جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۲

ظریف در جلسه غیرعلنی مجلس چه گفت؟

شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۷
کد مطلب: 393700
نماینده مردم رشت در مجلس گفت: وزیر امور خارجه کشور در این نشست گزارشی از عملکرد تیم مذاکره کننده ارائه کرد و تاکید داشت که مذاکرات به دلیل مقاومت ایران در مقابل زیادی خواهی طرف مقابل ادامه دارد.
به گزارش جهان، حسین سبحانی نیا در گفت وگو با خانه ملت، در تشریح جلسه غیر علنی امروز شنبه ۸ آذر مجلس شورای اسلامی، گفت: در این جلسه وزیر امور خارجه گزارشی از روند و میزان مذاکرات هسته ای در وین و بحث های انجام شده و نحوه کار میان وزرای خارجه ۱+۵ به نمایندگان ارائه داد.

نماینده مردم نیشابورو فیروزه درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: البته آقای ظریف توضیحات کلی در خصوص مذاکرات هسته ای و مسائل مربوط به آن مطرح کرد زیرا هنوز هیچ توافقی میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی صورت نگرفته است؛ بنابراین وزیر امورخارجه در این جلسه عنوان کرد که در مدت زمان تمدید شده قرار است که درباره چه موضوعاتی صحبت شود تا در ماه های آینده در مذاکرات به جمع بندی درستی از مسائل دست پیدا کرد.

نمایندگان از مقاومت تیم مذاکره کننده هسته ای حمایت کردند

عضو هیات رئیسه مجلس، تصریح کرد: همچنین نمایندگان سوالات خود در خصوص مذاکرات را مطرح کردند و وزیر امور خارجه به پرسش های نمایندگان پاسخ داد، البته باید تاکید کرد که گزارش ظریف از مذاکرات مثبت بود و نمایندگان از مذاکرات و مقاومت تیم مذاکره کننده هسته ای در مقابل زیاده خواهی ۱+۵ اعلام حمایت کردند.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه ظریف از محبت‌ها و حمایت‌های مقام معظم رهبری و بیانات ایشان در نشست بسیجیان تشکر کرد، اظهارداشت: وزیرخارجه تشریح کرد که مذاکرات اخیر هفت روز طول کشید و به طور متوسط روزی هفت ساعت جلسات متعددی داشتند که برای اولین بار چین با متن مکتوب در جلسات حضور پیدا می‌کرد.

به گفته نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ظریف گفته است که جلسات با تندی برگزار می‌شد و در جلسات وین طرفین بر سر ۶ موضوع اختلاف نظر داشتند. طرفین سه گزینه برای جلسات در نظر داشتند که یا مذاکرات شکست بخورد یا به توافق کلی برسند و یا توافق جزیی صورت بگیرد، که در نهایت دو طرف تصمیم می‌گیرند به توافقی جزیی برسند و بعد به توافق کلی دست یابند.

فاصله بین لغو تحریم ها و افزایش تعداد سانتریفیوژها موارد مورد اختلاف

جعفرزاده ادامه داد: ظریف تاکید داشت که تمدید مذاکرات از اختیارات تیم مذاکره کننده ایران بود. همچنین وزیر امور خارجه عنوان کرد که اختلاف زیادی بین ایران و تیم ۱+ ۵ وجود داد. فاصله بین لغو تحریم و افزایش تعداد سانتریفیوژها از جمله موارد اختلاف بود.

مقاومت تیم مذاکره کننده در برابر ورود مباحث حقوق بشر و برنامه موشکی به روند مذاکرات

ظریف در جلسه غیرعلنی امروز مجلس شورای اسلامی تاکید کرده که ایران هیچگاه اجازه نداد طرف مذاکره کننده موارد خارج از دستور از جمله حقوق بشر و برنامه موشکی را مطرح کند.

تحریک کشورهای عربی علیه ایران و تلاش برای عدم توافق

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به نقل از ظریف گفت مذاکرات ۷هفت ماه تمدید شد و ادامه داد: در مذاکرات هسته‌ای صهیونیست‌ها برای تحریک کشورهای عربی علیه ایران تلاش زیادی کردند و به شدت به دنبال آن بودند که توافقی صورت نگیرد. که ایران بارها اعلام کرد چه توافق صورت بگیرد چه نه، ایران قدرتمند است و قدرتمند بودن ایران ربطی به توافق هسته‌ای ندارد.

جعفرزاده به سوال نمایندگان از وزیر امور خارجه کشور اشاره کرد و توضیح داد: برخی از نمایندگان سوالات و دغدغه‌های خود را با ظریف در میان گذاشتند. از جمله پرسیده شد چرا بحث تحریم جزو مباحث آخر مذاکرات بود که ظریف تاکید کرد که طرف آمریکایی بحث‌هایی را مطرح می‌کرد که نپذیرفتیم و در ضمن در ۶ ماه اخیر از برنامه رفع تحریم عقب‌تر نیستیم.

وی ادامه داد: همچنین رسایی مطرح کرد که در مذاکرات مسائل غیر هسته ای هم مطرح شد که وزیر امور خارجه تاکید داشت اجازه ندادیم مباحثی غیر از دستور جلسه در مذاکرات دنبال شود. همچنین ظریف اعزام نماینده رئیس جمهور به مسقط و وین را تکذیب کرد.

نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه ظریف تاکید داشت اجازه نمی دهیم در مذاکرات عنوان شود به ما پولی داده می‌شود، گفت: آنها پول خودمان را به ما می‌دهند. همچنین از سوی یکی از نمایندگان مطرح شد که تمام تمرکز وزارت امور خارجه بر روی مذاکرات ۱+۵ است که وزیر تاکید داشت قائم مقام و معاونانش در ایران، کارهای وزارتخانه را دنبال می‌کنند و همه تمرکز وزارت امورخارجه بر روی مسئله مذاکرات هسته‌ای نیست./
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *