شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۱۱
۵۴
درگیری افکار عمومی با شبهه‌های بی‌پاسخ؛

پنج سؤال و ابهام که وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا باید پاسخ دهند

يکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۰
کد مطلب: 743750
چگونه است که مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا در همان اوایل شیوع کرونا اصرار داشتند که همه بپذیرند که آمارها واقعی است، اما امروز می بینیم که ساز ناکوک زده می شود؟!
پنج سؤال و ابهام که وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا باید پاسخ دهند
گروه سیاسی جهان نيوز، رضا صفری: بیش از هشت ماه از اعلام رسمی ابتلای یک ایرانی به کرونا می گذرد. از همان اول، رسانه های معاند و بنگاه های سخن پراکنی بسیار تلاش کردند تا با تحلیل های سردرگم کننده و مغرضانه، از این آب گل آلود نیز برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی استفاده کنند. اما با توجه به اینکه قرار بود این آسیاب به نوبت بچرخد، سرانجام کشورهای مدعی غربی به گونه ای در بحران کرونا مفتضح شدند که دیگر این رسانه ها جرأت نداشتند مانند قبل بر روی ایران مانور دهند.

اظهارنظر، انتقاد و سؤال از وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا در آن زمان کمی سخت بود، اما حالا با گذشت چندین ماه و مشاهده برخی اتفاقات لازم است که کمی موشکافانه تر به موضوع بپردازیم و با مطرح کردن برخی شبهات و سؤالات که در اذهان عمومی به وجود آمده، از همه کسانی که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در تصمیمات کرونایی کشور نقش دارند، بخواهیم که به مردم پاسخ کافی بدهند.  
 
1. وزیر بهداشت به تازگی در یک اظهارنظر، به درستی تأکید کرده است که «ما موش آزمایشگاهی هیچ کشوری نیستیم» اما اخیراً خبرگزاری دولتی ایرنا از قول رضا ملک زاده، معاون تحقیقات وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی نوشت: «با گذشت شش ماه از اجرای مطالعه بزرگ کارآزمایی بالینی درمان بیماری کووید-۱۹ سازمان جهانی بهداشت و اعلام نتایج آن در روزهای گذشته، ایران در بین ۳۰ کشور همکار مطالعه، بر سکوی نخست «جلب مشارکت بیماران»(!) در این طرح قرار گرفت.»

بر اساس این گزارش، در این طرح، داروهای «رمدسیویر»، «لوپیناویر»، «اینترفرون» و «هیدروکسی کلروکین» تحت کارآزمایی بالینی و آزمایش بر روی بیماران ایرانی قرار گرفته است و در نهایت نتیجه گیری شده که این داروها تأثیری بر درمان، کاهش طول مدت بستری، نیاز به تهویه مکانیکی و مرگ و میر مبتلایان به کووید-۱۹ بستری در بیمارستان نشان ندادند.

این یعنی اینکه با وجود همه ظرفیت های موجود در داخل کشور، کشور ایران به یک موش آزمایشگاهی سازمان بهداشت جهانی تبدیل شده و جالب اینجاست که با بیان عنوان «سکوی نخست» به این کار افتخار هم شده است!
 
در واقع، معاون تحقیقات وزارت بهداشت، ناخواسته پرده از پروژه ای مشکوک و امنیتی برداشته است که  البته باید هرچه زودتر نهادهای نظارتی بررسی کنند که ارتباط این پروژه با بالا رفتن آمار مرگ و میر بیماران کرونایی در کشور چقدر بوده است؟

چرا با وجود اینکه آمار ابتلا به کرونا در کشورهایی نظیر آمریکا، بسیار بالاتر از ایران است اما بیشترین تعداد آزمایش داروهای سازمان بهداشت جهانی در بین همه کشورهای دنیا، بر روی بیماران ایرانی صورت گرفته است و حتی بر اساس گزارش مذکور، ایران بیش از سه برابر کشور بعدی خود، این داروها را بر روی بیماران آزمایش کرده است؟
 
در همین راستا نیز اخیراً زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس این سؤال را مطرح کرده بود که چرا ۲۷ درصد نمونه‌های تحقیقات بالینی سازمان بهداشت جهانی مربوط به ایران است که تنها یک درصد از مبتلایان جهانی کرونا را دارد؟

کشوری که تحریم دارویی است، به چه علت در پژوهش‌های ناشناخته بر روی سلامت، در ردیف اول قرار می‌گیرد؟ به عبارت دیگر، چرا نهادهای بین المللی و سازمان بهداشت جهانی در این موضوع دست و دل باز شده اند و داروهای خارجی به راحتی به دست بیماران ما می رسانند؟! با چه توجیهی تجربه تلخ اعتماد به سازمان های ظاهراً جهانی در حوزه جمعیت را دوباره با کرونا تکرار می‌کنیم؟
 
2. گزارش های رسمی و غیر رسمی گویای این است که کشور چین در مهار بحران کرونا موفق بوده است. یکی از دلایلی که برای این موفقیت ذکر شده، به کارگیری همزمان طب سنتی چین در کنار طب رایج بوده است.

در ایران نیز شاهد آن هستیم که بسیاری از مردم برای درمان کرونا به داروها و روش های درمانی بر اساس طب ایرانی – اسلامی روی آورده اند واتفاقاً ابراز رضایت کرده و به دوستان و آشنایان خود نیز توصیه می کنند تا از این روش ها برای درمان کرونا استفاده کنند. اما  سوالی که ذهن ها را به خود درگیر می کند این است که چرا با وجود استقبال و گزارش های مثبت مردمی، در معالجه بیماران کرونایی، از ظرفیت این طب به طور مؤثر استفاده نشده است و در طول این مدت حتی یک بیمارستان هم به اساتید و پژوهشگران این حوزه اختصاص نیافت؟!

3. در چند روز گذشته برخی از مسئولین گفته اند که آمار فوتی های ناشی از کرونا چند برابر آمار رسمی است! اما مگر از همان ابتدا قرار نبود که با اعلام روزانه تعداد مبتلایان و تعداد فوتی ها از سوی وزارت بهداشت، راه هر گونه تحریف از سوی بیگانگان و شبکه های معاند سلب شود و مگر قرار بر این نیست که با اعلام این آمار، مردم به ما اعتماد کنند؟ چگونه است که مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا در همان اوایل شیوع کرونا اصرار داشتند که همه بپذیرند که آمارها واقعی است، اما امروز می بینیم که ساز ناکوک زده می شود؟! این اظهار نظرها آن هم در این شرایط حساس برای چیست؟
 
4. اخیراً حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با جهان نيوز گفته است: «معلوم نیست قصد دارند که مملکت را به کجا ببرند و می‌خواهند یک نارضایتی عمومی در جامعه بوجود آورند! از طرفی گرانی و مشکلات معیشتی و از طرف دیگر هم کرونا را طوری مدیریت کنی که مرگ و میر افزایش پیدا کند و تمام ملت را عزادار کنید. یک مجموعه از نارضایتی را در کشور بوجود آوری و منتظر باشی تا یک عکس العملی در جامعه اتفاق بیافتد و شاید برخی در جامعه ناخواسته دنبال این مسئله هستند».

ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت چه واکنش و پاسخی برای این اظهار نظر که از زبان یک پزشک و نماینده مجلس گفته شده، دارند؟
 
5. بر اساس گزارش تسنیم، پس از گذشت بیش از ده روز از حضور بیش از ۱۴ میلیونی زائران در مراسم اربعین، گزارشات میدانی، بیمارستانی و وزارت بهداشت عراق، خلاف ادعا و پیش‌بینی‌های رسانه‌های داخلی و خارجی را نشان می‌دهد!

جدول زیر نیز مربوط به وضعیت بیماران کرونا و فوتی‌ها در عراق در روزهای ۲۷ و ۲۹ مهرماه امسال پس از برگزاری اربعین حسینی است:


همان‌گونه که در آمار ارائه‌شده وزارت بهداشت عراق در این جدول قابل مشاهده است، تعداد فوتی‌های بیماران مبتلا به کرونا در کربلا «صفر» و در شهر نجف اشرف فقط یک نفر بوده است.
 
اما فارغ از اینکه آیا این آمار و اطلاعات صحیح است یا نه، واقعیت این است که بر اساس تعاریفی که از سازمان بهداشت جهانی و همچنین کارشناسان داخل کشور در مورد بیماری کرونا سراغ داریم، با تجمع میلیونی که در عراق صورت گرفته است، هم اکنون باید شاهد راه افتادن جوی خون و از هم پاشیده شدن دولت و مملکت عراق می بودیم! زیرا تجمع 14 میلیون نفری – بر اساس آمار منتشر شده – اصلاً عدد شوخی برداری نیست.

جا دارد که مسئولین و کارشناسان برای مردم توضیح دهند که واقعاً چه اتفاقی در عراق رخ داده است؟! و اینکه چرا در ایران، با وجود محدودیت و وضع قوانین و سخت گیری در برگزاری مراسمات مذهبی، امروز شاهد چنین آماری هستیم؟
 
در هر صورت اینها سؤالات و ابهاماتی است که در ذهن مردم وجود دارد و ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت باید به طور شفاف و قانع کننده به مردم جواب دهند. البته هدف از بیان این موارد، زیر سؤال بردن زحمات شبانه روزی کادر درمان و مسئولین متعهد کشور نیست و هدف، شفاف شدن مسائل برای مردم است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
تماما ميخواهند فشار بيارن كه بريم پاي ميز مذاكره دوباره
Iran, Islamic Republic of
احسنت جهان لطفا پیگیر باشید
قمی
Iran, Islamic Republic of
.......
Iran, Islamic Republic of
چرا واکسن های کشورهای دیگر باید بر روی بیماران ایرانی آزمایش شود؟! .
United Arab Emirates
این ماه یک اتفاق عجیب و مشکوک در دانشگاه ما رخ داده است ماه‌های پیش که مرگ و میر نزدیک ۲۰۰ بود و ابتلا روزانه نزدیک ۲۰۰۰ دانشگاه علوم پزشکی تبریز یک سوم ایام را به کارمندان و اعضای هیت علمی دورکاری میداد ولی این ماه که مرگها دو برابر ش ه (و بر طبق برخی خبرها تا ۵ برابر شده ) و نیز میزان ابتلا ۴ برابر شده است و وضیت فوق قرمز است کلا دورکاری هم لغو شده.
شما میتوانید علت انرا بیابید چه چیز پشت پرده است ایا قصد دارند اعضای دانشگاه را دچار گرفتاری و مرگ کنند
خسارت محض
Iran, Islamic Republic of
درس عبرت برجام این بود هرگز به صلح با دولتهای بد عهد و خبیث نباید اعتماد کرد.
Iran, Islamic Republic of
زدی تو خال و اصل مطلبو گفتی
Iran, Islamic Republic of
خب بریم چه اشکالی داره. !!!!!!!!!!!!!!!خخخخخخ
Iran, Islamic Republic of
خوب یه سوال الان مردم باید چکار کنند .گفتن این حرفها نمک بر زخم مردم است خوب ابزار قانون برای چی و کیست برای ضعفا؟
حسين
Iran, Islamic Republic of
خدا روشكر. جهان بعد از چند وقت سانسور كردن نظر امثال من بالاخره اين مطلب را منتشر كرد.
ما چند ماه است كه متقاضي هسيتم يكي اين ها را توضيح دهد.
وزارت بهداشت با خودخواهي دارد مردم ايران را به كشتن مي‌دهد و بعد هم در تلويزون مرتب مردم را سرزنش مي ‌كنند كه چرا ماسك نمي زنند.
شمارا به خدا اين گونه نظرات را ساسنور نكيند. جان مردم كشورمان در ميان است.
Iran, Islamic Republic of
چه ربطی داره بچه
Iran, Islamic Republic of
اما انقلاب اسلامی با این کارها منحرف و یا خم نمیشه قدرتمند حرکت می کنه
Iran, Islamic Republic of
برخی از اقدامات دولت در ماه‌های پایانی از عمر این دولت با شرایط کشور و مشکلات معیشتی مردم سنخیت ندارد.
Iran, Islamic Republic of
ماههای پایانیه تمومه دیگه
Iran, Islamic Republic of
سرمایه مردم در بورس نابود شده و از سوی دیگر، برخی افراد خاص هزاران میلیارد تومان سود کرده‌اند و دولت باید فکری به حال مردم و ساماندهی بازار بورس کند.
Iran, Islamic Republic of
صحبت‌های شما درباره کشاورزان کاملاً درست و به‌حق است و باید فریاد کشاورزان شنیده شود چرا که در غیر این صورت در سال آینده با مشکلاتی روبرو خواهیم شد.
Iran, Islamic Republic of
دولت روحانی هیچ برنامه ای برای حل مشکلات مردم و کشور را ندارد
Iran, Islamic Republic of
اشتباه می کنی. دولت برنامه های دقیق و حساب شده ای داره. احساس نمیکنی؟
Iran, Islamic Republic of
من هیچ احساسی ندارم شما رو نمی دونم
Iran, Islamic Republic of
بله بنده هم فکر میکنم اتفاقا خیلی برنامه اش حساب شده است.
Iran, Islamic Republic of
البته شاید هم آمار درگذشتگان زیاد نباشد اصلا این آماری که میدهند درست است یا نه
Iran, Islamic Republic of
شما می تواند یک سر به قبرستانهای بزنید تا پی به آمار ببری
Iran, Islamic Republic of
من هم به آمارها شک دارم
اصولا در تعریف مرگ کرونایی ابهامات جدی وجود دارد
عموزاده از سمنان
Iran, Islamic Republic of
سلام
مقاله از نظرم متین بود. لطفا به این سوالات شفاف پاسخ دهید.
Iran, Islamic Republic of
بشینید تا این دولت جواب بده
Iran, Islamic Republic of
قربون امام حسین برم که از زائرانش حفاظت میکنه و بدا به حال ما که از اربعین بخاطر بازیهای سیاسی جا موندیم
Iran, Islamic Republic of
متاسفم بر طرز فکر شما در بیمارستانها نیستید که ببینید .
Iran, Islamic Republic of
من هم برای شما متأسفم که از خود سئوال نمیپرسید چرا با وجود 14 میلیون جمعیتی که در عراق اصلا الزامات بهداشتی ما را هم رعایت نمیکردند انفجار مرگ و میر رخ نداده است!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
یک نیم کاسه ای زیر کاسه است کی برملا شود فقط خدا آگاه است.
Iran, Islamic Republic of
لابی های پزشکی در ایران بسیار خطرناک عمل می کند و کافی است که پای کسی به مراکز درمانی باز شود و از نزدیک شاهد بازی کردن با جان مردمان باشد .
در عین حال به مسخره گرفتن مداواهای سنتی نیز در ایران مطلبی بسیار رایج و احیاناً وقیح شده است که با تمام مشاهدات مردم بازی می کنند که مردم خود شاهد بهبودی از طریق مداواهای سنتی هستند و پزشکی نوین منکر این امور بدیهی است
Iran, Islamic Republic of
رجوع به طب سنتی و اسلامی بهترین راهکار مقابله با کروناست.
Iran, Islamic Republic of
واقعا برای شما اصولگراها متاسفم....
Iran, Islamic Republic of
شما برای سطح فهم خودت متأسف باش
Iran, Islamic Republic of
اصلا کرونا فقط برای مذهبی هاست و آنها باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند!!!!!
Iran, Islamic Republic of
درسته درمراسم مرحوم شجریان دیدیم کرونایی نبود
بیتا
Iran, Islamic Republic of
احسنت جهان .
آجرلو
Iran, Islamic Republic of
قابل توجه آقای زاکانی و مخالفان استیضاح..
Iran, Islamic Republic of
خب بر فرض که کشف شما حقیقت پیدا کنه. مردم چیکار کنن؟ چه تاثیری داره؟ فوق فوقش یه موضوع ترند میشه
فرزانه
Iran, Islamic Republic of
مردم عزیز ایران تا جایی که امکانش هست برای پیشگیری از کرونا سیر زنجبیل پیاز سیاه دانه وادویه ها و گیاهان با طبع گرم میل کنید.....
حمید
Iran, Islamic Republic of
فقط میخوام بگم احسنت دمت گرم جهان نیوز که حرف اساسی و مردمی میزنی.
حسینی
Iran, Islamic Republic of
سوال اینجاست وزارت بهداشت و کشاورزی چه بر سر غذا و سلامت مردم اورده اند که به گفته اقای حریرچی ما بیست میلیون بیمار زمینه ای داریم
علی
Iran, Islamic Republic of
این جور که داریم پیش میریم چند وقته دیگه وزارت کرونا هم باید به کابینه دولت اضافه بشه ودر صحن علنی مجلس با اکثریت قاطع رای بیاره
محمد
Iran, Islamic Republic of
از ابتدا هم مشخص بود امارها نادرست است. صداقت و اعتماد بالاترین سرمایه یک جامعه است
مهدی
بسیاری از این داروهای خارجی خود عامل تشدید بیماری بوده است. من خودم در تیرماه دچار بیماری شدم و داروی آزمایشی ام هیدروکسی کلروکین بود ولی من فقط یک روز استفاده کردم و دیگر استفاده نکردم. ظرف سه روز بهبودی کامل حاصل شد.
Iran, Islamic Republic of
این هم از وزیری که همیشه داد ولایتمداریش گوش فلک را کر کرده
سید
Iran, Islamic Republic of
شما که همه راه کارها برای برون رفت از وضعیت فعلی را بلدید خوب کار را در دست بگیرید..
دولت گفت با کلید مشکل حل میشه مسکن مهر قوطی کبریت است .
Iran, Islamic Republic of
صمن احترام به پزشکای با وجدان اما همه یادشونه که سالهای قبل که هوا الوده میشد دکترا می گفتن خود ماسک وقتی به دلیل تنفس مرطوب میشه عامل جمع شدن ویروس و باکتری ها به دستگاه تنفسی میشه. .
Iran, Islamic Republic of
ایول نطر منم همینه
Iran, Islamic Republic of
شما با این مقاله زحمات وزارتوبهداشت و ستاد ملیرکرونا را ... زیر سوال برده اید. واقعا نظام بهداشت عراق را با ایران یکی می دانید ؟ .
Iran, Islamic Republic of
یعنی چی؟؟!!!!! آنها که امکانات بهداشتی و درمانشان بسیار ضعیفتر از ماست موفق‌ترند در مبارزه با کرونا کی باید این شبهات را جواب بدهد؟
محسن
Iran, Islamic Republic of
جناب آقای دکتر زاکانی وقتی که جنابعالی و دوستان همفکرتان باشعاربزرگ استیضاح بجای طرح عدم کفایت مانع از برکناری این دولت شدید باید الان پاسخگوی وضعیت معیشت و بهداشت مردم باشید ..
پدرام
Iran, Islamic Republic of
پس تکلیف این واکسن کرونای روسیه چه شد؟
پدرام
Iran, Islamic Republic of
اتفاقاروزنامه کیهان هم باافتخاروآب وتاب این خبرراپوشش داده بودکه همکاری بسیارخوبی باسازمان جهانی بهداشت داریم!!!!