دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
 
۰

۱۴ درصد ایرانی‌ها به دیابت مبتلا هستند

دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۴۱
کد مطلب: 858484
بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۱۴ درصد ایرانی‌ها مبتلا به دیابت هستند که نسبت به پنج سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است.
۱۴ درصد ایرانی‌ها به دیابت مبتلا هستند
به گزارش جهان نيوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، افشین استوار در نشست خبری به مناسبت روز جهانی دیابت گفت: دیابت از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک بوده که حدود ۴۵۰ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند و این رقم تا سال ۲۰۴۰ به بیش از ۷۰۰ میلیون نفر افزایش پیدا می‌کند.

به گفته وی، زنان ایرانی ۲ برابر مردان چاق هستند و دو سوم بالای ۶۰ سال نیز اضافه وزن دارند که از عوامل خطر ساز بروز دیابت است و بیش از ۵۰ درصد مردم فعالیت بدنی توصیه شده  را ندارند.

او افزود:  بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۱۴ درصد ایرانی‌ها مبتلا به دیابت هستند که نسبت به پنج سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است. با توجه به افزایش سن سالمندی و اینکه چاقی شکمی در ایرانی‌ها بیشتر از مردم سایر کشور‌ها است، دیابت نیز روند رو به رشد خواهد داشت که به تبع آن هزینه‌های درمان برای نظام سلامت بیشتر می‌شود.

استوار تصریح کرد: شعار دیابت با شناخت عوامل پر خطر و اقدام موثر در دنیا مورد توجه قرار می‌گیرد به همین خاطر سمپوزیوم تازه‌های دیابت ۲۳ آبان ماه در سالن همایش‌های هتل المپیک برگزار می‌شود.

همچنین محمد رضا مهاجر استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن هشدار نسبت به افزایش ابتلا به دیابت در کشور گفت: کسی که در معرض پیش دیابت است اگر قند ناشتا از ۱۲۰ بالا رود به دیابت مبتلا می‌شود، از هر ۱۰ نفر، ۴۰ نفر قند خونشان طبیعی نیست و این آمار زیاد بوده و عوارض دیابت افزایش می‌یابد.

به گفته وی افرادی زیادی به مراکز درمانی به علل مختلف از جمله بیماری قلبی مراجعه می‌کنند در حالیکه مبتلا به دیابت بوده و از وجود آن بی خبرند، اگر درمان به موقع نشود منجر به کاهش هوشیاری و مرگ منجر می‌شود.

او گفت: حدود ۱۵ درصد بیماران دیابتی منجر به زخم پا شده که ۲۵ درصد آن‌ها منجر به قطع پا می‌شود.

مهاجر افزود: علی رغم اطلاع رسانی‌های زیاد یک چهارم  افراد از بیماری دیابت خود بی خبرند و بسیاری از بیماران نیز با وجود آگاهی از بیماری خود، قند خونشان را بدرستی کنترل نمی‌کنند.

مهاجر گفت: ۵۰ درصد موارد ابتلا به این بیماری به علت چاقی است و پیر شدن جمعیت نیز نرخ شیوع دیابت را بالا می‌برد.

به گفته وی، بیماری کرونا مقاومت و ترشح انسولین را زیاد کرده و میزان قطع پا ناشی از دیابت در دوران همه گیری این بیماری افزایش یافت و علت آن ترس از مراجعه به مراکز درمانی در همه گیری کرونا و درمان خودسرانه آن بود.

او گفت: بزودی انسولین جدید در ایران تولید می‌شود و از اواسط آذرماه در داروخانه‌ها موجود است و به دست بیماران می‌رسد که نسبت به انسولین‌های قبلی، اثر بخشی آن طولانی‌تر است و بیمار در روز نیاز به دو بار تزریق دارد.
https://jahannews.com/vdcevv8vejh8nei.b9bj.html
jahannews.com/vdcevv8vejh8nei.b9bj.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *