌ها به شهر تهران به شکل فزاینده رخ ندهد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


لیلا
Iran, Islamic Republic of
شهرداری شهر ما که مثل یک پسر شریک ملک و زمین مردم است و 25تا40درصد زمین را می گیرد
Iran, Islamic Republic of
مجوز ساخت و ساز بدون در نظر گرفتن عوامل محیطی اطراف همین ازدحام و شلوغی شده .
Iran, Islamic Republic of
حرف بسه این گوی این میدان
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبان شهرداری تهران را با 85 هزار میلیارد تومان بدهی تحویل دادند از زاکانی انتظار معجزه نداریم !
رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
بايد يقه اصلاح طلبان بخصوص اعضاي شوراي شهر و مديران سابق شهرداري را چسبيد و اين هشتاد و پنج هزار ميليارد را از اموال و دارايي هاي آنها را به ميزان بدهي مصادره و دريافت كرد مردم چرا تاوان انها را بدهند .
تازه شهر داري ها بايد به اندازه بودجه شان هزينه كنند و بدهي بالا نيارند .
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
قدرت خرید مسکن را از 70 بیاری 69 خیلی خوبه
رصا
Romania
در منطقه ۱۷ زندگی می کنیم بیشتر منازل کوچه در طرح تچمیع از طرف پیمانکار ۵طبقه ساختند شهردار قبلی اعلام کرد باید ۴ طبقه بسازید تمام ساخت و ساز متوقف شد بداد مردم برسید حرف...
United States
من اگر شهردار باشم از مهندسین معمارخوب طرح های نمای اصیل ایرانی را برای بازسازی بافت های فرسوده مد نظر قرار میدهم و هر محله از بافت های فرسوده را مکلف به تبعیت از یک طرح زیبای معماری و نما میکنم که همین به آن محله هویت و زیبایی بدهد. مثلا یک محله به شکل معماری کاشان قدیم... محله ی دیگر به شکل معماری اصفهان قدیم...محله ی دیگر معماری مدرن و پیشرو....محله ی دیگر به شکل معماری ایران باستان....و هزاران طرح دیگر...منتها مدرن و مستحکم....
Iran, Islamic Republic of
اجاره را درست کنید بابا .ما یه خانواده 5 نفره هر چی در میاریم 80 درصد درامد را اجاره میدیم.خونه متری از 5 میلیون تومان برای رهن و اجاره شروع میشه به بالا.یعنی یه خونه 3 خوابه 120 متری 750 میلیون رهن یا 250 میلیون پیش 15 میلیون تومان اجاره
رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
هزينه صدور پروانه خيلي خيلي زياده كسي جرئت نمي كنه طرفش بره
Iran, Islamic Republic of
مشکلات شهری بدون وجود منابع مالی مناسب حل نمیشود.