شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۰

رابطه لجبازی و کفر در انکار حق

سه شنبه ۴ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب: 377053
قرآن می‌گوید: «إِنَّهُ کانَ لِآیاتِنا عَنیداً»(مدثر/۱۶)، «ثُمَّ أَدْبَرَ وَاسْتَکْبَرَ»(مدثر/۲۳) چون لجباز بود کافر شد و آیات ما را تکذیب کرد؛ یعنی اگر کسی از لحاظ اخلاقی آدم لجبازی باشد، توحید و سایر اصول دین را قبول نمی‌کند.
به گزارش جهان به نقل از فارس، حجت‌الاسلام قرائتی که بیش از ۳۰ سال به تدرس علوم و معارف قرآنی می‌پردازد سال گذشته در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به عنوان محبوب‌ترین چهره قرآنی انتخاب شد بر همین اساس خبرگزاری فارس نام «معلم دوست داشتنی قرآن» را برای وی برگزید و در طرحی با همین عنوان از سال گذشته به بازخوانی بخشی از مطالب ایراد شده در برنامه درس‌هایی از قرآن حجت‌الاسلام قرائتی می‌پردازد.

در ادامه بخشی از این مطالب با موضوع «احکام، اخلاق، عقاید» که در تاریخ ۶ خردادماه سال ۱۳۶۱ در برنامه درس‌هایی از قرآن ایراد شده است تقدیم مخاطبان خبرگزاری فارس می‌شود.

حلال‌بودن اولین شرط مصرف است

نکته ۱) در اسلام مصرف چند قید دارد. «حلالاَ طیبا»(مائده/۸۸)، «وَ لا تُسْرِفُوا»(اعراف/۳۱)، «کُلُوا مِنْ طَیِّباتِ ما رَزَقْناکُمْ»(بقره/۱۷۲) که اولین شرط همان حلال بودن است.

نکته ۲) مؤمن کسی است که «إِذا ذُکِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ»(انفال/۲) وقتی خدا مطرح می‌شود دلش می‌تپد. اگر انسان یادش باشد که روز قیامت باید حساب پس بدهد، دنبال حلال می‌رود.

کم‌فروش‌ها زرنگ نیستند

نکته ۳) قرآن به کم‌فروش‌ها می‌گوید: چرا کم فروشی می‌کنید «أَ لا یَظُنُّ أُولئِکَ أَنَّهُمْ مَبْعُوثُونَ لِیَوْمٍ عَظیمٍ»(مطففین/۵-۴)‌ آیا فکر نمی‌کنی روز قیامت باید جواب بدهی؟ یعنی اگر انسان توجه داشته باشد که قیامت باید جواب بدهد این‌ها را زرنگی نمی‌داند.

رابطه لجبازی و کفر

نکته ۴) قرآن درباره ریشه‌های عناد می‌گوید: «ثُمَّ أَدْبَرَ وَاسْتَکْبَرَ»(مدثر/۲۳) و «إِنَّهُ کانَ لِآیاتِنا عَنیداً»(مدثر/۱۶) چون لجباز بود کافر شد و آیات ما را تکذیب کرد. یعنی اگر کسی از لحاظ اخلاقی آدم لجبازی باشد، توحید را نیز قبول نمی‌کند.

نکته ۵) قرآن می‌فرماید: «إِنَّهُمْ کانُوا إِذا قیلَ لَهُمْ لا إِلهَ إِلاَّ اللَّهُ یَسْتَکْبِرُون»(صافات/۳۵) وقتی جلوی انسان متکبر اسم خدا را می‌بریم، عبوس می‌شود.

شرط پذیرش حق

نکته ۶) کسانی که تکبر داشته باشند و در زمین با تکبر قدم بزنند حق را درک نخواهند کرد چرا که قرآن می‌گوید: به دل آدمی که متکبر است، مهر می‌زنیم که دیگر حق را نفهمد.

برای هر کاری ان‌شاءالله بگو

نکته ۷) قرآن می‌فرماید: «وَ لا تَقُولَنَّ لِشَیْ‏ءٍ إِنِّی فاعِلٌ ذلِکَ غَداً إِلاَّ أَنْ یَشاءَ اللَّه»(کهف/۲۴-۲۳) هرکاری که می‌خواهی بکنی، ان‌شاءالله بگو. چون اگر خدا نخواهد هر چه هم انسان استعداد داشته باشد یک باره وسط کار فلج می‌شود.

برای مشاهده متن کامل به اینجا مراجعه کنید.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *