چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 1 May 2024
 
۰
۴

ماجرایی خواندنی از مشاهدات بازرسان آژانس در نطنز

پنجشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۰ ساعت ۰۶:۳۶
کد مطلب: 204749
یك روزنامه سوییسی دو هفته قبل از سفر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران، ماجرایی جالب از مشاهدات بازرسان آژانس در نطنز را منتشر كرد.
به گزارش ایرنا، روزنامه سوییسی 'تاگس آنزایگر' نوشت: تلاش آمریكائی ها برای ارایه فناوری هسته ای دستكاری شده به ایران تاكنون شكست خورده است.

این روزنامه برای اثبات این موضوع به ماجرایی اشاره كرد و نوشت: بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال 2003 در مركز غنی سازی نطنز پمپ هایی را دیدند كه ساخت آلمان بود.

به نوشته این روزنامه، بعدها تحقیقات صورت گرفته نشان داد كه این پمپ ها از سوی شركت فایفر واكیوم آلمان به كارخانه تولید فناوری هسته ای در نیومكزیكو ارسال شده و مورد دستكاری آمریكایی ها قرار گرفته و پس از آن به ایران فرستاده شده بود.

'تاگس آنزایگر' تصریح كرد: بازرسان آژانس در نطنز توانستند متوجه این دستكاری ها بشوند؛ البته ایران در این زمینه به دام ترفندهای آمریكا نیفتاده بود و خیلی پیشتر متوجه دستكاری این پمپ ها شده بود.

این روزنامه به یك شكست دیگر آمریكا در این زمینه اشاره كرد و نوشت: سازمان سیا برای ایجاد اخلال در برنامه هسته ای ایران همچنین به سراغ فریدریش تینر و دو پسر وی به نام اورس و ماركو در سوییس رفت و پول هنگفتی به آنها داد تا قطعاتی از سانتریفیوژها را كه به ایران می فروشند مورد دستكاری قرار دهند ولی این پروژه هم با شكست مواجه شد و ایرانی ها متوجه این دستكاری ها شدند.

به نوشته این روزنامه سوییسی، آمریكا از طریق یك دانشمند روسی و یك شركت ترك هم برای ایجاد خلل در برنامه هسته ای ایران اقدام كرده بود كه این دو مورد هم لو رفته بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


چقدر خوب است تا مسئولان از این موضوعات فیلم بسازنند تا همه بدانند آنچه داریم ارزان بدست نیامده است
United States
تمام این شواهد و مدارک ثابت کننده یک واقعیت است و آن اینکه کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من. ما اگر می خواهیم موفق شویم باید فقط و فقط روی پای خود بایستیم و به خود تکیه کنیم.
تا فیلمهایی مثل ثریا و شیدایی هست جا برای این فیلمها وجود ندارد
چرا اونها باید به اطلاعات مراکز غنی سازی ایران اینقدر دسترسی داشته باشند؟ چقدر هم رازنگهدار هستند این بازرسان