جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۷
۲

پاسخ یک شبهه درباره شهادت حضرت زهرا

شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۵
کد مطلب: 281108
برخی از نا آگاهان در مسائل تاریخ مدعی شده‌اند که منازل مدینه و مکه در زمان صدر اسلام ، در چوبی نداشته و مردم برای پوشاندن منزل تنها از پرده استفاده می کردند. آنان پس از طرح این ادعا، نتیجه گرفته‌اند که: بنابراین، ماجرای سوزاندن در خانه حضرت زهرا (س) و قرار دادن ایشان بین در و دیوار صحیح نیست.
پاسخ یک شبهه درباره شهادت حضرت زهرا
به گزارش جهان، برای پاسخگویی به این شبهه، گوشه‌ای از مستنداتی درباره در داشتن خانه های مدینه که «علامه سید جعفر مرتضی عاملی» در کتاب مأساة الزهرا (ع) نوشته است را بخوانید.

* «ابو فدیک» می گوید : از «محمدبن هلال» درباره مختصات اتاق و حجره عایشه پرسیدم . در ضمن پاسخ گفت: «در آن به سوی شام بود». گفتم : «آن در یک مصراع داشت یا دو مصراع؟» گفت: «یک مصراع» پرسیدم : «از چه جنسی بود؟» پاسخ داد: «یا از چوب عرعر بود یا از درخت ساج» . ( وفاء الوفاء ــ ج2، ص459 و 456 و 542 )(مصراع همان است که در فارسی از آن با عنوان "لنگه" یا "لت" یاد می‌شود.)

*از «ابوموسی اشعری» نقل است که به همراه پیامبر بود تا اینکه به "بئر أدیس" وارد شدند . پیامبر (ص) داخل شد و ابوموسی بیرون باقی ماند. ابوموسی می‌گوید : «کنار دری نشستم که جنس آن از جریب نخل بود». ( صحیح مسلم ــ ج7، ص 118و صحیح بخاری ــ ج2ــ ص 187)
 در حدیث ازدواج حضرت علی و حضرت فاطمه ـ علیهما السلام ـ آمده است که پیامبر (ص) به آن‌دو دستور داد که به منزلشان وارد شوند ، سپس بر ایشان دعا کرد، آنگاه برخاست، بیرون رفت و در را با دست مبارکش به روی آنان بست (ثم قام فأغلق علیهما الباب بیده). ( بحار الانوار ـ ج4 ـ ص122و 142 و مناقب خوارزمی ص243)

*از پیامبر (ص) نقل شده است که فرمود: «هر کس متصدی امری از امور مردم گردد سپس درش را به روی فقیر و مظلوم و صاحب حاجتی ببندد خداوند تبارک و تعالی نیز درهای رحمتش را در زمان فقر و حاجت وی به رویش خواهد بست» . ( مسند احمد ـ ج3 ـ ص 441)

*«ابو حمید» از پیامبر (ص) نقل می‌کند که: «او به ما امر کرد که شب‌ها ظروف آب را در گوشه‌ای قرار دهیم و نیز دستور داد که شب‌هنگام درها را ببندیم». ( صحیح مسلم ـ ج3ـ ص1593)

*در حدیث اسلام آوردن «مادر ابوهریره» و دعا کردن رسول‌لله (ص) برای او ، ابوهریره می‌گوید: « ... پس دوان دوان به سوی او رفتم تا به او مژده دهم که رسول الله برایت دعا کرد . وقتی به خانه رسیدم در منزل را بسته یافتم و صدای تکان خوردن آب در مشک و نیز صدای پای مادرم را شنیدم ... » . ( مسند احمد ـ ج2 ـ ص230)

*در احادیث متعددی ــ از جمله 21 حدیث در کتاب مذکور ــ از تعابیر "دق الباب" ، "طرق الباب" ، "ضرب الباب" و "قرع الباب" استفاده شده است که همگی به معنای "در زدن" هستند و درباره دری که پرده داشته باشد به کار نمی‌روند، زیرا واضح است که پرده ، قابلیت دق الباب ندارد ؛ از جمله : در حدیث رفتن پیامبر به منزل «ابو الهیثم بن التیهان» آمده است : «پس در خانه را زدیم. زنی گفت : چه کسی در می‌زند ؟ عمر پاسخ داد : این رسول الله است ...» (کنزالعمال ـ ج7 ـ ص194)

*دسته‌ی دیگری از روایات نیز وجود دارد که بوضوح حاکی از وجود در‌هایی با جنس چوب هستند ؛ احادیثی که از "شق الباب" به معنای "شکاف بین در‌هایی که از چوب ساخته می‌شود" سخن می‌گویند. مسلم است که پرده ، دارای شق و شکاف نیست بلکه درهایی که از "تخته" یا "سعف نخل" ساخته می‌شدند ، ممکن بود خلل و شکافی بین آنها به وجود بیاید ؛ از جمله : از عایشه نقل است که: «هنگامی که خبر شهادت جعفر بن ابی‌طالب و عبدالله بن رواحة را آوردند ؛ پیامبر بر زمین نشست و آثار حزن و اندوه در صورتش نمایان شد ، و من از شکاف در "شق الباب" او را می نگریستم ...» . ( کنزالعمال ـ ج15ـ ص732)

توضیح: عکس مطلب، تصویر در نصب شده برای خانه حضرت فاطمه زهرا (س) نزدیک مرقد پیامبر(ص) است که در حال حاضر موجود است.
مرجع : خبر
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


مشهور است از زمانهای قبل از ظهور اسلام خانه کعبه دارای درب بوده و کلید داری خانه کعبه شغل آبا و اجدادی پیامبر اعظم (ص) بوده و به آن افتخار می کردند.
از طرفی داد و ستد و رفت و آمد کاروان های تجار مدینه و مکه در زمان قبل و بعد از اسلام رواج داشته و این رفت و آمدها منجر به تبادل فرهنگ ها می شده و لذا منطقی نیست اگر فکر کنیم با وجود این ارتباطات، مردم مدینه در استفاده از وسایلی چون درب چوبی برای منازل خود دچار عقب افتادگی بوده اند.
از اینها گذشته، طبق روایتی که ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه آورده، خلیفه دوم (عمر) در نامه ای به معاویه وقایع بعد از رحلت رسول خدا(ص) و چگونگی بیعت گرفتن از علی (ع) را شرح داده و تاکید کرده که درب خانه فاطمه (س) را آتش زده است.
Iran, Islamic Republic of
1-در زمان حضرت یوسف که قرنها پیش از اسلام بوده در وجود داشته است واز آن به عنوان یک حریم استفاده می کردند.چنانچه در روایات به بستن در توسط زلیخا وگشوده شدن آن به اذن وامر خداوند به هنگام فرار حضرت یوسف در مواجهه با گناه اشاره شده است.
2-پیامبر اعظم (ص) در بیان شان وعظمت امیرالمومنین (ع) که مورد استناد علمای اهل سنت نیز هست می فرمایند:انا مدینه العلم وعلی بابها.
3-در واقعه فتح مکه ابوسفیان وهند جگر خوار از ترس جلالت وشوکت سپاه اسلام به خانه خود پناه می برد ودر خانه خود را می بنددوپیامبر نیز پس از ادای شهادتین به او امان می دهد
4- واقعه فتح قلعه خیبر وشکستن درب آن قلعه که به گواهی کتب واسناد اهل سنت هفده مرد نیرومند از گشودن آن عاجز شدند ،به دست یدالهی امیر المومنین علی (ع) ممکن شد لذا درشهر ها برای در امان ماندن از خطرات وحملات سایر شهرها برج وبارو ودر ساخته می شده وحتی مامورانی برای حفاظت از آن می گماردند همینطور در داخل شهرها نیز مردم برای حفظ حریم خصوصی خود ودر امان ماندن از تعرض در اموال توسط دزدها وسارقین درب نصب می کردند واین امر کاملا عقلانی بوده است.
5- خداوند در قرآن کریم در سوره بقره آیه 189 و190 نیز اشاره می نماید:"...و نيكى آن نيست كه به خانه‏ ها از پشت آنها وارد شويد ، [چنان كه اعراب جاهلى در حال احرام حج از پشت ديوار خانه خود وارد مى‏ شدند] بلكه نيكى [روش] كسى است كه [از هر گناهى] مى‏ پرهيزد . و به خانه ‏ها از درهاى آنها وارد شويد ؛ و از خدا پروا كنيد تا رستگار شويد .«189» و در راه خدا با كسانى كه با شما مى‏جنگند بجنگيد ، و [هنگام جنگ از حدود الهى] تجاوز نكنيد ، كه خدا تجاوزكاران را دوست ندارد .«190"
.
آفتاب آمد دلیل آفتاب .
انا هدیناه السیبل اما شاکرا اما کفورا .با این همه دلیل ومنطق که علمای اسلام نقل کرده اند،اصرار بر عدم وجود درب در آن زمان با هدف انکار شهادت حضرت صدیقه طاهره (س)، اثبات بی خردی خود است والسلام