پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 16 May 2024
 
۱۸
۱۹

احتمال‌ افزایش ۳ماهه‌ مدت‌ سربازی/ وضعیت خرید خدمت

يکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۶
کد مطلب: 331489
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با اعلام اینکه تامین سربازان مورد نیاز نیروهای مسلح با مشکل مواجه شده است گفت: این احتمال وجود دارد که در سال ۹۳ تمام یا بخشی از کسر خدمت ها برداشته شود و مدت خدمت سربازی به ۲۴ ماه برسد.
احتمال‌ افزایش ۳ماهه‌ مدت‌ سربازی/ وضعیت خرید خدمت
به گزارش جهان به نقل از مهر، سردار موسی کمالی در نشست خبری با خبرنگاران که پیش از ظهر یکشنبه ۲۴ آذر برگزار شد درباره آخرین مقررات مربوط به خدمت سربازی اعلام کرد: آخرین قانون خدمت وظیفه عمومی در تاریخ ۲۲ آبان ماه سال ۹۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و تا کنون سه آیین نامه آن تحت ۷ عنوان آیین نامه اجرایی قانون خدمت وظیفه عمومی، آیی نامه اجرایی معافیت کفالت، ایثارگران و امدادجویان و آیین نامه معافیت تحصیلی تصویب و ابلاغ شده است و دو آیین نامه با عنوان معاینه و معافیت پزشکی و بیمه خدمات درمانی کارکنان وظیفه در کمیسیون مربوط در دولت در دست بررسی است، پیش بینی می شود حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد معافیتهای پزشکی کاهش پیدا کند و بقیه آیین نامه ها نیز به مرور تبیین و در سر مراحل تصویب قرار خواهد گرفت تا زمینه های اجرای کامل قانون خدمت وظیفه عمومی فراهم شود.

وی همچنین درباره مدت خدمت دوره ضرورت نیز گفت: بر اساس بند الف ماده ۴ قانون خدمت وظیفه عمومی مدت خدمت سربازی ۲۴ ماه است و در صورتی که مشمول مازاد یا کمتر از تعداد مورد نیاز باشد ستاد کل می تواند آن را به کمتر یا بیشتر ۲۴ ماه تغییر دهد. در سالهای گذشته با توجه به آمار موالید و تامین نیاز نیروهای مسلح مدت خدمت بین ۱۴ تا ۱۸ ماه بوده است و اکنون به ازای خدمت در مناطق عملیاتی و امنیتی ۶ ماه، مناطق محروم و بد آب و هوا ۵ ماه و سایر مناطق نیروهای مسلح ۳ ماه کسب خدمت بین ۱۸ تا ۲۱ ماه است.

وی ادامه داد: موالید کشور سیر نزولی دارد برای نمونه موالید سال ۵۹ حدود ۲ میلیون و ۴۵۱ هزار نفر، سال ۶۰ حدود ۲ میلیون و ۴۱۹ هزار نفر، سال ۶۳ تعداد دو میلیون و ۶۸ هزار نفر، سال ۶۵ تعداد دو میلیون و ۲۵۶ هزار نفر، سال ۶۸ تعداد یک میلیون و ۷۸۹ هزار نفر، سال ۷۰ تعداد یک میلیون و ۵۹۲ هزار نفر، سال ۷۴ تعداد یک میلیون و ۳۰۵ هزار نفر، سال ۷۸ تعداد یک میلیون و ۱۷۴ هزار نفر و سال ۸۰ تعداد یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بوده است. بنابراین با بررسی های به عمل آمده تامین سربازان مورد نیاز نیروهای مسلح با مشکل مواجه شده است. در نتیجه این احتمال وجود دارد که در سال ۹۳ تمام یا بخشی از کسر خدمت ها برداشته شده و خدمت به ۲۴ ماه برسد. بنابراین این برداشتن کسر خدمت شامل کسانی که تا پایان سال ۹۲ وارد خدمت شده اند نمی شود.

سردار کمالی همچنین با بیان اینکه تقسیم مشمولان وظیفه در دو مرحله انجام می شود گفت: در مرحله اول نیروی محل خدمت (ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و ...) و محل آموزش آنان مشخص می شود. در مرحله دوم همه سربازان بعد از آموزش به سراسر کشور تقسیم می شوند.

وی ادامه داد: پادگانهای آموزشی در بعضی از شهرها وجود دارند ولی اعزام مشمول به یک پادگان به منزله خدمت در آن شهر نیست. بعضاً جوانان وقتی به پادگان عجب شیر یا بیرجند یا کرمان اختصاص می یابند نگران می شوند در حالیکه آنها بعد از آموزش تقسیم خواهند شد. همان طور که وقتی کسی به پادگانی در تهران اعزام می شود ممکن است پس از اتمام آموزش برای خدمت به شهرهای دیگر واگذار شود.

جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: ملاک تقسیم مشمولین نیاز یگان های مختلف نیروهای مسلح که در شهرهای مختلف استقرار دارند و همچنین وضعیت خود سرباز از قبیل تخصص، تاهل، تک فرزند ذکور، مشکلات خانوادگی و ... است و حداکثر تلاش می شود سربازان در نزدیک استان محل سکونت خود به کار گرفته شوند مگر این که نحوه استقرار نیروهای مسلح چنین اجازه ای را ندهد.

جوانان بر اساس مقررات موجود تکلیف سربازی خود را مشخص کنند

سردار کمالی به جوانان در خانواده ها تاکید کرد که بر اساس قوانین و مقررات موجود و خبرهایی که از سوی ستاد کل و سازمان وظیفه عمومی اعلام می شود در خصوص تعیین تکلیف سربازی خود اقدام کنند و به خبرهایی که بیشتر در حد نظریه و پیشنهاد است توجهی نکنند.

البته ستاد کل این خبرها را نیز رصد خواهد کرد. به عنوان مثال کسی بدون اینکه از مسایل امنیتی و دفاعی کشور، موالید، نیاز نیروهای مسلح، تهدیدات، راهبرد دفاعی، وضعیت اقتصادی و واقعیات موجود اطلاعی داشته باشد اعلام کند خدمت باید داوطلبانه یا حرفه ای شود اینها در عالم غیرواقعی شاید خوب است ولی وقتی بر اساس واقعیات موجود ملاحظه می شود سربازان وظیفه با حداقل بودجه و اعتبارات در تولید امنیت نقش کلیدی ایفا می کنند و اگر قرار باشد این نقش به کارکنان پیمانی سپرده شود حداقل در بحث حقوق و مزایا اعتبار نیروهای مسلح باید بالغ بر ۱۰ برابر افزایش داشته باشد در حالی که تامین این اعتبار اکنون غیرممکن است.

وی گفت: حقوق سربازان حدود ۶۵ تا ۱۲۱ هزار تومان است و با حداقل حقوق پرسنل پیمانی تفاوت اساسی دارند.

جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره کاهش مدت خدمت سربازان متاهل نیز گفت: طرح کمیسیون فرهنگی مجلس درباره کاهش مدت خدمت سربازی متاهلان در دست بررسی است در عین حال معتقدیم که مشکل تاخیر ازدواج جوانان سربازی نیست چون نرخ رشد در دهه ۶۰ با ۲۷ ماه خدمت سربازی بوده است

کمالی ادامه داد: حدود ۷۰ درصد جوانان بین ۱۸ تا ۲۰ ساله هستند که به خدمت سربازی می روند و بین سنین ۲۱ تا ۲۲ ساله ترخیص می شوند در حالی که متوسط سن ازدواج بیشتر است.

پرونده خرید خدمت سربازی بسته شده است

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره خرید خدمت سربازی نیز گفت: به دلیل تبعیض آمیز بودن آن خرید سربازی به هیچوجه مورد نظر ستاد کل نیروهای مسلح نیست و پرونده آن بسته شده است. همچنین درباره مشمولان خارج از کشور خرید خدمت وجود داشت که آن هم از سال ۹۲ منتفی شد.

جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان این که استقبال جوانان به خدمت سربازی برخلاف تصور عامه بسیار خوب است گفت: ۸۰ تا ۸۵ درصد جوانان به موقع به سربازی می آیند و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها مرتکب غیبت می شوند، البته تعدادی از آنها که اصلاً مراجعه نمی کند بسیار محدود است.

وی درباره سربازان فراری گفت: در مرحله اول اعلام کردیم سربازانی که تا پایان سال ۸۶ فرار کرده اند مورد عفو قرار می گیرند انتظار بود این افراد مراجعه کند اما برخی از افراد اعلام حضور نکردند. مجوز دوباره ای گرفتیم و برای آن اعلام کردیم که تا سوم خرداد ماه سال ۹۲ هر کسی که مراجعه کند مشمول عفو خواهد شد و اگر کسی بعد از این تاریخ مراجعه کند ابتدا باید به وضعیت او رسیدگی شود و درباره به کارگیری او تصمیم گیری شود.

سردار کمالی همچنین در مورد معافیت قانون سه برادری نیز گفت: از آنجا که نیروی مازاد نداریم قانون سه برادری از سال ۹۰ لغو شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


با سلام
کاش یه مناظره بود میشستیم با آقای سردار صحبت می کردیم که یک تنه نره به قاضی.
کشور را با این خدمت چند ساله دارن دچار مشکل می کنن و فقط همین لحظه را میبینن که به سرباز پول نمیدن.
مشکل ازدواج به نظرم یک دلیل اصلیش سربازیه، آخه یه فوق لیسانس بره 24 ماه سر چهارراه سوت بزنه که چی بشه؟ نابود بشه! عقب گرد کنه! چی بشه؟؟
آقایون مسئولین حواستون باشه کشور داره چه وضعی پیدا می کنه!
چقدر از دوستان خودم که در بهترین دانشگاه های کشور درس خوندن برای نرفتن به خدمت و وقت تلف نکردن از کشور رفتن.
خودم نمی دونم چه کار کنم.
سردار زمان شما وضع این جوری بود؟
وضعیت درآمد و هزینه این جوری بود؟
محمد
جالب اينه كه مشكل اصلي و اصلي و اصلي مدرك‌گرايي در كشور ايران، همين سربازيه.
تمام پسرا از ترس سربازي، ميخواهند تا دكتري را يه نفس بخونند، حال آنكه نه كشور به اين همه دكترا نياز دارد، نه اين فارغ التحصيلان دكترا، قوت خاصي دارند. فقط حفظیات و مقاله‌نويسي بي هويت، براي فرار از غول سربازي.
دختران هم كه مي‌بينند پسران مي خواهند دكترا بگيرند، نمي‌خواهند كم بياورند و نتيجه اين است كه مي‌بينيد! خانم‌هاي دكترا، ديگر با مرد ليسانس وفوق ديپلم حاضر نيستند ازدواج كنند و فسادهاي بي مرز.
در همه اين ها، جناب سردار دخيل هستند و بايد در قيامت پاسخگو باشند.
يه جوري ميگه انگار 24 ماه خدمت، وحي منزل بوده و وظيفه ابدي جوانان ايران است كه بدون حقوق و دستمزد، بيگاري بکشند، حالا تخفيف خورده بوده و قراره اون لطف برداشته بشه!!!
همين كه جوانان بيش از 2 ماه آموزشي كه لازم هست، خدمت مي‌كنن خودش لطف اجباري به نظام وظيفه هست. نظام وظيفه چون عرضه جذب نيرو نداره، مردم بايد تاوان بدن؟!
Iran, Islamic Republic of
با سلام

واقعا متاسف هستم. تنها جمله ای که می توانم بگم همینه.
کاظمی
باسلام
آقایان چرا بجای اینکه وضعیت سربازی در ایران را آسیب شناسی کنید می آیید مدت آنرا افزایش می دهید و بر مشکلات مردم می افزایید؟ این چه سیاستی است؟؟ چرا فکر می کنید قانون سربازی اجباری رضا شاهی همچنان باید ادامه پیدا کند ؟؟؟
اخه سردار! اونوقت تحصیلات نبود سرباز بنا نبود تو 27 سالگی بره خدمت.خدایا اینها اومدن شیعه رو یاری کنند یا نابود؟
حامد
سردار خودت حاضری به یکی که تازه فارغ التحصیل شده و کار نداره و هنوز سربازی نرفته زن بدی؟؟!!!
من شش روز دیگه اعزامم واقعا از اینکه اعتراف کردین دارین از ما بیگاری میکشین ممنونم.
جناب سردار ما خیلی سوالا در مورد خدمت داریم که متاسفانه هیچکی نیست حتی حرفمون رو گوش کنه چه بریه به جواب دادن!
جناب سردار چرا منی که توی دانشگاه علوم پزشکی درس خوندم باید برم سر مرز و بعد از دو سال که اومدم هیچی از اونایی که خوندم رو یادم نباشه؟ این هدر دادن بودجه ی مملکت نیست؟
سرباز مظلومترین فرد این کشوره. نه به خاطر اینکه سختی میکشه بلکه به خاطر اینکه حق نداره از حق خودش دفاع کنه!هیچ مسئولی نیست که حرفشو گوش کنه.
نیروی مفت و مجانی اعم از تحصیلکرده و غیره درخدمت آقایان درجه دار حقوق بگیر که اگر خودشان خوب به وظایفشان عمل کنند و بیکار نگردند این همه نیاز به سرباز نیست
کجای شرع و عقل حکم به این سیستم نابرابر و ظالمانه میدهد که یک عده بدون مواجب دوسال در خدمت عده ی دیگر باشند بدون اینکه پیشرفتی چه از نظر روحی و چه از نظر فکری و جسمی برایشان داشته باشد
حقوق یک سرهنگ را با یک سرباز مقایسه کنید ده برابر نباشد کمتر نیست...
SASAN
البته این دوست عزیزمون حقوق یک سرهنگ رو با یک سرباز فوق لیسانس یا دکترا مقایسه کردن وگرنه تفاوت حقوق با یک سرباز دیپلم خیلی بیشتر از اینهاست
Iran, Islamic Republic of
جناب سردار عزیز
بنده با مدرک دکترا و 32 سال سن و یه بچه 2 ساله برم سربازی تا به قول شما با حداقل بودجه و اعتبارات در تولید امنیت نقش کلیدی ایفا کنم؟
حسن عباسي در مورد سرباز حرف‌هاي جنجالي داشت كه نگذاشتند بزند و در نطفه خفه شد.
برای مسولینم که این همه به فکر ما جوانها هستند ممنونیم.

