جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۱۵
۳۷
دستِ خالی از ابتکار دستگاه دیپلماسی؛

هشدار به وزارت خارجه درباره وارد شدن در طرح خطرناک سوریه

پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۳
کد مطلب: 398002
اعلام موافقت وزارت خارجه ایران با طرح دمیستورا بدون آنکه نقاط نقد آن بدرستی معین گردند، می‌تواند کشور ما را وارد روندی غیرقابل بازگشت که بازی در طرح غرب است، نماید.
هشدار به وزارت خارجه درباره وارد شدن در طرح خطرناک سوریه
گروه بین الملل جهان نيوز - سعدالله زارعی: طرح صلح «دمیستورا» در آغاز راه با «بحران» مواجه شده و به نظر نمی‌آید بتواند گرهی از بحران سوریه را باز کند و شکست در ماموریت وی به عنوان نماینده دبیر کل سازمان ملل، نشان می‌دهد که سازمان ملل ۴ سال پس از آغاز بحران گام موثری در کاهش بحران امنیتی یک عضو خود برنداشته است. از این منظر بحران سوریه معیار روشنی است بر میزان توانایی و کارایی شورای امنیت سازمان ملل. اما در مورد اینکه ماموریت دمیستورا چیست و به کجا خواهد انجامید نکاتی وجود دارد:

۱- ماموریت دمیستورا پیدا کردن راه حل سیاسی برای بحران سوریه است. طرحی که او برای تحقق آن تلاش می‌کند شامل دو بخش اصلی می‌شود؛ آتش‌بس میان ارتش و معارضان مسلح و تشکیل دولت ملی ائتلافی و در واقع دولتی که مخالفان آن را قبول داشته باشند. آتش‌بس مورد نظر نماینده بان کی مون عمدتا ناظر به اجرای آتش‌بس در حلب است و دولت ائتلافی در واقع دولت مخالفان است. بر اساس طرح دمیستورا بجز ارتش و وزارتخانه‌های امنیتی، بقیه وزارتخانه‌ها و سازمان‌های سوریه باید به مخالفان سپرده شود! منظور دمیستورا از مخالفان هم تنها گروهی از مخالفان نظام بشار اسد است. این‌ها همان مخالفانی هستند که مورد حمایت رسمی و جدی غرب می‌باشند. همان‌ها که در بخش نظامی با عنوان «ارتش آزاد»- جیش‌الحر- شناخته می‌شوند.

با این وصف کاملا واضح است که دولت مورد نظر نماینده دبیر کل حتی از حمایت مخالفان هم برخوردار نیست و تنها شامل گروهی می‌شود که پس از بحران ۱۳۹۰ سوریه توسط آمریکا به وجود آمده است. پس تشکیل دولت ائتلافی قادر نیست به درگیری‌ها در سوریه پایان دهد و از قضا چنین دولتی دامنه مناقشات امنیتی را افزایش می‌دهد چرا که گروه‌هایی نظیر داعش و جبهه النصره که به طور مسلحانه با دولت درگیر هستند و نیز گروه‌هایی نظیر «تنسیق» که با روش سیاسی با دولت کنونی مخالفت می‌کنند، توافق بشار اسد و جیش‌الحر را یک اقدام خطرناک علیه خود ارزیابی کرده و با آن به مقابله برمی‌خیزند.

ماموریت دمیستورا برای استقرار آتش‌بس در حلب هم درست در زمانی اتفاق افتاده که ارتش سوریه طی ماه‌های اخیر به پیشروی‌های مهمی دست یافته است و از این رو طراحی کیش و مات‌گونه وی در صفحه شطرنج سوریه نوعی سرگرم‌سازی و به دست آوردن زمان به حساب می‌آید. در این بین دولت سوریه اعلام کرده است که طرح دمیستورا را قابل بررسی می‌داند و این در حالی است که در مورد مهمترین بند این طرح، دولت سوریه با نماینده دبیرکل سازمان ملل اختلاف نظر جدی دارد.

۲- از یک منظر طرح دمیستورا باز تولید طرح روسیه در کنفرانس ژنو یک (۹تیر ۹۱ مصادف با ۳۰ ژوئن ۲۰۱۲) تلقی شده است. در زمانی که بحران سوریه در اوج خود بود و گمانه‌زنی‌های زیادی مبنی بر سقوط قریب‌الوقوع دولت اسد وجود داشت، روسیه طرحی را ارائه کرد که مورد پذیرش بسیاری از اعضای شرکت‌کننده در کنفرانس قرار گرفت. البته آمریکایی‌ها گفتند ما مخالفتی با اجرای این طرح نداریم و کمکی هم به اجرای آن نمی‌کنیم. طرح روسیه در آن مقطع ۶ بند داشت و به طرح شش ماده‌ای روسیه برای حل بحران سوریه مشهور شد. یکی از این بندها ناظر بر آتش‌بس بین دو طرف بود و بند دیگری به تشکیل دولت وحدت ملی اختصاص یافت بدون آنکه درباره چگونگی و شرایط تشکیل دولت ائتلافی توافقی صورت گرفته باشد. در آن مقطع کوفی عنان به عنوان نماینده مشترک دبیر کل سازمان ملل و اتحادیه عرب اعلام کرده بود که در ماموریت خود شکست خورده و نتوانسته کمکی به کاهش بحران سوریه بنماید.

بعد از این هم وی کنار رفت و «اخضر ابراهیمی» جای وی را گرفت. اما هم‌اینک دمیستورا پیگیری‌های خود را در راستای طرح ژنو یک معرفی می‌کند و حال آنکه شرایط حاکم بر دولت و معارضه سوری در این فاصله دو سال و اندی تا حد زیادی تغییر کرده است و به خصوص این طرح برای دولت سوریه جذابیت و اهمیتی ندارد.

موضع روسیه در قبال طرح دمیستورا تا حد زیادی مثبت است. از این رو همزمان با اقدامات استیفان دمیستورا، وزارت خارجه روسیه بر حجم فعالیت‌های خود افزوده است. سفر اخیر ولید المعلم وزیر خارجه سوریه به روسیه، سفر امیر عبداللهیان معاون وزیر خارجه ایران و اظهارات پوتین مبنی بر لزوم سرعت دادن به ابتکارها درباره سوریه از این موضوع حکایت می‌کند. همزمان اعلام شده است که عربستان و ترکیه با این طرح مخالفند و آن را طرحی برای مشروعیت‌بخشی به بشار اسد خوانده‌اند کما اینکه از فرانسه و رژیم صهیونیستی هم در زمره مخالفان طرح دمیستورا نام برده می‌شود. اما در عین حال درباره اینکه آیا این چهار دولت به طور واقعی هم با طرح یاد شده مخالفند و یا با اعلام مخالفت سعی می‌کنند موضع معارضه ضد بشار اسد را مستحکم کنند، تردید جدی وجود دارد.

۳- طرح دمیستورا نسبتی هم با طرح فرانسه و ترکیه موسوم به «ایجاد منطقه ممنوع پرواز» دارد. یک سال پس از آغاز بحران سوریه، این دو عضو ناتو پیشنهاد کردند که در مناطق شمالی سوریه و با محوریت استان حلب، منطقه ممنوعه پروازی به اجرا گذاشته و در این محدوده با تحرک هوایی و موشکی ارتش سوریه مقابله شود. هدف آنان این بود که تحت پوشش ادعای بشردوستانه- اسکان آسیب‌دیدگان از جنگ- مخالفان بشار اسد را سازماندهی کنند و از طریق مناطق سوریه، دولت دمشق را تهدید کنند. چنین اقدامی از یک‌سو وجهه‌ای بین‌المللی پیدا می‌کرد چرا که ایجاد چنین منطقه‌ای به صدور قطعنامه‌ای در شورای امنیت که در آن روسیه هم حضور دارد، نیازمند است و چنین قطع‌نامه‌ای اقدامات دولت‌های ترکیه و... که تاثیرات عمیقی در آینده مناسبات ترکیه با همسایگان خود برجای می‌گذارد را تا حد زیادی موجه می‌کرد از سوی دیگر حضور روسیه در چنین روندی از جدایی و شکاف در میان متحدان بین‌المللی و منطقه‌ای اسد حکایت کرده و به مثابه واردکردن ضربه سنگین به دولت دمشق می‌باشد.

طرح ایجاد منطقه ممنوعه پروازی علی‌رغم گذشت دو سال از طرح آن تاکنون هیچ پیشرفتی نداشته و به نظر نمی‌آید به جایی برسد. در طرح دمیستورا سخنی از ایجاد منطقه پرواز ممنوع نیامده و اشاره‌ای هم به نقش ترکیه و عربستان نشده است اما واقعیت این است که منطق طرح یادشده با منطق طرح فرانسه و ترکیه یکی است و حتی می‌توان گفت موفقیت دمیستورا در طرح خود، زمینه را برای اجرایی شدن طرح منطقه پروازممنوع فراهم می‌کند. براساس طرح دمیستورا ارتش سوریه حق شلیک به معارضان ندارد و باید اداره محلی امور استانها را بعهده معارضه قرار دهد. اجرای این طرح به طور طبیعی مانع حرکت هواپیماهای نظامی بر فراز شهرها می‌شود و به عبارتی نیروی هوایی سوریه از معادله امنیتی میان دولت و معارضین کنار می‌رود. در واقع در این روند ممنوعیت پروازی عملا به اجرا درآمده است. البته قاعدتا این گام پایانی نخواهد بود بلکه گام بعدی زمین‌گیر کردن سوریه در زمینه دفاع در مقابل تهاجم هوایی دشمن می‌باشد. همین دو هفته پیش هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی از اعماق آسمان فلسطین دو آتشباری متعلق به ارتش سوریه را در حومه دمشق مورد تهاجم قرار دادند. این نشان می‌دهد که حرکت دشمن به ایجاد ضمنی منطقه ممنوع پرواز محدود نشده، تهاجم هوایی علیه سوریه را نیز دربرمی‌گیرد.

طرح دمیستورا برخلاف آنچه عنوان شده است به طرح ترکیه و فرانسه نزدیک‌تر است تا طرح روسیه چرا که در طرح روسیه آتش‌بس در مقابل خلع سلاح معارضه مطرح بود و از سوی دیگر همه معارضه و از جمله جریان تنسیق را هم دربرمی‌گرفت و اگر اجرا می‌شد تا حد زیادی به فروکش کردن بحران امنیتی در سوریه می‌انجامید ولی طرح دمیستورا از یک سو ناظر به حفظ سلاح در دست معارضین و از سوی دیگر سبب تشدید درگیری‌ها و مؤثرشدن این درگیری‌ها تمرکز دارد. بنابراین می‌توان گفت طرح دمیستورا ناظر به احیای معارضه است.

۴- موضع وزارت خارجه کشورمان در این زمینه قابل بحث می‌باشد. کادر دیپلماسی ایران در موضوع بحران سوریه نوعا غیرفعال بوده است. این در حالی است که بخش عمده‌ای از اقتدار خارجی و داخلی جمهوری اسلامی به توانمندی‌اش در شکل دادن به یک جبهه منطقه‌ای با حضور تعدادی از دولت‌ها، ملت‌ها و جنبش‌های انقلابی است. علی‌رغم آن، بحران سوریه در دولت‌های دهم و یازدهم ایران در کانون توجه قرار نگرفته است. در اواخر دی‌ماه سال گذشته ۵ روز قبل از تشکیل کنفرانس ژنو ۲ سوریه، در حالیکه ۵ ماه از استقرار دولت روحانی گذشته بود، وزیر خارجه ایران، طرحی ۴ ماده‌ای ارائه کرد. این طرح بر راه‌حل سیاسی، آتش‌بس، بازماندن راه کمک‌های انسانی به آسیب‌دیدگان و مبارزه با سازمان‌های سوری وابسته به القاعده تاکید داشت، ولی چندان پیگیری نشد. طی روزهای اخیر شاهد سفر حسین امیر عبداللهیان معاون وزیر امور خارجه به مسکو بودیم. وی در این سفر موضع موافق جمهوری اسلامی را با طرح دمیستورا ابراز کرد. همزمانی سفر آبان‌ماه وزرای خارجه ایران و سوریه به مسکو هم تداعی‌کننده این بود که سه کشور روی طرح مشترکی کار می‌کنند.

اما با این وجود موضع وزارت خارجه از ارائه یک ابتکار تهی است. ایران می‌توانست و می‌تواند یک اجلاس مؤثر منطقه‌ای و بین‌المللی حول محور مسئولیت همگان برای مهار تروریزم برگزار کند و فضای منطقه‌ای را علیه حامیان منطقه ترور در سوریه سازمان و سامان بدهد. بسیاری از کشورهای عربی نظیر کویت، عمان، عراق، سودان، الجزایر، تونس و ... در این مجموعه قرار می‌گیرند و این در حالی است که دولت‌های روسیه و چین هم در چنین ابتکاری حضور خواهند داشت. اعلام موافقت وزارت خارجه ایران با طرح دمیستورا بدون آنکه نقاط نقد آن بدرستی معین گردند، می‌تواند کشور ما را وارد روندی غیرقابل بازگشت که بازی در طرح غرب است، وارد نماید.
منبع: کیهان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
با عرض سلام و احترام،
بنده نظرات غیرکارشناسی خودم را ارائه میکنم تا از نقد بزرگواران دیگر بهره مند شوم.
1. ابتدا باید در نظر گرفت تاکنون بیش از صد هزار و به روایتی صد و شصت هزار سوری جان خود را از دست داده اند (در اثر قحطی، مهاجرتهای گسترده، از هم پاشیدن زیرساختها، درگیریهای معارضین و دولت، حملات معارضین علیه غیرنظامیان و گروههای معارض دیگر) و هزینه بازسازی سوریه بیش از 200 میلیارد دلار تخمین زده میشود (بنا به بعضی آمار). شاید وضع سوریه امروز با وضعیت کشور ما پس از 8 سال دفاع مقدس قابل مقایسه باشد.
2. دستگاه دیپلماسی ما از ابتدای درگیریها به دنبال یک راه حل سیاسی مرضی الطرفین (در مورد طرفین اختلافاتی در تعریف هست) بود که برخلاف توافقات ژنو یک و دو (طبق ادعای آمریکا و با انکار روسیه) مستلزم کناره گیری آقای اسد نباشد.
3. اکثریت مردم سوریه اهل تسنن هستند و نظام سکولار سوریه باعث شده اشتراکات عمومی کمی بین ما و مردم سوریه وجود داشته باشند (گروه اخوان المسلمین مؤثرترین و جدیترین آلترناتیو و اپوزیسیون در سوریه است) هرچند ضدیت با رژم صهیونیستی از دیدگاه ملی و دینی یک عامل پیوند دهنده است؛ با این اوصاف مهمترین رسالت ما در سوریه حفاظت از انسانها و مسلمین و مؤمنین است و اصلاً پیام انقلاب ما تحرکات هژمونیک نیست بلکه ندای آزادی، برادری، آزادگی و توحید برای بشریت است.
4. با در نظر گرفتن جمیع جهات (هرچند بنده از دیدگاه برادران نیروهای مسلح اطلاع ندارم) فکر میکنم اگرچه ممکن است بتوانیم تکفیریها و معارضین مسلح را تا آخرین نفر هلاک کنیم و اوضاع سیاسی و امنیتی سوریه را به وضعیت قبل برگردانیم، اولاً سوریه از این هم ویرانتر خواهد شد ثانیاً تمام اعتبار خود را روی آقای اسد هزینه کرده ایم در حالی که دولتها می آیند و میروند ولی ملتها پابرجا هستند (آقای اسد جزء محور مقاومت هستند ولی مهمتر این است که مردم سوریه جزء محور مقاومت باشند). نرمش قهرمانانه یعنی بعضی جاها باید کمی عقب کشید تا در فرصت مناسب حریف را ضربه کرد.
5. خواهشمندم بنده را از نظرات خودتان مستفیذ بفرمایید.
کارت درسته چرا اسمتو نمیزاری که تشویقت کنیم
خمول
Latvia
معلومه از سیاست چیزی رو نمیدونی
اگه اسد بره کنار سنگر دفاعی ایران تا نقاط صفر مرزی به عقب کشیده میشه
و نظام جز اسد گزینه ی نداره
لطفا از نرمش قهرمانانه اینقدر تعاریف بد و سطح پایین نداشته باشید
یاعلی
چاکرم. علی یارت.
صراطی
هموطن عزیز سلام, من هم با بخشی از نظرات شما موافقم ولی در مورد آقای اسد فکر می کنم اکثریت ملت سوریه حمایت خودشون رو با اسد اعلام کردن در نتیجه حمایت از اسد حمایت از خواست اکثریت مردم سوریه و حمایت از محور مقاومت است.
سوءتفاهم نشه، نمیگم آقای اسد بره کنار. اما میگم دیدگاه رسمی ما این بوده که انتخابات برگزار بشه و چون انتخابات سر موعد خودش برگزار شد و آقای اسد واجد بیش از هشتاد درصد آراء شد ما در توجیه حمایت از آقای اسد خیلی دستمون بازتر شد.
حرف بنده اینه که اولاً تحبیب قلوب مردم سوریه خیلی مهم هست، ثانیاً بعضی وقتها داشتن همه چیز با هم ممکن نیست، ثالثاً راه حل آتش بس رو میشه بررسی کرد حالا شاید نباید پذیرفت ولی ندیده و متر نکرده چون ظاهراً «جنگ جنگ تا پیروزی» نیست معنیش این نیست که قطعاً طرح دشمن است و به هیچ دردی نمیخورد.
البته قبول دارم مجموعاً حرفم به مذاق مخالفان محور مقاومت خوش آمده و افراد انقلابی هم ناراحت شده اند ولی به هر حال خدا به ذات و کنه هر قضیه ای آگاهتر هست و طراحیهای خودش رو داره. مخلص کلام اینکه شاید اینجا مقداری باید عقب کشید، شاید هم عقب کشیدن حرام است و باید تا آخرین نفس ایستاد، بنده حقیقتاً نمیدونم. باز ممنون از جهان نیوز که حرفهای منو منتشر کرد و ممنون از شما از قابل دونستید و حواب دادید. از کسانی که بهم گفتند اسرائیلی و ... هم کینه ای ندارم و حلالشون میکنم اگر منو حلال کنن، قطعاً نیتشون خیر هست و از روی غیرت دینی به من تشر زدن.
آمیزاد
Colombia
شما مغلطه را خوب میدانید آقای دیپلمات، بهتر است خانواده قربانیان سوریه که آنها را نادیده گرفتنید و مقاومتشان را هیچ شمردید شما را حلال کنند.
از دیدگاه خیر خواهانه شما متشکرم. به نظر شما اگر اسد کنار بکشد کدام جریان غالب خواهد شد ؟ مطمئنید کشتار تمام می شود؟ هرجا تعدادی تروریست جنگ را انداختند باید برای دوری از خسارت تسلیم شد؟چرا یک دولت قانونی و منتخب مردم کنار بکشد در مقابل تروریست و وحشیگری اسمش نرمش قهرمانانه است؟ کی کشتار در سوریه را راه انداخته؟ راه اندازی تروریستها توسط غرب و ضربه به اسلام و شکست مقاومت نبود؟ شکست مقاومت شروع فلاکت در مقابل اسرائئل نیست؟ وقتی دشمن دین ستیز قرآن به نیزه میزنند افرادی مثل شما خیمه ولی دین را از جا می کنند.
Iran, Islamic Republic of
آنچه از بيانات رهبر انقلاب اسلامي و واقعيتهاي منطقه و اوضاع شيعيان منطقه و ........... برمي آيد
دفاع از نظام سوريه يك واجب عيني براي نظام اسلامي ايران است كه اگر به آن توجهي نكنيم بايد فاتحه قدرت ايران و نابودي شيعيان لبنان و سوريه و عراق و محور مقاومت راخواند
بنابر اين . اين نظرات آبكي اسرائيلي تو به درد خودت مي خورد و بس
در واقع اين نظرات تو نيست و بلكه نظرات و خوابها و آرزوهاي اسرائيل و سران مزدور اسرائيل و آمريكا و غرب در منطقه است كه چون نتوانسته اند به آن دست يابند به هر نحوي مايلند كه آن را به اجراء درآورند.
ضمنا" همين مردم سوريه بودند كه با راي بالاي خود . نظام سوريه را به حكومت برگزيدند و معلوم نيست كه مردمي بودن جكومت در چه چيزي است كه بعضي ها نمي خواهند آن را بپذيرند ؟!
ظاهرا" مردمي بودن حكومت از نظر اين جماعت غرب پرست وقتي است كه آن حكومت طرفدار آمريكا باشد كه اگر اين گونه نبود و اكثريت مردم در ايران يا عراق يا سوريه به مخالفين آمريكا راي دادند آن را قبول نمي كنند !!!
انشاء الله محور مقاومت در منطقه تمام دست نشاندگان غرب و شيوخ عرب نوكر غرب و اسرائيل را به نابودي خواهندكشيد و آرزوهاي صدها ساله يهود جهاني را برباد خواهند داد
باشد تا ولي خدا ظهور كند و مانده اين فضولات كثيف را روانه دوزخ نمايد
آمين
Iran, Islamic Republic of
شنگول جان

مردم سوريه با راي بالا به نظام خود راي دادند ولي همانطوري كه شما در سال 88 به اين نظام خيانت كرديد و به آن توهين نموديد و قصد كودتا داشتيد كه با ياري خدا به دهانتان زده شد .
در سوريه هم دولت آن با كمك شيعيان لبنان و سوريه و عراق و ايران . به دهان سگان يهود جهاني زده شد كه راه خانه ي شان را گم كردند و به دوزخ تشريف فرماشدند !!!

تا باد چنين بادا
آدمیزاد
Colombia
آین مردم سوریه نیستند که با اسد میجنگند بلکه مزدوران آمریکایی و عثمانی و وهابی خارجی اند که با اسد دشمنند.
هشدار به وزارت امور خارجه : مراقب باشید در زمین دشمن بازی نکنید.
Iran, Islamic Republic of
زمين دشمن يا زمين دوست ؟!

جيگر جان
اينان در زمين دوستانشان بازي مي كنند !!!

هههههههههههههه
آدمیزاد
Colombia
طعنه خوب و قشنگی بود
Iran, Islamic Republic of
اگرخودشان پذيرفته باشن ما نبايد كاسه داغتراز آش شويم.
Iran, Islamic Republic of
تا اين كه منظور شما از خودشان چه كسي باشد ؟!
يعني منظور از خودشان . هزاران تروريستي است كه از سراسر جهان به خاك سوريه آورده اند و يا مردم سوريه است كه به نظام خود راي داده اند ؟!!!
زيرا در منطق شما مفسداتي هاي غرب پرست . وقتي مردم ايران در سال 88 به اين نظام راي دادند ساز تقلب را مي زديد و به هيچ چيزي تمكين نكرديد . زيرا اربابانتان همين را از شما خواسته بودند !!!

بنابر ازين زياد ترهات نبافيد و زرزات نگوئيد كه مسموع نمي باشد و ما به آن گوش نمي كنيم !!!
خوشدل
Iran, Islamic Republic of
خدابه ما و دولت ما عقل و تن سالم بدهاد انشاالله
الحمدلله دل خوش رو داده قبلا
اگر اینها با این تدبیرشون باعث شکست دولت سوریه و شکست جبهه مقاومت در منطقه نشوند خیلی شانس آوردیم !
مردمی
با سلام این طرح ها همه اش الکیه در مورد سوریه و عراق و به طور کلی منطقه کلا دولت.... زنده باد حاج قاسم سلیمانی. زنده باد مردم ایران به خاطر پرورش قاسم سلیمانی ها. پاینده باد رهبر عزیزمان
اونوقت اینا رو فقط جهان نیوز میفهمه !!!!
Colombia
هشدار بجا و خوبی است، چون بعضی ها در دولت(بویژه وزارت خارجه) هنوز رویشان نمیشود وگرنه صددر صد از سیاستها آمریکا و انگلیس در سوریه و همه جای جهان حمایت میکردند ،.
وزارت خارجه ما وزرات مذاکرات هسته ای شده و متاسفانه تمام انرژی این وزرات خانه با دو معاون و یک وزیر صرف این مذاکرات است و توجهی به مسایل منطقه ندارد. تیم قبلی در مذاکرات این موضوعات را نیز مطرح می کردند و حمایت از از دوستان منطقه ای ایران را نیز جز منافع و امتیازهای درخواستی میگنجادند درحالی که تیم فعلی صریحا اعلام کرده فقط مسایل هسته ای . نتیجه مذاکرات هم که عیان است .
واقعا دولت باید مواظب باشه و با نظر رهبری جلو بره چون ایشون تجربه ای که در این مواقع دارند بسیار کمک حال تصمیم گیری های سیاسی منطقه هست...
وزارت امور ژنو و وين و نيويورك
United States
وزارت امورخارجه شديدا از ضعف ساختاري - مديريتي تقريبا بي سابقه اي رنج ميبره كه ضروريه مسئولين عاليرتبه نظام تا خيلي دير نشده و اوضاع اين وزارتخانه بسيار مهم و حساس و تاثيرگذار بحراني تر ازين نشده چاره اي بينديشند
١- متاسفانه عمده سرمايه ، وقت و انرژي مديريت وزارتخانه مصروف پرونده هسته اي شده و ساير موضوعات كلان سياست خارجي مخصوصا روابط دوجانبه و چالشهاي منطقه اي شديدا و عميقا مغفول مانده اند
٢- عدم آشنايي و اشراف نسبت به معضلات و مشكلات درون سازماني و نداشتن هيچ برنامه و طراحي براي حل و فصل آنها و بهبود اوضاع اداري و مالي دستگاه
٣- نبود هيچگونه برنامه ريزي منضبط و منسجم براي اداره امور سفارتخانه هاي كشورمان به نحويكه غالبا سفرا در پايان دوره مأموريت خود تعويض نشده و در صورت جايگزيني از نيروهاي قديمي بازنشسته استفاده شده است كه حاكي از رفتار باندي و گروهي دارد
چون وزارت خارجه در ماجرای سوریه زحمتی متحمل نمی شود، قدر تلاشهای سپاه قدس را نمی داند
Iran, Islamic Republic of
مي دانند كه چه مي كنند
ولي چه حيف كه مطيع شيطانهاي انسي اي مانند اسرائيل و آمريكا و غرب و شيوخ بي مقدار عرب اند !!!
شبنم
Iran, Islamic Republic of
من یک سوال در ذهنم خلجان میکند که چرا دستگاه دیپلماسی ما فقط بازی کردن در زمین دشمن را خوب و عالی بلد است اما در زمین خودی حرفی برای گفتن ندارند
عکس زیبایی از تدبیر و مقاومت که میتواند رژیم صهیونیستی و اذنابش را بلرزاند.
باید فقط روزشماری کرد وامیدوار بود تا روزی که تدبیر به روز اخرش برسد روز بعدش روز چاره است
Iran, Islamic Republic of
خدا عاقبتشونو ختم به خیر کنه
سعيد110
مثل اين كه بايد خدا را صد هزار مرتبه شكر كنيم كه ديپلماتهاي خوش خنده ما تمام فكر و ذكرشان را گذاشتند روي رفتن و برگشتن از كوچه بن بست توافق با آمريكا. چون تمام كد هاي اين راه براي ملت بزرگ ما روشن و تبين شده است.
يعني اين ديپلماسي در پيش گرفته شده خيلي بيشتر از اينها ميتونست بد تر بشه و بحمد الله تا كنون نشده. مگر بخواهند بواسطه اين حرف امروز من به فكر مابقي دوره باقي مانده از اين دولت باشند.
آقای ظریف از دیپلماسی همین را یاد گرفته که به دشمن لبخند بزند و او را در آغوش بگیرد . در حالیکه غربیهابفکر فریب ما هستند و فقط برای تآمین منافع اسراییل تلاش می کنند.
Iran, Islamic Republic of
کارشناسان جهان نیوز جهان را فقط بر اساس نظرات خود می خواهند ..................امکان ندارد
Iran, Islamic Republic of
پس فكر كردي كه ما دنيا را بر اساس افكار و آرزوهاي اربابان اسرائيلي و آمريكايي تو مي خواهيم ؟!!!

هههههههههههههههههه
Iran, Islamic Republic of
فکر تو اینقدر کوتاه که بیشتر نمی فهمی ارباب من اگر آمریکا باشه برای از بی بردن صدام وطالبان که خوب بوده ارباب تو کیه وچکار کرده
سرور
اربابت صدام و طالبان را خودش بزرگ کرد و خودش رفتار آنها شد و خودش صدام را نابود کرد اما طالبان را نه.
اربابت نوکران خود را تا زمانی که خوب خدمت می کنند نگه می دارد و بعد کیسه زباله.
آقا جان ارباب همه ما حق تعالی هست! چرا آمریکا رو به عنوان ولی خودت انتخاب کردی؟