شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۱

کدام کتاب به دستور امام زمان نوشته شد؟

دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۲
کد مطلب: 402645
حجت الاسلام و المسلمین حسین گنجی گفت: از محورهای مهم بحث مهدویت سخن از تكالیف مسلمانان خصوصا شیعیان حضرت مهدی علیه السلام در عصر غیبت است.
به گزارش جهان به نقل از روابط عمومی مسجد جمکران، حجت الاسلام گنجی در جمع نمازگزاران و مجاوران مسجد مقدس جمکران اظهارداشت: عمل منتظران به وظایفشان موضوعی است كه جنبه ی كاربردی دارد و می تواند تحولی عظیم در جامعه اسلامی ایجاد كند و موجب نجات مردم از ضلالت و مرگ جاهلیت شود.

این مبلغ برجسته حوزه علمیه قم گفت: كتاب های «تكالیف الانام فی زمن غیبه الامام»، از شیخ علی اكبر همدانى و «وظائف الأنام فی غیبه الامام»، از محمدتقی اصفهانی كه به سفارش امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) به فارسی و عربی نوشته شده منابع مفیدی است که عموم مردم برای آشنایی با وظایف خود می توانند از آنها استفاده کنند.

حجت الاسلام گنجی ادامه داد: نسخه فارسی آن گسترده تر از آن كتابی است كه ایشان به لغت عربی نوشته و نام آن را به سفارش امام زمان (علیه السلام) «مكیال المكارم فی فوائد الدعاء للقائم» گذاشته است.

سخنران مسجد مقدس جمکران ادامه داد: کتاب مکیال المکارم نوشته این عالم وارسته نکات ارزشمندی پیرامون شرح وظایف منتظران حضرت به رشته تحریر درآورده و آیت الله صافی گلپایگانی در مقدمه و مقاله ای در ابتدای کتاب "من لهذا العالم" عنوان داشته اند؛ کتاب مکیال المکارم در زمینه مهدویت و دعا پیرامون حضرت حجت(ارواحنا فداه) بی نظیر و وظایف شیعیان نسبت به حضرت را مفصّل مورد بحث قرار داده است.

حجت الاسلام گنجی که در شبستان بزرگ مسجد مقدس جمکران سخن می گفت، با اشاره به برخی از وظایف بیان شده در این کتاب ارزشنمد، اظهارداشت: دعا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) یکی از وظایفی است که به افزایش معرفت نسبت به حضرت نیز کمک می کند.

وی ادامه داد: ائمه هدی (علیهم السلام) همواره بر این مهم تأکید داشته اند؛ به عنوان مثال امام صادق(علیه السلام) دعایی به "زراره" تعلیم کرده و می فرمایند : «... اگر زمان غیبت را درک کردی چنین دعا کن: اللهم عرفنی نفسک فإنک إن لم تعرفنی نفسک لم أعرف نبیک. اللهم عرفنی رسولک فإنک إن لم تعرفنی رسولک لم أعرف حجتک. اللهم عرفنی حجتک فإنک إن لم تعرفنی حجتک ضللت عن دینی» همچنین دعاهای دیگری که در کتب ادعیه و زیارات بدان اشاره شده، خصوصا دعای معروف «اللهم کن لولیک الحجه ابن الحسن ... » که بحمدالله در بین جامعه شیعه بسیار معروف و مشهور است.

وی شناخت صفات و سیره امام علیه السلام را وظیفه دیگر منتظران دانست و افزود: بدیهی است که یک عاشق دلباخته امام و یک منتظر حقیقی باید بداند که محبوبش از چه صفاتی برخوردار بوده، و چه سیره و روشی را در زندگی و سایر شئونات آن دارد.

حجت الاسلام گنجی ادامه داد: رعایت ادب در همه موارد مساله مهمی است که باید توسط منتتظران رعایت شود چرا که امامی که واجب الاطاعه و حجت خدا بر تمامی اهل زمین است، نامش محترم و یادش بسیار گرامی است. او پیشوای همه و چشم بینای خدا در بین مخلوقات اوست. روزی اهل زمین به یُمنِ وجود ایشان است و هر کس که به مرتبه ای از مراتب کمال می رسد از پرتو عنایات حضرت حق است که از مسیر امامت به ما رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش "عشق و علاقه نسبت به حضرت" را وظیفه دیگر منتظران نامید و گفت: مرحوم سیدعبدالکریم کفاش، هفته ای یک مرتبه به محضر آن حضرت مشرف می شد. او در ری در جوار حضرت عبدالعظیم حسنی می زیست. در یکی از تشرفاتش، حضرت از او می پرسند: سیدعبدالکریم! اگر ما را نبینی چه خواهد شد؟ پاسخ می دهد: آقا حتما می میرم. حضرت در پاسخ فرمودند: «اگر چنین نبودی ما را نمی دیدی» .

مبلغ و محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: علاقه مند کردن دیگران به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) یکی دیگر از ویژگی هاست، طبیعی است که هر کس به چیزی علاقه مند باشد درصدد تبلیغ و ترویج آن برآمده و آنرا به دیگران معرفی خواهد کرد.

حجت الاسلام گنجی گفت:" انتظار فرج"، " اظهار علاقه وافر برای ملاقات با آنحضرت"، " ذکر فضائل و مناقب آنحضرت، و شرکت در مجالس امام شناسی"، " صدقه برای سلامتی امام زمان (ارواحنا فداه)"، " توسل"، "بجا آوردن حج و عمره و زیارت مشاهد مشرفه به نیابت از ایشان"، " استغاثه به وجود مقدس امام"، " تجدید بیعت با امام زمان(علیه السلام) " و... از جمله برخی از وظایف منتتظران در دوران غیبت می باشد.

حجت الاسلام گنجی در پایان بیان داشت: براساس پاره ای از روایات، تجدید بیعت بعد از هر نماز واجب و یا در هر جمعه مستحب است و در روایتی از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که «هر کس بعد از نماز صبح و بعد از نماز ظهر بگوید: " اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم"، نمی میرد مگر آنکه حضرت را ببیند و بشناسد.»
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *