جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۳
۲۱

حذف کنکور دکتری تخصصی از سال آینده +جزئیات شیوه جایگزین

چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۶
کد مطلب: 425900
مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی گفت : با حذف کنکور دکتری تخصصی آزمون متمرکز دکتری حذف و دانشگاه خود دانشجو را ارزیابی می‌کند.
حذف کنکور دکتری تخصصی از سال آینده +جزئیات شیوه جایگزین
به گزارش جهان، حسین حسینی مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: کنکور دکتری تخصصی براساس آیین نامه‌ای که به دانشگاهها ابلاغ شد از سال آینده حذف می شود.

وی افزود: در واقع براساس این آیین نامه یک آزمون عمومی از سوی سازمان سنجش از داوطلبان گرفته می شود و یک کارنامه‌ای برای داوطلب صادر می شود ( همچون آزمونی که در همه جای دنیا از داوطلبان گرفته می شود ) سپس این کارنامه عمومی در اختیار داوطلب و دانشگاه قرار می گیرد و دانشگاه نیز براساس آزمون خاصی که خود دارد (به صورت مصاحبه و یا کتبی) می تواند پذیرش خود را انجام دهد، بنابراین دو مرحله سنجش و یک مرحله پذیرش صورت می گیرد.

حسینی گفت: در گذشته اینطور بود که نمره داوطلب در آزمون عمومی سازمان سنجش ، بخشی از پذیرش آن دانشجو نیز محسوب می شد ، چرا که آن آزمون به صورت متمرکز بوده است ، ولی هم اکنون آزمون عمومی صرفا معرف شاخص و پذیرش دانشجو محسوب می شود و دانشگاهها براساس شاخص های مدنظر خود می توانند آزمونی به صورت جدا از دانشجویان مورد نظر خود بگیرند.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی اضافه کرد:یعنی دانشگاهها براساس این کارنامه عمومی دانشجو، آزمون ارزیابی خود را انجام می دهند ، بنابراین هدف این است که شاخص اصلی تعیین دانشجوی دوره دکتری،استاد و گروه باشد تا ارزیابی صحیحی از معلومات گذشته داوطلب در انتخاب نهایی صورت گیرد.

حسینی در خصوص احتمال افزایش تعداد دانشجویان مقطع دکتری با توجه به حذف کنکور تخصصی دکتری اظهار داشت : تعداد دانشجویان دکتری به این روش بستگی ندارد، بلکه براساس ظرفیت اعلام شده گروهها در دانشگاهها و امکانات و شاخص های اعضای هیئت علمی دانشگاهها است تا مسیر دقیقتری برای پذیرش دانشجوی دکتری شکل گیرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی براینکه با این روش وضع بورسیه دانشجویان چگونه خواهد شد، اظهار داشت : بحث بورسیه قاعدتا بحث جداگانه ای دارد و به سازمان امور دانشجویان برمیگردد چنانچه در گذشته فقط دانشجویان رتبه اول می توانستند بورسیه دریافت کنند و هم اکنون این امر با توجه به تغییرات به این سازمان ارتباط دارد.

حسینی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا با این آیین نامه جدید شکل پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاههای آزاد و دولتی متفاوت می شود، افزود : این آیین نامه برای همه دانشگاهها است یعنی همه دانشگاهها باید براساس آزمون عمومی که برگزار می شود داوطلب را مورد ارزیابی قرار دهند ، حتی این آیین نامه برای موسسات حوزوی نیز ابلاغ شده است بنابراین این آزمون برای سال تحصیلی ۹۵-۹۶ عملی می شود.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در ادامه به جذب بازار کار اشاره کرد و گفت: جذب دانشجویان و فارغ التحصیلان در بازار کار به این آیین نامه بر نمی گردد ، چرا که در این آیین نامه پذیرش دانشجو دکتری به صورت کیفی تر صورت می گیرد اما متاسفانه در کشور ما موج کاذب مدرک گرایی شکل گرفته که اصلا براساس نیاز جامعه نیست، چنانچه افراد بیش از حد به سمت و سوی تحصیلات تکمیلی و کارشناسی ارشد حرکت می کنند و این امر هم برمی گردد به اینکه در جامعه زیر ساخت های لازم برای اشتغال فراهم نیست، بنابراین این امر به آمایش آموزش عالی برمی گردد.

حسینی در پاسخ به این سوال که ملاک نمره در جذب تکمیلی این آزمون تا چه حد تاثیر دارد، اظهار داشت : آن بخش اول صرفا ارزیابی است که همچون آزمون تافل برگزار می شود تا ارزیابی دانشجو صورت گیرد و براساس نمره کسب شده داوطلب و حداقل های مورد نظر دانشگاه دانشجو در دانشگاهی که شرایط را دارا باشد، پذیرش می شود، بنابراین آزمون اول برای معرفی و ارزیابی دانشجو است و در بخش دوم اطلاعات تخصصی فرد براساس سوابق علمی و یا براساس آزمون مصاحبه و یا کتبی دانشجو مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی در پایان در خصوص تضمین عملی شدن این آیین نامه خاطر نشان کرد : این آیین نامه ابلاغ شده است و با عملی شدن آن پذیرش ها دقیقتر صورت می گیرد، چراکه در هیچ جای دنیا نمی آیند برای آزمون دکتری یک آزمون متمرکز برگزار کنند بلکه هر دانشگاه دانشجو را مورد ارزیابی قرار می دهد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


بعد تکلیف ظلمی که برخی اساتید و گروه ها به داوطلب ها می کنند چه می شود؟؟؟
مثلا اولویت دادن به دانشجویان ارشد خودشان! یا نادیده گرفتن توان علمی فارغ التحصیلان پیام نور و آزاد صرفا به جرم اینکه در دانشگاه دولتی درس نخواندند!!

در گذشته کم از این ظلم ها ندیدیم!
لااقل این چند سال توی 50 درصد قضیه حق دخالت داشتند.
اما بازم شد صد در صد!!!!!
صد درصد با نظر شما موافقم . با این طرح کسی از ازداد نمیتونه دانشگاه تهران بره حتی اگر علامه دهر هم باشه
این یک شیوه قانون گذاری است و مجلس باید دخالت کنه چند نفر مدیر نمی تونند نظرات شخصی خودشو رو در اجرا به همه کشور تحمیل کنند.
سعید
" چراکه در هیچ جای دنیا نمی آیند برای آزمون دکتری یک آزمون متمرکز برگزار کنند بلکه هر دانشگاه دانشجو را مورد ارزیابی قرار می دهد." :
در هیچ جای دنیا هم برای جذب دکترا از بند پ استفاده نمی کنند
سکوت
الفاتحه
کورسوی امید برای قبولی از بین رفت
هر دانشگاه میاد سلیقه ای انتخاب میکنه
کدوم ارزیابی کدوم کشکی
یه امار بگیرید از سالهای که این روش پیاده میشد چند درصد غیر از دانشجویان خود رو میگرفتم
مبارکه ...شد پارتی بازی مطلق
باز هم نظام پارتی بازی که سالها قبل موجب شد تا اقازاده ها را به عنوان دانشجوی دکتری انتخاب کنند احیا می شود.
راه برای پارتی بازی
این یعنی دوباره بازگشت به گذشته و حلقه محدود پذیرش دانشجوی دکترا از بین دانشجویان ارشد همان دانشگاه !!!
زهرا
کمرنگ کردن آزمون متمرکزدکتری وافزایش تاثیردانشگاهها در پذیرش نهایی دانشجو مساوی است با بی عدالتی+باندبازی+لابی زدن و....
محمدحسین
مسئولین وزارت علوم خودشون رو به خواب زدن یا شعورمردم رو نادیده گرفتن؟آخه سوابق علمی هردانشجوچقدر واقعی وبراساس عدالت شکل میگیره که الان ملاک پذیرش دانشجوی دکترا قرارگرفته؟!!!
حنانه
مسئولین محترم وزارت علوم برای جلوگیری از پارتی بازی وباندبازی" بعضی" از اساتیدویاگروههای آموزشی فکری کردن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
علوی
ان شاءالله از سال آینده در پذیرش دانشجوی دکتری دخل و تصرف راحت تر انجام خواهد شد و اساتید با خیال آسوده تر از دانشجویان ارشد خود به عنوان دانشجوی دوره دکترا استفاده خواهند کرد . در واقع توانائی به قول بچه ها پر تحصیل در دوره دکترا برای دانشجویان شهرستانی پر !
این یعنی دانشجوهای دانشگاه آزاد یا غیر انتفاعی باید برن سماغ بمکن،چون دانشگاههای دولتی دانشجوی خودشون رو ول نمی کنن بچسبن به دانشجوهای دیگه ،اینجوری دستشون خیلی باز شد!!!!!!!!!!
این خیلی کار بدی هست چون دکتری هم همش میشه پارتی بازی
سید خداداد
متاسفانه آغاز مجدد رانت خواری و رابطه سالاری در جذب دانشجوی دکتری....
این یعنی ادامه همان روند ده سال قبل یعنی فضای رابطه به جایی ضابطه معمولا دانشجوهای هردانشگاه تو همون دانشگاه پذیرفته میشوند.
روحانی مچکریم
حامد
بسمه تعالی
من با وجود داشتن مقالات و رزومه خوب، چندین سال پشت در دکتری موندم چون اساتید دانشجویان ارشد خودشون و یا سفارش شده ها رو می گرفتند.
ولی با متمرکز شدن آزمون توننستم در رشته و دانشگاه مورد نظر قبول شوم.
قطعا پذیرش دانشجو از طریق آزمون متمرکز (با وجود برخی اشکالات کمرنگ) به عدالت آموزشی نزدیک تر است.
امیدوارم این سلسله لجبازی ها به سیاست های دولت گذشته خاتمه پیدا کند و اینقدر مسئولین تدبیر و امید با سرنوشت مردم و جوانان بازی نکنند
نخعی راد علی اصغر
قرار بود مسئولین ذی ربط وضع را بهتر کنند و 50 درصد راه رفته را تکمیل کنند اما متاسفانه همه چیز را خراب کردند . این همه مثل تدبیرشان در قضیه هسته ای است که 8 سال تلاش گذشتگان را یک شبه برباد دادند . این همه از تدبیر !
صادق
این هم نمونه ای دیگر از دولت تدبیر و امید!