دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 13 May 2024
 
۰

یک کسب و کار اشتها‌آور اما در خطر انقراض!

دوشنبه ۲۱ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۴۹
کد مطلب: 769566
یک فعال صنایع غذایی و مشاغل خانگی در استان البرز با تأکید بر لزوم حمایت از مشاغل خانگی، گفت: با حمایت از مشاغل خانگی می‌توان شعار هر خانه یک کارخانه را محقق کرد.
یک کسب و کار اشتها‌آور اما در خطر انقراض!
به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، عبدالامیر خضری‌نژاد گفت: من کارم را از سال ۹۲ با ثبت‌نام در سایت مشاغل خانگی شروع کردم.

با دریافت کد رهگیری از مشاغل خانگی، مراحل کار را درجهادکشاورزی دنبال کرده و پس از بازدید کارشناس جهادکشاورزی به اداره بهداشت معرفی شدم.

بعد از بازدید و تایید کارشناس بهداشت، با معرفی‌نامه‌ای به سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مجوز فعالیت من صادر شد.
 
وی خاطرنشان کرد: شغل اصلی من کارشناسی مالی بود، اما یک تجربه‌ی شخصی طولانی در تولید ترشی فلفل به صورت سنتی داشتم و با مطالعه در این زمینه کار را شروع کردم.

خضری‌نژاد افزود: سال اول، تولید محدودی داشتم اما در اواخر سال ۹۳ بعد از تمدید مجوز، با یک مسئول فنی کارشناس مواد غذایی قرارداد بستم و طی سه ماه برای محصولم در سازمان ثبت اسناد و مالکیت معنوی اسم و برند ثبت کردم.

با گواهی ثبت برند، قرارداد با مسئول فنی و دادن یک تعهدنامه در اردیبهشت ماه سال ۹۴ اولین سیب سلامت را برای محصولم دریافت کردم و بعد از آن به کسب و کارم توسعه دادم.


 
این پیشران مشاغل خانگی در رابطه با محصول تولیدی خود گفت: این یک محصول بدیع و نو است. یک نوع ترشی فلفل که به صورت مایع تهیه می‌شود و علاوه بر استفاده بر روی انواع غذاهای سنتی و فست فودی آماده شده، به عنوان چاشنی در فرایند پخت نیز کاربرد دارد.

وی تاکید کرد: در لیست مشاغل خانگی تولید سس وجود ندارد و محصول ما نیز سس نیست. این محصول طبق استاندارد ملی ترشیجات تولید می‌شود و هیچ‌گونه رنگ، اسانس و نگهدارنده‌ای در آن استفاده نمی‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای گسترش کسب و کار خود وامی دریافت کرده است توضیح داد: چهار سال پیش از طرف جهاد کشاوزی من را تولیدکننده‌ فعال تشخیص دادند و گفتند که به من وام تعلق می‌گیرد.

آن زمان مبلغ ۱۵ میلیون تومان وام دریافت کردم اما این مبالغ کم نمی‌تواند کمک چندانی به مشاغل خانگی بکند زیرا دستگاه‌ها و وسایل مورد نیاز برای گسترش کار، بسیار گران است و این وام‌ها تنها کمی از هزینه‌های جاری را تامین می‌کند.

خضری‌نژاد با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی البرز طی یک سال و نیم گذشته زحمات زیادی برای ساماندهی مشاغل خانگی کشیده است، گفت: جهاددانشگاهی در کنار ساماندهی مشاغل خانگی، آموزش‌ها و دوره‌های مختلفی نیز برگزار کرده است.

اکنون نیز به همت جهاددانشگاهی و با همکاری شهرداری و چند سازمان دیگر، بازارچه‌ای در گلشهر کرج به مشاغل خانگی اختصاص یافته تا تولیدکنندگان بتوانند محصولات خود را به بازار عرضه کنند.


 
وی افزود: این بازارچه فعلا به مدت پنج سال در اختیار مشاغل خانگی قرار گرفته و مقرر شده که حدود شش ماه اول، اجاره‌ای از تولیدکنندگان دریافت نشود و آن‌ها فقط هزینه‌های جاری خود همانند آب و برق را پرداخت کنند.

خضری‌نژاد در ادامه از دستورالعملی که در دیماه سال ۹۹ با حمایت وزارت کشاورزی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصویب  شده است ابراز ناراحتی کرد و گفت: با تصویب این دستوالعمل، مشاغل خانگی محدود به خانه و آشپزخانه می‌شود و کار باید فقط توسط افراد خانواده انجام شود.

محصول تولیدی باید همان روز در همان محل یا همان شهر یا نزدیکترین شهر به آن روستا فروخته شود و حق انبار ندارد.


 
وی افزود: بعد از هفت سال فعالیت در مشاغل خانگی، از معاونت غذا و دارو به من ابلاغ شده که طی مصوبه‌ی جدید، دیگر پروانه‌ای برای ادامه‌ی فعالیت من به این شکل صادر نمی‌شود، ظرف شش ماه آینده یا باید کارگاه را به کارخانه تبدیل کنم، یا به آشپزخانه‌ خانه‌ام برگردانم.

این فعال مشاغل خانگی در پایان تاکید کرد: باید به مشاغل خانگی کمک شود تا جان گرفته و رشد کنند.

ان‌شاالله می‌رسیم به جایی که می‌توانیم شعار «هر خانه یک کارخانه» را محقق کنیم.







 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *