چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳ - 22 May 2024
 
۰

پلیس مرجع تعیین اشکال اسکانیا نیست

فاهم با وزارت صنعت برای واردات کامیون دست‌دوم!
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۵
کد مطلب: 338024
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از در دستور کار بودن کاهش سرعت بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها و تفاهم با وزارت صنعت برای واردات کامیون دست‌دوم خبر داد و گفت: پلیس راهور مرجع تعیین اشکال اتوبوس اسکانیا نیست.
به گزارش جهان، داوود کشاورزیان در گفت‌وگو با تسنیم با بیان این‌که یکی از دغدغه‌های بین‌المللی بحث تصادفات جاده‌ای است، افزود: به همین دلیل سازمان ملل متحد دهه ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ را دهه کاهش تصادفات نامگذاری کرده است. خوشبختانه در ایران در سال‌های گذشته اقداماتی در جهت کاهش تلفات انجام شده و چند سالی است که شاهد روند کاهشی در این بخش هستیم.

وی تصریح کرد: امسال هم میزان تلفات جانی ناشی از سوانح رانندگی در مقایسه با هشت ماه سال گذشته ۷ درصد کاهش یافته است، هر چند آمار تلفات جاده‌ای در کشورمان همچنان بالاست.این نگرانی در بین مردم و مسئولان وجود دارد و انتظار این است بتوانیم با اقدامات بهتر و جدی‌تری روند کاهشی تلفات جاده‌ای را سرعت بخشیم.

کشاورزیان ادامه داد:‌ بر این اساس در سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای پروژه‌های متعددی برای کاهش تلفات دردست اجراست که رفع نقاط حادثه‌خیز ، استفاده از Its یا سیستم‌های حمل‌ونقل هوشمند برای کنترل جاده‌ها و رفتارهای پرخطر رانندگان، بحث نظارت بر عملکرد رانندگان، نظارت بر عملکرد شرکت‌ها و مسئولیت شرکت‌ها از جمله این پروژه‌هاست.

*رفع ۴۸۰۰ نقطه حادثه‌خیز

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با یادآوری این‌که در ۶ سال اخیر ۴۸۰۰ نقطه حادثه‌خیز با اعتبار بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال برطرف شده است، اظهار کرد:‌رفع نقاط حادثه خیز به‌صورت یکی از پروژه‌های مستمر سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در دستور کار قرار دارد.

*کاهش سرعت بزرگراه‌ها در دستور کار

یکی از مباحثی که کمیسیون ایمنی راه‌ها وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرده در مورد آن بررسی کند بحث کاهش سرعت است. اخیرا پلیس راهور ناجا پیشنهادی را در این خصوص مطرح کرده که در قالب آن سرعت ناوگان عمومی در آزادراه‌ها از ۱۱۰ کیلومتر در ساعت به ۹۰ کیلومتر در ساعت کاهش یابد. در بزرگراه‌ها نیز به همین نسبت سرعت کاهش یابد، این موضوع فعلا در دست بررسی است و همکاران ما کار کارشناسی را انجام داده‌اند و امیدواریم این موضوع در دستور کار کمیسیون ایمنی راه‌ها قرار گرفته و درباره آن تصمیم‌گیری شود.

وی در پاسخ به این که سرانجام واردات کامیون‌های دست‌دوم به کجا رسید، گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه اجازه داده شده تا کامیون‌های دست‌دوم با عمر کمتر از سه سال وارد کشور شود، اما براداشتی که مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک از بند قانونی داشتند این بود که این خودروها باید صفر کیلومتر باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که این در حالی است که قانونگذار تصریح نکرده که کامیون‌ها باید صفر کیلومتر باشد، افزود:‌وقتی صحبت از خودرو دست‌دوم می شود طبیعی است که خودرو کارکرده است.

کشاورزیان با اشاره به این‌که اخیرا با وزارت صنعت، معدن و تجارت در این‌باره به تفاهم رسیده‌ایم، خاطرنشان کرد: به‌دنبال این هستیم تا با موافقت وزارت صنعت بتوانیم انگیزه بیشتری برای بخش خصوصی ایجاد شود و از این فرصت استفاده کنیم.

*اسکانیا با استانداردهای اروپایی تولید می‌شود

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به عدم شماره‌گذاری اسکانیا از اول بهمن‌ماه سال‌جاری، سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به‌عنوان متولی حمل‌ونقل چه برنامه‌ای در این‌باره دارد، گفت: موضوع پلاک نشدن اتوبوس‌های اسکانیا را نشنیده‌ام، اما معتقدم که تولید این اتوبوس‌ها در ایران بر اساس استانداردهای اروپایی و مورد تائید وزارت صنعت انجام می‌شود و فاقد اشکال است.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ادامه داد: متاسفانه کاربران و رانندگان بعضا دستکاری‌هایی در اتوبوس‌های خود انجام می‌دهند که برخی از این تصادفات و اتفاقات ناشی از این دستکاری‌هاست.

کشاورزیان تاکید کرد: البته ممکن است در استاندارد این خوردو هم اشکالاتی وجود داشته باشد ولی مرجع تعیین این اشکال پلیس راهور نیست، بلکه وزارت صنعت و سازمان ملی استاندارد است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *