چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 1 May 2024
 
۰

ابراز نگرانی سردبیران نشریه‌های اروپایی از حمله به آزادی بیان در انگلیس

سه شنبه ۵ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۰۱
کد مطلب: 308972
اگرچه ممکن است ما در اینکه تعادل مناسب بین امنیت و آزادی بیان چیست با هم اختلاف داشته باشیم اما نباید در حفاظت از اصل بحث آزادانه درباره مسائل اساسی اختلافی داشته باشیم.
ابراز نگرانی سردبیران نشریه‌های اروپایی از حمله به آزادی بیان در انگلیس
به گزارش جهان، سردبیران چند نشریه اروپایی با اشاره به فشارهای دولت انگلیس بر اصحاب رسانه در هفته گذشته با نوشتن نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر این کشور، از حمله به آزادی بیان ابراز نگرانی کردند.

سر دبیرهای چهار روزنامه اروپایی با ارسال نامه‌ای به «دیوید کامرون»، نخست وزیر انگلیس ضمن اشاره به برخوردهای اخیر دولت این کشور با اصحاب رسانه، از نقض آزادی بیان در بریتانیا ابراز نگرانی کرده‌اند.

بنا به گزارش رسانه دولتی بی‌بی‌سی، روزنامه‌های«پولتیکن» چاپ دانمارک، «داگنس» چاپ سوئد، «آفتنپوستن» و «هلسینگتن» چاپ فنلاند، روزنامه‌هایی هستند که سردبیران آنها این نامه سرگشاده را خطاب به دیوید کامرون منتشر کرده‌اند.

انگلیس، در هفته گذشته شاهد افزایش فشار بر خبرنگاران و رسانه‌هایی بوده که اقدام به اطلاع‌رسانی درباره اطلاعات افشا شده توسط ادوارد اسنودن درباره برنامه‌های جاسوسی آمریکا کرده‌‌اند. نیروهای امنیتی انگلیس هفته گذشته به دفتر روزنامه گاردین که اولین روزنامه افشاکننده برنامه‌های جاسوسی آمریکا بود حمله کرده و برخی از رایانه‌های حاوی اطلاعات افشا شده توسط اسنودن را از بین بردند.

بازداشت شریک زندگی گلن گرینوالد، خبرنگاری که اطلاعات افشا شده توسط اسنودن را برای اولین بار در گاردین منتشر کرد، مورد دیگری از افزایش فشار بر رسانه‌ها و خبرنگاران در این کشور بود.

بر همین اساس سردبیران نشریه‌های اروپایی ذکر شده در نامه سرگشاده‌ای که به آقای کامرون نوشته‌اند تصریح کرده‌اند «اتفاقاتی که ظرف هفته‌های اخیر در انگلیس رخ داده نگرانی‌هایی جدی» درباره آزادی مطبوعات پیش آورده است.

حدود دو ماه پیش ادوارد اسنودن، ۳۰ ساله و تحلیلگر اطلاعات که برای آژانس امنیت ملی آمریکا کار می‌کرد هزاران سند محرمانه را منتشر کرد که نشان می‌داد دولت آمریکا به شکلی سازمان یافته و در سطحی بسیار وسیع مکالمات تلفنی و ارتباطات اینترنتی را در تمام دنیا کنترل و شنود می‌کند و حتی مقام‌های ارشد اتحادیه اروپا هم از این پایش و نظارت مصون نیستند.

دولت آمریکا این طرح را تأیید و ادعا کرد وجود این برنامه‌های جاسوسی را برای افزایش امنیت شهروندان لازم می‌داند.

در نامه سردبیرهای این چهار رسانه اروپایی آمده است: «اگرچه ممکن است ما در اینکه تعادل مناسب بین امنیت و آزادی بیان چیست با هم اختلاف داشته باشیم اما نباید در حفاظت از اصل بحث آزادانه درباره مسائل اساسی اختلافی داشته باشیم.»
مرجع : فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *