شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۱
۳۰
کدخدامحوری عیبی ندارد!

سوال از جناب ظریف! ادراک سازی فقط شامل چین و روسیه می‌شود یا غرب و آمریکا را هم در بر می‌گیرد؟

پنجشنبه ۷ دی ۱۴۰۲ ساعت ۰۷:۲۹
کد مطلب: 864140
ظریف در حالی مقامات ایران را از یکجانبه گرایی در سیاست خارجی منع می کند که در دولت‌های حسن روحانی شاهد غرب گرایی قابل توجهی در دستگاه دیپلماسی کشور بوده ایم.
سوال از جناب ظریف! ادراک سازی فقط شامل چین و روسیه می‌شود یا غرب و آمریکا را هم در بر می‌گیرد؟
گروه سیاسی جهان نيوز، امیر حمزه نژاد: «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه سابق کشورمان در جشن سالروز تاسیس یکی از روزنامه‌های جریان اصلاحات مباحث قابل تاملی را بر زبان رانده که خود این موارد را «ادراک سازی» می‌خواند، اما بیشتر این موارد القاسازی است؛ چراکه واقعیت سیاست خارجی کشورمان به گونه‌ای دیگر است و تصویری که ظریف از سیاست خارجی ایران نشان می‌دهد در تضاد با واقعیت و تصویر غیر واقعی است.

 وی مطرح کرده است که «امروز از «حسین شریعتمداری» (مدیرمسئول روزنامه کیهان) تا چپ ترین رسانه کشور نسبت به اقدام روسیه (انتشار بیانه مشترک علیه تمامیت ارضی ایران و ادعای مالکیت جزایر سه گانه) در اجلاس مراکش موضع گیری و انتقاد کرده اند. چرا باید از این اقدام روسیه ناراحت شویم. زیرا ما یک نوع ادراک غلط داریم از نوع روابط جهانی و روابط‌مان با روسیه.»

ظریف می افزاید: «بر اساس همین ادارک عمل کردیم و لذا بر اساس همین ادارک هم از روسیه توقع داریم، عمل کند. درصورتی که اساسا روسیه بر اساس ادراک ما عمل نکرده است. از روز اول عمل نکرده، امروز عمل نمی کند و در آینده هم عمل نمی کند. دنیا جهان مردی و نامردی نیست و اگر ما بر این اساس، ادارک اولیه را پیدا کنیم نه برای روسیه غش می‌کنیم و نه از روسیه متنفر می‌شویم.»

در ابتدای امر باید گفت تصویری که ظریف از سیاست خارجی کشورمان مطرح می‌کند درست نیست و ایران اگر با کشوری همچون روسیه و یا چین وارد روابط شده است، به این معنا نبوده است که به سمت این کشورها غش کرده است و تنها بر اساس منافع ملی این روابط شکل گرفته است. در صورتی که خود ظریف نیز بیان می کند که «حسین شریعتمداری» مدیرمسئول روزنامه کیهان از اقدام اشتباه روسیه انتقاد کرده است و مقامات ایران نیز در این حوزه موضع گیری کرده اند و این موضوع نشان می دهد که فضایی حاکی از غش کردن ایران به سمت روسیه مشاهده نمی شود. دقیقا این نوع موضع گیری ها نشان می دهد که کشورمان با روسیه سر تعارف ندارد و اگر رفتار غلطی از آن ببیند با صریح ترین روش ممکن به آن هشدار می دهد و از این موضوع چیزی به نام غش کردن بیرون نمی آید.

البته باید گفت که این سخنان ظریف بسیار سخنان درستی است. اگرچه القاسازی آن برای وضعیت فعلی کشور نادرست است اما باید گفت که ظریف به خوبی متوجه سیاست خارجی واقعی شده است اما به نظر می رسد کمی دیر در این حوزه ادارک سازی درست برای وی اتفاق افتاده است.

اگر عقب گردی به دوران دولت‌های حسن روحانی که اتفاقات با مدیریت ظریف در سیاست خارجی کشور همراه بود، داشته باشیم. در این حیطه به خوبی متوجه می شویم که به چه میزان این خلاء ادراک سازی درستی که ظریف بدان اشاره می کند، وجود داشته است. دورانی که در آن سیاست خارجی بسیار مهم شده بود و همه تخم مرغ های کشور در سبد سیاست خارجی و برجام چیده شده بود، همین ادراک سازی باید می بود که سیاست خارجی به سمت کشورهای غربی با نظریه پردازی «کدخدایی آمریکا» غش نمی کرد.

در همین حیطه آنقدر همه چیز در سبد برجام و ارتباط با آمریکا و غرب چیده شده بود که گفته می شد آب خوردن و حتی ازدواج و اشتغال جوانان و محیط زیست نیز به همین ارتباط با غرب و برجام وابسته است. اگر این موضوع غش کردن به سمت یک سو نیست؛ پس نام آن را چه می توان گذاشت که در وضعیت اقتصادی، سیاسی و حوزه بین الملل کشورمان نیز تاثیر بسیار مخربی گذاشت که تا به امروز اثرات آن در لایه های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور دیده می شود.

برحسب اتفاق در دستگاه دیپلماسی ظریف بود که بسیاری از اشتباهات آمریکا نادیده گرفته می شود و بعد از اینکه آمریکا از برجام خارج شد بازهم سیاست خارجی دولت های روحانی معطوف به غرب بود و اروپایی ها نیز سیاست معطل کردن ایران را تا پایان دولت روحانی در پیش گرفتند و تا پایان در روی پاشنه برای دستگاه دیپلماسی ظریف چرخید و آن هم سیاست معطوف به غرب بوده است تا جایی که با وجود شکست های متعدد و نتیجه تقریبا هیچ برجام بازهم دولت روحانی در حوزه بین الملل اصرار بر مذاکره با غرب داشت. تیم ظریف با وجود همه کارشکنی های غرب بر روی همه این موارد سرپوش می گذاشت و نسبت به سیاست تلافی جویانه حذر می کرد تا جایی که گستاخی در رفتار غرب در قبال کشورمان مشهود بود.

نکته اساسی دیگری که در مورد سخنان ظریف بسیار قابل توجه است، این است که آیا موضوع ادراک سازی ظریف و اینکه دنیای سیاست خارجی دنیای منافع ملی است و مردی و نامردی در آن اثری ندارد و نباید معطوف و وابسته به یک سمت بود، برای خود شخص آقای ظریف نیز صدق می کند و وی نیز به همین موضوع به طور واقعی رسیده است؟ آیا این ادراک سازی در مورد حاکم بودن منافع ملی در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی تنها شامل حال روسیه و چین می شود و کشورهای غربی اعم از اروپا و آمریکا را نیز در بر می گیرد یا اینکه بازهم شاهد یک حرف سیاسی در حوزه دیپلماسی هستیم؟
https://jahannews.com/vdcayynaw49ni61.k5k4.html
jahannews.com/vdcayynaw49ni61.k5k4.html
برچسب ها: ظریف کدخدا
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حسن
United States
چه بخواهیم چه نخواهیم واقعیت آن است که اقتصاد دنیا متاسفانه در دست آمریکا و غرب هست این را نمیتوان کتمان کرد
مخفی شو
Netherlands
جناب ظریف شما اگر انصاف داشتی در هیچ جائی ظاهر نمی شدی. شما تغییرات را میبینی
mohammad sadegh
Iran, Islamic Republic of
خیر اینطور نیست.
شاید آمریکا ابرقدرت اقتصادی دنیا باشد که هست
اما این به معنای ان نیست که مشکلات اقتصادی ما به دلیل قدرت اقتصادی امریکا است؛ شاید 10 درصدش باشد، اما میتوان با نسخه های مناسب اقتصادی کشور را از چاله اقتصادی بیرون برد
United Arab Emirates
اگه ده درصد پس چرا خودتون رو نجات نمیدید.
Iran, Islamic Republic of
درست می گویند. مشکلات ما ناشی از مدیران ناتوان است.
Iran, Islamic Republic of
ظریف در برجام از امریکا و غرب رو دست خورد حالا از روسیه انتقاد می کند !
Iran, Islamic Republic of
در مورد قدرت نظامی امریکا هم زمانی همین ظریف غلو میکرد -اما حالا ابر قدرت!!! حریف یمنی ها نمیشه
United Kingdom
کل دنیا شاهد بودند همه بعد امضا برجام جهت عکس گرفتن آماده بودندالی لاوروف که به زور با اکراه حاضر شد
United Arab Emirates
با همون عکس گرفتن سرکارمون گذاشتن و صنعت هسته ایمون بیشترش تعطیل شد
United Kingdom
به ولله کشورهای در اردوگاه غرب وضعیت بسیار بهتری از کشورهای در اردوگاه روس دارند...
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیز اردوگاه روس اوایل دهه 90 به بعد وجود ندارد ، احتمالا از تحولات سی سال اخیر اطلاع ندارید .
mohammad sadegh
Iran, Islamic Republic of
ما در اردوگاه کسی تعریف نمی شویم.
این اردوگاه ها هستند که پیروزی خود را در نزدیکی به ایران می بینند.
Iran, Islamic Republic of
مثل اوکراین
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
من نمی دانم چرا این اصلاح طلبا نام چین و روسیه را می شنوند دم از عدم وفای به عهد می زنند .
اقایان اصلاح طلبا فقط یک مورد ثابت کنید که این غربیها فقط یک بار به تعهداتشان تا آخر وفادار بودنداند.
این همه تناقض !!!؟
خسارت محض
Iran, Islamic Republic of
8 سال اقتصاد کشور و معیشت مردمو معطل برجام و امریکا کرده بودند حالا از روسیه انتقاد می کنند !
United Arab Emirates
این آقای ظریف زمان وزارتشان گفت می توانیم درباره جزایر با مارات مذاکره کنیم و باعث شد همه ی کشورها بتونن این حرفو تکرار کنن؟؟؟!!!!
Iran, Islamic Republic of
جواب ندید نمیشه ، حرف دکتر ظریف 100% درست بوده
محمد صادق
Iran, Islamic Republic of
ابداً
Iran, Islamic Republic of
ظریف همساکت بشه براش بهتره
Iran, Islamic Republic of
...
دهقان
Iran, Islamic Republic of
آقای ظریف!
خدا وکیلی این توقع شما از دولت رئیسی را خودتان در دولت روحانی بر می تابیدید؟!
حمید
Iran, Islamic Republic of
راستی اقای ظریف بالاخره حالا که وقت آزاد دارید توانستید برجام را یک بار بخوانید . . . راستی کلمه ساسپند (تعلیق) در متن برجام را پیدا کردید ؟
فهیم
Romania
چرا ظریف تلاش می کند که بگوید مهم است
Romania
.....
Iran, Islamic Republic of
وقتی امضای کری تضمین بود ادراک درست داشتیم
Iran, Islamic Republic of
آقا ظریف در رابطه با آمریکا هم ادراک میخواهد یا اینکه فقط برای دیگران!؟
Iran, Islamic Republic of
افساد طلبان خوش رکاب غربند
حامد
United States
خطاب به ان دوستانی که می گویند مشکلات اقتصادی به دلیل عدم رابطه با امریکاست به این سوال پاسخ بدهند
چرا ترکیه تورم 75 درصدی و آرژانتین تورم 140 درصدی دارد؟ این دو کشور بیشترین روابط را با امریکا دارند حتی با اسراییل هم رابطه دارند
علی
Iran, Islamic Republic of
به جناب ظریف از آمریکا نگید که حالش بد میشه! !!!
مهدوی
Iran, Islamic Republic of
چند نکته در مورد برجام:
اول اینکه علیرغم اعتماد به کدخدا خود خود اشتباه محسوب میشد ولی همینکه قدرتمند ترین وزرای خارجه جهان به مدت زیادی وقت خود را صرف محود سازی ایران بکنند این خود عظمت ایران را نشان میدهد.
دوم اینکه پاره کردن برجام توهین به همه کشور هایی بود که دور هم جمع شده بودند ولی هیچ عکس العملی از آنها ندیدیم.
سوم اینکه اگر چه پاره کردن برجام توهین به ایران هم بود ولی منافع ایران در پاره کردن برجام نهفته بود و همان بهتر که پاره شد. تن دادن به برجام پیمانی بود که توسط دولت روحانی رقم خورد و دیگر هیچ! ملت هیچوقت اون رو و باعث و بانیانش رو فراموش نخواهند کرد