سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ - 21 May 2024
 
۰
۲۵

حاج عبدالله والی، پیامبر بشاگرد

دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۳۵
کد مطلب: 223938
آغاز هجرت بیست و سه ساله والی به بشاگرد، اسفند 1361 بود، که به همراه تيمي براي بررسي اين منطقه به استان هرمزگان رفت. جالب اينجاست كه در اين سفر، سی نفر به سمت بشاگرد حركت کردند، اما در همان اوايل راه، با دیدن سختي‌ها و خطرات منطقه، بیشتر آنها سفر را نیمه‌کاره رها کردند و بازگشتند و تنها حاج عبدالله و دو نفر ديگر به بشاگرد رسیدند.
سرویس جامعه جهان- علی رضایی: رسانه ملی در یک اقدام قابل تقدیر روز جمعه هفته گذشته فیلم تلویزیونی را با نام "ستاره های دنباله دار" به نمایش گذاشت که در آن به زندگی سراسر سختی حاج عبدالله والی پرداخته شده بود.

این فیلم که توسط بسیج سازمان صدا و سیما تهیه شده است اولین فیلم تلویزیونی درباره کسی است که ۲۳ سال از عمر خود را فقط به خاطر "لبیک به ولی زمانه" در سخت ترین شرایط که حتی کمترین امکانات زندگی در آن وجود نداشت، گذراند.

اين فيلم براساس زندگي مرحوم «حاج عبدالله والي» توسط قاسمي جامي نوشته شده است و روايت زندگي مرحوم والي از زبان نوجواني به نام جمعه است. جمعه که مادرش در آستانه مرگ قرار دارد در منطقه بشاگرد زندگي مي‌کند. جمعه از والي کمک مي‌خواهد و والي که خودرا وقف مردم بشاگرد کرده است با اميد بخشيدن به جمعه باعث مي‌شود تحول بزرگي در او به وجود بيايد. حاج عبدالله والی وقتی شنیده بود که حضرت امام(ره) فرموده اند تعدادی از یاران امام زمان(عج) از بشاگرد هستند تمام زندگی خود را وقف این منطقه کرد.

نمایش فیلمی از حاج عبدالله والی که جهادگر واقعی در عرصه کمک به محرومان و ولی نعمتان جامعه بوده است در سالی که کشور نیازمند جهادگری است، بی شک در نهادینه کردن زندگی و کار جهادی در جامعه اثرگذار خواهد بود.

گرچه حدود 7 سال از رحلت این جهادگر بزرگ می گذرد و به تصویر کشیدن بخشی از ایثارگری حاج عبدالله والی اکنون کمی دیر به نظر می رسد اما با این وجود باید از رسانه ملی به خاطر پخش چنین مستندی تقدیر کرد.

این فیلم و نمونه های آن ترویج فرهنگ جهادگری برای اقشار مختلف جامعه است و برای نوجوانان و جوانان گروه های جهادی که خود را پیرو و همسوی حاج عبدالله والی و خط فکری او می دانند و هر ساله برای زدودن چهره فقر و استضعاف از شهرها و روستاهای دور افتاده به اردوهای جهادی می روند، بسیار شیرین و روحیه بخش است.

از رسانه ملی انتظار می رود که ساخت و پخش این نوع فیلم ها را افزایش داده تا مردم هر چه بیشتر با اسوه های جهاد و ایثار آشنا شوند و بدانند هنوز زیادند کسانی که حاضرند برای اطاعت از امر ولی و خدمت به هموطنان محرومشان، تمام زندگی خود را وقف اسلام و رفع محرومیت از جامعه اسلامی نمایند.

حاج عبدالله والی کیست؟

حاج عبدالله والی را می توان یکی از اسوه‌های برتر زندگی جهادی دانست. او در لبیک گوئی به اشاره حضرت امام(ره) که فرموده بودند: "به داد بشاگرد برسید!" جبهه هائی که با آن انس گرفته بود را در سال ۶۱ رها کرد و به منطقه دورافتاده و محروم بشاگرد هجرت می کند.

حاجی والی بشاگردی ها موهایش را در بشاگرد سفید کرد، قد کشیدن کودکان بشاگرد را بیشتر حس کرد تا فرزندان خودش را و با بشاگردی‌ها پیر شد، با بشاگردی‌ها نفس کشید، نشست، برخاست، خورد، خوابید، و لبّ کلام «حاجی والی» با بشاگردی‌ها زندگی کرد. این چنین او در بیست و سه سال خدمت و تلاش در سمت مسئول کمیته امداد حضرت امام (ره)، با کمک خیرین، بسیار فراتر از مسئولیت‌های سازمانی، این دیار محروم را به آبادانی نسبی رساند و حال می توان او را پدر اردو های جهادی با سبک امروزی دانست.

گزارشی از زندگی پیامبر بشاگرد

هشت اسفند 1327 مداح معروف محله دولاب تهران، «مرشد نصراله»، صاحب نخستین فرزند خود شد؛ «عبدالله». عبدالله با نان روضه اباعبدالله بزرگ شد و تحصیلات ابتدایی را در مدرسه‌ای اسلامی گذراند. در دوران تحصیل، اهلِ درس بود و در کنار درس، اهل مسجد و قرآن و دعا ... نوجوانی پرتلاش، که با راه‌اندازی «هیأت جوانان حسینی» راهنما و هادیِ بچه‌های محل شده بود؛ جوانی که به توصیه پدر، همیشه با وضو بود و اهل خواندن قرآن. چنان وارسته و خودساخته بود که اهل محل او را امین می‌دانستند.

مردی که در دوران ستمشاهی به فقر مردم اطراف تهران می‌اندیشید و نیمه‌های شب، به کمک آنان می‌شتافت. در این دوران، يكي از فعّاليت‌هاي اصلیش، رسيدگي به خانواده‌هاي ايتام و نيازمند و كمك‌رساني و پخش ارزاق بين آنها شده بود و در اين زمينه، با بسياري از خيّرين و مؤسسات خيريه ارتباط پیدا کرده بود.

كم‌كم با نزديك شدن روزهای انقلاب، همزمان با اشتغال در يكي از شعب بانك صادرات، مبارزه سیاسی و انقلابی حاج‌عبدالله در جريانات انقلاب به صورت جدّي آغاز شد. در یاری مقتدای خود، امام خمینی، به جمع مبارزان علیه رژیم طاغوت پیوست و در بهمن سال 1357 در کمیته استقبال از حضرت امام قرار گرفت. هنوز چندي از پیروزی انقلاب نگذشته بود كه حاج عبدالله آن گاه که دید کردستان به امثال او نیازمند است، راهي كردستان شد و با ياري برادران خود، در بحبوحه غایله كردستان، در دفتر عمران حضرت امام به خدمت در حين دفاع پرداخت.

سال 1361، نقطه عطف زندگی حاج عبدالله به شمار می رود. در یکی از شب‌های جبهه، دست تقدیر او را با نام «بشاگرد» و محرومیت های شدید این منطقه آشنا ساخت؛ آشنایی جالبی که داستانش شنیدنی است.

با سماجت‌های آقای ملکشاهی، معاونت امور استان های هلال احمر، حاج عبدالاه راضی شده بود فقط برای پانزده روز، جبهه جنگ را رها کند و به بشاگرد برود؛ اما... می‌دانی که لاجرم راه کمال انسان از میدان جهاد می‌گذرد و خواست خدا بر آن بود تا راه کمال عبدالله والی، از راه پر پیچ و خم، سخت، و دشوار «بشاگرد» بگذرد. حاج عبدالله، خود را وقف جبهه‌های غریب کرد. بیست وسه سال، «بشاگرد» را مأمن گمنامی خود کرد و بدون هیچ چشمداشتی بیست وسه سال، نَفَس‌های خود را یکایک، قربانی راه حق کرد؛ راهی که سختی اش می‌ارزید به شیرینی لبخندِ کودکِ یتیم و گرسنه «جوتی» پوش بشاگردی!

آغاز هجرت بیست وسه ساله والی به بشاگرد، اسفند 1361 بود، که به همراه تيمي براي بررسي اين منطقه به استان هرمزگان رفت. جالب اينجاست كه در اين سفر، سی نفر به سمت بشاگرد حركت کردند، ولی در همان اوايل راه با دیدن سختي‌ها و خطرات منطقه، بیشتر آنها سفر را نیمه‌کاره رها کردند و بازگشتند و تنها حاج عبدالله و دو نفر ديگر به بشاگرد رسیدند.

حاج عبدالله در سخنان و رفت و آمدهايي، به امر حضرت امام خمینی ـ  که فرمودند: به داد بشاگرد برسید!ـ  مسئوليت كميته امداد امام خمینی بشاگرد و نجات مردم آن منطقه را پذیرفت. نسیم عشق به امام، دل دریایی عبدالله را به تلاطم کشاند و عشق به امام، سرِّ پذیرش این مسئولیت سخت و سنگین بود. حاجی عاشق و مرید امام بود، حال که معشوق خواسته بود که به داد بشاگرد برسد، بشاگرد معرکه عشق بازی او شده بود تا به امید لبخند رضایت امام، خود را به آب و آتش بزند.