برای جاهای دیگه هم که پول ندارین نیرو تامین کنید اعلام کنید، خجالت نکشید.
Amir
جهان خواهشاً، لطفاً این مطلب را بذار در صدر اخبار سایت، شاید شاید یکی از مسئولین بیاد و نظر این دوستان را بخونه ببینه دارن حرف حساب میزنن یه بررسی انجام بده.

آقای دکتر زاکانی لطفاً پیگیری فرمائید!! آخه گناه این جوان های دهه 60 چیه؟
?
چرا کسی به مشکل این جوونا رسیدگی نمی کنه؟

مگه غیر از اینه که حرف حساب میزنن!!!
عیسی
Iran, Islamic Republic of
....
یه کم بیاین باهم فکر کنیم...
شرایط الان با اون زمان چه فرقی داره؟!
احمد
ای کاش برای حداقل یک بار یه خبر خوش از آقای سردار میشنیدیم.. قانون 2 برادری رو که مجلس محترم 4 سال پیش تصویب کردن لغو شد؟؟ به همین راحتی؟ تکلیف امسال من که 34 سال به بالا هستن چی میشه پس؟ چرا مثل دوره قبل معافیت سنی رو اجرا نمیکنید؟ تا کی باید مجرد بمونیم؟
جوان
سلام
عمده جوانان جامعه بدنبال تحصیل حداقلی هستند. یعنی عموماً کارشناسی دارند. اتمام کارشناسی یعنی حداقل 22 سال. میشه سردار بگین چطور اکثراً بین 18 تا 20 سربازی میرن؟ من متآهلم و بچه هم دارم و سال آخر کارشناسی ارشدم. کابوس دوسال خدمت بی حقوق و هزینه های زندگی منو درگیر کرده. شما که اینقدر خوب برنامه ریزی میکنید چه برنامه ای به من پیشنهاد میکنید؟؟؟؟
مادر نگران
سردار محترم مگر رهبر نفرمودند ازدواج ها را اسان کنید و نسل را اضافه خیلی از ما پدر و مادرها به حرف رهبر گوش کردیم و مراحل ازدواج را سبک گرفتیم ولی این غول سربازی تازه هیجده ما بود کلی بچه ها را از ازدواج عقب انداخت زیرا در خوش بینانه ترین حالت در 19 سالگی دیپلم بگیرند و 24 سالگی لیسانس{البته اگر دیگر نخواهند فوق یا دکتر ا بگیرند} 2 سال هم سربازی تا کار پیدا کنن و مسکن انهم بصورت اجاره ای در سن 28 سالگی بتوانند ازدواج بکنند انوقت یک جوان تا این سن بخواهد گناه نکند و سالم خود را به زندگی زناشویی وارد کند ایا امکانش هست چه کسی پاسخگوی این همه فساد به خاطر تاخیر در ازدواجها میباشد تو را به خدا سربازی را کم کنید نه اضافه
خدایی ایا فرزندان شما هم دچار این مشکلات هستند یا مسکنشان تامین است و شغلشان تثبیت
محمد
Iran, Islamic Republic of
من یه جوونم و در شرف فارغ التحصیلی از یه دانشگاه دولتی!!! برای خواستگاری اقدام کردیم،گفتن برید بعد از سربازی بیایید. یعنی هیچ جا دختر نمیدن، مگر به شرط کارت پایان خدمت. پدر ما هم بی ادعا و بی چشمداشت، زمان جنگ جونشو گذاشت واسه این کشور و این دین، الانم داره میذاره، اما افراد دیگه ای دارن استفاده میکنن.
بگذریم، بحث من سر اینه که اول باید بریم سربازی، بعدش با اون بریم سرکار (اگر بشه) و بعدش تازه بریم سراغ بحث ازدواج

فکرکنم زنم باید بیاد سر قبرم :(