يکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ - 26 May 2024
 
۱
۲

پاسخ رامبد جوان به انتقاد به برنامه «خنداننده شو»

پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۳
کد مطلب: 541978
حجت‌الاسلام محمدرضا زائری مهمان دیشب خندوانه بود.
پاسخ رامبد جوان به انتقاد به برنامه «خنداننده شو»
به گزارش جهان نيوز، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری مهمان دیشب خندوانه بود. او که با هدیه‌هایی از جمله نسخه جدید ترجمه قرآن کریم به این برنامه آمده بود؛ در آغاز یک صفحه از کتابی را که شامل احادیث قدسی بود، خواند. حجت الاسلام زائری این روز‌ها مشغول آماده‌سازی و انتشار مجله خود است.

وی در مورد توانایی آشپزی خود گفت: نیمرو می‌توانم درست کنم. ما بین آخوند‌ها آشپز خوب زیاد داریم، چون مجبورند در دوران طلبگی و حجره نشینی آشپزی کنند.

این روحانی متولد کرمان و بزرگ شده بندرعباس، در مورد برنامه خندوانه گفت: خندوانه جزو افتخارات تلویزیون و قابل دفاع است و کار ارزشمندی است. اما فقط دیکته نانوشته است که ایراد ندارد. ما گاهی آنقدر مطلق انگارانه نگاه می‌کنیم که گویا نباید هیچ ایرادی وجود داشته باشد. در صورتی که هیچ چیزی به صورت مطلق بدون ایراد نیست. مخصوصاً در مورد مسائلی که الگویی برای آن وجود ندارد. خیلی از کار‌های ما آزمون و خطاست برای اینکه کشف کنیم، چه کار‌هایی باید انجام دهیم. وقتی کاری بزرگ باشد ایراد‌هایی به آن وارد می‌شود.

وی افزود: در برنامه‌های فصل‌های گذشته خندوانه، این مشکل وجود داشت که طوری رفتار می‌شد انگار خنده به خودی خود فضیلت است، اما این اشکال است. ما باید بفهمیم برای چه می‌خندیم. ما قطعا دنبال خنده‌ایم و خدا به خنده ما راضی است. متاسفانه یکسری تصور‌های غلطی داریم، ولی واقعیت این است که دینی که ما را در جا‌هایی به گریه تشویق می‌کند، به خنده و شادی نیز تشویق می‌کند. اما مهم این است که ریشه این شادی کجاست. چون اسلام می‌خواهد شادی امتداد داشته باشد. من جرات و جسارت خندوانه را ستایش می‌کنم.

وی افزود: این برنامه فرصت شادی ایجاد کرده و چیزی که باید همه به دنبال آن باشیم، خانواده است. داغی مثل مرگ ستایش و آتنا همه ما را می‌سوزاند. تهدید خانواده جدی‌ترین مشکل همه ماست. تعجب می‌کنم با مشکلات بزرگی مثل بی آبی، بیکاری، فساد و اعتیاد روبرو هستیم و سر چیز‌های بی ارزشی دعوا می‌کنیم. خندوانه فضایی ایجاد می‌کند که خانواده کنار هم باشند و در روایت داریم نشستن زن و مرد در کنار خانواده از اعتکاف در مسجد باارزش‌تر است.

حجت الاسلام زائری در ادامه با نقدی به خنداننده شو گفت: در مورد بعضی اجرا‌های خنداننده شو هرچند من به تعارف داشتن اعتقادی ندارم، اما گاهی نمایشی اجرا می‌شد که مناسب خانواده نبود.

رامبد جوان در پاسخ گفت: تصمیم ما این بود که شادی، احترام و محبت را ترویج کنیم و ذهن همه به این مسائل حساس شود. یکسری جوان را دعوت می‌کنیم که در خندوانه استعداد خود را بروز دهند و این حواشی شروع می‌شود و شما می‌گویید مناسب خانواده نیست. ما زبان رسانه را می‌دانیم و رعایت می‌کنیم، اما آن بچه ها، جوانان همین کشور و واقعی هستند و وارد این قالب رسانه نشده اند.

حجت الاسلام زائری گفت:، ولی وقتی ارتباطات مشترک را در نظر می‌گیریم، باید سطح توقع همه جامعه را در نظر بگیریم. حساسیت‌هایی که روی برنامه خندوانه است، نشان می‌دهد که این برنامه دیده شده است.

جوان پرسید: پس تلویزیون وظیفه‌اش این است که فیلتر کند؟

مهمان خندوانه پاسخ داد: اتقاقا یک برنامه وقتی حس ایجاد می‌کنند که پنجره باشد نه قاب عکس. منتها همه جای دنیا شیوه بیان واقعیت را مدیریت می‌کنند. نه فقط تلویزیون بلکه من به عنوان یک آخوند هم وظیفه ام همین است. اگر بخواهم مخاطب با من ارتباط برقرار کند، باید در مورد یک چیزی صحبت کنم که مخاطب من بفهمد و قبول داشته باشد.

در بین صحبت‌های مهمان و میزبان خندوانه صدای باران شنیده شد و حجت الاسلام زائری گفت: یکی از جا‌هایی که دعا مستجاب می‌شود، موقع بارش باران و در جمع مومنان است. خدایا دل مردم ما را شاد کن و غم و غصه را از دل مردم بردار. پدر‌ها و مادر‌ها و دختر‌ها و پسر‌ها را با هم مهربان کن.

بعد از یک رفت و برگشت رسانه‌ای صحبت‌ها ادامه یافت.

روحانی مهمان خندوانه، نقش یک روحانی را چنین بیان کرد: روحانیت قرار بوده نقش معنوی و عاطفی در جامعه داشته باشد. یعنی درد مردم را بشنود، در مشکلات همراهشان باشد و از جهت عاطفی مددکاری کند. به دلایلی از جمله مدرنیته این ارتباط روز به روز کمتر شد. هر دو طرف از این قطع ارتباط ضرر می‌کنند.

وی پس از بیان خاطره‌ای گفت: جامعه ما با بافت سنتی این خلأ را احساس می‌کند. قشر‌های مختلف اجتماعی ما اگر با هم ارتباط نداشته باشند، جامعه از هم گسسته می‌شوند. این مسئله جامعه و زندگی و آینده ماست نه خوش آمدن یا نیامدن ما یا دیگران از یک قشر. مسئله اینجاست که ما با هم صحبت نمی‌کنیم و این مصیبت امروز ماست.

رامبد جوان گفت: من می‌گویم کوتاهی از شماست. مردم که زندگی خود را می‌کنند؛ شما یا بیرون از مردم هستید یا بین کسانی هستید که تحت هر شرایطی شما را قبول دارند. مگر وظیفه شما این نیست به سراغ کسانی بروید که آغوششان برای شما باز نیست؟

حجت الاسلام زائری پاسخ داد: شما تا به حال شده که وقتی آخوند می‌بینید به سراغش بروید و با او صحبت کنید؟ اینکه من باید زبان مخاطب را یاد بگیرم قبول. مردم از روحانیت فقط خطبه نماز جماعت را می‌بینند. یک بخشی از این مشکل هم عرف اجتماعی است. روابط اجتماعی دو طرفه است.

او سپس به مشکلات ایجاد شده به علت کم حرف زدن و فاصله گرفتن افراد از یکدیگر اشاره کرد.

پس از بازی دارت مهمان و میزبان خندوانه، در پایان برنامه حجت الاسلام زائری به دوربین خندوانه لبخند ۲۰ ثانیه‌ای زد.
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
سلام.
نوع مکالمه شون طوریه که یا نمیفهمن سؤال طرف مقابل رو، یا با کلمات قلمبه سلمبه، قصد فخرفروشی دارند!
آقاجان ساده و صریح، زدن حرفی که زشت است، زدن حرفی که تمسخر است، فحش است، جنسی و مربوط به مسایل خاص و پنهانی است، این ها غلط است. چون در جای خود نیست. چون خنده ندارد. خندیدن به چیزی که خنده ندارد و بعضا گریه دارد مثل تمسخر یا تفکرات جنسی و انحرافی، این خلاف و ناحق است. چرا که حق، یعنی هر چیزی در جایش قرار بگیرد. پس خنده از یک حرف نامربوط غیر خنده آور، برای انسانی که فکر دارد، خنذه باطل و مضر است. ضمن اینکه خنده مگر فضیلت است؟! کجا گریه با خنده برابر است؟! ما گریه میکنیم از اعمالمان، از دوری از خدا و اولیاء خدا، از عالم قبرمان، از وضعیت دنیا. نقطه مقابلش چه وجود دارد که بخندیم؟ خیلی عملمان خوب است و بهشتی، خیلی با تقواییم، در بهشتیم، اسلام در دنیا، مورد ظلم نیست، دنیا عدالت دارد و...؟! خب نه. پس این مقایسه ها چیه حاح آقای محترم؟
در کل شبکه نسیم و برنامه خندوانه، برای نابودی فرهنگ اسلام و فرهنگ عقل، فعالیت میکند. ازشان دوری کنید. به جاش، یکم مطالعه خوب کنیم.
Iran, Islamic Republic of
اتفاقا بسیار خوب و دلنشین و بی تکلف صحبت کرد حاج آقای زایری..به نظرم از قشنگ ترین برنامه های خندوانه بود