اين هجرت و جهاد عظيم، سال 1361 آغاز و در هشت اردیبهشت 1384 با ارتحال او و آرمیدن در بهشت زهرا ـ سلام الله علیها ـ پایان گرفت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند
آیا شود که گوشه چشمی به ما کنند

روحش شاد و با مولایش علی علیه السلام محشور باد، آمین
United States
خدا خیرش بده و پدرشو بیامرزه
سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز
مرده انست که نامش به نکویی نبرند
Iran, Islamic Republic of
خوشا به سعادتش
Iran, Islamic Republic of
با سلام. متشكرم از سازندگان اين فيلم و شبكه ١ سيما بابت سنت شكني صورت گرفته در خصوص پخش چنين فيلم هايي
Iran, Islamic Republic of
راهش پر رهرو باد
Iran, Islamic Republic of
حاجی برای ما بچه های جهادی حکم پدر داشت
حاجی روحت شاد
قول میدیم که هیچ وقت بشاگرد رو فراموش نکنیم
Iran, Islamic Republic of
روحش شاد
Iran, Islamic Republic of
بخشهايي از فيلم را ديدم. متأسفانه فيلم خوبي از كار در نيامده بود و ابدا در شأن مرحوم والي نبود. چه از جنبه فيلمنامه، چه از لحاظ بازيگري و چه از جنبه كارگرداني. ولي به هر حال براي نمونه اول بد نيست. همين كه صدا و سيما ياد چنين سوژه‌اي افتاده است جاي شكر دارد.
Iran, Islamic Republic of
الله اکبر- واقعا اینها کجا و ما کجا . با دیدن این تصاویر تن آدم به لرزه درمیاد
روحش شاد
Iran, Islamic Republic of
تقدیر از والی تقدیر از امدادگران گمنامی است که مانند والی جوانیشان را در محرومترین نقاط کشور صرف خدمت به محرومترین کردند و نخواستند شناخته شوند خوبه کمیته امداد فکری برای تقدیر از اینها داشته باشد
Iran, Islamic Republic of
امثال والی اسطوره هستند
Iran, Islamic Republic of
حاج عبدالله والی باید به جامعه معرفی شود و کار رسانه ملی قابل تقدیر اما کم است به بیش از این نیاز است.
فیلم ضعیفی از مرد بزرگی ساخته شد . اگر آنانکه شوق پرواز را ساختند ، دست اندر کارساخت فیلم این بزرگمرد می شدند ، قطعا باارائه کارهای ناگفته فیلمی به جذابی شوق پرواز ساخته می شد .اینکه ضعیف وبا تاخیرفیلم ساخته شد ، به دلیل مشکلاتی بود که با مسئولان امداد و سیستم کاغذ بازیشان داشته است .
Iran, Islamic Republic of
والي اسطوره خدمت بود
Iran, Islamic Republic of
رویکرد رسانه ای بسیج رسانه ملی شایسته تقدیر است.
Iran, Islamic Republic of
باز هم مگر بسیجی ها به فکر ساخت چنین برنامه های فاخری باشند. احسنت به بسیج صداوسیما
بسم الله
من واقعا خوشحال شدم از این اقدام صداو سیما و ازشون تشکر میکنم؛ اگر چه این فیلم خیلی غیر ماهرانه ساخته شده بود.
Iran, Islamic Republic of
درود خدا بر روح حاج عبدالله والی
Iran, Islamic Republic of
با سلام
هرچند که این فیلم به هیچ عنوان در حد و اندازه مرحوم والی نبود ولی باز هم از صداوسیما به خاطر تهیه این فیلم تشکر میکنم
Iran, Islamic Republic of
کتاب های "تا خمینی شهر"، "سرباز گمنام"، "اسطوره خدمت" درباره ی زندگی مرحوم والی است و خواندن آن خالی از لطف نیست
Iran, Islamic Republic of
حاج عبدالله والی نمونه واقعی یک مدیر علوی بود. ای کاش مدیران کشوری از این همه خدمت خالصانه و بدون چشم داشت این مرد شریف یاد می‌گرفتند
من در سال 1375 بدلایلی با ایشان به مدت 6 ماه در یک کار مانوس شدم بسیار فرد مومن وبا تقوایی بود. از شنیدن مرگش بسیار ناراحت شدم. سرباز روح الله در بشاگرد کاری کرد کارستان من که یک جهادی هستم به افرادی مثل او افتخار می کنم. خداوند رحمتش کند
علی زراعتکار
من واقعا خوشحال شدم از این فیلم که صدا و سیما این همه زحمت کشیدن تشکر میکنم.والی یک سرباز بو دسرباز امام که درجه اش پیش خدا بود.
روحت شاد حاج عبدالله والی باتشکرعلی زراعتکار
تشکرمیکنم از معلم عزیزم حسن مهدوی.
عباس
Romania
یاد حاج عبدالله والی و حاج عبدالله های والی مطیع ولایت ،گرامی و راهشان پر رهرو باد !
از یاد نبریم که جهت زدودن غبار فقر از بشاگرد و بشاگردها نیاز به قدم به میدان گذاردن من و تو الزامی است که خود خرمشهری است از خرمشهرهای درپیش!!!
حامد خالویی
Iran, Islamic Republic of
طلب امرزش برای اقای والی دارم وارزوی موفقیت برای پسر ایشان که راه پدر را ادامه میدهند وارزوی خوشبختی برای معلمی که در منطقه بشاگرد درسالهای1360 خدمت میکرد که از زبان خودش شنیدم از میناب تا سردشت هشت روز پیاده میرفته وعلم به بچهای ان منطقه اموخته تشکر وخسته نباشید معلم عزیز اقای فرخ خالویی