جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۰
۲۴

پوراحمد: حرف فراستی چه اهمیتی دارد/ حاتمی‌کیا: این خرس‌‌ها استعداد سامری‌شدن دارند

جمعه ۳۰ دی ۱۳۹۰ ساعت ۲۱:۰۷
کد مطلب: 204944

کارگردان فیلم «اتوبوس شب» در گفت‌وگویی پیرامون فیلم اصغر فرهادی، موضع انتقادی ابراهیم حاتمی‌کیا به فیلم «جدایی نادر از سیمین‌» را نشانه حسادت می‌داند.

به گزارش عصر ایران، کیومرث پوراحمد کارگردان فیلم «اتوبوس شب» در گفت‌وگویی پیرامون فیلم اصغر فرهادی، موضع انتقادی ابراهیم حاتمی‌کیا به فیلم «جدایی نادر از سیمین‌» را نشانه حسادت می‌داند.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر ارزیابی‌‌اش از موضع ابراهیم حاتمی‌کیا درباره «جدایی نادر از سیمین» می‌گوید:
«حاتمی‌کیا زمانی فیلمساز محبوب من بود ولی الان برای من نه تنها محبوب نیست بلکه نامحبوب هم هست. به غیر از حاتمی‌کیا، شنیدم که مسعود فراستی هم افاضاتی فرموده‌اند. حرف این ها واقعاً چه اهمیتی دارد؟ فیلمی با این وسعت در جهان دیده شده و جهان را تحت تاثیر قرار داده است، بگذار دو نفر هم هر چه می‌خواهند بگویند. یکی نیست بگوید آقای حاتمی‌کیا! جنابعالی که خودت رفتی آلمان و فیلم ساختی و خود من را منقلب کردی و آن موقع بهت دست مریزاد گفتم. اگر فیلمت جهانی نشد به اصغر فرهادی چه مربوط است؟»

پوراحمد در پاسخ به این سئوال که « یعنی موضع حاتمی کیا را ناشی از حسادت می دانید؟» می‌گوید: «چیزی توی این مایه‌ها! وگرنه اصغر فرهادی، کی در صف «سفارت خرس نشان» ایستاده است؟ فرهادی کدام فیلمش را برای فستیوال‌های جهانی ساخته است. فرهادی فیلم‌هایش را برای ایران ساخته است. «جدایی نادر از سیمین» در جشنواره فجر هم بیشترین جایزه را گرفت. اکرانش در ایران هم بسیار موفق بود و با استقبال مردم مواجه شد.
اصغر فرهادی آدمی نبوده که فیلم ساخته باشد تا به فلان جشنواره برود. او فیلمی درباره دغدغه‌های شخصی خودش ساخته است. من این حرف را درباره آن یکی آقا می‌گویم که فکر می‌کند اگر دو برنده جایزه اسکار را وارد فیلمش کند، فیلمش اسکاری می‌شود. چقدر این رویکرد کوته‌بینانه است. شما باید دغدغه و زخم و خلاقیت داشته باشی تا فیلمت جهانی و اسکاری شود.»

* در صف سفارت خرس‌نشینان/ضمیری که مصدر خود را پیدا کرد

این موضع کیومرث پوراحمد علیه حاتمی‌کیا از آنجا ناشی می‌شود که وی در نامه‌ای به رضا میرکریمی در پی اکران فیلم یه حبه قند آورده بود:

«یا لطیف
خیر ببینی آقا سیدرضای میرکریمی.

کام‌ات شیرین. اگر این حَبّه قندت نبود، یادمان می‌رفت کجایی هستیم و با کامِ تلخ در صفِ سفارتِ خرس‌نشان ایستاده بودیم تا از سرزمین همیشه آفتاب‌مان به جبرِ همکار تلخ‌مزاج، همه مهر دروغ بر پیشانی، متقاضی پناه به سرزمین همیشه ابری بگیریم.

خیر ببینی برادر. تو با حَبّه قندی کام دودگرفته‌مان را شُستی و به یادمان آوردی که ایرانی هستیم. نامی داریم و نشانی. ادبی داریم و آدابی، که به وقت شادمانی بدانیم چه باید کنیم و به وقت عزا چه باید باشیم.

سیّد عزیز، متوقع نباش که با این حَبّه قندت قادر به شیرین کردن کامِ جفامسلکان باشی. این تلخی به بلندای نسلِ این نهضت همچنان ادامه‌دار است، ولی بدان، این بارانِ سیاهِ جفایِ غریبه‌هایِ دوست‌نما، پایانی دارد. تو حوصله کن و مباد که شکایت به غریبه بری. تو شاگردِ مکتبِ فردوسی و حافظی که نه کوچیدند و نه شوقِ ترکِ سرزمین به فرزندانشان دادند. این عصر وارونگی پایانی دارد برادر!»
برادرت ابراهیم حاتمی‌کیا

* میرکریمی: در نامه حاتمی‌کیا توهینی نبود/ از توهین به حاتمی‌کیا دلم شکست

در پی این نامه شیفتگان فیلم اصغر فرهادی و سایت‌های ضدانقلاب هجمه‌ای را علیه ابراهیم حاتمی‌کیا شروع کردند که رضا میرکریمی که نامه خطاب به او نوشته شده بود برای دفاع از حاتمی‌کیا وارد میدان شد.

کارگردان فیلم «یه حبه قند» در بخشی از جلسه پرسش و پاسخ این فیلم که ۴ آبان ماه در فرهنگسرای رسانه برگزار شد،گفت:« ابراهیم لطف داشته و از فیلم من تعریف کرده است. خوشحالم که او «یه حبه قند» را دوست داشته است چون زمانی که من تنها یک علاقه‌مند سینما بودم، او با فیلم‌هایش به من انگیزه می‌داد و من هرگز به توانایی و قدرت حاتمی‌کیا شک نکردم.»
میرکریمی خاطرنشان کرد: ‌« وقتی انتقاد داریم به اینکه در حوزه‌های دیگری به جز فرهنگ در بیان نظرات سختگیری می‌شود، خیلی برایم عجیب است که چرا خودمان در حوزه فرهنگ نیز کم طاقت شده‌ایم.
وی ادامه داد: هر کسی ادبیات مخصوص به خودش را دارد. ممکن است فیلمی را دوست داشته باشد و یا از آن بدش بیاید. فکر نمی‌کنم آقای فرهادی نیز چنین واکنش‌هایی را به نامه ابراهیم حاتمی کیا درباره فیلمش بپسندد و از آن خوشحال بشود.»

کارگردان «یه حبه قند» با تاکید بر اینکه باید نقد پذیر باشیم، ادامه داد:« ‌من در متنی که آقای حاتمی کیا منتشر کرده بود توهینی نمی‌بینم و سخنان ایشان را به مثابه نقد دیدم. ما باید کمی نقد پذیر باشیم به نظرم این نقد پذیری را فرنگی‌ها خیلی بهتر درک کرده‌اند چرا که وقتی کسی فیلمی می‌سازد باید خودش را برای هر نقدی آماده کند.»
وی خاطرنشان کرد: «خیلی جالب است که در فرنگ، فیلم سازان فیلم‌های یکدیگر را کاملا بالا می‌برند و یا کاملا می‌کوبند و هیچ واکنش بدی نیز نسبت به آن‌ها صورت نمی‌گیرد.»

رضا میر کریمی در بخش دیگری از این نشست مطرح کرد: ‌«فیلم آقای فرهادی فیلم خوبی است که خدا را شکر جوایز بسیاری را گرفت اما در این میان یک نفر هم به صراحت می‌گوید که این فیلم را دوست ندارد. واقعا از اینکه این گونه با حاتمی‌کیا و نامه‌اش رفتار شد دلم شکست.»
کارگردان «یه حبه قند» با بیان آنکه هر کس می‌تواند نظر خودش را درباره مسائل و فیلم‌های مختلف داشته باشد گفت: ‌«من واقعا از اینکه به حاتمی کیا حسود گفتند، دلم شکست و یا کاریکاتوری را که درباره او کشیده شد و به زعم من بسیار زننده بود اصلا دوست نداشتم.»

* حاتمی‌کیا: اگر مماشات می‌کردم، آیندگان این بزدلی را بر من نمی‌بخشیدند

البته حاتمی‌کیا نیز بعد از مدتی در گفت‌وگویی درباره نامه‌ای که نوشت چنین گفت:

«این فریادی بود و اگر مماشات می‌کردم، آیندگان این بزدلی را بر من نمی‌بخشیدند. برای من ایران و ایرانی نامی نیست که صرفا در شناسنامه‌ام ثبت شده باشد. هشت سال از عمر جوانی‌ام را به بهای جانم هزینه دادم و به عنوان یک سرباز بر خودم حقی قائلم که از آن دفاع کنم. حتی اگر همه دوستدارانم از من برنجند. وارونگی همین بس که متهم به حسادت شدم. من تاجر نیستم که به ضرر و زیان جیب و آبرویم فکر کنم. بی پرده بگویم که این خرس و پلنگ و شیر و حتی سیمرغ استعداد گوساله سامری شدن را دارد و کجاست آن مفسر شجاع همچون مرتضی آوینی که با بیانی حکمیمانه این وارونگی‌های معنا را توضیح دهد.

چرا تا این حد دیکتاتور مطلق‌نگر می‌شویم. البته خوشحالم که هیچ حاشیه امن و هاله قدسی اطرافم نیست و همگان می‌توانند نقد و لعن و تقدیرم کنند. ولی با همه این‌ها من هم انسانم.
عزیزان، من اشاره به فیلمی کردم که از جشنواره فجر دولت آقای احمدی‌نژاد تا خانه سینما و شهرداری و جشنواره‌های اروپایی و آمریکایی و آفریقایی و آسیایی جایزه‌ها گرفته و همچنان می‌گیرد. پس چرا تا این حد کم تحمل از شنیدن یک صدای دیگر؟»

نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
گرفتن جایزه از دولتی که با دادن 60 فروند میراژ در سال 59 به عراق دستش تا مرفق به خون جوانان ما آلوده است ؛ نه تنها افتخار نیست بلکه نوعی دهن کجی به ملت شهید پرور ایران است .
آقای اصغر فرهادی بازدن کروات برای جلب نظر غربی ها واقعا خودباختگی خود را نشان داد اینها به مانند افرادی هستند که نان امام حسین (ع) رامیخورند وشمشیر برای یزید میزنند
United States
حالا سؤال اساسی این است که:
حرف کیومرث پور احمد چه اهمیتی دارد؟
متاسفم ام برای کسانی که خود ادعای ازادی بیان می کنند اما اگر کسی مخالف انها حرف بزند چنان خفقان رسانه ای ایجاد می کنند که طرف دیگر جرات نکند از انها انتقاد کند. واقعا به این می گویند دیکتاتوری هنری!!!
دليل انتخاب اين فيلم با اين همه جايزه را خواهشا طرفداران بفرمايند ماهم بدانيم؟؟
درود بر استاد اصغر فرهادی که باعث افتخار ما ایرانی تبار ها شد.
زنده باشند این عزیزان
Iran, Islamic Republic of
ايران در طول تاريخ هميشه از خائنين ضربه خورده، اگه كساني هستند كه با قاقا لي لي دشمن فراموشي مي گيرند كه همين كشور باعث كشته شدن بسياري از هم وطن هامون شده و آخري هم هفته پيش بود، من تعجب نمي كنم. چون هنوز هستند كساني كه حومه ديدشون نيم متر دور خودشون هست.
اگه آمريكا به فرهادي كوه طلا هم بده براي ما دشمن بزرگ هست و خواهد بود
Iran, Islamic Republic of
فرض كه فيلم فرهادي اصلا هم خوب نبوده باشه. به هر حال بايد مايه افتخار ما ايراني ها باشه كه چنين جايزه اي به فيلممون تعلق گرفته.
Iran, Islamic Republic of
ای بابا حالا کاری نکنید که این شیفتگان غرب خدای نکرده به لج و لج بازی روی بیاورند و پس از مدتی مانند خانم "گ.ف" خود را در انظار همگان برهنه کنند !!!
زنده باد اصغر فرهادی ایرانی ایران دوست و مخالف با دروغ.
Latvia
حرفهاي پوراحمد منطقي تر است .
United States
زدن تهمت حسادت به ابهامات و ایرادات همکاران کجاش منطقی تره ؟! ایشون جواب ندادن با توهین که برگرفته از اخلاق پایینشون هست فرافکنی کردن
Iran, Islamic Republic of
فيلم فرهادي فيلم خوبي است تاکيد ميکنم که يک فيلم با کارگرداني خوب ....
اما معني و مفهوم خوبي ندارد و حاتمي کيا به مفهوم فيلم اعتراض دارد نه اينکه مثلا کارگراني فيلم يا بازي بازيگراش به درد نمي خوره ...!!!!
اين فيلم اصالت ايراني ندارد
اصالتي که تاريخ، فرهنگ و تمدن ايران وجود دارد و تمام ايراني هاي فرهيخته(اعم از شاعر، دانشمند و ...) به آن پايبند بودند و هستند
Iran, Islamic Republic of
آدمای حقیر به دیگران تهمت حسادت می زنند. چون دیگران رو متکبرانه با خودشون مقایسه می کنند.
از کرخه تا راین، دیدبان، مهاجر و ارتفاع پست حاتمی کیا همیشه در دل و خاطر ماست. چون از دل دلسوخته ای برخواسته بود. آژانس شیشه ای که دیگر جای خود دارد. حاج کاظمی از سینما به دنیای حقیقی ما اومد که همیشه باید حاج کاظم درونمون رو حفظ کنیم تا به مرض بی غیرتی دچار نشیم و در پایان یک سوال که هر کس بی تعصب و حب و بغض به خودش جواب بدهد:
اگر فرهادی یک مصاحبه خشک خالی در حمایت از اسلام، انقلاب، امام یا رهبری کرده بود آیا باز هم این جایزه را می گرفت؟
United States
اگر اقای فرهادی ضد دروغ هستن چرا به جنبش سبزی بودن افتخار می کنن؟ مگه نه اینکه تقلب رو نتونستن ثابت کنن و متوهمانه بر دروغ تقلب پای فشردند. به خیالشون اگر زیاد اصرار کنن امت باور خواهد کرد. (البته با معاندین و خودفروخته ها وغیرمنصفین کاری ندارم)
آقای پور احمد خداوکیلی اگر قرار به جایزه بود فیلم اتوبوس شب شما لیاقتش بیش از این فیلم نبود؟؟؟بیایید و باهوش باشید و بدانید جایزه این فیلم سیاسی بوده همانگونه که شیرین عبادی جایزه نوبل گرفت!!
آقای فرهادی شما آخرشی که شیطان برایت کف میزند!!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
حالا مثلا که چی؟ مگه حرف کیومرث پور احمد ملاکه؟
پوراحمدتا حالا چه کاری برای این اسلام کرده؟
حالا 4 تا فیلم هم ساخته. قرار نیست که هر کی فیلم خوب میسازه از دید ما آدم به دردبخوری باشه؟
استیون اسپیلبرگ هم فیلم سازه برتر دنیاست. اما صهیونیسته. پس نه تنها خوب نیست بد هم هست...
حالا قضیه ی این آقاست .
Iran, Islamic Republic of
جای تعجب است که آقای پور احمد هنوز خیال می کند این فیلم واقعا لایق بردن این جوایز است!!! و هیچ انگیزه سیاسی پشت این جوایز بی ارزش نیست؟!!
اما راجع به آن آقایی که به تبار ایرانی خود فخر فروخته اند لازم است که عرض کنم در خمینی شهر آقای اصغر فرهادی را اصالتا عرب و از مهاجران عراقی الاصل می دانند .
Iran, Islamic Republic of
حافظه تاریخی مردم هیچگاه دست دادن اصغر فرهادی با آنجلیا جولی را فراموش نخواهد کرد.
زنده باد همه ارادتمندان به شهید سید مرتضی آوینی از جمله حاتمی کیا
فیلم فرهادی قشنگ بود
اما ..
اما چرا به یک نابغه ما گلدن گلوب میدهند و نابغه ی دیگر را شهید میکنند؟
آقای فرهادی و پور احمد جواب بدهند
ما عاشق صلحیم اما نه با حقارت
اقای حاتمی کیا فیلم غمگین دوست ندارند خیلی خوب
اما فیلمای فرهادیو خیلیا بخاطر غمگینیش دوست دارند
درباره الی قشنگتر بود اما چرا جدایی جایزه ها راگرفت؟
البته نمیشه کتمان کرد آقای فرهادی قشنگ میسازه
Iran, Islamic Republic of
آقاي پور احمد شما در حدي نيستي که بخواهي در مورد آقاي حاتمي کيا نظر بدهي، همان بهتر که امثال تو از فيلم فرهادي که براي تحقير ايراني و اسلام ساخته شد تعريف و تمجيد کنند...
فکر نکنم خود فرهادی هم از چنین حمایتهایی خوشش بیاد

فرهادی که دیگه مثل کیارستمی رفت ولی بعضیا معلوم نیست این چند وقته برا چی اینقدر ذوق زده شدن که دیگه حرمت هیچی رو نگه نمیدارن

فقط این وسط مثل اینکه حاتمی کیا حق اظهار نظر نداره
فعلا فرهادی به نماد مخالفت با نظام تبدیل شده همه میدونن این جایزه ها وحمایتها برای چیه مگه جایزه صلح نوبل شیرین عبادی نبود